IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Байдън: Вървим към нов световен ред и ние трябва да го оглавим

На бизнес кръгла маса във Вашигтон американският президент Джо Байдън обяви, че светът върви към нов световен ред и САЩ трябва да го оглавят.

Сред темите, които засегна - за Русия, Украйна, възможни кибератаки и употреба на биологическо оръжие от страна на Москва - Байдън разказа накратко за своя тайна среща с висш американски военен:

"Знаете ли, майка ми използаше един израз: "От всяко зло ще излезе нещо добро, ако потърсиш достатъчно". Мисля, че ни се предоставят някои изключителни възможности за рални промени.

Ние се намираме в преломен момент в световната икономика, и не само в икономиката, но и в света като цяло. Момент, който се наблюдава на всеки три-четири поколения.

Както ми каза един от висшите военни на среща по сигурността онзи ден - 60 милиона загинаха между 1900 и 1946-а и оттогава ние установихме либерален световен ред. Много хора умират, но не допуснахме хаос.

И сега е време за промяна. Ние вървим, нещата вървят към нов световен ред и ние

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Според мен, това с джендърите при една добра кризичка веднага си идва на мястото. Това ти казвам оглеждайки се около себе си. Някои чивии бързо ще се наместят. Едно от добрите неща на корона кризата е че не ми досаждаха с прайдове поне две години. А тази кризичка е екстра за поставянето на нещата на точните им места.
      Мисля, че се задава една здравословна консолидация в ЕС, която е резултат и на сегашната криза, и на тази с коронавируса, и на тази с предстоящото пренареждане на глобалния свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Разбира се, никой не го подлага на съмнение. Само залитанията й в последно време към джендъри и зелени сделки навяват тъга.
        Според мен, това с джендърите при една добра кризичка веднага си идва на мястото. Това ти казвам оглеждайки се около себе си. Някои чивии бързо ще се наместят. Едно от добрите неща на корона кризата е че не ми досаждаха с прайдове поне две години. А тази кризичка е екстра за поставянето на нещата на точните им места.

Коментар

Тук се съгласявам, т.е., ако търсим модел, който да ни пасне, то това отново, с всичките й кусури е пак добрата стара Европа
          Разбира се, никой не го подлага на съмнение. Само залитанията й в последно време към джендъри и зелени сделки навяват тъга.

Коментар

• https://www.segabg.com/hot/category-...-voyna-2232022

⚡️Френският президент Макрон обяви, че е възможно държавата да въведе хранителни купони за да помогне на бедните семейства и средната класа да се справят с продоволствената криза.

ЕС много усилено върви към БГ 1989-та

Коментар

Това искам да ти кажа, че няма никаква разлика между дивия капитализъм и дивия комунизъм - двете системи са плод на екстремно неравенство. Няма никакво равенство в комунизма - властващите са богове, а тънещите в равенство са роби, които пощипват жените си в кухнята. При дивия капитализъм е същото - малка прослойка са богове, останалите тънат в мизерия и нищета и също са роби, които пощипват жените си под мостовете.
              Тук се съгласявам, т.е., ако търсим модел, който да ни пасне, то това отново, с всичките й кусури е пак добрата стара Европа

Коментар

• Дейли Мейл цитира киевски генерали: Войските на Путин ще издържат още три дни в Украйна

https://frognews.bg/novini/deili-mei...i-ukraina.html

После КОНТРА ОФАНЗИВА

Коментар

Словоблюдец си ми ти, но знаеш какво визирам. При екстремен капитализъм имаш екстремно неравенство и в икономически и в социален план и това не води до нищо добро, води до гета и престъпност, до препълнени затвори и липса на социален асансьор от едната страна и до напомпан капсулиран елитизъм от другата страна. Една Бразилия например ти е пример за подобен дарвинистки тип капитализъм. Излез там на разходка вечер и може и да не се върнеш нивга веч.

Другата страна на медала са ти комунистическите общества, където всички са равни, но и а и по-равни, обаче за масата е дадена типов дом, типова мебел, типово мислене и забрана да растеш дори в икомомически план ако си талантлив - Анатема! Този модел също е задушаващ. Докато напред, предимно по партийни линия и на ръководни постове се лансират некадърници и нагаждачи. Какъв термин ще си подбереш за това “равенство” оставям на теб.

Идеята ми е, ме и двете крайности не водят до свобода на индивида, а до осакатяването му.
                  Това искам да ти кажа, че няма никаква разлика между дивия капитализъм и дивия комунизъм - двете системи са плод на екстремно неравенство. Няма никакво равенство в комунизма - властващите са богове, а тънещите в равенство са роби, които пощипват жените си в кухнята. При дивия капитализъм е същото - малка прослойка са богове, останалите тънат в мизерия и нищета и също са роби, които пощипват жените си под мостовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Кой ще победи в тази война?
                    Доброто, естествено. Като в приказките за лека нощ.

