Първоначално изпратено от fon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБанк России опубликовал фундаментальную новость.
«Банк России
… с 28 марта 2022 года будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной цене. Цена с 28 марта по 30 июня 2022 года включительно составит 5000 рублей за 1 грамм.
Фактически это привязка рубля к золоту.
В итоге это будет продажа энергоресурсов за золото.
????????????????????????????????????????????????? Някой чел ли е нещо по въпроса
25 марта, 19:28 / Финансы ЦБ будет покупать золото по фиксированной цене
Ведомости
Прочту позже
Банк России в период с 28 марта по 30 июня этого года включительно будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной стоимости в 5000 руб. за грамм, сообщила пресс-служба регулятора.
ЦБ пояснил, что мера необходима для обеспечения сбалансированности спроса и предложения на российском внутреннем рынке драгметаллов. «Установленный уровень цены позволяет обеспечить устойчивое предложение золота и бесперебойное функционирование золотодобывающей отрасли в текущем году», — заявил регулятор.
После 30 июня ЦБ может скорректировать установленную цену с учетом баланса спроса и предложения на внутреннем рынке, который сложится на тот момент. На открытии сегодняшних торгов стоимость золота на Мосбирже составляла 6152,26 руб. На минимуме она достигала 5860 руб., а на закрытии — 5990 руб.
Сегодня ЦБ сообщил, что все золото из российских международных резервов находится в его хранилищах внутри страны. Кроме того, регулятор нарастил долю драгметалла и юаней в своих активах почти до 50%. Точную структуру ЦБ не раскрыл. Ранее, по состоянию на 30 июня 2021 г., доля золота в резервах составляла 21,7%, или $127,3 млрд.
В конце февраля США и ЕС заморозили часть международных резервов ЦБ из-за военной операции, которую Россия начала 24 февраля в Донбассе и на Украине. Точный объем попавших под санкции средств неизвестен, но министр финансов Антон Силуанов сказал, что речь идет примерно о $300 млрд. Весь объем активов с 18 февраля по 18 марта этого года держался на уровне $643,2 млрд.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
То близко до акъла - танковете стигнали, ама цистерните с гориво и камионите с храна - опушнати. Затова сега двете 60-километрови колони така и си стоят на километри от Киев и чакат тракторите да ги приберат по украинските плевни
Звучи като виц, но в момента Украйна има повече танкове, отколкото преди войната хахахаха!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМного alt right BS четеш
Няма нищо странно, просто си жертва на два мита:- митът за великата руска армия, и
- митът, че Путин е рационален играч и изкусен геополитически стратег
И за второто също не съм си мислил, че е вярно. Все още не съм сигурен и какво точно целят с тази война. Според мен целят да не допуснат Украйна в НАТО. Първо си мислех, че целят да е направят на парчета и да стане нещо като конфедерация, където всеки да има глас, съответно руската част да блокира всякакви напъни за НАТО. Сега обаче не съм сигурен че искат и това.
Просто иска Украйна без сериозна армия и извън НАТО, оттам нататък няма никакво значение.
Демек почвам да се съгласявам с някоя от техните цели - да оставят украинската армия само с калашници и леко оборудване. Което е ОК за партизанска война, но за нищо повече. И до момента се справиха с това - Украйна няма самолети, няма хеликоптери и дронове, почти няма танкове, артилерия и пр. Но въпреки всичко имат противотанкови ракети и ракети земя въздух срещу хеликоптери западно производство и за градски битки това е предостатъчно.
Според мен тоя конфликт скоро няма да свърши. Дори и тази война да свърши скоро, опитите Русия да се "демократизира" по "западен" образец няма да спрат от страна на Запада. Съответно те няма да се дадат толкова лесно. Т.е. в момента просто гледаме пореден епизод на тоя сблъсък. Или с други думи и заместника на Путин (следващия след Путин) и той ще прави същото
А иначе според мен Русия (тука не казвам Путин) ще приеме влизането на Украйна в НАТО като пълен провал и затова могат да свалят Путин, а не че е почнал война.
