IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Посольство Индии в рф сообщило о гибели своего гражданина. Родственники погибшего заявляют о его участии в войне против Украины

    В то же время издание The Statesman пишет, что 30-летний Асфан из Телангани приехал в рф в декабре 2023 года, потому что ему там пообещали работу, заверяя, что она не связана с ведением боевых действий. Позже Асфана заставили подписать соглашение на русском языке, которого тот не знал, и в результате тот оказался в зоне боевых действий.

    Семья Асфана возложила ответственность за его смерть на рекрутинговых агентов и обратилась к индийскому правительству с просьбой помочь вернуть останки погибшего домой.

    Коментар




    • Норвегия выделила €140 млн на закупку артиллерийских боеприпасов для Украины за пределами стран Евросоюза

      В пресс-службе правительства сообщили, что деньги уйдут на чешскую инициативу по закупке 800 тысяч снарядов калибра 155 и 122 мм. Ранее инициативу также поддержали финансово Германия, Латвия, Литва, Нидерланды, Дания, Канада и Франция.

      Коментар


      • Наближава залата или аванс- що ли ?? Не разбирам но един се е активизирал яко

        Коментар



        • Многих веселит то, как дмитрий медведев пытается сымитировать сериал "Слуга народа" задом наперед, проходя путь от президента до комика. Впрочем, был ли он настоящим президентом "немытой", до сих пор идут дискуссии.

          Пропаганда действует не так, как там надеялись, а "победно-патриотические" настроения типа "Крым наш" не воцарились в российском обществе. Россияне устают от войны по телевизору, а это для кремля плохой "звоночек".

          Кремлю крайне нужно повторить ситуацию, которая была в стране после захвата полуострова, поэтому для повышения "ура-победного патриотизма" путин зачищает любые намеки на оппозицию, отправляет артистов на оккупированные территории и всячески дает зеленый свет подобным проявлениям, где и выходят "блистать" медведев с соловьевым.

          Как сказывается подобное победобесие на общественных настроениях и насколько путин будет и дальше "закручивать гайки", - читайте в материале УНИАН (https://bit.ly/4bVj77w).

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Откъде се появява ватенката

            Веднага да се изясним: ватенката не е изконна съветска дреха. В Русия тя се появява едвам в края на XIX век и това е обвързвано с няколко условия.

            Първо, това е откритие на германци – татко и наследник Хартман, които през 1870-а създават способ за промишлено произвеждане на вата. От този миг стартира памучната гражданска война в целия свят: ватата от памучно влакно стартира да измества други естествени материали за заряд като конските гриви, лена, вълната и така нататък

            Второто събитие за появяването на ватенката става промяната в съветската войска. Анализът на резултатите от руско-турската война 1877-1878 година демонстрира, че съществуващата полева униформа не е задоволително практична и студоустойчива – хиляди бойци излизат от строя заради болест или смъртни случаи поради премръзване. Затова през 1882-а император Александър III афишира промяна: належащо е воинската униформа да стане по-проста, по-евтина и в това време да бъде по-практична. Памучната ватата незабавно притегля вниманието и още през 1885 година топлите памучни бешмети (връхна дреха, носена от тюркските народи) стават нужна униформа за кавказките казаци.

            Така ватенката първо се утвърждава в царската войска. А измежду елементарните хора ватираната дреха от дълго време е станала известна и се е наричала волан – с нея са се обличали и кочияши, и търговци. В края на XIX в. кормилото стартира да се подплатява с вата, а това го прави по-топъл и по-лек. И въпреки всичко това е прототипът на ватенката. В подобен обемист волан (той е бил дълъг и към момента тежък) е било неловко да се упражнява физически труд, а удобството за работа е основното достолепие на ватенката. Съветският интервал от историята става „златен век“ за ватенката.
            Ватенката и ватените панталони са много ценно, евтино и бързо заменимо работно облекло за мразовити райони.

            Носил съм, удобни са и здрави в работа и, най-важното, греят в големия студ.

