IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Като гледам в разговорите между Русия и Щатите ейропа не присъства. Мисля си дали САЩ не искат да си направят от Украйна 52 - ри щат. Така де, сега им е паднала. Хубава страна, голяма, отличен климат. Ами да, като избухне Йелоустон къде ще ходят.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      Барби върни са във форума 5-6 години на зад и виж дали не ги пишехте същите и тогава ...и щяхте да санкционирате жестоко, Руснаците щяха да фалират , Руснаците щяха да мрат гладни , и прочие глупости на квадрат !

      Е мина време , нито са фалирали, нито са измрели гладни...даже май изглеждат по силни и независими от преди 5-6 години.
      Вижда се какво свършиха тогавашните ви напъни............. !
      Ако се върнем, ще се види, че си същия русофил.
      Last edited by X_Y; 27.01.2022, 09:14.
      М.... . ш..... ..й.о!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

        в -северна монголия-освен центъра на масква и ленинград Е ТРЕТИЯ СВЯТ нямат ток и лекарства
        ИЗОЛАЦИЯ за просия!
        РАЗПАДА ИДВААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
        Абе, не знам как става, че нямат лекарства, а пък десетки хиляди българи си поръчват от Русия сума лекарства. Щото в Европа няма.

        Коментар


        • Герасим направо кефи. Преди да е тръгнал за работа пуска два бързи откоса. Сега вече, в офиса получава новите агитационни материали - снимки, препратки и започва неуморно да громи. Железен боец.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

            Бобито е натовски ястреб. В мокрите му сънища сатаНато напада и унищожава Путин, и накрая Запада слага ръка върху суровините и апетитните природни богатства на Русия.
            Ни най-малко не ми пука за путкин и неговата сатрапия. Искам само да оставят България на мира, а че там никога няма да изгрее слънце, отдавна е ясно на всички.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Боби ма ние 45г бяхме във Варшавският договор зелени човечета да си виждал?През твоя живот ти да си виждал руски войници в България????Аз съм виждал руски офицери пилоти само по време на учението Гранит 85 на ВВС...Не мога да разбера защо умен човек като тебе е позволил медиите да му напълнят главата с небивалици...и да го насъскват като зло куче.Успокой се война няма да има,Русия няма да нападне Украйна това са медийни чекии в стил Холивуд...
              Майтапиш се, нали? На кого му трябват зелени човечета, те си свършиха работата през 1944-1947ма, когато имаше 600 000 от тях в България, с чиято помощ криминални престъпници и неграмотни идиоти от селата бяха назначени да колят и бесят. Същите после им станаха гаулайтери, но това не им стига, та е имало и руски "съветници" на всяко важно съвещание на МВР, МО и разузнаванията, а ДС си беше директно подчинена на КГБ...
              Нямало зелени човечета, вика...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                Барби върни са във форума 5-6 години на зад и виж дали не ги пишехте същите и тогава ...и щяхте да санкционирате жестоко, Руснаците щяха да фалират , Руснаците щяха да мрат гладни , и прочие глупости на квадрат !

                Е мина време , нито са фалирали, нито са измрели гладни...даже май изглеждат по силни и независими от преди 5-6 години.
                Вижда се какво свършиха тогавашните ви напъни............. само идиот може да повтаря едно и също действие и да очаква различен резултат !
                в-северна монголия-освен центъра на масква и ленинград Е ТРЕТИЯ СВЯТ нямат ток и лекарства
                ИЗОЛАЦИЯ за просия!
                РАЗПАДА ИДВААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
                Last edited by X_Y; 27.01.2022, 08:43.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Анализ: Защо никой няма да се реши на война с Русия

                  Към момента обаче ключовите изисквания на Русия не са удовлетворени

                  Interesen анализ в блиц.бг

                  Спецификата и номенклатурата на съвременните видове оръжия за масово унищожение, броят и ефективността на ядрените заряди по време на бойно дежурство, доминиращата позиция на Русия през следващите години в областта на хиперзвуковите оръжия, прави съвсем очевидно, че светът в случай на пълномащабен конфликт между САЩ и Русия няма да бъде по-добър за никоя от страните.

                  Дори повече от САЩ ще пострадат страните от НАТО – именно поради географската си близост до Русия те могат да бъдат ударени от по-широк списък с оръжия.

                  Пълномащабният конфликт ще бъде придружен не само от конвенционални удари. Ще бъде замесена цялата гама от кибератаки, борбата със сателити, както и системи, чието използване е болезнено за САЩ и практически нечувствително за Русия.


                  Маймуната и двата тигъра

                  Такава променлива като Китай, като се въвежда в уравнението на евентуален конфликт между САЩ и Русия, създава качествено различна система. Китай определено ще се окаже главният победител във войната – дори и да не влезе в нея.

                  Независимо от изхода, САЩ ще излязат от конфликта с Русия достатъчно отслабени, за да може Китай най-накрая да изпревари САЩ във всички области – от стабилността на паричната и финансовата система до осигуреността с технологии и елементарен демографски потенциал.

