IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Ай чиститу на руснаците:

РУСИЯ ЗАПОЧНА АКТИВНА ПОДГОТОВКА ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ГЛОБАЛНИЯ ИНТЕРНЕТ

https://boulevardbulgaria.bg/article...lniya-internet
    Лошо. Де що има нещо смислено, все е от руски сайтове. Било то документация, софтуерни ресурси, та ако ще и добра стара музика. Пфу да му се не види.

А гледай какво вика човека... Ама дали ще свири същата цигулка като искат скоро и останалите да ни отрежат от достъп до истинска информация? Има се предвид, всякаква информация, която не идва от медиите и правителствата...

..."Много се страхувам от това", казва Михаил Климарев - изпълнителен директор на Обществото за защита на Интернет, което се застъпва за цифровите свободи в Русия. "Бих искал да съобщя на хората по целия свят, че ако се изключи Интернетът в Русия, това означава 140 милиона души да бъдат отрязани поне от част от истинската информация. Докато съществува Интернет, хората могат да открият истината. Ако няма Интернет, всички в Русия ще слушат само пропаганда“, заявява той, цитиран от Washington Post....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не съм съгласна с определението "робство" защото не хармонира със значението на думата. Може да казваме всичко друго ,но не и това, смисъла не е правилен. Това няма нищо общо с демокрацията
      И как е по демократичному робство- сигурно знаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Все пак - може би се вълнуваш (или си съгласна) с подобно "демократично" определение, като "Османско присъствие" ?

Аз съм сигурен, че подобни политически "правилни" определения са недопустими и ти съзнателно ги пропускаш край теб ..
        Присъствие беше когато някой от присъстващите може да те издялка по главата с ятагана нали

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
          Ай чиститу на руснаците:

Ми те 2/3 от троловете ще изчезнат от форума. Ще бъде скука

Коментар

Все пак - може би се вълнуваш (или си съгласна) с подобно "демократично" определение, като "Османско присъствие" ?

Аз съм сигурен, че подобни политически "правилни" определения са недопустими и ти съзнателно ги пропускаш край теб ..
            Не съм съгласна с определението "робство" защото не хармонира със значението на думата. Може да казваме всичко друго ,но не и това, смисъла не е правилен. Това няма нищо общо с демокрацията

Коментар

• Ай чиститу на руснаците:

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Тъй, тъй И затова съм сигурна, че името ми щеше да е същото защото предците ми нямаше да са променили името и вярата си за някакви 70-тина години. Е, тук разбрах, че има хора които се съмняват в силата на предците си и мислят, че имената им са щели да бъдат други

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Дурка ма ти в кой свят живееш?Какви 70г...Само за некакви 32 младежите зеха да маат кючеци и да надуват чалгата опраиха походката надуха джуки и цици?А вяра да имат смешки.100% безверници и вярващи само в парите..

stabwound, ти написа защо. Аз ще добавя само ,че на много хора децата не са такива както и те самите, но повярвай тези хора не са русофили и не мислят, че са щели да са с други имена

Коментар

Миииии - те са носили все пак фесовете (си) а и не виждам коя майка би се разделила с детенцето си, което са отнемали насилствено, за да го обучи Високата порта и го върне като ... еничар... .(аз това съм учИл, но дали сега е правилно (политически и "демократично"... и да не "засегна" някого, като използвам неправилно определение и вместо "Османско присъствие" - взема, че сгреша и кажа "Турско робство"...

Ама - никак не сме се променили бе, Дъри, нЪл!

