Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
bertram, не могат да нападат европейски държави ! Не може да се мине през рововете между тях и Украйна, това разбираш ли го ? Путин се е спрял сам ! Ще дойдат на куково лято.D.Y.F-091066
Коментар
-
Грую Груев, американците играят театър, симулират че са е оттеглят от конфликта и ЕС уж вече подържа огъня му. В същото време го награвят максимално до употреба на стратегически оръжия, като разчитат на това че Русия ще удари Европа. Само че в Русия не са прости и не са о твчера и ще отпукат точно тях, техните бази и военни заводи включително и в Америка първи ще думнат.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Мисля, че не ме разбираш - Ванс го каза прекалено ясно - имаме си вътрешни неща, за да се занимаваме с външни. Моята теза е ясна от самото начало - ние сме ЕС и не ни трябва нищо повече, ние сме си самодостатъчни като ЕС. Не ни трябва Украйна, не ни трябва Беларус, не ни трябва Великобритания, та даже не ни трявбат кочини като Сърбия и Северна Фиромия. Колко по-ясно да го заявя?
Оттам нататък чия е Украйна и чий е Крим ми е все тая. Както и чие е Приднестровието. Важно ми е само това, което е в ЕС и толкова. И не искам друг в ЕС. Така достатъчно ясен ли съм? Против еврозоната съм, за да ме заклеймиш като копейка, но съм 100% за ЕС, НАТО и Шенген - за да ме заклеймят сега и копейките като сороспия.
Просто не ми пука за тях - прецакани са географски, а жълтото турче ги прецака и геополитически - сори, да се оправят. Бъдещето на Украйна и Беларус е на сметище и буферна зона - колкото и гадно да звучи. И предпочитам сметището да са те, а не ние. Кратко, точно и ясно ти го казвам
Не си копейка, а по-скоро си европейска добре живееща средна класа (от интелигенцията подчертавам) - същата класа жусита или както там им викаш, който преди 80-тина години са казвали " Случващото се в Германия не е наш проблем, да маршируват и ръкомахат като луди пред онзи луд Адолф - тяхна си работа" ...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
1) Ако русите имаха ташаци извън китайската шепа, отдавна щяха да са изпозлвали поне мръсна бомба или тактическо ядрено оръжие. Обаче китайците, понеже ги държат за същите, им казаха следното - ако пръднете (дори неволно), ставате китайска провинция. Орките плашат гаргите вече четвръта година с едно и също и е изумително, че все още има хора, които се връзват и претендират, че наистина са разтревожени.
2) За да не умираме в севетовна война, в каквато ще влезем, ако русите не бъдат усмирени, русите трябва да бъдат усмирени. Важи за мен, за теб, за децата ни и за техните деца. Simple as that. Доказа се в последните 4 години, че санкциите не са достатъчни. Сега да видим Таурусите. На час по лъжичка, както обикновено, но може и да е за добро.Чакаме ги да имплодират сами. Аз съм скептик, но може пък да има и приятна изненада.
3) Докара го до там да се позовеш на Тръмп. Дотолкова са изчерпани аргументите, че се налага бръщолевенето на този сенилен оранжев клоун вече да се ползват като такива. А Путин какво е казал? Някой указ не е ли подписал тези дни?
П.П. Колегата Бертрам ти го е казал още по-добре от мен в предходния пост. Всяка негова дума е в десетката.