                  Продължавайки използването на популярни изрази и метафори, можем да кажем, че поговорката за мъдрата маймуна, гледаща битката между два тигъра в долината, има всички шансове да се осъществи дори по-силно, отколкото в конфронтацията между САЩ и СССР.

                  И за разлика от края на Студената война, "маймуната" ще бъде победител накрая. Позицията на Русия и в този случай ще се окаже незавидна, но положението за нас пак ще бъде „по-малкото зло“.

                  Оборудването на ракетни бази в Украйна или в Балтийските страни едва ли ще доведе до незабавно прилагане на разпоредбите на Указ № 355, но Русия пак още има всички възможности да унищожи тези бази с конвенционални оръжия.

                  Припомняме, че нещо подобно вече се е случило в най-новата история на САЩ. На 8 януари 2020 г. иранският КСИР проведе операция „Мъченик Сюлеймани“ срещу американската армия, разположена в Ирак, в отговор на смъртта в Багдад на командира на специалните части „АлКудс“ генерал Касем Сюлеймани.

                  Ударите бяха насочени към авиобаза “Айн ал Асад” в Западен Ирак и летище в северната провинция Ербил. Иранските държавни медии съобщават за смъртта на 80 американски войници, американските - за около сто ранени, без смъртни случаи.

                  Нямаше военен отговор на операция „Мъченик Сюлеймани“, една от основните причини беше, че ескалацията на военната конфронтация е просто неизгодна и в много отношения невъзможна за САЩ.
                  ЗАЩО НЯКОЙ ДА ПРЕБИВА ВЪРЗАНО КУЧЕ /просия/?
                  джуджето с трилион икономика?
                  грешно ще е НАТО първи да ударим!
                  сами ще се изядат САНКЦИИ ДО ДУПКА за кочината "нигерия със сняг"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    BobyB, какви човечета, икономиката на Европа е зависима от суровини от Русия. Това нещо ще удари Европа и никой друг, защото в момента цъфти и връзва. Война там няма да има, обаче с Европа какво ще стане и в двата случая е ясно. Русия е добре, ще продава на Китай и ще си накриви шапката.
                    Ейропа е стаара и немощна. Пренатоварена е с правила, страхове. Остава и да си обзаведе тих и уютен дом, където да умре. Тя вече не може и да се самоопредели като каво точно е. Не може да се размножава, не иска вече да роботи. Не иска да и вдигат шум и прах, не иска да и се говори за секс. Натисната от мрачни мисли предпочита да седи в болничен стол, затворена, максимално ваксинирана, ядяща по малко и само здравослонви неща. С акъла ... ъъъъ, хич не е добре. Само и остава едно - да си осигури издръжка и за това отива всичката и останала енергия. Някой трябва да и произвежда /Китай/ и някой трябва да и поддържа животоспасяващите системи /Русия/ . С никои не иска да се конкурира и с никой не може да се състезава. А, и последното нещо. Сигурноста. За сигурноста си разчита на задокеанския си син. А, да и прислуга трябва в дома. Прислугата е от все още мърдащата източна Европа и от млада Африка.
                    Last edited by vikhunter; 27.01.2022, 07:09.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                      още си мислят, че някой е луд да ги завземе и храни.

                      Храненето лесно, ама ще трябва и да ги пои
                      Last edited by X_Y; 27.01.2022, 08:43.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                        Бобито е натовски ястреб. В мокрите му сънища сатаНато напада и унищожава Путин, и накрая Запада слага ръка върху суровините и апетитните природни богатства на Русия.
                        още си мислят, че някой е луд да ги завземе и храни.
                        Last edited by X_Y; 27.01.2022, 08:42.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                          Боби ма ние 45г бяхме във Варшавският договор зелени човечета да си виждал?През твоя живот ти да си виждал руски войници в България????Аз съм виждал руски офицери пилоти само по време на учението Гранит 85 на ВВС...Не мога да разбера защо умен човек като тебе е позволил медиите да му напълнят главата с небивалици...и да го насъскват като зло куче.Успокой се война няма да има,Русия няма да нападне Украйна това са медийни чекии в стил Холивуд...
                          Бобито е натовски ястреб. В мокрите му сънища сатаНато напада и унищожава Путин, и накрая Запада слага ръка върху суровините и апетитните природни богатства на Русия.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Bъв втopниĸ Baшингтoн cъoбщи, чe e гoтoв дa въвeдe caнĸции и ĸoнтpoл въpxy изнoca зa ĸpитичнo вaжни ceĸтopи ................дрън дрън дрън
                            Барби върни са във форума 5-6 години на зад и виж дали не ги пишехте същите и тогава ...и щяхте да санкционирате жестоко, Руснаците щяха да фалират , Руснаците щяха да мрат гладни , и прочие глупости на квадрат !

