IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ето до какви "Генерални Изводи" достига простодушният нашенец, когато, му подменят мисълта и му филтрират информацията. Имат си рашките и земя, и перални. И някои бъркат обикновения войник с царския дворец, дето, едва ли ангели и херувими живеят вътре, щом собственият им народ ги недолюбва.
    ...както и да е, трудно се разбира нещо, което, и не желаеш да разбереш.
    инвин-ЧО
    fat-макче
    след раZпада друга мелодия ще вадиш

Коментар

• Честито на путлерите борещи се срещу НАТО

(за ценой не... траляля)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Мотивацията на украинските войници е несърезмерно по-голяма от тази на руските. Украинеца се бие да защити жена си, децата си, къщата си, съседа си, приятеля си. Той знае за какво рискува живота си. След като станаха публичи руските издевателства мотивацията се повиши още повече. Но за какво воюва руснака? Наредено му е да отиде и да умре за да може да се завоюва някаква чужда територия. Какво ще получи в замяна? От една страна рисува живота си а от друга му е разрешено да открадне пералня и тоалетна чиния. Струва ли си да умреш за една пералня? Не случайно имаше брожения сред редовите войници, че руските офицери крадяли парите и златото а на войниците оставяли вещите.
        В тази връзка баща ми ми е разказвал негови детски спомени. Като дете в съседната вила живеел някакъв дядо Добри, който бил воювал през първата световна война. Бил под командването на генерал Колев. Толкова много уважавал генерал Килев, че 40 години след събитията, когато разказвал и стигал до името му ставал прав когато го казва и пак сядал. Та на фронта по време на първата световна. Нашите са в окопите в рехави редици а насреща идват пълчища руснаци. Генерал Колев минал преди битката през войниците и говорел един по един с всеки. Питал ги от къде са. После почнал да им говори как ако пробият тук руснаците отиват в неговото село, там са жена му, децата му и така нататък. Нашите малцина в окпите и насреща пълчища. Но в крайна сметка нашите са победили. Та украинската мотивация е несравнимо по-висока от руската. Едните се бият за бъдещето на жените и децата си а другите за нова пералня.
        Ето до какви "Генерални Изводи" достига простодушният нашенец, когато, му подменят мисълта и му филтрират информацията. Имат си рашките и земя, и перални. И някои бъркат обикновения войник с царския дворец, дето, едва ли ангели и херувими живеят вътре, щом собственият им народ ги недолюбва.
        ...както и да е, трудно се разбира нещо, което, и не желаеш да разбереш.
        Last edited by Pyramid; 18.05.2022, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

За мен пък е голяма загадка, след като знаем, че ще си случи това поражение, за какво ние европейците ще се въоражаваме за много, много, много милиарди. Срещу кого ще гърмим. То няма да има враг.
          Въщност, точно тази война доказа, че вече не са нужни много много милиарди, очертава се размазването на путлеристите да струва по-малко от 50
          за сравнение, за спасяването на Гърция бяха дадени +300
          А евтините дронове едва прохождат.

путлер няма достойнството както да обяви война, така и да се оттегли, което пък е плюс от друга страна - утилизира ватенки, ако пък устиска още два месеца, то много е вероятно да получим български или украински Нефтохим

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Стискай палци Кавказ да не ходи никъде, защото света трябва да избегне втори Беслан на всяка цена.

Макар и да не се коментира в нашите медии, на бойното поле в Украйна има някакви търкания "Кадировци"/"ичкерци" и си има вървящи процеси под повърхността. Надали всички, рязали руски гърла през 1995 в Грозни, им е минало напълно.

Русия никога не трябва да се разпада, защото ще отвори Кутията на Пандора, а оттам ще наизлязат 15 Афганистана
            Нещата отиват натам да има необявен съюз между православното християнство и мюсюлманите. И за православните християни, а много повече за мюсюлманите джендърските ценности са неприемливи. За римския папа явно са приемливи. Путин в момента ги спира със сила, а Ердоган може с една реч да подпали Европа. Така, че аз, като православен християнин разчитам на Путин и Ердоган да ми върнат откраднатите ценности.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

От имане глава не боли...
              ...стига, да не са проблеми и неприятели, нали. Особено е в сила, когато, и едните и другите, САМ си ги пораждаш. И няма значение, дали последните ти се явяват поради собствена глупост, или някой ти я е нашепнал.
              Last edited by Pyramid; 18.05.2022, 11:13.

