IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ето я сега и кондореса
    излязла 5 мин. по-рано в обедна почивка и пак оспами с децки картинки
    абе, в тая тема само ватето не е тролей
    препоръка е

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
      МНОГОПОЛЯРНО ЧОВЕЧЕСТВО
      Реч на Александър Дугин на Многополюсния форум в Москва, 26 февруари 2024 г.



      .
      МНОГОПОЛЮСНИЯТ СВЯТ Е ПРЕДИ ВСИЧКО ФИЛОСОФИЯ И СЕ ОСНОВАВА НА КРИТИКА НА ЗАПАДНИЯ УНИВЕРСАЛИЗЪМ
      ---------------------
      Западът се идентифицира расово и империалистически с човечеството. По едно време Великобритания обяви всички морета и океани за своя собственост. Западната цивилизация е обявила цялото човечество, особено неговото съзнание, за своя собственост. Така се роди еднополюсният свят.
      .
      Тя има само една фиксирана точка: западните ценности. Има само една политическа система: либерална демокрация. Само един икономически модел: неолиберален капитализъм. Само една култура: постмодерната. Една идея за пол и семейство: ЛГБТ. Само една версия на развитие: техническо съвършенство до постхуманизъм и пълна замяна на човечеството с AI и киборги.
      .
      Еднополюсният свят, според неговите привърженици, е „триумфът на световната история“, пълната победа на западната модерност, либерализма, превърнал се в единствената и безспорна идеология на цялото човечество.
      .
      Мултиполярността е алтернативна философия. Тя се основава на фундаментално възражение: Западът все още не е цялото човечество, а само част от него, негов регион, негова провинция. Това не е отделна цивилизация, а една от цивилизациите. Днес има най-малко седем такива цивилизации - оттук и най-важната концепция на многополярната теория: хептархия.
      .
      Някои цивилизации вече са обединени в огромни континентални държави, световни държави, цивилизации-държави или wénmíng guójiā (цивилизована страна). Други тепърва ще го правят. Колективният Запад, страните от НАТО и васалите на САЩ са само един от полюсите.
      .
      Другите три са.
      - Русия-Евразия,
      - Голям Китай (Zhōngguó 中國) или Tiānxià (天下),
      - Голяма Индия.
      .
      Всички те са държави на цивилизацията, тоест нещо повече от прости държави.
      .
      След това има три други големи пространства, интегрирани в различна степен
      - ислямският свят, тясно обединен от религията, но все още политически фрагментиран,
      - транссахарска черна Африка,
      - латиноамериканската икумена.
      .
      И седемте цивилизации имат напълно различни религиозни профили, различни традиционни ценностни системи, различни вектори на развитие, различни културни идентичности.
      .
      Западната цивилизация, противно на твърденията си, е само една от тях. Арогантен, властен, агресивен, измамен, хищен и опасен. Претенциите му за универсализъм обаче са неоснователни и управлението му се основава на двойни стандарти.
      .
      Не Западът се противопоставя на многополярността, а точно неговите претенции за уникалност и универсалност. Ние знаем тези твърдения от първа ръка, те проникват във всички системи на нашата култура, наука и образование. Западът е проникнал със своята токсична идеология в нашите общества, съблазни ни, съблазни елитите, постави обществото ни под свой информационен контрол, опита се да отведе нашите млади хора възможно най-далеч от вярата и традицията.
      .
      Но ерата на изключителната западна хегемония приключи. Завърши с позицията на Русия и лично на нашия президент Владимир Владимирович Путин, когато отказахме да пожертваме суверенитета си и влезем в смъртоносна битка със Запада в Украйна. В Украйна ние воюваме не с украинците, а с еднополюсния свят и нашата близка победа ще бъде не само наша, но и на цялото човечество, което ще види с очите си, че властта на Запада не е абсолютна, че и нейната политика на неоколониализъм и деподчинение може да каже твърдо „не“ и да настоява на своето.
      .
      Русия е един от полюсите на многополюсния свят. Това не е връщане към стария биполярен модел. Това е началото на напълно нова световна архитектура.
      .
      Бързият растеж на китайската икономика и укрепването на китайския суверенитет, особено при великия лидер Си Дзинпин, превърнаха Китай в друг напълно независим център; виждайки това, Западът, представен от глобалистките лидери на САЩ, незабавно обяви търговска война на Китай.
