ceco666, сега зелената сделка се променя, ще се гледа кой пръв ще посинее от студ..сделката става синя.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Аз знам, какво ще опитат. Малоумната зелена сделка ще стане не х2, а х3. Ще "озеленят" всичко. Разбира се, няма да успеят да заменят фосилите, но пачката ще е там. Нали все пак тук е инвеститорски форум, да се върнем на важната тема.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Точно ти трябва да се радваш сега. Имаш патенти и изобретения за извличане и пестене на енергия. Кой би ти обърнал внимание, когато газът е евтин?!? А когато стане дефицитна стока, няма да могат да ти свалят ръцете - само горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
Само не видях никакви доказателства за действително 8 броя трофейни танкове Т-90.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Има много клипове в ютуб с анализи относно възможностите за реакция за диверсифицирането на доставките на руски газ за Запада. Невъзможно е, това което трябва да бъде компенсирано е десетократно - нито има инфраструктура, нито има газ. Затова се чудя на чугунените глави на елитите в Европа. Как ще компенсираш нуждата от газ с това, че немската баба няма да си прави кафето на котлона, а ще дъвче леблебия. Не знам.
Коментар
-
И в статията, която цитирах преди часове пише за тези подозрения:
"Германия междувременно задейства извънреден план за управление на доставките на газ на фона на опасенията, че Москва може да намали износа. Австрия също активира план за ранно предупреждение. Заедно с Франция трите страни призоваха потребителите да пестят енергия."
Иначе за краварите е ясно. Помня, когато гърбиха сърбите, че икономиката на Германия губеше милиарди всеки ден. Не вярвам да успеят да пренасочат всичкия газ толкова бързо. А парите им трябват, както за пенсии, така и за войната.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аз така разбрах: Ще имат, ако открият. Газ ще получават, ако плащат. Иначе, руснаците осигуряват виртуален газ, гори си го във виртуална апаратура, ползвай виртуална енергия, и нямаш грижи. Абе, отдавна беше време за тотална цифровизация, ама кой да слуша. Тръба, та тръба. нА ви сега, "тръба".
Коментар
-
pinoccio, и аз така мисля. Искаш да купиш газ - отваряш компания в Русия, тях си ги има всъщност..например правиш там автомобили, защо не и електромобили..та печелиш рубли и си ги прибираш в твоята държава под формата на газ, петрол, метали.D.Y.F-091066
Коментар
-
Не твърдя нищо. Аз, лично, подозирам, че Путин иска да спре доставките и това е единственият легален начин да стори това : не плащаш - не получаваш. Вероятно печели и в двата случая - ако Западът клекне със санкциите, и ако спре доставките. Това е отработено в кабинетите упражнение. Никой голям играч не залага само един кон. Така играе и САЩ - едновременно срещу Русия и Европа. Който и да спечели, е печелившо и за САЩ. Русия е уговорила пренасочване на доставки за Индия, за Китай. Затова американците побързаха да размахат пръст, че ще накажат всекиго, който не се придържа към санкциите и ги нарушава. Как ще стане това, не ми е ясно.
"Германия междувременно задейства извънреден план за управление на доставките на газ на фона на опасенията, че Москва може да намали износа. Австрия също активира план за ранно предупреждение. Заедно с Франция трите страни призоваха потребителите да пестят енергия."
Иначе за краварите е ясно. Помня, когато гърбиха сърбите, че икономиката на Германия губеше милиарди всеки ден. Не вярвам да успеят да пренасочат всичкия газ толкова бързо. А парите им трябват, както за пенсии, така и за войната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеИдеята е санкционираната руска централна банка през останалите санкционирани банки да продава рубли на купувачите. И това става чрез преодоляването на санкциите, които самите купувачи са наложили.
Не е нито символична, нито е само за заобикаляне на санкциите!
По този начин си връзват валутата с основната суровина и така спират пропадането ѝ.
Иначе литва в небесата (и за момента ми прецакват прогнозата за 3000 рубли за 1$)
Донякъде е като да я вържат към златото (стоката няма значение - щом се търси от всички)
Коментар
-
Твърдиш, че България и Германия и всички останали клиенти на гъзпром, утре ще имат открити сметки в рубли в руски бамки? Добре, след часове ще видим.
- 1 like
Коментар
-
Твърдиш, че България и Германия и всички останали клиенти на гъзпром, утре ще имат открити сметки в рубли в руски бамки? Добре, след часове ще видим.
Коментар
-
Отново глупости. Идеята е санкционираната руска централна банка през останалите санкционирани банки да продава рубли на купувачите. И това става чрез преодоляването на санкциите, които самите купувачи са наложили.
"За да купуват руски природен газ, те трябва да открият сметки в рубли в руски банки. Именно от тези сметки ще се извършват плащанията за доставен газ от утре“, каза Путин.
Веселбата е при забраната за доставки на купюри евро и долар в РФ, ако не вярваш, чети на казахите, какво им се случи с наличните валути
Ето и за нефта и газа малко факти събрани на място, че дори в този икономически форум, тотално невежество относно обеми,игли и тежести
Коментар
-
Отново глупости. Идеята е санкционираната руска централна банка през останалите санкционирани банки да продава рубли на купувачите. И това става чрез преодоляването на санкциите, които самите купувачи са наложили.
"За да купуват руски природен газ, те трябва да открият сметки в рубли в руски банки. Именно от тези сметки ще се извършват плащанията за доставен газ от утре“, каза Путин.
Коментар
Коментар