                            Е мина време , нито са фалирали, нито са измрели гладни...даже май изглеждат по силни и независими от преди 5-6 години.
                            Вижда се какво свършиха тогавашните ви напъни............. !
                            Last edited by X_Y; 27.01.2022, 09:14.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • BobyB, какви човечета, икономиката на Европа е зависима от суровини от Русия. Това нещо ще удари Европа и никой друг, защото в момента цъфти и връзва. Война там няма да има, обаче с Европа какво ще стане и в двата случая е ясно. Русия е добре, ще продава на Китай и ще си накриви шапката.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Bъв втopниĸ Baшингтoн cъoбщи, чe e гoтoв дa въвeдe caнĸции и ĸoнтpoл въpxy изнoca зa ĸpитичнo вaжни ceĸтopи нa pycĸaтa иĸoнoмиĸa. CAЩ мoжe дa зaбpaни изнoca ĸъм Pycия нa peдицa пpoдyĸти, ĸoитo изпoлзвaт aмepиĸaнcĸи xapдyep и coфтyep — пoдoбнo нa нaтиcĸa, ĸoйтo CAЩ нaлoжи нaд ĸитaйcĸия пpoизвoдитeл Нuаwеі. Oбмиcля ce и oгpaничaвaнe нa възмoжнocттa нa pycĸитe бaнĸи дa paбoтят c дoлapи, ĸaĸтo и caнĸции въpxy eнepгийния изнoc нa cтpaнaтa. Имa eдин ceĸтop, ĸoйтo Mocĸвa нe мoжe дa зaщити — тexнoлoгиитe. Cвeтoвнaтa пoлyпpoвoдниĸoвa индycтpия e дoминиpaнa oт ĸoмпaнии oт CAЩ и пapтньopитe и в Eвpoпa, Taйвaн и Южнa Kopeя. Pycия имa eдвa шeпa зaвoди зa пoлyпpoвoдници. Bcичĸи тe изпoлзвaт ocтapeли тexнoлoгии и paзчитaт нa чacти и пaтeнти oт зaпaдни ĸoмпaнии.

                                Koнтpoлът въpxy изнoca нa пoдoбни ĸoмпoнeнти ce oбмиcля oт CAЩ, a Eвpoпa вeчe изpaзи гoтoвнocт дa нaлoжи cъщaтa мяpĸa.

                                Teзи oгpaничeния щe нaпpaвят нeвъзмoжнo Pycия дa ĸyпyвa oбopyдвaнe, cмapтфoни и дpyгa пoтpeбитeлcĸa тexниĸa, ĸaзвaт aнaлизaтopи. Oт cвoя cтpaнa тoвa щe yдapи тeжĸo иĸoнoмиĸaтa и ycилиятa зa нeйнaтa мoдepнизaция.

                                Koнcepвaтивнaтa фиcĸaлнa пoлитиĸa yдapи пo pacтeжa и инвecтициитe, a пpaвитeлcтвoтo дaдe пpиopитeт нa дъpжaвнитe дpyжecтвa. Kaтo peзyлтaт иĸoнoмиĸaтa нapacтвaшe пo-бaвнo oт cвeтoвнaтa oт 2014 г. нacaм. Pycнaцитe ca и пo-бeдни днec, oтĸoлĸoтo бяxa пpeди aнeĸcaциятa: ĸъм ĸpaя нa 2020 г. peaлнитe дoxoди пaднaxa c 9,3 пpoцeнтa cпpямo нивaтa oт 2013 г.

                                Πpeдxoднитe caнĸции нaмaлявaт гoдишния pacтeж c пo 0,2 пpoцeнтa мeждy 2014 и 2018 г., coчaт изчиcлeния нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд.

                                B ĸpaйнa cмeтĸa, ĸaзвaт aнaлизaтopи, ycилиятa нa Pycия дa ce пpeдпaзи oт нoви caнĸции нямa дa ca дocтaтъчни. Дeлът нa дoлapa в изнoca нa cтoĸи и ycлyги нa Pycия — мaĸap и дaлeч oт въpxa oт 80 пpoцeнтa — вce oщe e нa нивo oт 56 пpoцeнтa, пo изчиcлeния нa ІNG Ваnk. Чacтният ceĸтop e oщe пo-yязвим.

                                Инвecтитopитe cъщo нe вяpвaт ycилиятa нa Pycия дa дaдaт ocoбeн peзyлтaт. Pyблaтa и мecтнитe aĸции пoтънaxa дo нaй-ниcĸитe cи нивa oт мeceци.

                                Meждyвpeмeннo caнĸции cpeщy pycĸитe eнepгийни ĸoмпaнии щe yдapят диpeĸтнo в cъpцeтo нa pycĸaтa иĸoнoмиĸa, в ĸoятo пeтpoлният и гaзoв ceĸтop дoпpинacя дo eднa пeтa зa БBΠ.
                                Това го публикувай във вестник Стършел за там става

                                Коментар

                                Working...
                                X