      .
      Ислямският свят предизвика Запада, особено в религиозната и културната сфера. Западните ценности, които открито призовават за унищожаване на традицията, семейството, пола, културата и религията, са несъвместими с основите на исляма. Всеки един от близо 2 милиарда мюсюлмани разбира това днес. При сегашното състояние на нещата ислямският свят има своя собствена война с глобалисткия Запад в Палестина, в Близкия изток, където срамният геноцид над палестинския народ - побоят над палестински деца, жени и възрастни хора - е в разгара си с тоталното Западно одобрение.
      .
      Индия е друг полюс. Днес – особено при Нарендра Моди – това е цяла цивилизация, която се връща към своите ведически корени, към своята древна традиция, към своите основи. Той вече не е културна и икономическа колония на Запада, а глобален гигант във възход.
      .
      Африка и Латинска Америка последователно и методично следват същия път, макар и не без проблеми.
      .
      Панафриканисткото движение проправя пътя за единна и всеобхватна африканска интеграция, свободна от неоколониален контрол. Това е нова теория и нова практика, която включва най-добрите аспекти от предишните фази на освободителната борба, но се основава на различна философия, в която религията, духът и традиционните ценности играят най-важна роля.
      .
      Латинска Америка също продължава своя път на антиколониална борба. И тук хората търсят нови начини за консолидация и обединение, частично преодоляване на остарели модели, които разделяха всички на леви и десни. В много страни от Латинска Америка привържениците на традиционните ценности, религията и семейството се обединяват с привържениците на социалната справедливост под знамето на обща борба срещу неоколониализма на колективния Запад и неговата перверзна античовешка култура.
      .
      Многополюсният свят днес не е утопия или просто теоретичен проект. Шест от седем цивилизации (от планетарната хептархия) се обединиха в нов блок БРИКС. Има представители на всяка от тях, изправени сме пред институционализирането на мултиполярността. Великото Човечество се събира, осмисля себе си, започва да хармонизира своите традиции и ориентации, своите традиционни ценностни системи и своите интереси.
      .
      Единствено колективният Запад, който се стреми да запази хегемонията си на всяка цена, категорично отказва да бъде включен в този неизбежен многополюсен процес. Той се противопоставя. Плете интриги, предизвиква конфликти. Той се намесва, опитва се да задуши всички центрове на независимост със санкции и директен натиск и ако не успее, влиза в директна военна конфронтация, както в Украйна, в Газа, а не днес утре в Тихия океан.
      .
      Западът обаче не е монолитен. Има два Запада: глобалисткият Запад на либералните елити и традиционният Запад, този на народите и обществата; самият традиционен Запад страда от всемогъществото на перверзните глобалисти и се опитва, където може, да се бунтува. Народите на Запада не са врагове на многополюсния свят. Те са преди всичко жертви и както показва интервюто на нашия президент с консервативния политик и журналист Тъкър Карлсън, Русия и антиглобалистите на Съединените щати имат много повече общо, отколкото изглежда на пръв поглед.
      .
      Следователно истинската Победа на мултиполярността няма да бъде поражението на колективния Запад, а неговото спасение, неговото връщане към неговите традиционни (не перверзни) западни ценности, към неговата култура (а не култура на отмяната), към неговите класически гръцки корени - римски и християнски. Вярвам, че народите на сегашния Запад, освободени от глобалисткото иго, в бъдеще също ще се присъединят към Великото човечество, превръщайки се в почтен полюс на един многополюсен свят. Да спреш да бъдеш хегемон е не само в интерес на всички незападни цивилизации, но и в интерес на самия Запад.
      .
      Приветствам всички участници в нашия форум. Ние сме тук, за да създадем бъдещето, да осмислим настоящето и да спасим нашето славно минало, като осигурим приемственост на културата.
      .
      Толкова различни, специални, уникални, различни, отличителни, суверенни.
      .
      Човечеството сме ние!