1. това с орките, дето били на каишка на оризоядците ми е любима мантра - ок, а защо не са на каишка на ЕС, а ги изпуснахме към китайците? Замислял ли си се - орките винаги са били суровинен придатък на Европа, ама заради една пиклива Украйна се отказахме от тях и евтните им суровини (за Ес говоря, не за частния случай България - държа да го отбележа), за да ги поднесем на тепсия на Китай, който да ни залее със стоки и да ни убие производството - гениално, нали? И както как Русия ще стане китайска провинция - тук пък вече съвсем изби рибата - ама този Китай ще се окаже по-голяма заплаха и от това, което Тръмп твърди за него, а/ А Тръмп беше сенилен идиот, нали
2. Аха, ясном дайте да направим предварително ТСВ заради Украйна, за да не я направим заради Русия - тук вече гениалността стига невероятни висоти. Ама вие май наистина не разбирате какво значи "червена линия", нали? На-искрено се надявам Кримският мост да не бъде избомнбен с Тауруси, защото наистина ще стане интересно, ама от онова, гадното интересно.
3. Тръмп е господарят на света, независимо дали това се харесва на умнокрасивите, или не - as simple as that. И когато той говори, останалите се съобразяват - пак as simple as that. Наистина не мога да разбера как е възможно да живеете в чак толкова розАв сън - може би е нормално за хора, които не са държали Калашник и не са стреляли с МТЛБ или поне да хвърлят граната. Войната не е игричка с 10 живота, а реалност, в която умираш веднъж - as simple as that!
Украйна няма бъдеще и колкото по-рано спре всичко, толкова по-добре за всички, включително за тях. Ще ви отнеме време, но ще го разберете, както стана и с грипа - удивен съм как интелигентни хора не могат да осмислят елементарни неща от живия живот!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Грую Груев, аз пък съм ЗА ЕЗ, за евро като единна валута. Само че трябва да се въвежда честно. Нека влязат в ЕС украинците, но трябва да се цивилизоват, нека и руснаците да влязат в ЕС без ЕЗ. Лошо ли ще ни е в държава в която суровините са вътрешни, не ги карат от някакви други държави.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Груец,
Идеята, която налагат едни конкретни сили в условията на подобен конфликт е такива доволни от живота люде като теб да кажат : " мене не ме брига - не в моят двор" тези идеи много лесно се вкореняват в съзнанието и резултатите са налице в обществените нагласи. Не само в България.
Донякъде си прав, но само донякъде. Защото ако вярваш на лозунгите на разни 'независими' формации как България може сама, как лева е турбо-топ-мега способна независима валута и тн.... то спокойно може да приемеш и твърдението, че това е едно СВО - локално след което ще настане вечен мир, русите ще ходят по ривиерата, и ти ще ходиш и аз и всички ще сме добре.
Това СВО нито е локално СВО нито ще приключи без последствия за Европа (и нас в т.ч.) конкретно. Върхушката в русия и конктетно дребния самодържец нямаха друг избор освен да започнат нещо, но в посока Европа,защото в Азия Китай дебне и няма да ги остави да мръднат и сантиметър.... еми удариха на камък и сме ден 1146 от 3дневната операция. НЕ отричам, че ЦРУ и производни там структури частни и държавни имаха идея да вкарат самодържеца точно в такъв конфликт - 100% имат вина. Въпросът е, че такъв мирно и кротко няма да си седне на д-то и ако усети , че Европа е пълна със самодоволни и самодостатъчни люде като теб ще продължи...
Оттам нататък чия е Украйна и чий е Крим ми е все тая. Както и чие е Приднестровието. Важно ми е само това, което е в ЕС и толкова. И не искам друг в ЕС. Така достатъчно ясен ли съм? Против еврозоната съм, за да ме заклеймиш като копейка, но съм 100% за ЕС, НАТО и Шенген - за да ме заклеймят сега и копейките като сороспия.
Просто не ми пука за тях - прецакани са географски, а жълтото турче ги прецака и геополитически - сори, да се оправят. Бъдещето на Украйна и Беларус е на сметище и буферна зона - колкото и гадно да звучи. И предпочитам сметището да са те, а не ние. Кратко, точно и ясно ти го казвамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
unsworth, а укрите налитат на бой, на тях конструкцията в главата им е такава. Те вярват че силата е водеща, който се бие получава всичко. Другите украинци, които са към руснаците са абсолютно същите като тези към Киев, разлика в това как разбират нещата просто няма.D.Y.F-091066
Коментар
-
bertram, зле информират си, за конфликта те направиха така че да го потушат максимално, изкопаха тези ровове там които биха ги спрели и тях самите да предприемат военни действия от конвенционален тип спрямо Европа. Те го направиха вече !!! Не искат война, не чети глупостите в медиите които се контролират от едно място и един човек. Медиите на Запада - САЩ сега са такива.