Коментар

Уравниловка и равенство са две съвсем различни понятия. Уравниловката е проекция на равенството, която не отчита властта /затова е проекция/, която власт поражда неравенство между уравнените и себе си. В този смисъл уравниловката е една безкрайно отворена ножица по отношение на неравенството, но измамно поднесена като универсално равенство. Това са абра-кадабри, подобни на днешната пропаганда, затова трябва много да внимаваме, когато й се отдаваме с такава сласт.
                      Словоблюдец си ми ти, но знаеш какво визирам. При екстремен капитализъм имаш екстремно неравенство и в икономически и в социален план и това не води до нищо добро, води до гета и престъпност, до препълнени затвори и липса на социален асансьор от едната страна и до напомпан капсулиран елитизъм от другата страна. Една Бразилия например ти е пример за подобен дарвинистки тип капитализъм. Излез там на разходка вечер и може и да не се върнеш нивга веч.

Другата страна на медала са ти комунистическите общества, където всички са равни, но има и по-равни, обаче за масата е даден типов дом, типова мебел, типово мислене и забрана да растеш дори в икомомически план ако си талантлив - Анатема! Този модел също е задушаващ. Докато напред, предимно по партийни линия и на ръководни постове се лансират некадърници и нагаждачи. Какъв термин ще си подбереш за това “равенство” оставям на теб.

Идеята ми е, че и двете крайности не водят до свобода на индивида, а до осакатяването му в духовен и материален план.
                      Last edited by Selena; 22.03.2022, 20:40.

Коментар

Мдам, ти май и руснаците по чужди морета без кинти и дозволение от батюшка государь много много няма да ходят. Пирова победа. Печели Китай.
                        По-важно е да посочим кой губи, защото ние сме сред тях. Губи Европа, тя е като изпусната на цимента от воюващите САЩ и Русия. Русия е взела своето решение да скъса със Запада, Западът просто й го поднася на тепсия със санкциите, с което отхвърля от плещите й да се обяснява за Новия си курс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Всичко което си написал за Новата Реалнос в Русия е точно така.Русия се превръща в централизирана тоталитарна държава от сталински тип.Затворена като Северна Корея.Разчитаща на самодостатачност.Единствения начин това да стане факт е голям терор който вече идва.Терор като през 30-те години провеждан от Сталин.С ГУЛАГ и всички останали прелести.Ако Путин успее Русия ще се превърне в свръхвмилитаризирана империя с военен кумунизъм и преразпределителна икономическа система.Частната собственост няма да има.Китай скоро ще я последва.Именно затова мнението ми е че макар и с много недостатаци Запада все пак ще е по-добро место за живеене от Изтока.Винаги с Германия и никога против Русия-Цар Борис един от двамата големи държавници от Освобождението до сета.Другия е Тодор Живков.Сегашните и за чистчи на WC им не стават камо ли държава да управляват.
                          Алелуя.

Коментар

Уравниловката и таванът за развитие на личността при ком системите пък ти е другия полюс. Аз съм за социалнтат държава капиталистически тип с обществено здравеопазване и образование, но със здрава правосъдна система и демократичен парламент.
                            Уравниловка и равенство са две съвсем различни понятия. Уравниловката е проекция на равенството, която не отчита властта /затова е проекция/, която власт поражда неравенство между уравнените и себе си. В този смисъл уравниловката е една безкрайно отворена ножица по отношение на неравенството, но измамно поднесена като универсално равенство. Това са абра-кадабри, подобни на днешната пропаганда, затова трябва много да внимаваме, когато й се отдаваме с такава сласт.

Коментар

Сами си го причиниха. Всичко това им бе обяснено, Янукович неслучайно направи завой за три дни, когато беше подготвено асоциирането към ЕС. Те решиха, че имат право на избор и го изгониха с Майдана, здраво подкрепен от външни сили. Хората имаха своето право, ЕС е мокър сън. Но реалностите се оказаха съвсем други. Тук е мястото на държавниците, но са били останали само крадци и мошеници - бившите президенти разнасяха куфарчета с долари като членове на мексикански картели. Жалко за унищожените съдби и животи, това е непростимото за кликата, която бе наясно. Какво защитава Зеленски сега - нищо, всичко проиграха. И на море вече няма да могат да ходят. Чугунените глави сега ще наскачат, но така стоят нещата.
                              Мдам, ти май и руснаците по чужди морета без кинти и дозволение от батюшка государь много много няма да ходят. Пирова победа. Печели Китай.

Коментар

Ама и ти си един даровит алхимик. Как ги измисляте тия работи? Равенството и неравенството не са две жп гари, където само можеш да слезеш, а между тях стискаш, за да не се напикаеш. Има здравословни дози равенство, има здравословни дози неравенство - това икономистите са го отчели, отчели са го и социолозите или социалните антрополози, както се наричат. Отворената ножица на неравенството е спънка за развитието, а не е двигател на развитието, както твърдиш в твоята алхимия, защото води до диспропорции, които разяждат социалната тъкан. Това е все едно си с пробит резервоар, ако използваме метафора за разядена социална тъкан. Разглеждаш малките социални групи и големите от един и същи ъгъл затова така елементарно заключаваш за равенството и неравенството, защото си изпуснал от уравнението един куп коефициенти. Колкото по-сложно по своя характер е едно общество, толкоз по-сложно е и социалното уравнение. Не можеш да заключаваш как равенството е спирачка, на която пиян машинист се е овесил и влакът не може да тръгне.
                                Уравниловката и таванът за развитие на личността при ком системите пък ти е другият полюс. Аз съм за социалната държава капиталистически тип с обществено здравеопазване и образование, но със здрава правосъдна система и демократичен парламент.
                                Last edited by Selena; 22.03.2022, 20:55.

Коментар

Working...
                                X