IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • Това го бях написал и постнал на 4 декември 2018. Тогава почти никой не го взе насериозно. Дори форумците с ясен антипутински уклон ми обясняваха, че това не може да е така. Хубу, ама сега май нащата си идват на мястото и се оказва, че положението е точно толково зле, колкото е описано тука. А аз лично изобщо не се изненадах от действията на Путин.




    Политиката на неизбежността на Запада е политика базирана на убеждението, че западният свят и ценности са доказали превъзходството си (веднъж и завинаги) пред всички останали алтернативи и че неизбежно светът ще възприеме западния модел. Този възглед до голяма степен съвпада с тезата на Фукуяма от началото на 1990-те, развита в книгата му „Краят на Историята“. В това убеждение на западните политици се крие известна доза арогантност, самонадеяност и нaивитет, които правят Запада по-лесна мишена за политиката на вечността.

    Какво обаче е политиката на вечността?

    Политиката на вечността най-общо е политика на социална стагнация и липса на социален прогрес. Путинова Русия е най-яркият пример за политика на вечността в днешно време. Снайдър смята, че Русия първа достига до политиката на вечността. Според него в началото на ХХI век реформата в Русия е станала невъзможна и дори немислима. Изходът е в провеждане на политика на вечността, т.е. стагнация, при която управляващата в Русия върхушка приема за даденост, че е неспособна да реформира странатa си и да я насочи към някаква форма на смислен социален прогрес. Ето защо местният руски „елит“, състоящ се от малка група корумпирани олигарси начело с Путин и тяхната свита от придворни „интелектуалци“ (например хора като Пороханов и Дугин от Изборския клуб, за които ще стане дума) си поставят като основна цел да се циментира статуквото и съответно да се запази заграбеното от олигархията. За тази цел е нeобходимо обществото да се държи в подчинение с помощта на пропагандата. Основен лайтмотив на Путиновата попаганда е търсене на външен враг, който те намират в лицето на западната либерална демокрация.



    Експорт на политиката на вечността и имперски амбиции

    За успеха на политиката на вечността, обаче, търсенето на външния враг и анти-вражеската пропаганда за отвличане на общественото внимание от истинските проблеми на общаството не е достатъчно. Вероятно това е урок научен от времето на СССР, който показва, че дори и най-грубата и маниакална вътрешна пропаганда насочена към външния враг е слаба срещу един динамично развиващ се в икономическо и социално отношение Запад.

    Следователно, смята Снайдър, гаранцията за истинския успех за Руската клептокрация би бил експортът на политиката на вечността от Русия към Запада. Т.е. едно своеобразно разпространение на заразата така, че Америка и Европа да заприличат на Русия, а не обратното. В случай, че Западът се „интегрира“ с Русия, нуждата от реформиране на Русия ще отпадне. При това положение Русия няма как да бъде разглеждана като провалено общество, тъй като всички останали общества ще бъдат в същото положение.

    В тази връзка, Снайдър пише, преразказвайки статия на Путин от 2010 г: „След като Руската федерация не е в състояние да следва европейските принципи […] Европа трябва да забрави тези принципи.“ Или, отново по думите на Снайдър, „съдбата на модерна Русия е да превърне Европа в Монголия“. Снайдър също така свързва тази теза с мащабния проект на Путин за т.нар. Евразийски съюз, който да създаде една „Голяма Европа“, която да се простира от Лисабон до Владивосток.

    Цитирайки статия на Путин, Снайдър посочва, че „Русия никога не може да стане член на ЕС поради уникалното й място на световната политическа карта, поради нейната роля в историята и развитието на цивилизацията“. Всъщност, казва Снайдър, идеята е „Русия да се изобрази като чист извор на цивилизационни ценности, които другите са загубили“ и да служи като фар за другите народи.

    Евразийският съюз е всъщност руски имперски проект, чрез който да се постигне една обърната интеграция. Обърната в смисъл, не Русия да се реформира и да се присъедини към Европейското семейство, а Русия да експортира собствения си хаос и корупция в ЕС и в крайна сметка Европа да бъде интегриран в Русия. Снайдър съзира имперските помисли на Путин в думите му, че Русия трябва да стане „лидер и притегателен център на цяла Евразия“ (думи на Путин от 7 май 2012).

    Следва да се отбележи, че идеята за „Евразийството“ има далеч по-дълбоки исторически и философски корени от предложеният икономически Евразийски съюз.


