IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • РУСКИ ИЛИ УКРАИНСКИ СА ...."украинските" градове?
    (кратка история и образователен материал за очевидно незнаещите)





    ХАРКОВ е руски град.Той е основан през 1630-те години. Там са се заселвали бягащите от поляците от десния бряг на Днепър малоруси.
    Цар Алексей Михайлович построява там крепост и основава в 1656 г Харковското воеводство.

    СУМИ - Градът е основан от цар Алексей Михайлович не по-късно от 1655 година. Разрешил е отново да се заселват бежанци малоруси, преследвани и убивани от поляците.

    ДНЕПРОПЕТРОВСК - Основан е от Екатерина ІІ в 1776 г. и се е наричал Екатеринославл

    ЛУГАНСК - Основан е през 1795 г., когато по заповед на Екатерина ІІ се изгражда на река Луган чугунно-леярен завод. За работа в този завод са привлечени да работят хора от централните и северозападни губернии на Русия. Населението винаги е предимно руско.

    ХЕРСОН - Основан е от Екатерина ІІ през 1778 г. заради строителството на руския флот. Строителството се осъществява под ръководството на Потьомкин.

    ДОНЕЦК - Основан е от Александър ІІ в 1869 г. при строителството на металургичния завод в Юзовка.

    НИКОЛАЕВ - Основан е от Екатерина ІІ в 1789г. По това време Потьомкин строи там кораба "Свети Николай"

    ОДЕССА - Основана е от Екатерина ІІ през 1794 г. на мястото на крепост, която била построена малко по-рано от Суворов.

    ЧЕРНИГОВ - Един от най-древните руски градове. Той е съществувал още в началото на 10-ти век. През 1503 г. влиза в състава на Русия.
    През 1611 г. е разрушен от поляците, които отнемат и територии от Русия. Но през 1654 г е отново в пределите на Русия и оттогава е винаги руски град.

    СИМФЕРОПОЛ е основан от Екатерина ІІ през 1784 г. Построява го Потьомкин на мястото на военен лагер на Суворов в съседство с татарски заселници.

    СЕВАСТОПОЛ - Основан от Екатерина ІІ през 1783 г. на мястото на крепост, построена от Суворов. Градът е построен от Потьомкин.

    МАРИУПОЛ - Основан през 1778 г. от Екатерина ІІ. По неин указ там са се заселили гръцки бежанци и заселници от Крим.

    НЯКЪДЕ ТУК ДА Е СПОМЕНАТА УКРАЙНА?

    Украйна не е била държава, думата украина означава покрайнина - първо област на царска Русия, а после - губерния, след това - съюзна република при СССР, а най-накрая - държава хаха, създадена през 1994 и просъществувала цели 28 години!
    Там има изконно руско население...Ако не бяха ги обстрелвали,отнемали руския език цели 8 години, това нямаше да се случи...
    И четете Богомил Бонев, 150 хил.армия е била на "границата" на донбаския район на 24.02.22. Руснаците изпреварват с часове !
    ДА ЗНАЯТ КРАВАРСКИТЕ ТРОЛОВЕ..!
    ЧАМАДАН, ВАКЗАЛ ,И ВЪВ УРАЛ..!



    Слава на Русия..
    Слава на ПУТИН..!





    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      https://t.me/uniannet/127589

      Бесконечно можно смотреть на три вещи: как горит огонь, как течет вода, и как оккупанты летят в "теплые края" на Запорожском направлении

      Видимо, из-за нехватки других транспортных средств рашики выехали на штурм позиций 128-ой горно-штурмовой бригады ВСУ на джипе, налетев на противотанковую мину.
      Click image for larger version

Name:	GIIFmsBWsAADVaS.jpg
Views:	1
Size:	66.9 КБ
ID:	4164320

      Коментар


      • швейцарският сенат одобри трансфера на над 8 млрд. долара замразени руZZки активи на руZZката централна банка в полза на Украйна.
        ОТЛИЧНО