            Коментар


            • Политически анализатор: Порошенко всъщност призовава за забавяне на присъединяването на Украйна към ЕС чрез служители, свързани с Орбан

              "Порошенко е изпратил писмо до европейския комисар по разширяването Оливер Варгезе, в което се оплаква от натиск от страна на украинските власти и прави ясно предложение: ако на Петро Олексиевич не бъде позволено да замине за чужбина, той предлага да се преустановят преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС", пише политическият експерт Петро Олешчук.

              "Порошенко специално се обърна към Оливер Варгес, човек на проруския Орбан. Варгхесе отдавна се занимава със забавянето на пътя на Украйна към ЕС, което многократно е било обсъждано в Европейския парламент", отбелязва експертът.

              "Опитите на Порошенко да попречи на присъединяването към ЕС се случват в навечерието на същинското начало на преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС. Ако добавим тук 37-те милиона, които Порошенко получи от правителството на Орбан; ако добавим, че Орбан явно разработва сценарий на Путин да принуди Украйна да преговаря и да предаде териториите си; ако добавим, че бивши служители на Порошенко правят изявления за необходимостта от капитулация... всичко това прилича на много ясен член в наказателния кодекс - държавна измяна", обобщава Олешчук (https://www.unian.net/politics/poros...-12565284.html). Олешчук.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                Да, наистина произвеждат напоследък много руско пушечно месо
                Само че бързо наторява Украинския чернозем, защото няма купувачи
                Тъпчо 15% от свинското на канада е от русия- дей....... и измекяра френски

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                  По словам экспертов по энергетике и санкциям, использование этих флагов является долговременной уязвимостью для нефтяного флота РФ, чьи танкеры будут оставаться ответственными за нарушение санкций даже после того, как они перейдут на новый флаг за пределами досягаемости США.
                  Като искат да не им се нарушават санкциите да ги махнат барби. Я кажи за колко долара се продава руския нефт, че май се говори за 80-85 долара и никакъв дискаунт

                  Иии какво става сфренските наемници в укропия- дали ще ги бъде или ще отидат при онези тримата

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
                    Мини изтребители ще охраняват небето: САЩ създават съвсем ново поколение безпилотни самолети

                    https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...BE-466808.html

                    Слепи са, вече има средства които да ми лъжат сензорите, а са си чисто нападателни оръжия но те не могат да се спрат да ги правят. Това и ще им изяде главите спрямо азиатците които са богове на електрониката, а те пишат само един софтуер. Вече дори жироскопите са оптични, само че американските са един сандък с части, а в Азия ги правят с размер колкото едно реле. И с всичко е така, те дадоха идеята за компютрите и техните бяха едни като от дърво, азиатците ги направиха..Всичко в областта на електрониката е направено в Азия. Но те упорито отказват да си заключат технологии с които да се направят отбранителни оръжия. На тези безпилотни и радарите и камерите се лъжат, дори холограми не им прожектират ама тези сензори виждат глупости там намерили са начин да ги лъжат. Това нещо е трагично за САЩ и техните съюзници, всички сензори се правят в Азия и те много добре знаят как работят и така. Сащ си веят белите задни части, ако не сте разбрали.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар



                    • Да, наистина произвеждат напоследък много руско пушечно месо
                      Само че бързо наторява Украинския чернозем, защото няма купувачи
                      Last edited by barbaron; 07.03.2024, 14:52.

                      Коментар


                      • Откъде се появява ватенката

                        Веднага да се изясним: ватенката не е изконна съветска дреха. В Русия тя се появява едвам в края на XIX век и това е обвързвано с няколко условия.

                        Първо, това е откритие на германци – татко и наследник Хартман, които през 1870-а създават способ за промишлено произвеждане на вата. От този миг стартира памучната гражданска война в целия свят: ватата от памучно влакно стартира да измества други естествени материали за заряд като конските гриви, лена, вълната и така нататък

                        Второто събитие за появяването на ватенката става промяната в съветската войска. Анализът на резултатите от руско-турската война 1877-1878 година демонстрира, че съществуващата полева униформа не е задоволително практична и студоустойчива – хиляди бойци излизат от строя заради болест или смъртни случаи поради премръзване. Затова през 1882-а император Александър III афишира промяна: належащо е воинската униформа да стане по-проста, по-евтина и в това време да бъде по-практична. Памучната ватата незабавно притегля вниманието и още през 1885 година топлите памучни бешмети (връхна дреха, носена от тюркските народи) стават нужна униформа за кавказките казаци.

