IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пияни руZZнаци решиха, че е много вървежно да викат "Путин" във Великобритания, след което си събираха ZZъбите по асфалта.

    https://daniivanov.blogspot.com/2024/04/18_2.html




    Коментар


    • Да повторим една от причините защо се случва тази СВОйна :

      Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
      КАК НАМЕРИХ АХИЛЕСОВАТА ПЕТА НА ПУТИН

      "Трябва да се върнем няколко поколения назад – дядо ми, който е американец, и аз съм американец, е от Уичита, Канзас. Той е бил профсъюзен организатор и е бил толкова добър в това, че хваща вниманието на комунистите. И те му казват: “Ако харесваш профсъюзите, ще се влюбиш в комунизма. Защо не дойдеш в Русия да видиш за какво иде реч?”

      И така дядо ми заминава за Русия и като повечето млади американци, които отиват в Русия, там той си намира руско момиче, което става моя баба. Баща ми се ражда там и пет години по-късно те се връщат в Америка и дядо ми става глава на Комунистическата партия в САЩ. Кандидатира се за президент като комунистическа номинация срещу Рузвелт през 1936 г. и 1940 г., отива в затвора през 1941 г., помилван е през 42 г. Отлъчен е от Комунистическата партия през 1945 г., защото е твърде голям капиталист, и след това е жестоко преследван през 50-те по време на ерата Макарти.

      Та това е моето наследство. Родих се през 1964 г. и през 70-те, когато минавах през пубертета, се чудих как най-добре да се бунтувам срещу родителите ми комунисти.

      Пуснах си дълга коса – и сега няма как да познаете, – но тя стана на афроприческа. Но странно, това не разстрои семейството ми. Няколко месеца следвах турнето на рок групата Grateful Dead из страната – това също не разстрои семейството ми.

      Но тогава се сетих за съвършения бунт – да си сложа костюм и вратовръзка и да стана капиталист. И това вече разстрои семейството ми.

      Станах капиталист, отидох в бизнес училището на “Станфорд” през 1987 г. и завърших през 1989 г., която бе много благовещаваща година, защото точно тогава падна Берлинската стена. И като много студенти тогава, излизащи от бизнес училище, се чудих какво да правя сега и нито една от възможностите, които предлагаше университетът, не ми харесваше.

      Докато един ден не получих прозрение – ако дядо ми е бил най-големият комунист в Америка – и Берлинската стена току-що е паднала, – то аз ще съм най-големият капиталист в Източна Европа.

      И това и направих. Първо отидох в Лондон, после се преместих в Москва и установих инвестиционния фонд Hermitage за новоприватизираните пазари на Русия.

      И Русия бе направила тази впечатляваща трансформация от комунизъм в капитализъм. На практика те раздадоха цялата държавна собственост на народа безплатно. И когато създадох инвестиционния фонд да инвестирам в тази свободна собственост – това бе най-драматичната и успешна история на инвестиционен фонд.

      Фондът скочи с 850% за първите 18 месеца. Имах огромен успех с всичко, което правих.

      И тогава открих нещо, което може би трябваше да знам от самото начало. Всички компании, в които инвестирах, бяха високо корумпирани. Те на практика бяха обирани от олигарсите, които бяха мажоритарните собственици на тези компании.

      И затова реших да направя нещо, с което да се преборя с корупцията – и това, което направих, бе да разследвам как извършват кражбите и да представя резултатите на световните медии. И аз, и екипът ми бяхме добри в разследването, а и познавахме много журналисти.

      И така, публикувайки цялата тази информация – нещата започнаха да дават ефект. И бе много интересна причината затова да има ефект. Защото точно като започнах да провеждам разобличителните кампании, тогава и Владимир Путин дойде на власт.

      И така се оказа, че той се бореше със същите хора, с които аз се борех.

      Те крадяха власт от него по същия начин, по който те крадяха пари от мен. И затова всеки път, като направя голямо разкритие – той се намесваше, уволняваше някого или правеше нещо драматично, за да преследва враговете си. И косвено – да ми помогне.

      Така за един кратък момент имах съвършената работа. Залавях лошите, правих Русия по-добро място и правих много пари за клиентите си и за себе си.

      И са малко работите, в които можеш да изкарваш големи пари и да правиш добро. Понякога можеш да правиш добро и да не правиш много пари, друг път – да правиш пари и не много добро, но аз правих и двете за един кратък момент.