      Click image for larger version

Name:	428605501_383636260962731_6583822597565725093_n.jpg
Views:	2
Size:	14.9 КБ
ID:	4162041


      Коментар


      • Коментар


        • Click image for larger version

Name:	428601755_3778759962443446_4746231382035350198_n.jpg
Views:	1
Size:	13.9 КБ
ID:	4162038

          Коментар


          • Click image for larger version

Name:	426723747_412785657981392_7784036273893249017_n.jpg
Views:	2
Size:	46.8 КБ
ID:	4162036

            Коментар






            • Коментар


              • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                МНОГОПОЛЯРНО ЧОВЕЧЕСТВО
                Реч на Александър Дугин на Многополюсния форум в Москва, 26 февруари 2024 г.



                .
                МНОГОПОЛЮСНИЯТ СВЯТ Е ПРЕДИ ВСИЧКО ФИЛОСОФИЯ И СЕ ОСНОВАВА НА КРИТИКА НА ЗАПАДНИЯ УНИВЕРСАЛИЗЪМ
                ---------------------
                Западът се идентифицира расово и империалистически с човечеството. По едно време Великобритания обяви всички морета и океани за своя собственост. Западната цивилизация е обявила цялото човечество, особено неговото съзнание, за своя собственост. Така се роди еднополюсният свят.
                .
                Тя има само една фиксирана точка: западните ценности. Има само една политическа система: либерална демокрация. Само един икономически модел: неолиберален капитализъм. Само една култура: постмодерната. Една идея за пол и семейство: ЛГБТ. Само една версия на развитие: техническо съвършенство до постхуманизъм и пълна замяна на човечеството с AI и киборги.
                .
                Еднополюсният свят, според неговите привърженици, е „триумфът на световната история“, пълната победа на западната модерност, либерализма, превърнал се в единствената и безспорна идеология на цялото човечество.
                .
                Мултиполярността е алтернативна философия. Тя се основава на фундаментално възражение: Западът все още не е цялото човечество, а само част от него, негов регион, негова провинция. Това не е отделна цивилизация, а една от цивилизациите. Днес има най-малко седем такива цивилизации - оттук и най-важната концепция на многополярната теория: хептархия.
                .
                Някои цивилизации вече са обединени в огромни континентални държави, световни държави, цивилизации-държави или wénmíng guójiā (цивилизована страна). Други тепърва ще го правят. Колективният Запад, страните от НАТО и васалите на САЩ са само един от полюсите.
                .
                Другите три са.
                - Русия-Евразия,
                - Голям Китай (Zhōngguó 中國) или Tiānxià (天下),
                - Голяма Индия.
                .
                Всички те са държави на цивилизацията, тоест нещо повече от прости държави.
                .
                След това има три други големи пространства, интегрирани в различна степен
                - ислямският свят, тясно обединен от религията, но все още политически фрагментиран,
                - транссахарска черна Африка,
                - латиноамериканската икумена.
                .
                И седемте цивилизации имат напълно различни религиозни профили, различни традиционни ценностни системи, различни вектори на развитие, различни културни идентичности.
                .
                Западната цивилизация, противно на твърденията си, е само една от тях. Арогантен, властен, агресивен, измамен, хищен и опасен. Претенциите му за универсализъм обаче са неоснователни и управлението му се основава на двойни стандарти.
                .
                Не Западът се противопоставя на многополярността, а точно неговите претенции за уникалност и универсалност. Ние знаем тези твърдения от първа ръка, те проникват във всички системи на нашата култура, наука и образование. Западът е проникнал със своята токсична идеология в нашите общества, съблазни ни, съблазни елитите, постави обществото ни под свой информационен контрол, опита се да отведе нашите млади хора възможно най-далеч от вярата и традицията.
                .
                Но ерата на изключителната западна хегемония приключи. Завърши с позицията на Русия и лично на нашия президент Владимир Владимирович Путин, когато отказахме да пожертваме суверенитета си и влезем в смъртоносна битка със Запада в Украйна. В Украйна ние воюваме не с украинците, а с еднополюсния свят и нашата близка победа ще бъде не само наша, но и на цялото човечество, което ще види с очите си, че властта на Запада не е абсолютна, че и нейната политика на неоколониализъм и деподчинение може да каже твърдо „не“ и да настоява на своето.
                .
                Русия е един от полюсите на многополюсния свят. Това не е връщане към стария биполярен модел. Това е началото на напълно нова световна архитектура.