    Last edited by Money; 04.03.2022, 10:27.

    Коментар


    • Патрик Бюканън, The American Conservative: Незвисимо какъв е образът на руския президент, толкова разпалено дискутиран тези дни в САЩ, той потвърди своята надеждност. Когато Путин предупреди, че ще направи нещо, той го прави.

      GLASOVE.COM
      Владимир Путин направи точно това, което ни предупреди, че ще направи | Glasove.com

      Коментар


      • Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение
        Пожелавам на всички умствено изостанали путинофили , лично да се запознаят с ЧЛЕНОВЕТЕ на рускофашистката"освободителна"армия на лилипута от Кремъл! Много скоро ще дойдат да освобождават и Вас с викове АЛЛАХ АКБАР!!!

        "
        Ще ги посрещаме с хляб и сол, както преди време .

        Коментар


        • Пентагонът и Русия били създали канал за връзка, за избягване на евентуални военни конфликти.
          За да се разбират тези послания, трябва да се има предвид историята - кога и защо това е било правено в миналото.
          Това означава разделяне на Украйна. Американски войски вероятно ще поемат една част, руски - друга.
          Интересно е къде ще е разделителната линия (Днепър?), къде ще остане черноморското крайбрежие и по-специално Одеса.
          Разделяне западно от Киев е нелогично, така че най-вероятно прословутата 65-километрова колона източно от Киев не изчаква да и докарат дизел, а е спряла на границата. Бездействието на 50-хилядната украинска армия "Запад" също се връзва с този сценарий.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bbd Разгледай мнение
            Много жалки и елементарни тролски напъни,
            да се омаскари великия Путин.
            Давай Путин. До ПОБЕДА.
            Руската подлога - трол вика: "дръжте трола".
            Сега би трябвало най-после да се разбере защо България е там дето е,
            от 1944 г. до днес. Благодарение на такива индивиди, не на демокрацията,
            която още не сте я помирисвали в България

            Затова и снощи в коментарите на експерти относно агресията на Русия в Украина
            по ТВ "France 2" чух: "Нямаме доверие в България".

            Коментар


            • Ето ви документален филм за украйна "преди войната".
              https://www.facebook.com/1079647727/...69625674641664

              21 години + УЖАСНИ КАДРИ.
              Който не може да гледа да не си го причинява
              Last edited by bota156; 04.03.2022, 10:20.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Е, то едното на другото не противоречи. В Москва и Санкт Петербург има милиони, които не се кефят на Путин, които без да са олигарси и милионери са заможни хора и живеят сато средната класа на Запад и имат какво да губят. Тях някой трябва да ги озапти. Затова и трябва ГУЛАГ.

                Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
                Не мисля така - в момента руска пропаганда работи вътре в страната и то на изключително високи обороти. С всеки изминал ден, все повече и повече руснаци започват да вярват, че "Вероломният Запад" желае края на Русия и на обикновените хора там. Това води до капсулиране на обществото им. Започнаха да се появяват знаци "Z" и "V" по автомобили, градски транспорт, линейки, flashmob с тези символи. Сградите им също светят по този начин. "Ватенките" с глад не можеш да ги сплашиш. Кастата, която правеше пари в последните десетилетия да, но обикновените хора, не. От вчера, телевизиите въртят, как един старши лейтенант- младо момче, мисля че няма 30 години, се взривил сам, за да спаси бойните си другари. Вече е герой на Русия и прочие. Озадачен бях от интервюто с баща му- този човек беше горд от това. Видимо нямаше скръб или някакво страдание. След още известно време, няма да има значение дали Путин ще е на чело или не, тъй като масата ще смята, че света иска да ги унищожи, а това изобщо не е добре, защото вероятно ще се появи поредният луд с достъп да този огромен ядрен потенциал, с който Русия разполага.

                Коментар


                • По време на югоембаргото през 90-те много нашенци забогатяха или преживяваха от търговийка на дребно с контрабанда през границата. Някъде из врачанско се подвизаваше еднолична фирма с името ЕТ "Ембаргокомерс".
                  Тези славни времена се връщат. Със санкциите срещу Русия се откриват нови възможности за предприемчиви българи. Всичко което е забранено за износ в Русия, има начин да им го доставят. И сега полето за бизнес е още по-широко - и в банковата сфера. Ще откриват от свое име кредитни карти за руснаци, ще откриват банкови сметки от името да руски фирми, и т. н. Ще им продават мерцедеси и джипове "Тойота" - бивши съветски републики ще се облажат като канали за внос.