В Интернет всичко е купено от тях, който не е искал да продаде го изнасят от яхтата му в черен чувал.D.Y.F-091066
Коментар
-
unsworth, от 80 - та година, 79 - та имат такива ракети с пръскащи се бойни глави. От тогава почти нищо не са правили в областта на тези оръжия. Нюковете нямат много общо с ядрена бомба, не се палят с ядрена запалка, технологията е съвсем различна и не изискват подръжка. Ще станат китайска провинция на муцуцок. Кофти че от тези ракети имат украинците, техните украинци и ако прещракат няма да имаш възможност да си вземеш думите назад. Те не искат война, не подържат военни бази в чужбина, не им се занимава с това което правят САЩ, там не мислят че такова нещо въобще е допустимо и че повишавало сгурността.D.Y.F-091066
Коментар
-
Колко време мислиш, че ще им трябва да орките, за да избомбят нещо в Германия или да ползват ЯО срещу Киев и да приключат войната наистина за 3 дни.
Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях,
Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.
2) За да не умираме в севетовна война, в каквато ще влезем, ако русите не бъдат усмирени, русите трябва да бъдат усмирени. Важи за мен, за теб, за децата ни и за техните деца. Simple as that. Доказа се в последните 4 години, че санкциите не са достатъчни. Сега да видим Таурусите. На час по лъжичка, както обикновено, но може и да е за добро.Чакаме ги да имплодират сами. Аз съм скептик, но може пък да има и приятна изненада.
3) Докара го до там да се позовеш на Тръмп. Дотолкова са изчерпани аргументите, че се налага бръщолевенето на този сенилен оранжев клоун вече да се ползват като такива. А Путин какво е казал? Някой указ не е ли подписал тези дни?
П.П. Колегата Бертрам ти го е казал още по-добре от мен в предходния пост. Всяка негова дума е в десетката.Last edited by unsworth; 15.04.2025, 10:05.
- 9 Харесвания
Коментар
-
направо не мога да повярвам, че арменец пише горното - ама ти така ли си я представяш войната? Русия удря нещо, ние, дето нямаме нищо общо с тази война и не сме участник в нея, даваме на Украйна оръжия от последно поколение с все военните инструктури към тях, за да удари нещо в Русия? После Русия пак удря по-силно, ние даваме още нещо на Украйна, като пак подчертавам, ние не сме във война с Русия (тя и Русия не е във война с Украйна, поне технически се води СВО - апропо, точно по същият начин се води и овйната с Виетнам за САЩ). И така докога? Колко време мислиш, че ще им трябва да орките, за да избомбят нещо в Германия или да ползват ЯО срещу Киев и да приключат войната наистина за 3 дни.
Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях, нито искам да влизат в ЕС, нито ми пука дали ще са руснаци, украинци или поляци след войната - това си е тяхната война и да се оправят! Не желая да ме замесват по никакъв начин - Украйна не е член нито на ЕС, нито на НАТО, за да ми пука за тях - Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.
Идеята, която налагат едни конкретни сили в условията на подобен конфликт е такива доволни от живота люде като теб да кажат : " мене не ме брига - не в моят двор" тези идеи много лесно се вкореняват в съзнанието и резултатите са налице в обществените нагласи. Не само в България.