                .
                Бързият растеж на китайската икономика и укрепването на китайския суверенитет, особено при великия лидер Си Дзинпин, превърнаха Китай в друг напълно независим център; виждайки това, Западът, представен от глобалистките лидери на САЩ, незабавно обяви търговска война на Китай.
                .
                Ислямският свят предизвика Запада, особено в религиозната и културната сфера. Западните ценности, които открито призовават за унищожаване на традицията, семейството, пола, културата и религията, са несъвместими с основите на исляма. Всеки един от близо 2 милиарда мюсюлмани разбира това днес. При сегашното състояние на нещата ислямският свят има своя собствена война с глобалисткия Запад в Палестина, в Близкия изток, където срамният геноцид над палестинския народ - побоят над палестински деца, жени и възрастни хора - е в разгара си с тоталното Западно одобрение.
                .
                Индия е друг полюс. Днес – особено при Нарендра Моди – това е цяла цивилизация, която се връща към своите ведически корени, към своята древна традиция, към своите основи. Той вече не е културна и икономическа колония на Запада, а глобален гигант във възход.
                .
                Африка и Латинска Америка последователно и методично следват същия път, макар и не без проблеми.
                .
                Панафриканисткото движение проправя пътя за единна и всеобхватна африканска интеграция, свободна от неоколониален контрол. Това е нова теория и нова практика, която включва най-добрите аспекти от предишните фази на освободителната борба, но се основава на различна философия, в която религията, духът и традиционните ценности играят най-важна роля.
                .
                Латинска Америка също продължава своя път на антиколониална борба. И тук хората търсят нови начини за консолидация и обединение, частично преодоляване на остарели модели, които разделяха всички на леви и десни. В много страни от Латинска Америка привържениците на традиционните ценности, религията и семейството се обединяват с привържениците на социалната справедливост под знамето на обща борба срещу неоколониализма на колективния Запад и неговата перверзна античовешка култура.
                .
                Многополюсният свят днес не е утопия или просто теоретичен проект. Шест от седем цивилизации (от планетарната хептархия) се обединиха в нов блок БРИКС. Има представители на всяка от тях, изправени сме пред институционализирането на мултиполярността. Великото Човечество се събира, осмисля себе си, започва да хармонизира своите традиции и ориентации, своите традиционни ценностни системи и своите интереси.
                .
                Единствено колективният Запад, който се стреми да запази хегемонията си на всяка цена, категорично отказва да бъде включен в този неизбежен многополюсен процес. Той се противопоставя. Плете интриги, предизвиква конфликти. Той се намесва, опитва се да задуши всички центрове на независимост със санкции и директен натиск и ако не успее, влиза в директна военна конфронтация, както в Украйна, в Газа, а не днес утре в Тихия океан.
                .
                Западът обаче не е монолитен. Има два Запада: глобалисткият Запад на либералните елити и традиционният Запад, този на народите и обществата; самият традиционен Запад страда от всемогъществото на перверзните глобалисти и се опитва, където може, да се бунтува. Народите на Запада не са врагове на многополюсния свят. Те са преди всичко жертви и както показва интервюто на нашия президент с консервативния политик и журналист Тъкър Карлсън, Русия и антиглобалистите на Съединените щати имат много повече общо, отколкото изглежда на пръв поглед.
                .
                Следователно истинската Победа на мултиполярността няма да бъде поражението на колективния Запад, а неговото спасение, неговото връщане към неговите традиционни (не перверзни) западни ценности, към неговата култура (а не култура на отмяната), към неговите класически гръцки корени - римски и християнски. Вярвам, че народите на сегашния Запад, освободени от глобалисткото иго, в бъдеще също ще се присъединят към Великото човечество, превръщайки се в почтен полюс на един многополюсен свят. Да спреш да бъдеш хегемон е не само в интерес на всички незападни цивилизации, но и в интерес на самия Запад.
                .
                Приветствам всички участници в нашия форум. Ние сме тук, за да създадем бъдещето, да осмислим настоящето и да спасим нашето славно минало, като осигурим приемственост на културата.
                .
                Толкова различни, специални, уникални, различни, отличителни, суверенни.
                .
                Човечеството сме ние!