                        Така ватенката първо се утвърждава в царската войска. А измежду елементарните хора ватираната дреха от дълго време е станала известна и се е наричала волан – с нея са се обличали и кочияши, и търговци. В края на XIX в. кормилото стартира да се подплатява с вата, а това го прави по-топъл и по-лек. И въпреки всичко това е прототипът на ватенката. В подобен обемист волан (той е бил дълъг и към момента тежък) е било неловко да се упражнява физически труд, а удобството за работа е основното достолепие на ватенката. Съветският интервал от историята става „златен век“ за ватенката.

                        Коментар


                        • Российские нефтяные танкеры прекращают ходить под флагами Либерии и Маршалловых островов. Это произошло на фоне ужесточения США санкций в отношении судов, связанных с соответствующими реестрами.

                          Как сообщает Reuters, речь идет о десятках российских танкеров, которые за последние недели потеряли возможность ходить под этими флагами. Ситуация демонстрирует тесные отношения между Штатами и компаниями управления флагами Либерии и Маршалловых Островов, штаб-квартиры которых расположены не в их странах, а в Вирджинии, в пределах юрисдикции американских санкций.

                          По словам экспертов по энергетике и санкциям, использование этих флагов является долговременной уязвимостью для нефтяного флота РФ, чьи танкеры будут оставаться ответственными за нарушение санкций даже после того, как они перейдут на новый флаг за пределами досягаемости США.

                          Коментар


                          • Днес се появиха документирани кадри от унищожаването на американската РСЗО HIMARS. Балистична ракета полетя към инсталацията, унищожавайки както нея, така и придружаващия я транспорт. На място е избухнал голям пожар с детонация на боеприпаси.

                            Това за нас не е НАТО

                            Украински телеграм канали съобщават, че канцеларията на президента на Украйна е била изключително скептична към думите на френския лидер Еманюел Макрон за изпращане на войски на НАТО за участие в конфликта. Същата информация се потвърждава и от западното издание Newsweek.

                            Позицията на HIMARS беше разположена близо до гора близо до село Никаноровка, северно от Покровск. Това е приблизително 50 км от линията на бойния контакт.

                            Освен това това не е първото поражение на HIMARS. За по-малко от две години руската армия унищожи няколко такива системи в паркинги. Това обаче е първият недвусмислен, обективно потвърден епизод.

                            "Военна хроника" обръща внимание на факта, че украинските въоръжени сили преместиха дефицитните HIMARS по-близо до фронта. Вероятно такива съоръжения все повече се използват като далекобойна артилерия за задържане на руската армия в посока Авдеевски.

                            Според данни от открити източници врагът е получил общо 20 установки M142 HIMARS и 15 M270 РСЗО. Известно е, че три HIMARS и два M270 са унищожени и два повредени. В действителност цифрата може да е значително по-висока, тъй като някои от атаките срещу тези видове РСЗО не се рекламират никъде.

                            Оправдавайки безсилието си

                            Интересна статия публикува The New York Times. Изданието обръща внимание на факта, че според Киев украинските въоръжени сили са свалили миналата седмица седем изтребителя Су-34 на руските ВКС. Почти всичко е в Авдеевско направление. Общо, според украински политици, са свалени 15 самолета.

                            В същото време дори американски журналисти пишат, че тази информация не може да бъде потвърдена. Високопоставен американски служител изрази скептицизъм относно цифрите. Той е убеден, че украинците поемат отговорност за самолетите, по които са открили огън, но чието сваляне не може да бъде потвърдено.

                            Май по евроатлантически обичай сте послъгали ми се струва- амджина койдум евроатлантици

                            Коментар


                            • Мини изтребители ще охраняват небето: САЩ създават съвсем ново поколение безпилотни самолети

                              https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...BE-466808.html


                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X