Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Наистина живеем в интересни и динамични времена...
Без да го желаем - всички (нямаме друг избор) сме търсачи на .. силни усещания...
Неправилно подходих в изказа, май?
Не мисля, че е по-правилно (и успокояващо), ако кажа, че "движим по ръба на бръснача", но е по-добре от това - да "движим по острието на бръснача"... Ръб - острие... Свикваме с реалности от по-висока степен на тревожност (след предходните, двугодишни)...
...................
Тия, които биха ме контрирали (и залагат на събития от историята) - ще имат своите основания...
Отношенията: Китай - Индия - Русия - са сложни...
Все пак, те не са по-сложни от (например) тия, между САЩ - Русия.
Няма как да говорим за това, че Китай и Индия са готови за бъдещо единомислие (добавям: по всички въпроси, но това единомислие го няма никъде..., дори в самите "глобални" санкции...)
Имам предвид и един материал, който според моето (не толкова субективно мнение, в което НЕ изразявам пристрастия и не търся конфронтация, а възможности за бъдещето...) - този е сравнително добър, аналитичен материал, способен да ме замисли... (сигурен съм, че тук с много от вас няма да сме на едно мнение, а с други - ще сме, но никого не ангажирам с този аспект на бъдещо възможно развитие на събитията)...
https://www.clubz.bg/124935-indiya_p...nata_v_ukrayna
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n3886889[/ATTACH]
направо са както е модерно да се казва тук- мегагениал
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеhttps://www.billa.ru/specialfolder/f...tovki/listovka
Aткройте сейчас- грозде 1,5 евро, домати 2 евро, пилешки бутчета 2 евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеАй честито .-70% на тоалетната хартия за САМО 10 дена .Нищо чудо да види хиперинфлация и рубла над 1000
]
Aткройте сейчас- грозде 1,5 евро, домати 2 евро, пилешки бутчета 2 евроLast edited by X_Y; 07.03.2022, 10:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеС този указ дето бил подписан
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБратчеди, някой слуша ли , чете ли какво са намерили за плутониевата бомбичка и в лабораториите за изследвания или ви е забранено по договор да четете такива неща
Барби, вярно ли е че докато """"""""""""""демократичния""""""""""""""" свят налага санкции на русия и се изтегля- ето само шел губят около 25 милиарда от изтеглянето си от сахалин, то френския министър-председател казал на френските компании да не бързат с изтеглянето от русия.За рено избщо не говоря- за 9% от печалбата от световните пазари рендетата кръв ще повръщат, но няма да се махнат
- 1 like
Коментар
-
Ако иновативността можеше да се ползува за нещо добро осветление например, мисля че от цялата война до сега можеше да се освети света. Вярно ли че някаква фирма разработчик на игри поискала от мин на отбраната на укропия да премахне филмче със свален хеликоптер и да и се плати за плагиатство??Същата работа използвахте и в сирия и сега в укропия
Коментар
-
Ай честито .-70% на тоалетната хартия за САМО 10 дена .Нищо чудо да види хиперинфлация и рубла над 1000
https://i.imgur.com/CckeqcY.png
Last edited by X_Y; 07.03.2022, 10:14.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=74_c1sTfJd0&t=7s - ай даааааааа, ойде коня в ряката монка. Азов са обкръжени долу до крим- сега ще ги разбомбят и украйна остана със 60000 човека по малко, а русия със 60000 затворника да строят транссибирската магистрала или може да ги пратят да разбиват леда по северния морски път- зер русия има санкции и трябва да се заобикаля
Коментар
-
Братчеди, някой слуша ли , чете ли какво са намерили за плутониевата бомбичка и в лабораториите за изследвания или ви е забранено по договор да четете такива неща
Барби, вярно ли е че докато """"""""""""""демократичния""""""""""""""" свят налага санкции на русия и се изтегля- ето само шел губят около 25 милиарда от изтеглянето си от сахалин, то френския министър-председател казал на френските компании да не бързат с изтеглянето от русия.За рено избщо не говоря- за 9% от печалбата от световните пазари рендетата кръв ще повръщат, но няма да се махнатLast edited by v_tin; 07.03.2022, 08:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
По- скоро ти не знаеш, че има СВЕТОВЕН пазар, за който са важни количествата, а не от къде идва въпросния ресурс. Вече за превоз има супер танкери, лнг..... не е като едно време само с тръбопроводи и нещата стават бързо. Тук въпросът е, че ако намалее значително продажбата на руски нефт и газ отива един от малкото източници на валута и Русия фалира за отрицателно време. Няма да имат пари даже да си платят данъка на Кадиров и ще има 3- та чеченска война + други проблеми
Тая (кратка) "лекция" дойде в точното време (и на точното място)
И аз не съм знаел, че (вече) "превозите" не са "както едно време - само с тръбопроводи", а (вече) "за превоз има супертанкери"... "Никога не е късно, човек да... " ..., дори да научи нещо ново...