Донякъде си прав, но само донякъде. Защото ако вярваш на лозунгите на разни 'независими' формации как България може сама, как лева е турбо-топ-мега способна независима валута и тн.... то спокойно може да приемеш и твърдението, че това е едно СВО - локално след което ще настане вечен мир, русите ще ходят по ривиерата, и ти ще ходиш и аз и всички ще сме добре.
Това СВО нито е локално СВО нито ще приключи без последствия за Европа (и нас в т.ч.) конкретно. Върхушката в русия и конктетно дребния самодържец нямаха друг избор освен да започнат нещо, но в посока Европа,защото в Азия Китай дебне и няма да ги остави да мръднат и сантиметър.... еми удариха на камък и сме ден 1146 от 3дневната операция. НЕ отричам, че ЦРУ и производни там структури частни и държавни имаха идея да вкарат самодържеца точно в такъв конфликт - 100% имат вина. Въпросът е, че такъв мирно и кротко няма да си седне на д-то и ако усети , че Европа е пълна със самодоволни и самодостатъчни люде като теб ще продължи...Last edited by bertram; 15.04.2025, 10:06.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 9 Харесвания
Коментар
-
barbaron, войната в Украйна не започна с нахлуването на украинците - военни от двата военни окръга на Русия през 22 година. Тя си е почната 14-та година. До 22-ра година постоянно е имало обмен на военопленници, как след като не е имало война ? Зеленски го каза това за военопленниците, когато другите решиха да спрат обмена във видеоизявление. Намери го и го гледай и не пиши глупости. Много искаха да почнат война с Русия, и сега като им нашокаха канчетата - Дайте ни балистически ракети, с тях ще победим !
В Русия имат на постоянно бойно дежурство 32 ракети от тези които разпръскват бойни глави, по 32 броя бойни глави и с по 64 имали. Какво искате - Да посипят Франция с няколко ракети само е достатъчно и ще направят територията и необитаема, защото атомните реактори не издържат на взрив на съвременните им бойни глави ? Това ли ви трябва.D.Y.F-091066
Коментар
-
Много зависи как ще се развият нещата в идните седмици
Ако се повтори атака тип тази в Суми - Кримският мост няма да изкара до Коледа.
Отдавна да е разрушен, ако САЩ и големите в ЕС искаха това.
Стормшадоу, които англичаните дадоха също може да свърши работа, франсетата и те имат аналози, но досега не са ОК украинците да целят моста с тези оръжия. Това може да се промени ако нещата ескалират в посоката, в която са тръгнали..
Таурусите на Мерц са по-скоро символичен акт, че мекушавия Шолц е сменен и Германия ще заеме водеща позиция (в случай, че САЩ се изтеглят напълно).
Да видим.
Пак да питам - готови ли сте да умрете за една пиклива Украйна? Ама наистина, не с жусуи драсканици? Аз не съм и не искам да мра за тях, нито искам децата ми да мрат за тях, нито искам да влизат в ЕС, нито ми пука дали ще са руснаци, украинци или поляци след войната - това си е тяхната война и да се оправят! Не желая да ме замесват по никакъв начин - Украйна не е член нито на ЕС, нито на НАТО, за да ми пука за тях - Тръмп им го каза отлично снощи за пореден път: нямат никакви шансове срещу Русия и всичко досега е само удължаване на агонията на Украйна.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Много зависи как ще се развият нещата в идните седмици
Ако се повтори атака тип тази в Суми - Кримският мост няма да изкара до Коледа.
Отдавна да е разрушен, ако САЩ и големите в ЕС искаха това.
Стормшадоу, които англичаните дадоха също може да свърши работа, франсетата и те имат аналози, но досега не са ОК украинците да целят моста с тези оръжия. Това може да се промени ако нещата ескалират в посоката, в която са тръгнали..
Таурусите на Мерц са по-скоро символичен акт, че мекушавия Шолц е сменен и Германия ще заеме водеща позиция (в случай, че САЩ се изтеглят напълно).
Да видим.
- 1 like
Коментар
Коментар