Първоначално изпратено от barovec
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
@незнам, опитвам се да направя оценка без емоции
и все пак - в риториката на официална москва липсва най-важното неизвестно - петрола
както можем да видим днес руския петрол е на нива от преди войната..,а останалото предлагане на нива от 10-15%++
остават единствено газо - тръбите за милиарди
относно торове, въглища, алуминии.., бля бля: всичко може да се добие, но е въпрос на цена. а с опита си досега знаем че фед, ецб и сие не се плашат от цени - ще напечатаме нов дълг, ще платим новата цена, а дълга ще платим с нов дълг., а кремълските тарикати са далечее далече от това мега функционално оръжие
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Кой баба Меркел ли или Борката роошавия?Време е да се разгонят тия некадърни европейски управници и ЕС да направи съюз с Русия.На САЩ среден пръст европейски
- 1 like
Коментар
-
Аз съм в левове и ми дреме за еврото.Кат видя зор шамина в рубли или юани а защо не рупии
- 4 Харесвания
Коментар
-
Селена ти чувство за хумор имаш ли
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Направо давай на стъкла и мъниста. Недей да губиш севера. По едно време други ги дрънкаше и сега пак обърна правата вяра.
Коментар
-
В грешка си щото не си видял премиера на Люксембург какво гадже еLast edited by X_Y; 31.03.2022, 23:01.
Коментар
-
Мдам. Ще му резнат квитанциите накрая.Last edited by national power; 31.03.2022, 22:45.
- 4 Харесвания
Коментар
-
А не се притеснявай той Макрона и без газ дава ама никой не му иска
Коментар
-
Аз съм в левове и ми дреме за еврото.Кат видя зор шамина в рубли или юани а защо не рупии
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Брех, Путин държал целия свят за топките и ние не сме знаели 20 години. Ма той с тия безценни и незаменими ресурси можеше и по милиард да направи литъра нефт и килограма тор, пак щяхме да плащаме - нали нямаме избор?
Ще видим какво ще стане в крайна сметка. Вярно, че ЕС и САЩ се управляват от малоумници, ама в Москва е още по-зле положението.
А тия изнудвания а-ла "без моя газ, нефт и торове ще умрете, държа живота ви в малките си монголски ръце" може да изнервят и най-великодушните народи тип Швейцария, Норвегия, Исландия и прочее.
То утрешен ден Путин може да каже "Искам Полша, иначе няма газ". После "Искам Германия, иначе няма газ". После "Искам да опъна Макрон, иначе няма газ". Не става така.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Брех, Путин държал целия свят за топките и ние не сме знаели 20 години. Ма той с тия безценни и незаменими ресурси можеше и по милиард да направи литъра нефт и килограма тор, пак щяхме да плащаме - нали нямаме избор?
Ще видим какво ще стане в крайна сметка. Вярно, че ЕС и САЩ се управляват от малоумници, ама в Москва е още по-зле положението.
А тия изнудвания а-ла "без моя газ, нефт и торове ще умрете, държа живота ви в малките си монголски ръце" може да изнервят и най-великодушните народи тип Швейцария, Норвегия, Исландия и прочее.
То утрешен ден Путин може да каже "Искам Полша, иначе няма газ". После "Искам Германия, иначе няма газ". После "Искам да опъна Макрон, иначе няма газ". Не става така.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Кои са се прецакали?!?Руснаците?!?Или?!?Нали разбираш че утре курса на рублата ще е такъв какъвто иска господаря на Кремъл.Съответно който иска газ ще купува рублата на определената от него цена....Войната по фронтовете е второстепенната война.Истинската война е на финансовото и стоковото поле......там се определят новите сфери на влияние и издигането на едни групи спрямо други........А финансовата война предстои да се разгаря......нейното гориво ще са основно еврото и долара.....Преди всичко еврото............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Съгласен, не става. Задали са се продажби още на въглища, торове, алуминий, титан, уран, все такива дреболии. Да, още не са ги обявили но, са на път.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар