IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
    Тия данни включват някаква обща бройка, а не кой и какво има на служба, ама реално. В Русия общите запаси вероятно са по три, а преди намесата в Украйна имаха нещо от порядъка на 250-300 Т-80У/УК/УЕ/УМ, 100-150 БВМ, около 1300-1500 Т-72Б3/Б3М, до 400 Т-90 от няколко варианта, малко 90М и Т-14. Известно количество Т-72А по учебните роти, плюс малко останали Т-72Б/БА. Реално на въоръжение около 2.5-3к танкове преко сили. Още не се е видяло да разконсервиват Т-62, така че танкове вероятно имат в линейните части.
    Украинците доказаха, че при наличие на добри SSMs и SAMs танковете и хеликоптерите са безполезни

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение









      Кога ще сринете и България заради някой и друг ултрас?
      Споко. Заради няколко малоумника, няма да ни нападнат, ако само се показват. При такива "съюзници и приятели", като щатите и нато на нас, за да се сринем, руска атака не ни и трябва. Изобщо.

      Коментар


      • В проектодекларацията на Европейския съвет, който ще бъде посветен главно на тази тема в четвъртък и петък, е посочено, че страните членки и Европейската комисия ще работят заедно за съвместно купуване на природен газ, втечнен природен газ и водород. Европейската комисия още миналата година предложи 27-те да имат общ стратегически резерв от природен газ, представен от някои страни като Испания като начин за смекчаване на енергийните кризи. Това предложение, зле прието от страните доставчици, тъй като би ограничило възможностите им по отношение определянето на цените, предизвика колебания и сред някои страни членки, защото енергийната политика е от правомощията на държавите. Сега, с войната в Украйна, то стана по-привлекателно и може да постави под въпрос в краткосрочен или средносрочен план доставките на руски газ, които възлизат на 40 процента от европейските нужди в момента.

        Комисията обяви, че ще помогне на 27-те да създадат още тази година програма за съвместно закупуване и се очаква да предложи тази седмица за приемане от страните членки на правило, налагащо запълването на газовите резерви на 90 процента преди всеки зимен сезон. Мощностите за складиране на ЕС в момента са запълнени само на 26 процента. В проектодекларацията е подчертано, че 27-те са се споразумели да координират това създаване на резерви и ще започнат да го правят възможно най-скоро.

        Преди дни вицепремиерът Асен Василев съобщи, че предстои се обсъди на европейско ниво идеята за общ газов договор за целия Европейски съюз. "Така че една държава да не се конкурира с друга, а и когато има големи обеми, се договарят и по-добри цени", поясни той. И допълни, че очакванията са този механизъм за колективно договаряне да заработи това лято.

        https://segabg.com/hot/category-fore...upuvane-na-gaz

        Коментар


          • Dragodanov: "Мани, откъде са тия снимки??? Хи-хи-хи-хи-хи...Много са символни и дори бих казал емблематични! Да не е работа на украинците? Само да кажа, в нормалните държави по света, думата "руснак", вече е мръсна дума."
          • v_tin: "Наистина ли, защо не попиташ хотелиерите в България от кого са по доволни- от руснаци или от българи/ може да попиташ и за французи"
          "Dragodanov" ясно е написал: "в нормалните държави", а не при руските троянски магарета

          ЕС и НАТО трябва да изгонят веднага путинофилската България
          и моментално да приемат Украина

          Коментар


          • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

            България е загинала. 2-3 милиона са в чужбина и е започнал прочеса на тяхната асимилация. В България има 1,5 милиона пенсионери и около 3 милиона чисти българи, Другото е от боята която придобива чудовищни размери..... циганизацията е голям проблем която се крие от властта. Колко от вас са били в гетата? Знаете ли колко хора ще излезнат от там?

            Държавата нямаше лидери който да дават лекарста на малцинствените групи за принудително намаляване на раждаемостта..... бахтя заети да слугувате на САЩ и Русия. Докато вие се топите а един ден циганите ще ви превземат
            Една Дания са пет милиона. Бутат. Част от българите в чужбина се асимилират, но само част. Останалите са по-скоро гурбетчии, които системно пращат пари в България и накрая като съберат пари за жилище се връщат. Това едно.

            Второто има цигани и цигани. Има интегрирани цигани по цяла западна Европа, които бачкат толкова яко, че ти е бедна фантазията. Те правят същото като българите - събират пари и купуват къщи в България, където след гурбета се връщат.