      Но оказа се, че Путин не прави това, защото иска да изчисти Русия. Оказа се, че го прави поради друга причина – той искаше да спечели войната с олигарсите и в края на 2003 г. той се реши да направи големия си ход. Да арестува най-богатия човек в Русия – Михаил Ходорковски, собственика на петролната компания ЮКОС, на неговия джет в Сибир.

      Върнаха Ходорковски обратно в Москва, изправиха го пред съда и позволиха на телевизионните камери да снимат в съдебната зала. И те заснемаха как най-богатият човек в Русия бе на съд и стоеше в клетка.

      Сега си представете, че сте 17-ият най-богат човек в Русия. Стоите си на яхтата, паркирана пред хотела в Антиб, Франция. Включвате CNN и виждате този човек – далеч по-богат, далеч по-умен и далеч по-могъщ от вас, да стои в клетка. Каква ще ви е естествената реакция? Не искате вие да се окажете в клетката.

      И един по един те отидоха при Путин и му казаха: “Владимир, какво да направим, за да не висим в клетка?”. И той им отговори: “Петдесет процента”.

      Не 50% за руското правителство, не 50% за президентската администрация, а 50% за Владимир Путин.

      И тук интересите ни с Путин се разминаха. Аз все още се опитвах да разоблича корупцията, но сега разобличавах събития, в които Владимир Путин има 50%. И не им отне много време да се обърнат срещу мен и на 13 ноември 2005 г., когато се върнах в Русия, бях спрян на летището и вкаран в ареста за 15 часа, след това депортиран и обявен за заплаха за националната сигурност.

      След това евакуирах всичките си служители, продадохме всичките си обезпечения в Русия и мислех, че това е краят на историята.

      Оказа се, че не е краят на историята, а началото на най-ужасния кошмар, който можете да си представите.

      18 месеца след като бях отлъчен, 25 полицаи обискираха офиса ми в Москва и още 25 полицаи претърсиха кантората ми в Москва. Търсиха документите за празната ни инвестиционна компания – те не знаеха, че съм я изпразнил.

      Но, откриха доста документи в кантората, иззеха ги и след това разбрахме, че вече ние не сме собственици на инвестиционните ни компании. Те са били измамно пререгистрирани, използвайки иззетите от полицията документи.

      В този момент наех най-умния адвокат, за когото знаех в Русия. Младо момче, което се казваше Сергей Магнитски, който исках да разследва и спре това, което те правеха.

      Сергей разследва и откри, че целта на отнемането на компаниите ни е била да откраднат парите, което те не успяха да направят, защото вече бях продал всичко, преди те да се докопат до него.

      Но Магнитски откри, че те кроят следващ план – да откраднат $230 млн. данъци, които бяхме платили на руското правителство за изминалата година и да ни уличат, че ние не сме ги платили.

      На 23 декември 2007 г. те кандидатстваха пред правителството да бъдат върнати [на вече откраднатите ми компании] $230 млн. данъци – два дни преди Коледа и това бе одобрено и изплатено на следващия ден на Бъдни вечер – най-голямото връщане на данъци в историята на Русия. Невероятна държава измама. Направена незаконно за един ден.

      Сергей и аз бяхме убедени, че това е операция на хора някъде по веригата на властта. Не би било възможно Путин да е одобрил кражбата на четвърт милиард щ.д. от собственото му правителство. И затова решихме, че ако просто оповестим тази информация публично – добрите ще хванат лошите и това ще е краят на историята.

      Затова писахме сигнали до всяка съдебна институция, участвах в телевизионни предавания, по радиото и във вестниците, за да опиша схемата. А Сергей даде клетвени показания на руското следствие – руската версия на ФБР.

      И тогава зачахме добрите да хванат лошите. Оказа се, че в Путинова Русия няма добри. Пет седмици след като Сергей даде показания – същите ченгета срещу, които свидетелства, дойдоха в дома му на 24 ноември 2008 г., задържаха го, сложиха го в досъдебен арест, започнаха да го измъчват да оттегли показанията си. Беше в килия с 14 други задържани и 8 легла, и лампи включени по 24 часа на ден, за да не може да заспи.

      В килията нямаше тоалетна – а само дупка на пода, водеща към канализацията. В килията нямаше отопление и никакви прозорци – декември в Москва, така че да умре от студ.

      Целта на всичко това бе да оттегли показанията си срещу корумпираните полицаи и да подпише фалшиво признание, че той е откраднал въпросните $230 млн.