Коментар

Да, ама оръжието, без качествени и мотивирани хора зад себе си, е само една (опасна) вещ...
                Мотивацията на украинските войници е несърезмерно по-голяма от тази на руските. Украинеца се бие да защити жена си, децата си, къщата си, съседа си, приятеля си. Той знае за какво рискува живота си. След като станаха публичи руските издевателства мотивацията се повиши още повече. Но за какво воюва руснака? Наредено му е да отиде и да умре за да може да се завоюва някаква чужда територия. Какво ще получи в замяна? От една страна рисува живота си а от друга му е разрешено да открадне пералня и тоалетна чиния. Струва ли си да умреш за една пералня? Не случайно имаше брожения сред редовите войници, че руските офицери крадяли парите и златото а на войниците оставяли вещите.
                В тази връзка баща ми ми е разказвал негови детски спомени. Като дете в съседната вила живеел някакъв дядо Добри, който бил воювал през първата световна война. Бил под командването на генерал Колев. Толкова много уважавал генерал Килев, че 40 години след събитията, когато разказвал и стигал до името му ставал прав когато го казва и пак сядал. Та на фронта по време на първата световна. Нашите са в окопите в рехави редици а насреща идват пълчища руснаци. Генерал Колев минал преди битката през войниците и говорел един по един с всеки. Питал ги от къде са. После почнал да им говори как ако пробият тук руснаците отиват в неговото село, там са жена му, децата му и така нататък. Нашите малцина в окпите и насреща пълчища. Но в крайна сметка нашите са победили. Та украинската мотивация е несравнимо по-висока от руската. Едните се бият за бъдещето на жените и децата си а другите за нова пералня.

Коментар

За мен пък е голяма загадка, след като знаем, че ще си случи това поражение, за какво ние европейците ще се въоражаваме за много, много, много милиарди. Срещу кого ще гърмим. То няма да има враг.
                  От имане глава не боли. Нямам нищо против да имам възможността да си пазя качествено двора от крадци.
                  М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Остана да видим какви върешни процеси ще започнат да се случват в рамките на руското общество след сегашното поражение. За мен това е загадка, която ще наблюдавам с интерес.

Коментар

Съгласен съм, че Китай ще спечели. Той винаги е на страната на победителя и ще може да изтъргува отстъпки от запада за ограничената подкрепа, която ще окаже на Украйна. Изведнъж ще се окаже, че търговската война е минала на заден план. Изведнъж отново отношенията между САЩ и Китай ще почнат бавно да се затоплят. Китай ще привлече към себе си Монголия и централно азиатските републики от бившият СССР, където Русия ще загуби напълно влиянието си. Много е вероятно в един срок от десетина години Беларус да почне да клони към Киев а не към Москва. Вероятно в рамките на десетина години московията ще загуби и влиянието си и в Кавказ. Остана да видим какви върешни процеси ще започнат да се случват в рамките на руското общество след сегашното поражение. За мен това е загадка, която ще наблюдавам с интерес.
                      Стискай палци Кавказ да не ходи никъде, защото света трябва да избегне втори Беслан на всяка цена.

Макар и да не се коментира в нашите медии, на бойното поле в Украйна има някакви търкания "Кадировци"/"ичкерци" и си има вървящи процеси под повърхността. Надали всички, рязали руски гърла през 1995 в Грозни, им е минало напълно.

Русия никога не трябва да се разпада, защото ще отвори Кутията на Пандора, а оттам ще наизлязат 15 Афганистана