                  От онова време се помни виц - мутра се моли в църква:
                  - Господи, само и тези вагони да минат през границата, моля ти се Господи.
                  До него една баба също се моли на Господ:
                  - Господи, моля ти се, само да ми вдигнат пенсията с 50 лева, че не мога да преживявам.
                  Мутрата я чул, бръкнал в джоба и й бута в ръцете 500 марки:
                  - Мани се оттука, не занимавай човека с глупости.
                  ...
                  E-VESTNIK.BG
                  Ембаргото над Русия като югоембаргото - предприемчиви нашенци ще се облажат - e-vestnik.bg

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Сега ще започне нова фаза на конфликта. Кремъл ще почне постоянно засилващи се репресии върху руският народ. Скоро ГУЛАГ ще се препълни и ще трябва да мислят методи за намаляване на престоя на хората там. Сталин е бил много ефективен в тази посока. Не виждам защо Путин би се справил по-зле. Ако приемем, че Сталин е избил десетки милиони руснаци през Гладомор и терор, то не разбирам защо Пути би се справил по-зле. Същият психопат е. Парадоска е, че колкото повече зацикля путиноватат война срещу украинците, толкова повече ще се усилва войната му срещу руснаците.
                    Не мисля така - в момента руска пропаганда работи вътре в страната и то на изключително високи обороти. С всеки изминал ден, все повече и повече руснаци започват да вярват, че "Вероломният Запад" желае края на Русия и на обикновените хора там. Това води до капсулиране на обществото им. Започнаха да се появяват знаци "Z" и "V" по автомобили, градски транспорт, линейки, flashmob с тези символи. Сградите им също светят по този начин. "Ватенките" с глад не можеш да ги сплашиш. Кастата, която правеше пари в последните десетилетия да, но обикновените хора, не. От вчера, телевизиите въртят, как един старши лейтенант- младо момче, мисля че няма 30 години, се взривил сам, за да спаси бойните си другари. Вече е герой на Русия и прочие. Озадачен бях от интервюто с баща му- този човек беше горд от това. Видимо нямаше скръб или някакво страдание. След още известно време, няма да има значение дали Путин ще е на чело или не, тъй като масата ще смята, че света иска да ги унищожи, а това изобщо не е добре, защото вероятно ще се появи поредният луд с достъп да този огромен ядрен потенциал, с който Русия разполага.

                    Коментар


                    • Тая война я започнаха сърбите подкокоросани от Москва. И през 1999 когато се намеси НАТО, вече бяха избити над 100 000 души от руско подкокоросване на сърбите.

                      Пък за такива изстъпления като убиването в рамките на един ден на 7 000 невъоръжени цивилни като в Сребреница от подкокоросаните от Русия събри, какво да кажем?

                      Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                      За Сърбия целият прогресивен свят ръкопляскаше. Сега за Русия всички са хванали камък в ръка. Дали този свят не е побъркан? Къде беше ООН, когато най-безпричиноо и най-безцеремонно бе унищожена светската държава Ирак, че и нейният законен управник бе екзекутиран? Ами Либия? Хайде, към Либия имаме лични пристрастия заради мед. сестрите. Но технологията бе една и съща.

                      Коментар


                      • Русия е побеждавала. Наполеон и Хитлер. Но това са войни, в които врагът е бил агресорът и е имал неблагоразумието да навлезе дълбоко в безкрайната руска шир. А руската зима е сурова.

                        Има ли обаче случаи, в които Русия / СССР са агресорът и побеждава? Май няма.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                          Последно кога фалират?
                          Щом пишеш в този форум би следвало да го знаеш?Не е необходимо да си Нобелов лауреат по икономика за да го знаеш

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                            В моето село не крадат.Фалирали а гледай какви ги вършат.Всичйи неадекватници повярваки в мощта и правотата на Запада не осъзнавате че вече светът стана друг..Буркате желаното с реалното
                            Вършат ги, защото нямат какво да губят. Точно като ром с празни джобове.
                            М.... . ш..... ..й.о!

                            Коментар


                            • Законопроект предвижда до 15 години затвор за публикуване на неверни данни за "военната операция" в Украйна.

                              CLUBZ.BG
                              Руската цензура удари Би Би Си и радио "Свобода"
                              Руският държавен регулатор Роскомнадзор ограничи достъпа до руската служба на Би

                              Коментар

                              Working...
                              X