      Сергей Магнитски категорично отказваше да стане лъжесвидетел, без значение колко свирепи ставаха мъченията и ставаше все по-зле и по-зле, и по-зле.

      След около шест месеца здравето му се развали. Той изгуби 20 кг от теглото си имаше ужасни болки в гръбнака и стомаха и разви панкреатит и жлъчни камъни.

      Трябваше му спешна операция и такава бе насрочена за 1 август 2009 г. Седмица преди насрочената операция те отново отидоха при него, поискаха да подпише фалшиви показания, той отново отказа и за отмъщение те го преместиха в затвор под строг режим, без медицинско отделение, където здравето му напълно се развали и те му отказваха всякакво лечение.

      Той и адвокатите му изпратиха 20 различни молби за медицинско лечение – всички те или игнорирани, или отказани.

      Няколко седмици по-късно той повече не можеше да издържи и бе в животозастрашаващо състояние.

      На 16 ноември 2009 г. тъмничарите не искаха повече да носят отговорност за него и повикаха линейка и го изпратиха в друг затвор, в който имаше медицинско отделение, но когато той стигна дотам, наместо да го сложат в спешното отделение, те отново го сложиха в килия, оковаха го за леглото и охраната на затвора влезе при него и преби Сергей Магнитски до смърт.

      Това се случи на 16 ноември 2009 г. – преди 8 години и половина (към 2018 г). Сергей Магнитски бе на 37 години и остави жена и две деца след себе си.



      https://youtu.be/BT254smRufA

      Коментар


      • После кой ще им ги плаща тези неща - който чупи, той плаща. Имат ракети да унищожат енергийната система на Украйна, Полша..имат толкова че здрава жица да не оставят. Това са 50 хиляди ракети които за друго не стават, поначало трябва да ги изхвърлят или да унищожат жиците в Украйна, за 2-3 седмици унищожиха половината, а това с дроновете откога го правят ВСУ и дори се знае от кой ги купуват.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Добро утро за свестните хора.

          Това голямото НЛО, 1200км. в Путинията няма кой да го свали https://t.me/zloyodessit/21404

          за 2023г. Украйна е увеличила икономиката си с 5%

          Коментар


          • Нищо не е 1 трилион, ЕС за да се възтанови трябва да се емитират 12 трилиона и еврото ще си върне силата..по малко от 10% за Украйна. Сега има дефицит на пари - свежи пари в евро, а когато САЩ тръгнат да си балансират двата вида дълг още много пари ще се емитират. Сащ не могат да не си изравнят дълговете, както писах - националния е направо мижав в сравнение със сбора на всички други, а БВП им нищожен в сравнение с дълговете. Кой ще иска да работи, колкото повече работиш, толкова повече задлъжняваш а не да спечелиш.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • barbaron, руснаците вече са наясно за атентата, не е дело нито на САЩ, нито на Украйна..замесени са по аматьорски начин, някой ги е замесил, това което е координирало нещата е нещо което има само частен интерес. Няма никав идил- ку, глупости на тъкалета, те са открили къде са ги намерили четиримата стрелци, кой ги е намерил..а и те не са свършили кой знае каква работа, многото жертви са от пожара, от огнестрелни рани са загинали 12 човека. Не е дело на службите на никоя държава, тяхното участие е като аматьори които някой с най големия интерес е водил за носа.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                пъzльовци са руzОрките
                иzнерVени сте
                Като гледам, кой вряка...