...,
                    Тъй, тъй И затова съм сигурна, че името ми щеше да е същото защото предците ми нямаше да са променили името и вярата си за някакви 70-тина години. Е, тук разбрах, че има хора които се съмняват в силата на предците си и мислят, че имената им са щели да бъдат други

Коментар

• Да "благодарим" на Русия за :
                      1828 г.- обезоръжава българското опълчение, арестува водачите му и ги праща на Заточение в Сибир, където умират
                      1828 г.- отвличат над 100 000 българи, за да ги заселят в незаселените Крим и източна Украйна.
                      1830-40 - прогонват черкезите и ги насочват към българските земи, които стават башибозук
                      1861 г. - Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена.
                      1861 г. - руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици в Диарбекир за три години, заради обявената независимост на Българската църква.
                      1864 г. - граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от екзархийския ферман от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към Българската 1872 г. - по искане и заплахи на граф Игнатиев българските владици са заточени в Измир.
                      1872 г. - Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква.
                      1872 г. - граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша, по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой избира екзарх на основание на фермана.
                      1873 г. - граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен крадец, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
                      1876 г. - На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае, че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите
                      1877 г. - е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

1877 г. - руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
                      1878 г. - на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
                      1885 г. - България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България. Турция е заплашена от Англия и отказва.
                      1885 г. - Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като е изтеглила целия офицерски състав още преди Съединението
                      1886 г. - Русия организира преврат в България за сваляне на Батенберг и го и пращат към Русия. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
                      1886 г. - След избора на Фердинанд, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години
                      1889 г. - руски убийци отравят Захари Стоянов
                      1895 г. - Платени от Русия убийци убиват Стамболов
                      1903 г. - При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта. Спомняте си Райхщадското и Будапещенското споразумения.
                      1909 г. - Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
                      1913 г. - Русия подкрепя Сърбия и Гърция да вероломно да задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
                      1915 г. - Русия напада вероломно България и бомбардира с кораби жилищните квартали Варна
                      3-ти март 1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова
                      1923 г. - СССР организира септемврийското въстание
                      1925 г. - агенти на СССР извършва атентат в църквата „Света Неделя“ - най-големият терористичен акт в историята на света до 11.09.2001 г.
                      1944 г. - СССР напада България.
                      М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        Какво друго очакваш да витае в празна кратуна
                        В двете къщи ти прие ли някое украинско семейство, голяма пенсия, още по големи къщи- сигурно си взел поне 5-6 майки с деца

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Дурка ма ти в кой свят живееш?Какви 70г...Само за некакви 32 младежите зеха да маат кючеци и да надуват чалгата опраиха походката надуха джуки и цици?А вяра да имат смешки.100% безверници и вярващи само в парите..
                          Ми като са прости родителите им да слушат сръбско през осемдесетте, като няма друго в главите им селски? ПРОСТИ БЕЗРОДНИ СЕЛЯНИ РУСОФИЛСКИ.
                          М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Освен филма време разделно сигурно си пропуснала и десетина години от училище в които се учеха исторически факти за насилственото потурчване на българите. Нали си чувала че бг граничи навсякъде със себе си- в това число и от бг границата надолу че били българи- поне веднъж в живота си всеки го е чувал, има изследвания по въпроса които доказват това. Ще ми кажеш ли защо няма нито едно българско име около одрин ??

Ами то си е просто- който говори на български - в кауша и 200 тояги. След 30-40-50г българския ще бъде забравен

Какво направиха укронацитата- забраниха полека-лека руския и започнаха да пресират руснаците. Ти май си в швейцария, но аз съм чувал много пъти- аз съм руснак, но живея в украйна. Аз не знам какво ще стане в тази война- но по пътя по който бяха тръгнали укронацитата- да формират нация около един диалект, може да бъдеш сигурна че след 50г никой нямаше да знае руски
                            Предлагаш да бомбардираме училищата на макетата ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Това от гру сводка ли ти направиха?

Не от Долнодъбнишкото разузнаване

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Един лек въпрос към пишещите тук- кой как щеше да се казва ако руснаците не ни бяха освободили. Факи каза че името му е щяло да бъде същото/ да мисли кой каквото иска/ , моето определено нямеше да е същото. Някой друг??
                                Ми разбира че същото Асан

Коментар

Working...
                                X