                Click image for larger version

Name:	428605699_3778734765779299_3173961205300789244_n.jpg
Views:	1
Size:	24.5 КБ
ID:	4162032

                Коментар




                • Похороны Навального: огромная очередь из людей. У церкви автозаки, ОМОН. Кадры из Марьино


                  TV Rain

                  4.23M subscribers

                  watching now
                  Started streaming 34 minutes ago #новости #россия
                  1 марта — похороны Алексея Навального.
                  Отпевание начнется в 14:00 мск в церкви «Утоли моя печали» в Марьино.
                  Похороны запланированы на 16:00 мск на Борисовском кладбище.
                  Прислать нам новость, позвонить в эфир, отправить донат или купить рекламу на Дожде можно через наш телеграм-бот https://t.me/raintvbot
                  Также безопасно с нами можно связаться по почте newsrussia@proton.me.
                  Напишите о том, что происходит в вашем регионе, чтобы мы рассказали об этом в эфире.
                  Если вы не в России, то поддержите нас донатом по ссылке: https://e.tvrain.tv/donate_special
                  А если вы в России, то обязательно подпишитесь на наши соцсети: • Telegram: https://t.me/tvrain
                  Instagram: https://www.instagram.com/tvrain/
                  Twitter (X): https://twitter.com/tvrain

                  Дождь также собирает истории о детях из Украины, которые оказались в России.
                  Если у вас есть информация, то напишите нам на deti@tvrain.tv или в телеграм-бот @tvrainnewsbot

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    Click image for larger version

Name:	426331382_122121547190171886_5425929996591794598_n.jpg
Views:	2
Size:	85.5 КБ
ID:	4162028

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение


                      Направо не ми се мисли какво ще стане на 3.3 то ще бъдат знамена български и руски, митрофанова ще отиде с волгата, волгин ще държи реч, ако тагаренко отиде хората пишат че са се запасили с яйца/ а бе ако някой лупне тагаренко дали ще каже че е опит за промяна на евроатлантическите ценности
                      Click image for larger version

Name:	417465991_1066338291152262_1938959167336865483_n.jpg
Views:	3
Size:	23.6 КБ
ID:	4162024

                      Коментар


                      • Click image for larger version

Name:	428497386_3778733409112768_773121043138412164_n.jpg
Views:	3
Size:	17.6 КБ
ID:	4162022

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                          МНОГОПОЛЯРНО ЧОВЕЧЕСТВО
                          Реч на Александър Дугин на Многополюсния форум в Москва, 26 февруари 2024 г.



