IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• СТЕФАН ЯНЕВ: ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА, РЕШЕНИЯТА, КОИТО ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ ВЗЕТИ НЕ СА В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ! ОПАСНИ СА ЗА СТРАНАТА НИ И ПОСЛЕДСТВИЯТА ЩЕ СЕ СТОВАРЯТ СЪС СТРАШНА СИЛА! И ТОГАВА ЩЕ ИМА ОСТАВКИ, НО НЕ И ВЕЧЕ РАБОТЕЩИ РЕШЕНИЯ!

Уважаеми сънародници,

Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна е интерпретацията, която, ако е добре финансирана, направо подменя истината. Целта на моите „партньори“ и критици е ясна. Целта, разбира се, не е просто да ме дискредитират в персонален план. Задачата е да бъде освободен поста на министъра на отбраната за някой, който е по-, да го кажем така, по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там.

Реализирането на подобен сценарий, според мен, поставя под риск националната ни сигурност. И доколкото не виждам никакъв здрав разум, а само дълбоко обезпокоителна хаотичност и как беше… „тежка неадекватност“, искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни. Опасни са, защото последствията – икономически, финансови и социални, ще се стоварят скоро със страшна сила и тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения.

Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на големите. И тук даже не е от значение дали причината е, че аматьори се правят на политици или се опитват да капитализират чрез политиката. Българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт. Авантюристичният и незрял подход е изключително опасен, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия.

България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Длъжна е да защити правата на своите граждани, да гарантира тяхната сигурност и спокойствие, просперитета на българската държава. Всъщност целта е една – да съхраним своята държавност, своята култура и национална идентичност. За истинските българи тези ценности не подлежат на компромис. Когато залогът е България, трябва да сме в състояние да можем да преодолеем различията си и да работим заедно за нейното благополучие. Да можем да се обединим в името на Родината – личности, партии и гражданско общество!

Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа ситуация. Отговорностите ми на министър на отбраната не го предполагат. Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е демонстрация на волята на парламентарното мнозинство и индикация за политиката, която ще се провежда занапред, подкрепени със съответната ясна, надявам се, аргументация. Ще е добре българските граждани да чуят мотивите, след което ще имат и възможността да проследят какви решения ще се взимат в сферата на отбраната.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха до момента и които продължават да ме подкрепят.

Стефан Янев

Министър на отбраната

Коментар

• Смях с изкукали "професори'' от атлантическия съвет !
      https://www.youtube.com/watch?v=7EbNeL_BmAM

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Да поясня.
        В началото властта е крехка и лидерът трябва да е мек и внимателен, да изслушва всички. В същото време трябва да покаже на практика, че управлява добре и постига резултати. Във втората фаза, след като първоначалният успех дава легитимност на лидера, той/тя изгражда тесен кръг от доверени хора лоялисти. В третата фаза лидерът е хванал властта здраво в ръцете си, самозабравя се, започва да игнорира съветите и да обижда хората от кръга си. И там вече идва момента или на катастрофа или на принудителната смяна на караула.

На теб наистина ли Путин ти изглежда, като човек на който биха му спретнали преврат?!

Кой ще го направи този "преврат".... Шойгу.... Медведев?!...

Коментар

• БУУУУУУУУУУУУУУУУУУММММММ ММММММММ

Коментар

Да поясня.

В началото властта е крехка и лидерът трябва да е мек и внимателен, да изслушва всички. В същото време трябва да покаже на практика, че управлява добре и постига резултати. Във втората фаза, след като първоначалният успех дава легитимност на лидера, той/тя изгражда тесен кръг от доверени хора лоялисти. В третата фаза лидерът е хванал властта здраво в ръцете си, самозабравя се, започва да игнорира съветите и да обижда хората от кръга си. И там вече идва момента или на катастрофа или на принудителната смяна на караула.
            Точно като байдън,нали!?

Коментар

Да поясня.