Това е доста по-хард отколкото нашите политици да допуснат влизането на Северна Македония със сегашното и управление в ЕС. Само дето тука ние ще го преглътнем, а руснаците Украйна в НАТО няма да я преглътнат.
Не знам какво ще стане. Да сядат по-бързо да се разбират, че иначе много народ ще даде фира, без да броим разрушенията.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Лъжеш се, според Путя това в Украйна не е война То и предното им нахлуване в Украйна пак не било. Както и онова в Сирия, Чечня, Дагестан, Грузия, Ингушетия, Северен Кавказ.
https://www.youtube.com/watch?v=2QkntTB5Jek
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеИдвай, приготвил съм гилотината
Той В-тина не мо'й събра копейки за еднодневка до Францата.
За туй последните 3 страници са само негови постове.
Не мо'е да насмогне на спада на рублата!Last edited by Julius_BG; 27.03.2022, 20:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБарби слагай софрата, за великден съм в париж- за 3 дни. Ще си облека червената фланелка с надпис путин е велик и с неговия лик. Дай си адреса да ти дойда на гости с печеното агне
===========================================
Преди да се адресирам до дирекцията на "инвестор.бг" и европейските служби,
ще споделя нещо.
Имам чувството, че форума е окупиран от агенти на Путин.
Иначе не мога да си обясня защо два безобидно-шеговити мема,
отразяващи истината за инвазията на Русия в Украина,
бяха категоризирани и изтрити ето така:
===========================================Last edited by barbaron; 28.03.2022, 11:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Кой се навря в ирак, сирия, либия??? Може ли да си представиш - от цялото съществуване на говедария само 16г са без война??? Обонго направи 2 войни и му дадоха нобел за мир. В същото време за 20г путин мисля че това му е първата война- няма нито един
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Крим определено цъфна откакто е при руснаците. Те просто наливат пари там. Сега и с новия-стар канал ще им тръгне и селското стопанство
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБанк России опубликовал фундаментальную новость.
«Банк России
… с 28 марта 2022 года будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной цене. Цена с 28 марта по 30 июня 2022 года включительно составит 5000 рублей за 1 грамм.
Фактически это привязка рубля к золоту.
В итоге это будет продажа энергоресурсов за золото.
????????????????????????????????????????????????? Някой чел ли е нещо по въпроса
25 марта, 19:28 / Финансы ЦБ будет покупать золото по фиксированной цене
Ведомости
Прочту позже
Банк России в период с 28 марта по 30 июня этого года включительно будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной стоимости в 5000 руб. за грамм, сообщила пресс-служба регулятора.
ЦБ пояснил, что мера необходима для обеспечения сбалансированности спроса и предложения на российском внутреннем рынке драгметаллов. «Установленный уровень цены позволяет обеспечить устойчивое предложение золота и бесперебойное функционирование золотодобывающей отрасли в текущем году», — заявил регулятор.
После 30 июня ЦБ может скорректировать установленную цену с учетом баланса спроса и предложения на внутреннем рынке, который сложится на тот момент. На открытии сегодняшних торгов стоимость золота на Мосбирже составляла 6152,26 руб. На минимуме она достигала 5860 руб., а на закрытии — 5990 руб.
Сегодня ЦБ сообщил, что все золото из российских международных резервов находится в его хранилищах внутри страны. Кроме того, регулятор нарастил долю драгметалла и юаней в своих активах почти до 50%. Точную структуру ЦБ не раскрыл. Ранее, по состоянию на 30 июня 2021 г., доля золота в резервах составляла 21,7%, или $127,3 млрд.
В конце февраля США и ЕС заморозили часть международных резервов ЦБ из-за военной операции, которую Россия начала 24 февраля в Донбассе и на Украине. Точный объем попавших под санкции средств неизвестен, но министр финансов Антон Силуанов сказал, что речь идет примерно о $300 млрд. Весь объем активов с 18 февраля по 18 марта этого года держался на уровне $643,2 млрд.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБарби слагай софрата, за великден съм в париж- за 3 дни. Ще си облека червената фланелка с надпис путин е велик и с неговия лик. Дай си адреса да ти дойда на гости с печеното агне
Да не забравиш да се снимаш като стигнеш
- 1 like
Коментар
Коментар