                          .
                          МНОГОПОЛЮСНИЯТ СВЯТ Е ПРЕДИ ВСИЧКО ФИЛОСОФИЯ И СЕ ОСНОВАВА НА КРИТИКА НА ЗАПАДНИЯ УНИВЕРСАЛИЗЪМ
                          ---------------------
                          Западът се идентифицира расово и империалистически с човечеството. По едно време Великобритания обяви всички морета и океани за своя собственост. Западната цивилизация е обявила цялото човечество, особено неговото съзнание, за своя собственост. Така се роди еднополюсният свят.
                          .
                          Тя има само една фиксирана точка: западните ценности. Има само една политическа система: либерална демокрация. Само един икономически модел: неолиберален капитализъм. Само една култура: постмодерната. Една идея за пол и семейство: ЛГБТ. Само една версия на развитие: техническо съвършенство до постхуманизъм и пълна замяна на човечеството с AI и киборги.
                          .
                          Еднополюсният свят, според неговите привърженици, е „триумфът на световната история“, пълната победа на западната модерност, либерализма, превърнал се в единствената и безспорна идеология на цялото човечество.
                          .
                          Мултиполярността е алтернативна философия. Тя се основава на фундаментално възражение: Западът все още не е цялото човечество, а само част от него, негов регион, негова провинция. Това не е отделна цивилизация, а една от цивилизациите. Днес има най-малко седем такива цивилизации - оттук и най-важната концепция на многополярната теория: хептархия.
                          .
                          Някои цивилизации вече са обединени в огромни континентални държави, световни държави, цивилизации-държави или wénmíng guójiā (цивилизована страна). Други тепърва ще го правят. Колективният Запад, страните от НАТО и васалите на САЩ са само един от полюсите.
                          .
                          Другите три са.
                          - Русия-Евразия,
                          - Голям Китай (Zhōngguó 中國) или Tiānxià (天下),
                          - Голяма Индия.
                          .
                          Всички те са държави на цивилизацията, тоест нещо повече от прости държави.
                          .
                          След това има три други големи пространства, интегрирани в различна степен
                          - ислямският свят, тясно обединен от религията, но все още политически фрагментиран,
                          - транссахарска черна Африка,
                          - латиноамериканската икумена.
                          .
                          И седемте цивилизации имат напълно различни религиозни профили, различни традиционни ценностни системи, различни вектори на развитие, различни културни идентичности.
                          .
                          Западната цивилизация, противно на твърденията си, е само една от тях. Арогантен, властен, агресивен, измамен, хищен и опасен. Претенциите му за универсализъм обаче са неоснователни и управлението му се основава на двойни стандарти.
                          .
                          Не Западът се противопоставя на многополярността, а точно неговите претенции за уникалност и универсалност. Ние знаем тези твърдения от първа ръка, те проникват във всички системи на нашата култура, наука и образование. Западът е проникнал със своята токсична идеология в нашите общества, съблазни ни, съблазни елитите, постави обществото ни под свой информационен контрол, опита се да отведе нашите млади хора възможно най-далеч от вярата и традицията.
                          .
                          Но ерата на изключителната западна хегемония приключи. Завърши с позицията на Русия и лично на нашия президент Владимир Владимирович Путин, когато отказахме да пожертваме суверенитета си и влезем в смъртоносна битка със Запада в Украйна. В Украйна ние воюваме не с украинците, а с еднополюсния свят и нашата близка победа ще бъде не само наша, но и на цялото човечество, което ще види с очите си, че властта на Запада не е абсолютна, че и нейната политика на неоколониализъм и деподчинение може да каже твърдо „не“ и да настоява на своето.
                          .
                          Русия е един от полюсите на многополюсния свят. Това не е връщане към стария биполярен модел. Това е началото на напълно нова световна архитектура.
                          .
                          Бързият растеж на китайската икономика и укрепването на китайския суверенитет, особено при великия лидер Си Дзинпин, превърнаха Китай в друг напълно независим център; виждайки това, Западът, представен от глобалистките лидери на САЩ, незабавно обяви търговска война на Китай.
                          .
                          Ислямският свят предизвика Запада, особено в религиозната и културната сфера. Западните ценности, които открито призовават за унищожаване на традицията, семейството, пола, културата и религията, са несъвместими с основите на исляма. Всеки един от близо 2 милиарда мюсюлмани разбира това днес. При сегашното състояние на нещата ислямският свят има своя собствена война с глобалисткия Запад в Палестина, в Близкия изток, където срамният геноцид над палестинския народ - побоят над палестински деца, жени и възрастни хора - е в разгара си с тоталното Западно одобрение.
