Първоначално изпратено от analog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Да ще има излишък и ще го харчи за войната. чакай да фалират. От умрял ес писмо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Това да раздадеш оръжие на всеки гражданин е лудост и не вещае нищо добро. Съдейки по броя на ежедневно разстреляните цивилни зад голямата локва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
За "небето", им трябва и гориво, и оръжие...а, складовете с оръжие унищожени, гориво вече не постъпва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoneyИмам идеята в един момент аз да започна да финансирам анти-трол дейност, но за тази цел ще трябват още едни доста сериозни успехи на фондовия пазар. Така че може и да не стане скоро.
А това, че успявам да бъркам в здравето на путинисти разни тука за мене е сигнал, че съм на прав път
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеАко е таен този тунел, защо го показват в медиите... Ако искат да влезнат в мелето, по-добре да го направят от въздуха. И Зелеснки каза, че най-много им липсва небето.
Коментар
-
Ако е таен този тунел, защо го показват в медиите... Ако искат да влезнат в мелето, по-добре да го направят от въздуха. И Зелеснки каза, че най-много им липсва небето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКой е Игор Гиркин:
Гиркин — бывший полковник ФСБ, участвовавший в оккупации Россией Донбасса в 2014 году. Впоследствии он неоднократно критиковал путинский режим. За месяц до начала агрессии Гиркин проанализировал возможное вторжение и спрогнозировал провал путинской операции.
Пуснаха го с 50 човека, ако се провалеше, щяха да се отрекат от него, след като се справи, пак го махнаха,явно защото не си затваряше устата достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеЗападът е изправен пред огромен проблем, който сам си създаде, като натика в братска прегръдка Русия и Китай. Вместо да работи с Русия срещу Китай, който един ден е възможно да стане и хегемон и да заеме мястото на днешна еднополюсна Америка. Китайците са царе на мирната експанзия. Ние си нямаме и представа какво се случва в Африка. Бият се за ресурсите на Русия, докато Китай слага агрегати за доене на всеки квадратен метър в Африка - строи инфраструктура, която обслужва и местните, и концепцията му за един пояс, увит около врата на света. Руснаците не ги бива в тая работа, те вадят калашника и така разчистват земята за оран. Съчетани военна сила и конфуцианска хитрост с огромен човешки ресурс - това е лепило, с което Западът ще бъде лепнат на билборда на магистралата за по-нататъшното развитие на света и ще гледа оттам какво се случва. Тъжна работа, защото и ние сме вътре.
Което е вярно - как да кажа, че не е така? Не мога, на черното - бяло да кажа!
Дори човек да не иска да е така - реалностите са такива! Това, че руснаците "разчистват замята за оран - с калашника" - е повече от достоверно, ама Международното "право" никак не е на тяхна страна и тук - въпреки, че съм сериозен, не мога да не отбележа, че същите - тия руснаци - изобщо не мислят за своето бъдеще. Настоящето ги интересува (очевидно е). Ама - що за непукизъм?
Изкушавам се да мисля, че тия са - ега ти и непукистите. Само дето правят едно действие, но това действие си остава загадка за мен... Не разбирам смисъла на това действие: почесват ли (го) или (го) местят в другия крачол?...
Сложни са ми за разбиране тия руснаци. Как са свикнали да живеят, без никакви претенции? (поне ноктите на ръцете и краката си да се опитаха да лакират! ... как да повярват някои хора на подобна, изключително груба реалност?)
Сложно е за разбиране.
..............
И друго не разбирам!
Това, че Западът ще бъде "лепнат на билборда, на магистралата". Добре де, споделям подобна метафора, обаче...
Ми - другата част - че и "ние сме там - на билборда" - някак не ми пасва (някак - наистина не разумем!). Верно, че и ние - от толкова време сме "Запад", но чак пък да гледаме от билборда, ли?!? Статутът ни не е такъв, въпреки, че всички ни сочат "убедени" и казват: "И вие вече сте част "от Запада"...
Няма да сме "качени толкова високо - на билборда", сигурен съм! Винаги ще има необходимост от още едно звено "в Запада"...
Не ми е приятно, но си давам сметка, че на нас са ни отредили великата "чест" да препикаваме билборда... Това го можем най-добре и ние винаги ще сме там - долу, за да вършим "с чест" тези наши "задължения" : вечно ще препикаваме билборда. Ще ни казват, че сме най-добри в нашите "задължения" и ще ни подхвърлят коричка хляб, а ние ще въртим опашка (раболепно). Това го можем най-добре.
Поне да бяха ни научили да ИМ лакираме ноктите. Там пада някой лев, но не сме им толкова мили. Сухата коричка ни стига.
Коментар
-
Кой е Игор Гиркин:
Гиркин — бывший полковник ФСБ, участвовавший в оккупации Россией Донбасса в 2014 году. Впоследствии он неоднократно критиковал путинский режим. За месяц до начала агрессии Гиркин проанализировал возможное вторжение и спрогнозировал провал путинской операции.
Какво казва Гиркин за шайката в Кремъл:
"Российской федерацией фактически управляет мафиозная группа, которая ставила задачей не развитие страны, а личное и корпоративное обогащение. Эти люди не могут делать ничего позитивного. Мы имеем ситуацию, при которой как минимум половина – готовые агенты врага, у них капиталы и деточки за границей. У нас не колосс на глиняных ногах, у нас колос с глиняной головой. Ударить по голове – она и рассыплется", — резюмировал Гиркин.
Какво казва Гиркин за вътрешнополитическите последствията от войната:
"Если Россия ввяжется в войну с Украиной, это означает фактически политическое самоубийство и внутреннюю смуту. Американцы на это делают ставку (санкциями). Ввязавшись в эту войну РФ не сможет быстро победить, а экономический крах повлечет за собой внутриполитический переворот", — заявил Гиркин.
Коментар
-
Мазен, по-мазен, политик...
То и Путин се кълнеше, че няма да нападне Украйна
Санкциите на ЕС срещу Русия не целят промяна на режима в Москва, а да се подобрят преговорните позиции на украинците. Това заяви на пресконференция върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след петото извънредно заседание на Съвета на ЕС по външни работи в последните дни.
Коментар
-
А ето какво казва и самият Гиркин (Стрелков). За подготовката на руската армия, за шансовете ѝ в една война в Украина, за олигархията и клептокрацията в Москва, за крадливата шайката начело с Путин. И още, и още. Много любопитно интервю от преди нахлуването в Украина.
https://youtu.be/7MSJwSTcaz8
- 1 like
Коментар
Коментар