            В момента, в който в България започне да се вдига стандарта ще имаш и обратни процеси на завръщане.

            Ако покрай тази война, не ни помете въртопът и в България се закрепят бройка украинци и бесарабски българи, а дори и качествени руснаци бягащи от режима пак сме на плюс.

            Така че не бързай да ни закриваш. Оня ден бях в Мадрид на български театър - Юлиян Вергов, Моню Монев и още един забравих го - разкошна пиеса направиха, но не е там въпросът. Залата беше огромна - около 1000 и кусур души бяхме. При много скъпи билети от около сто евро. Всичките чинно купили билети он лайн от някаква варненска фирма. Познай къде отиват веднага 100 000 €. И това само едно спорадично представление.

            За какво претопяване говорим, когато си водеха децата и внуците? Всичкото това население циркулира между Европа и България и праща пари на България. Това са перманентни парични потоци.

            Викам малко да си смениш чипа.

            Голяма драма си ми ти. Драма, драма, драма.

            Ай стига с тоя негативизъм и песимизъм.
            Last edited by Selena; 23.03.2022, 08:34.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Прихванат разговор на руски офицер в Mykolaiv разкрива реалната ,истинска картина от войната,а не руската пропаганда за успешна 2 дневна операция

              -това е по-лошо от Чечения
              - 50% от руските войници имат вече измръзвания /-15 е вечер
              -медиците имали само превръзки и не можели да им помогнат
              -руски самолет хвърлил бомба по тяхна позиция
              -на 4-я ден им казали,че войната свършва до часове
              -копаели окопи за да спят в тях,на -15
              -войските нямат бронежилетки. Когато някой се оплакал на командира, му било казано „сине, бъди силен“
              -По ТВ казвали , че вървят напред. Но ние просто караме, без да разчистваме селата. И сега трябва да се защитаваме от всички страни, защото те атакуват отвсякъде
              -Мислели са, че това ще бъде като парад
              -една тяхна колона била ударена от ракети Град,нямали идея дали това са руски или украински


              https://twitter.com/DAlperovitch/sta...53063267241994
              Какво търсят в Украйна? Майка си? Баба си? Калеко си?

              Съжалявам, знам, че на война войника просто изпълнява заповеди и е подсъдим, ако се опълчи, но ако тръгне брожение в самата войска, можеше да се спре това безумие.

              Друг е въпроса, че руската психика е друга - освен на държавата и на родителите им, и на самите хора не им пука особено за животите им.

              В общи линии руснака е успял да победи дори инстинктите за самосъхранение и еволюционните механизма - всяко животно гледа да оцелее, да се скрие, да се престори на умряло, да избяга.

              Само руснака пие одеколон и яде 17 вида долнокачествени колбаси дневно и затова умира на 68, абсолютно съзнавайки какво прави.

              Коментар


              • Междувременно кражбите на руски антики от украински фермери продължават с пълна сила


                https://twitter.com/UAWeapons/status...63546820616193

                https://twitter.com/UAWeapons/status...76917745905670

                https://twitter.com/UAWeapons/status...41492394283013

                Коментар


                • Прихванат разговор на руски офицер в Mykolaiv разкрива реалната ,истинска картина от войната,а не руската пропаганда за успешна 2 дневна операция

                  -това е по-лошо от Чечения
                  - 50% от руските войници имат вече измръзвания /-15 е вечер
                  -медиците имали само превръзки и не можели да им помогнат
                  -руски самолет хвърлил бомба по тяхна позиция
                  -на 4-я ден им казали,че войната свършва до часове
                  -копаели окопи за да спят в тях,на -15
                  -войските нямат бронежилетки. Когато някой се оплакал на командира, му било казано „сине, бъди силен“
                  -По ТВ казвали , че вървят напред. Но ние просто караме, без да разчистваме селата. И сега трябва да се защитаваме от всички страни, защото те атакуват отвсякъде
                  -Мислели са, че това ще бъде като парад
                  -една тяхна колона била ударена от ракети Град,нямали идея дали това са руски или украински


                  https://twitter.com/DAlperovitch/sta...53063267241994
                  Last edited by petrg5s; 23.03.2022, 07:30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                    Просто да направим един референдум и да се определим какви сме.