Коментар

И в моята глава започна да се върти същия сценарии последните седмици - от войната в Украйна най-големия печеливш е Китай, а най-големия губещ - Русия.
                        Това още повече ще забърза процесите в Северна и Далечна Азия и е доста възможно одеколоноджиите да опитат съвсем да изместят цивилизационния си център (доколкото имат такъв) в Примосковието.
                        Интересно ми е ще има ли уния с Беларус, какво ще стане с Трансистрия и една Русия, изтласкана от Сибир, ще се задоволи ли само с двете нови Северни Кореи?
                        Съгласен съм, че Китай ще спечели. Той винаги е на страната на победителя и ще може да изтъргува отстъпки от запада за ограничената подкрепа, която ще окаже на Украйна. Изведнъж ще се окаже, че търговската война е минала на заден план. Изведнъж отново отношенията между САЩ и Китай ще почнат бавно да се затоплят. Китай ще привлече към себе си Монголия и централно азиатските републики от бившият СССР, където Русия ще загуби напълно влиянието си. Много е вероятно в един срок от десетина години Беларус да почне да клони към Киев а не към Москва. Вероятно в рамките на десетина години московията ще загуби и влиянието си и в Кавказ. Остана да видим какви върешни процеси ще започнат да се случват в рамките на руското общество след сегашното поражение. За мен това е загадка, която ще наблюдавам с интерес.

Коментар

Турците са работливи, трезвени и стъпили на земята.
                          Бях в Истанбул преди 10 дни - града процъфтява, неочаквано дори за мен след краха на лирата, "метежа" и последвалия авторитаризъм, но факт.

Войната в Украйна пък съвсем им дойде дюшеш - Ердоган е ключаря на най-важния географски обект в света в момента. Убеден съм, че ще направи всичко възможно да си изтъргува НАТО-вщината максимално скъпо.

Та браво на Владимир Владимирович, направи прекрасен подарък и на Тайпи, и на Си.
                          Щатите вече се интересуват само как максимално да натъпчат с оръжие Европа. НАТО тях вече не ги интересува. Направиха си АУКУС и там ще вършеят - Индонезия, Китай Индия и останалите дето са там. Там е купона сега, а европата ни умря. На старицата ще и бъде взета и последната пенсия.

Коментар

• satz, предполага се че в определен момент ще се каже защо е било решено да се влезе в Украйна. Редно е да кажат, защото иначе ще спечелят отвращението и това вече означава наистина да загубят войната. Войните не са печелени от този който има по мощно оръжие или дава по малко жертви - пример е Виетнам. Жертвите на виетнамците са 1 милион, срещу само 60 хиляди на САЩ. Виетнамците разполагат изключително с ръчно преносимо огнестрелно оръжие, САЩ имат авиация и всичко, скъсват се да хвърлят бомби, убиват 1 милион човека и накрая се изтеглят - Губят войната защото виетнамците са били отвратени от това как ги убиват и са били единни че това е дело на дявола така да се каже.
                            - Та агресора Русия трябва да каже защо влязоха в Украйна, иначе ще загубят гарантирано. Няма как тази истина да остане скрита.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Да, ама оръжието, без качествени и мотивирани хора зад себе си, е само една (опасна) вещ...
                              Няма по-мотивиран човек от този, който се бие за дома и родината си. Даже неуките брадати муджахидини (без основно образование даже) го показаха на руските 'освободители' в Афганистан.

Дали пък украинските военни са по-смотани от руските. Ако погледнеш назад в историята ще видиш, че от тези земи е била съществена част от Армията на империята, а после и на комунистите. Нито са по-малко интелигентни нито са по-малко грамотни от набора събиран из далечните краища на русия (нарочно не е от Москва и района, за да не му реват майки и жени на загинали пред портите на Кремъл).
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Турците. На Ердогон е ясно, че войната не е за газ и зърно. Войната е за новите им ценности, където хората нямат религия, не знаят кои са, откъде са и какъв им е пола. Това са им новите ценности на щатите и на евроджендърския съюз. Ердоган знае, че ако смачкат Путин ще смачкат и него. Въпреки, че има някакви дърляния, зад границите на новата система ще останат и Русия и Турция.
                                Турците са работливи, трезвени и стъпили на земята.
                                Бях в Истанбул преди 10 дни - града процъфтява, неочаквано дори за мен след краха на лирата, "метежа" и последвалия авторитаризъм, но факт.

Войната в Украйна пък съвсем им дойде дюшеш - Ердоган е ключаря на най-важния географски обект в света в момента. Убеден съм, че ще направи всичко възможно да си изтъргува НАТО-вщината максимално скъпо.

Та браво на Владимир Владимирович, направи прекрасен подарък и на Тайпи, и на Си.

Коментар

Working...
                                X