                Коментар


                • Дори ЕС може да даде на Украйна 1 трилион стартово, няма да го събори това. Според мен ще дадат, но трябва да седнат да преговарят сериозно и в Украйна да си направят смислено правителство с хора които са образовани много, имат такива хора, няма смисъл от правителство в което са хора които разбират от куклен театър само, не е за тях тази работа.
                  Last edited by supertrader; 02.04.2024, 09:45.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Варианта е мир само. ЕС дава на Украйна 500 милиарда, нищо не са ще ги напечатат и въобще няма да му се отразят, на Гърция така дадоха 300, а тя е само 6 милиона население. После в САЩ слагат човек който е наясно какво ще прави, или ще има съветник който е наясно как ще се излезе от тази ситуация. Сащ могат да надуят националния си дълг, той е малък и там пространството е огромно, с тези пари финансират - отменят данъците си или ги правят незначителни дребни суми. Това е изгодно за Фед, защото той пак ще си има банките и ще държи валутата, те могат да имат колкото пари пожелаят, защото като имаш банката която е емитент - винаги имаш пари за каквото решиш че ти трябват. Същото нещо се прави и в ЕС и в Русия има начин и ще започне едно икономическо възтановяване и индустриално в ЕАР зоната. За Китай е изгодно много, първо няма да му изгорят с труд спечелени пари въобще и второ ще могат да ги похарчат за неща които те да купуват в замяна на нещата които продават.
                    Така както стана с дълговете никой не го устройва, работиш и задлъжняваш, работиш още повече и още повече задлъжняваш и това е тъпо и компаниите почнаха да наливат на пазара откровенни боклуци с надеждата да работят толкова много че да спрат да задлъжняват повече и дълговете да почнат да се свиват..но това няма да стане по този начин.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Gerasim_Burgaski, китаеца не иска, не дава, а нали са приятели с руснаците. Китай има много долари с които няма какво да си купи, а ударят ли им военните бази долара ще рухне и курса рубла - долар ще стане 1 към 1, ако не и 5 дол за рубла. Само това ги спасява. Но сега са тръгнал да бутат филипинците да се бият с китайците, по точно китайците да ги набият и може китаеца да зареже доларите. Виж дори да станат на нула доларите в Китай има индустрия, има много материална база, а след това САЩ няма да имат нищо, а китайците ще имат тези неща и ще са много напред. Според мен китайците са в грешка.
                      Руснаците не ги устройва скъпа рубла, много хора дължат пари и как ще ги върнат като поскъпват. Това също не е вариант.
                      Last edited by supertrader; 02.04.2024, 09:27.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Ако Русия нанесе превантивен мощен удар по военните обекти на САЩ няма да има ответен удар, те ще бъдат унищожени и няма да са способни да изстрелят нито ракети, нито да излетят самолети - нищо. САЩ просто си играят с огъня, нищо повече.
                        пъzльовци са руzОрките
                        иzнерVени сте

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                          През 2024 г. Украйна ще увеличи производството на безпилотни летателни апарати с далечен обсег на действие 10 пъти повече от миналата година

                          Това заяви министърът на цифровата трансформация Михаил Федоров в интервю за Welt.

                          "Повечето безпилотни самолети, които атакуваха руските петролни рафинерии, имат обхват от 700 до 1000 км, но вече има модели, които могат да летят на повече от 1000 км", каза той.
                          Примката се ZZатяга
                          РуZнята ке се раZпадне

                          Коментар


                          • Бабалоне, много си психясал. Мислиш ли че, като краката толкова, от това, някой ще те вземе на сериозно ? Ами няма, не. Хората вече са наясно със старчески ти болячки и просто, се усмихват с разбиране:
                            - За жалост, няма оправия.

                            Коментар


                            • Ако Русия нанесе превантивен мощен удар по военните обекти на САЩ няма да има ответен удар, те ще бъдат унищожени и няма да са способни да изстрелят нито ракети, нито да излетят самолети - нищо. САЩ просто си играят с огъня, нищо повече.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар




                              • Ройтерс: Иран предупреждавал руските власти за предстоящо терористично нападение

                                Малко преди нападението срещу "Крокус" Иран предупредил Москва за предстояща терористична атака. Според Ройтерс, позовавайки се на неназовани източници, бойци, арестувани по делото за взривове в Иран на 3 януари, са заявили, че членове на ИД са получили инструкции да се подготвят за "голяма операция" в Русия. Информацията е получена в резултат на разпитите на задържаните по подозрение в организиране на бомбените атентати в Иран.

                                "Няколко дни преди нападението в Русия Техеран сподели с Москва информация за възможна голяма терористична атака на територията на Русия, получена по време на разпитите на задържаните във връзка със смъртоносните бомбени атентати в Иран", заяви един от събеседниците на агенцията.

                                Както и в случая с Щатите, Иран не е предоставил на Руската федерация конкретни данни за времето и мястото на бъдещото нападение.

                                "Те (членовете на ИДИЛ-Q) са били инструктирани да се подготвят за някаква значителна операция в Русия ... Един от терористите, арестувани в Иран, заяви, че някои членове на групировката вече са заминали за Русия", каза източникът.

                                Песков заяви пред Ройтерс, че "не знае нищо за това".

                                Версията на Кремъл за "украинската следа" се разпада пред очите ни.
                                Last edited by barbaron; 01.04.2024, 23:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X