                    Приветствам идеята макар да е закъсняла с повече от столетие. Тъкмо се чудех до каква степен се отъждествявам с народ в който има 38% олигофрени.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
                      ШОК!
                      Руската пропаганда проби в "България търси талант"!
                      Пуснаха някакъв Трансформър който на сцента се саморазглоби овъртоли се като спагети, после се развъплети и се самосглоби отново.
                      През цялото време говореше на руски а аудиторията безпроблеми го разбираше. И не само го разбираше ами изпадна във възторг.
                      Наглите руснаци ни разконсперирват пред цял свят като болни русофилистици, и освен това показват нагледно, че за руския чоек няма нищо невзможно. Очевидно намекват, че няма как да не победят и в тази война.
                      И всичко това на фона на безличното представяне на една симпатично но безцветна украинка, която изпя семпла песничка малко преди въпросния руски Трасформър.
                      Аз се чудя, не може ли на Путин да му дадем България, за да може Украйна да си мине спокойно към нормалния свят. Просто да направим един референдум и да се определим какви сме.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение









                        Кога ще сринете и България заради някой и друг ултрас?
                        Ако Левски беше жив, щеше да го е срам от тези "фенове". Каква им е логиката - ЦСКА се свързват с комунизма, следователно Левски с какво да се свърже - ами с "обратното" - нацизма. Да, обаче самият Левски е борец за СВОБОДА и проповядва само и единствено свобода и равенство. Без съмнение би определил и комунизма, и нацизма като тирания.

                        Коментар


                        • ШОК!
                          Руската пропаганда проби в "България търси талант"!
                          Пуснаха някакъв Трансформър който на сцента се саморазглоби овъртоли се като спагети, после се развъплети и се самосглоби отново.
                          През цялото време говореше на руски а аудиторията безпроблеми го разбираше. И не само го разбираше ами изпадна във възторг.
                          Наглите руснаци ни разконсперирват пред цял свят като болни русофилистици, и освен това показват нагледно, че за руския чоек няма нищо невзможно. Очевидно намекват, че няма как да не победят и в тази война.
                          И всичко това на фона на безличното представяне на една симпатично но безцветна украинка, която изпя семпла песничка малко преди въпросния руски Трасформър.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение









                            Кога ще сринете и България заради някой и друг ултрас?
                            Тези малки нацистчетъа и семействата им бих ги изгорил живи на стадиона. Абсолютно унищожение на нацизма и фашизма!. Както и наркоманите от софия запад

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                              Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                              РФ поиска гласуване на резолюция в ООН за спиране на огъня и хуманитарни коридори
                              Веороятно причините са
                              1.Руската армия в Украйна изпитва сериозни проблеми
                              2.Смятат да изравнят големите градове със земята
                              Вероятно комбинация и от двете...
                              Все пак това е признание, че претърпяха загуба



                              Второто изключва първото. Трябва да изясниш тезата си.
                              В никой случай точка 1 не изключва точка 2
                              тезата ми е , че първоначалния план на РФ явно не върви по план и това вече се потвърждава от руската дипломация

                              Няма как да се отрече, че от началото на войната руската армия се опитва, до колкото може разбира се, да "пази" украинската инфраструктура и цивилно население, тоест тези 250к жива сила са изпратени там по план А, а имаенно тази инфраструктура да бъде под контрол или поне руско влияние

                              заявката към ООН от РФ за хуманитарни коридори, според мен може да означава само включване на тежката артилерия, преминаване към план Б и осъзнававане на ГЩ , че тези 250к не постигнаха целта за която бяха изпратени в Украйна

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                След турско сме били мисля три милиона и пак сме се справили. Ако не ни пречат пак ще се справим.
                                България е загинала. 2-3 милиона са в чужбина и е започнал прочеса на тяхната асимилация. В България има 1,5 милиона пенсионери и около 3 милиона чисти българи, Другото е от боята която придобива чудовищни размери..... циганизацията е голям проблем която се крие от властта. Колко от вас са били в гетата? Знаете ли колко хора ще излезнат от там?

                                Държавата нямаше лидери който да дават лекарста на малцинствените групи за принудително намаляване на раждаемостта..... бахтя заети да слугувате на САЩ и Русия. Докато вие се топите а един ден циганите ще ви превземат

                                Коментар

                                Working...
                                X