                          .
                          Индия е друг полюс. Днес – особено при Нарендра Моди – това е цяла цивилизация, която се връща към своите ведически корени, към своята древна традиция, към своите основи. Той вече не е културна и икономическа колония на Запада, а глобален гигант във възход.
                          .
                          Африка и Латинска Америка последователно и методично следват същия път, макар и не без проблеми.
                          .
                          Панафриканисткото движение проправя пътя за единна и всеобхватна африканска интеграция, свободна от неоколониален контрол. Това е нова теория и нова практика, която включва най-добрите аспекти от предишните фази на освободителната борба, но се основава на различна философия, в която религията, духът и традиционните ценности играят най-важна роля.
                          .
                          Латинска Америка също продължава своя път на антиколониална борба. И тук хората търсят нови начини за консолидация и обединение, частично преодоляване на остарели модели, които разделяха всички на леви и десни. В много страни от Латинска Америка привържениците на традиционните ценности, религията и семейството се обединяват с привържениците на социалната справедливост под знамето на обща борба срещу неоколониализма на колективния Запад и неговата перверзна античовешка култура.
                          .
                          Многополюсният свят днес не е утопия или просто теоретичен проект. Шест от седем цивилизации (от планетарната хептархия) се обединиха в нов блок БРИКС. Има представители на всяка от тях, изправени сме пред институционализирането на мултиполярността. Великото Човечество се събира, осмисля себе си, започва да хармонизира своите традиции и ориентации, своите традиционни ценностни системи и своите интереси.
                          .
                          Единствено колективният Запад, който се стреми да запази хегемонията си на всяка цена, категорично отказва да бъде включен в този неизбежен многополюсен процес. Той се противопоставя. Плете интриги, предизвиква конфликти. Той се намесва, опитва се да задуши всички центрове на независимост със санкции и директен натиск и ако не успее, влиза в директна военна конфронтация, както в Украйна, в Газа, а не днес утре в Тихия океан.
                          .
                          Западът обаче не е монолитен. Има два Запада: глобалисткият Запад на либералните елити и традиционният Запад, този на народите и обществата; самият традиционен Запад страда от всемогъществото на перверзните глобалисти и се опитва, където може, да се бунтува. Народите на Запада не са врагове на многополюсния свят. Те са преди всичко жертви и както показва интервюто на нашия президент с консервативния политик и журналист Тъкър Карлсън, Русия и антиглобалистите на Съединените щати имат много повече общо, отколкото изглежда на пръв поглед.
                          .
                          Следователно истинската Победа на мултиполярността няма да бъде поражението на колективния Запад, а неговото спасение, неговото връщане към неговите традиционни (не перверзни) западни ценности, към неговата култура (а не култура на отмяната), към неговите класически гръцки корени - римски и християнски. Вярвам, че народите на сегашния Запад, освободени от глобалисткото иго, в бъдеще също ще се присъединят към Великото човечество, превръщайки се в почтен полюс на един многополюсен свят. Да спреш да бъдеш хегемон е не само в интерес на всички незападни цивилизации, но и в интерес на самия Запад.
                          .
                          Приветствам всички участници в нашия форум. Ние сме тук, за да създадем бъдещето, да осмислим настоящето и да спасим нашето славно минало, като осигурим приемственост на културата.
                          .
                          Толкова различни, специални, уникални, различни, отличителни, суверенни.
                          .
                          Човечеството сме ние!








                          Click image for larger version

Name:	0-02-05-ea17a192c79d55608e3c8a63b8ab6c1857e16c3fd71683afb76210ae3fb2fcd1_c1db625a665d7eeb.jpg
Views:	27
Size:	75.8 КБ
ID:	4162020

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                            проста тиква мое само со семе да я напълниш. Мисъл няма как да протече там
                            препоръка е

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Деленето е още от разпада на римската империя на източна и западна. Православие и католицизъм
                              Един руски писател беше казал, че най-голямата трагедия на русия е, че там никога не е стигала Римската империя с нейните пътища, легиони, римско право, култура и архитектура. Това че някакъв руски княз някога се е оженил за наследница на последния византийски император, не ги прави цивилизовани, те са си все същите - наследници на монголската Златна орда, с тяхната жестокост, абсолютно подчинение на господаря и пълна липса на законност, законът е на силния.

                              Коментар

                              Working...
                              X