И за другото се ограмотих набързо: "отива един от малкото източници на валута и Русия фалира за "отрицателно" време"... На "отрицателно" - кавичките да от мен, защото не усетих смисъла на алегоричното изразяване, или друг похват, с който авторът си служи...
И, защо точно "един от малкото източници на валута" трябва да "отиде" (някъде - неясно къде), за да фалира някого? Принципно питам, за да си обясня "крилатата мисъл" на автора и в същото време да се малко от малко ограмотя в логиката на подобна нова област на познанието - с конкретния авторов жаргон...
... ....
Остана да уточним, с кого ще търгува в бъдеще Русия при тия санкции на "цял" свят?
Санкциите, оказва се - здраво ще натоварят (и вече го правят) - добрата, стара ... Европа...
(за сведение - определението "стара" НЕ към жена, на име Европа, а е използвано за континент от планетата Земя...
Постът става дълъг и само с няколко щриха:
Русия остава в "пълна" изолация, без възможности да търгува! Шок и ужасТ (и фалит за "отрицателно" време - опитвам да вляза в жаргона на колегата, за който изказ му благодаря!)
Абе, за да сме съвсем точни, Русия ще може да търгува за "отрицателно" време с едни (няколко) невзрачни джуджета..., ама кой изобщо би дръзнАл да наруши санкциите? Виждаме каква саможертва прави добрата (стара, т.е - над 60-годишна) Европа..
Ми, на първо време, с Русия ще търгуват джуджета от ранга на: Китай, Индия, ОАЕ...(с по-малко от половината население на Планетата...), лошо...
..........
Ония, които са по-напред в матРиала - ще контрират (не мен, а реалностите), с контра-въпрос:
Все пак, нали (например) Русия и Индия търгуват в долари?
Да де, ама това (МАЙ) остава валидно за различни времена от тези, характерни на настоящите санкции!
Що пА тУЙ! Мики, нещо се чува, че стокообменът Русия-Индия (за нищожните 9 млрд ,$) минава в РУ... РУпии и РУбли... Много ще ни бъде гадно, че говорят за смяна на валутите за разплащане...
Ми, да не повлекат крак и Китай в тая посока (пепел ми на езика), че там имаме търговия за 140 млрд. $ (все така за една година)...
(лично мнение, но трябва да го подкрепим с някакво инфо, все пак..., нали...)
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
На практика дори и да загубят войната руснаците , съдбата на света вече е различна, няма да го има онзи еднополюсен модел, а ще бъде поне двуполюсен. Централните банки гледат и си правят сметката дали и техните пари няма да ги сполети някой арест и най вероятно вече е започнало обсъждане да се приберат по държавите, така че тук нащите господари направиха грешка
аз лично си мисля че това зависи от това колко дебела е средната класа в китай .. ако е по дебела от европейската като цифра, всичко ще се пренасочи в посока натамдействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
Коментар