обясни ако обичаш,тези които инсталират властта са едни и същи,какво е следствието ? и ако обичаш приказки от хиляда и една нощ не ми се четат !

Коментар

• В цялата бъркотия накрая да не излезе, че Европа се оправи с путинизма без САЩ да си мръднат и пръста?

https://en.wikipedia.org/wiki/Common...Defence_Policy
                Last edited by redcretin; 28.02.2022, 02:45.

Коментар

Да поясня.

В началото властта е крехка и лидерът трябва да е мек и внимателен, да изслушва всички. В същото време трябва да покаже на практика, че управлява добре и постига резултати. Във втората фаза, след като първоначалният успех дава легитимност на лидера, той/тя изгражда тесен кръг от доверени хора лоялисти. В третата фаза лидерът е хванал властта здраво в ръцете си, самозабравя се, започва да игнорира съветите и да обижда хората от кръга си. И там вече идва момента или за катастрофа или за принудителна смяна на караула.

Не случайно в САЩ и на други места е наложено ограничението от 2 мандата. И у нас, но на не толкова важната длъжност президент.

Коментар

• Да поясня.

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Явно не си наясно как фунционира властта.

Коментар

• Явно не си наясно как фунционира властта.

Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
                      Не бих казал, че имам бетонирано обяснение, но поне мога да съм сигурен, че сума народ и техника не са се втурнали така безропотно в чужда държава само заради спонтанна прищявка на Великия луд лидер.

Коментар

• Поднасяйки своето най-искрено извинение към модератора, преди да си легна да спя, бих желал да изразя своята гражданска позиция - майка му на .....
                        Last edited by X_Y; 28.02.2022, 10:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Нормална държава не, русия явно да. А какво е твоето обяснение за самоубийствената "военна операция" в Украйна, която в момент поставя живота на джуджето под смъртна опасност?
                          Не бих казал, че имам бетонирано обяснение, но поне мога да съм сигурен, че сума народ и техника не са се втурнали така безропотно в чужда държава само заради спонтанна прищявка на Великия луд лидер.
                          Last edited by perin; 28.02.2022, 02:13.

Коментар

Тези неща ако и те са вярни...

Rhio Terras is currently an Estonian MEP, but served as the Commander of Estonian Forces from 2011-18. In a tweet, he revealed that he had received information from a Ukrainian intelligence officer indicating that the Russian leader had expected a swift military victory and was furious it had not been achieved. The Estonian MEP wrote: "Intel from a Ukrainian officer about a meeting in Putin’s lair in Urals. "Oligarchs convened there so no one would flee. "Putin is furious, he thought that the whole war would be easy and everything would be done in 1-4 days."
                            He claimed the Russian army was unprepared and ill-equipped for its campaign in Ukraine and was running out of weapons.
                            Mr Terras said: "Russians didn’t have a tactical plan. The war costs about $20 bln/day.
                            "There are rockets for 3-4 days at most, they use them sparingly.
                            "They lack weapons, the Tula and 2 Rotenberg plants can’t physically fulfil the orders for weapons. Rifles and ammo are the most they can do."
                            Това го четох като разни анализи тук-там. Но част от аудитория тук не е способна да ги осмисли повечето неща.
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

В русия ще получат 1000 евро и трябва да работят, в германия ще получат 450 евро на човек и ще им бъде платено всичко. Ти къде ще отидеш
                              А ти къде ще отидеш, я кажи да се посмеем тука

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                                Това са тия дето за два дни щяха да са в Киев. Е поне стигнаха до Харков в последия си час.
                                https://www.facebook.com/watch/?v=332494675482436

Украйна сигурно ше има материал за доменните си пещи от руска техника поне за 2 петилетки напред.
                                Супер! Ние нали от тях внасяме арматура за НИ? Искам апартамент с арматура от руски танк! Ама нали е качествена? Да не е като китайската?

Коментар

Working...
                                X