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
          Започва закупуването на 800 000 снаряда за Украйна от трети страни! Не се казва кои са тези трети страни и на мен ми се струва, че някой от Брикс ще помогне за разпада на снежната джамахилия!
          https://fakti.bg/world/862716-sauzni...ada-za-ukraina
          Click image for larger version

Name:	GIFWw5OXMAAc1qS.jpg
Views:	1
Size:	44.4 КБ
ID:	4164317

          Коментар


          • - Хей, защо пиеш вода от езерото???????????? Тук се изливат кенефите на пет села!!!!!!!!!!!!!!
            - Что вы скаZZали?
            - Викам, че с двете ръце ще ти е по-удобно.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


              Александр Тверской, 2014 г. за
              Путин :
              • Садист. Параноичен психопат с мания за величие и надценени идеи. Патологичен лъжец. Самооценката му е неадекватна. Интелигентността му е ниска. Личността му се влошава бързо.
              • Живее в паралелен свят, откъснат от реалността, напълно изгубил връзка с действителността. Той не я разбира. Как живеят хората, какво чувстват, за какво мечтаят, защо страдат - един морален идиот не може дори да си го представи. И не иска да си го представи..
              • Създал около себе си изкуствен, глухо опиянен свят, в който години наред, бавно, врял в котела на собствените си лъжи и пещерни предразсъдъци, накрая губи разсъдъка си.
              • Не съвест, никога не е имало съвест. Да, той е неспособен на състрадание и съпричастност, но самият той е много раним и самоуверен в.. Той е неспособен да обича. Много трогателен и отмъстителен, вероятно всички щети и желанието да се сдобие, да причини колкото се може повече страдания на всеки, до когото се докосне, произтичат от детството му, в което е бил болен, безгръбначен и безкрайно изтощен в бягство.
              • Страхлив и достоен за съжаление. Вечното малодушие ражда излишна, често безсмислена жестокост в действията и краен, чудовищен цинизъм.
              • Възгледът му за света е като на зъл зародиш от епруветка. Начинът му на мислене е пропорционален на мащабите на личността му. Той мисли ограничено, шаблонно, с настройки и лозунги. Преценките за света и хората са бутафорни и ограничени.
              • Като всеки тиранин той е склонен към митове, свещени значения, символизъм. В същото време е ужасно комплексиран, отчужден, затворен в себе си и емоционално беден. Компенсира своя комплекс за малоценност във всички области на живота чрез потискане и унищожаване на хората.
              • Ценностната му система е купена, стеснена до примитивната формула "свой-чужд" и представлява набор от идеологически клишета: Русия über alles, Западът - врагове и пришълци; - народът на Русия - потенциално опасен добитък, който трябва да бъде държан под контрол, периодично дразнен с джинджифила на националната изключителност; - властта - съдбата на избраните, смисълът на властта е в нея за собствено и лично обогатяване.
              • Последното обаче отдавна е престанало да играе каквато и да е роля и на преден план излязоха маниакалните идеи на хегемона на империята на Земята на всяка цена и с всички средства...
              • Махмурлия от времето на Сталин с психологията на вертуха и частен палач. Сив във всичко, безличен, дребнав. Той поглъщаше цялата подигравателна женомразка порода на офиса.
              • Абсолютно безскрупулен. Няма утвърдени, повече или по-малко морални понятия, с изключение на зоналните. Вътре в себе си крие нацупен тийнейджър, а навън се опитва да запази маската си на брутален, остроумен, човек в управата.
              • Речникът му е оскъден, речникът му е пълен с вулгарни поговорки и криминален, полицейски жаргон. Мнението за него отвън е много важно за него, затова е склонен към позьорство и жалък, анекдотичен мачизъм, както всички комплексирани хора. Той винаги се оказва смешен и жалък...
              • Вижда се, че е само една разтеглена ларва, а под нея друга, а после също така до самото дъно, където в мехурчеста, черна, злобна и отвратителна слуз, обгърнал с ръце треперещите колене, седи някакво жлъчно, набито джудже... Като политик той е безнадежден и безполезен, защото гледа само към миналото и се страхува от всякакви промени като заплахи за властта му.
              • И най-важното е, че той не знае какво е промяна, не я разбира. Политически безплоден, защото е обсебен от безграничната си власт. Някой друг все още се опитва да погледне в душата му, за да разбере нещо там.
              • А там просто няма душа. Там вътре има едно голямо нищо. И когато абсолютното нищо в плътта получи неограничена власт с червено копче в ръцете си, се получава това, което виждаме днес.
              • Той искаше да влезе в учебниците по история, да стане част от великата руска епопея, да бъде извършител, и ще влезе като банален военнопрестъпник, който е излязъл от релсите...
              • Той иска да се страхуват от него, да треперят пред него, но всички го гледат с презрителен поглед в очакване на незабавната му смърт.
              https://www.obozrevatel.com/person/a...r-tverskoj.htm
              Click image for larger version

Name:	IMG_20240308_052025_391.jpg
Views:	1
Size:	39.5 КБ
ID:	4164300

              Коментар


              • Turbolan, това нещо не е по политически причини, а просто недъгав икономически модел и тези вносни неща са в пъти по скъпи. Твърдя че ако се произвеждат тук при равни условия ще са в пъти по евтини, но търговията е така организирана, данъците са организирани по този начин. Но не е политическо..малко спорно, защото ако са по добре с фундаменталните науки никога няма да направят масова приватизация, чисто математически води до големи загуби. Наистина на държавата не и трябват например цехчета за метални изделия да ги управлява, но би могла просто да ги продаде, а се продава и на някой който не може да плати цената и да изплаща. Беше чудесен вариант за период без данъци, държавата продава тези неща и си осигурява средствата за разходите. Но западните държави не биха се съгласили на такъв модел, защото стават неконкурентноспособни държави и инвестиционните потоци щяха да се задвижат към тези страни. Те при тези неща които имахме не искаха да ни допуснат 10 години до пазарите си защото много добре знаят че инвестициите ще тръгнат в посока ниските ставки. Твърдяха че сме били корумпирани, беше смехотворно.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Да правят още Снаряди ще ядат 100 години
                  Като северно-корейците и палестинския "хамас"
                  Но този път Цивилизованият свят няма да им праща хуманитарна помощ
                  Правят си когато каквото им трябва, а не каквото някоя еврогейска писарушка им каже.

                  Русия стана един от най-големите износители на хранителни продукти; по износ на пшеница, например, е първа в света.

                  За сметка на това ние внасяме домати, чушки, картофи, ябълки, агнешко, свинско, лук, чесън, магданоз, цветя, моркови и т.н. все едно сме в Сахара или над полярния кръг, щото вие, червеногъзите седесарчета и прочая евроатлантическа сволач продадохте България за жълти стотинки.
                  Last edited by Turbolan; 07.03.2024, 23:19.

                  Коментар


                  • Click image for larger version

Name:	IMG_20240307_223225_505.jpg
Views:	1
Size:	68.3 КБ
ID:	4164252

                    Коментар


                    • Click image for larger version

Name:	IMG_20240307_220719_133.jpg
Views:	1
Size:	78.5 КБ
ID:	4164239

                      Коментар


                      • https://www.youtube.com/watch?v=I_WD0jL2WLg, Панченко, и украинците са хора и те имат хора които могат да ги водят. Всъщност тези които ги поведоха на война май много ги мразят и не ми е ясно защо.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Просто му отговорих в типичния негов глупав стил, макар да има добра логика Полша да я заложат.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Защото ще има атака и този път няма да бъде спряна на добра воля, добрата воля ще дойде чак на украино - полската граница, а вие ще палите свещи по църквите да дойде добрата воля там, че може и Полша този път под руско робство да попадне, ще им бъдът роби и за по рационално ще я разделят с Германия пак на две - половината в немско, половината в руско. Щото нали някакви съюзи от миналото трябва да се връщат, нещо ретро да има - ето го точното ретро.
                            Това няма да стане. Времената са други. Пък и притрябвали са им на рашките полски земи. Не, едва ли.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Е, едва ли. Прилича ми на пале, захапало джапанка.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Е, едва ли. Прилича ми на пале, захапало джапанка.

                                Коментар

                                Working...
                                X