IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Абе вие се драката тука ама янките и руснците си въртят бизнеса, няма да се учудя, ако и двете страни се ръководят от едно и също място:
    https://segabg.com/node/210651?fbcli...PS6bVbzIst1Vrw

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

      Може ли да обясниш с думи прости как се воюва добре в урбанизирана среда. Относно варварщината трябва да погледнеш снимки от ирак- там е фотографирана най- добре
      Дълго е за разяснение да ти преписвам или цитирам наставленията на US ARMY за ефективно прочистване и осигуряване на сгради и улици в град, зает от противникови сили..С думи прости не много лесно....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        САЩ не могат да заместят повече от 10% от доставките на газ от Русия с втечнен газ са казали.
        Кой и къде е казал тази тъпотия? САЩ могат да експортират в момента 140 милирда м3 газ на година. Разбира се, не е ясно дали това ще е само за ЕС. А Русия никога не е внасяла в ЕС повече от 200 милиарда м3. Терминалите за втечнен газ в ЕС също могат да поемат на 200 милиарда м3, проблема от терминалите до необходимите точки колко газ може да се пренесе.

        Явно нещо не си дочел за тези 10%
        https://www.bbc.com/news/business-60871601

        В момента ЕС и САЩ имат изчистен договор 24% от руския газ да бъде заменен с американци, но сегашните възможности на САЩ са в пъти повече. А има и други доставчици.
        Last edited by fon; 27.03.2022, 20:42.

        Коментар


        • Роскомнадзор запретил российским СМИ публиковать интервью президента Украины Владимира Зеленского, которое они взяли у него сегодня.

          «Роскомнадзор предупреждает российские СМИ о необходимости отказаться от публикации данного интервью. В отношении средств массовой информации, взявших интервью, начата проверка для определения степени ответственности и принятия мер реагирования», — заявил регулятор.


          Aaa, що така, путя да не го е страх, нали беше клоун Зеленски

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

            NATO не се намесват при сегашните условия. При по-широкомащабен геноцид и при повече военни престъпление никой не може да ги спре да се намесят. Но ядрената война започва със сигурност.
            Фончо нещо ми се струваш поумнял

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Банк России опубликовал фундаментальную новость.

              «Банк России


              … с 28 марта 2022 года будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной цене. Цена с 28 марта по 30 июня 2022 года включительно составит 5000 рублей за 1 грамм.



              Фактически это привязка рубля к золоту.

              В итоге это будет продажа энергоресурсов за золото.


              ????????????????????????????????????????????????? Някой чел ли е нещо по въпроса

              25 марта, 19:28 / Финансы ЦБ будет покупать золото по фиксированной цене

              Ведомости

              Прочту позже
              Банк России в период с 28 марта по 30 июня этого года включительно будет покупать золото у кредитных организаций по фиксированной стоимости в 5000 руб. за грамм, сообщила пресс-служба регулятора.

              ЦБ пояснил, что мера необходима для обеспечения сбалансированности спроса и предложения на российском внутреннем рынке драгметаллов. «Установленный уровень цены позволяет обеспечить устойчивое предложение золота и бесперебойное функционирование золотодобывающей отрасли в текущем году», — заявил регулятор.

              После 30 июня ЦБ может скорректировать установленную цену с учетом баланса спроса и предложения на внутреннем рынке, который сложится на тот момент. На открытии сегодняшних торгов стоимость золота на Мосбирже составляла 6152,26 руб. На минимуме она достигала 5860 руб., а на закрытии — 5990 руб.

              Сегодня ЦБ сообщил, что все золото из российских международных резервов находится в его хранилищах внутри страны. Кроме того, регулятор нарастил долю драгметалла и юаней в своих активах почти до 50%. Точную структуру ЦБ не раскрыл. Ранее, по состоянию на 30 июня 2021 г., доля золота в резервах составляла 21,7%, или $127,3 млрд.

              В конце февраля США и ЕС заморозили часть международных резервов ЦБ из-за военной операции, которую Россия начала 24 февраля в Донбассе и на Украине. Точный объем попавших под санкции средств неизвестен, но министр финансов Антон Силуанов сказал, что речь идет примерно о $300 млрд. Весь объем активов с 18 февраля по 18 марта этого года держался на уровне $643,2 млрд.
              И кой ще продаде 1 грам злато срещу 5000 рубли?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                То близко до акъла - танковете стигнали, ама цистерните с гориво и камионите с храна - опушнати. Затова сега двете 60-километрови колони така и си стоят на километри от Киев и чакат тракторите да ги приберат по украинските плевни
                Звучи като виц, но в момента Украйна има повече танкове, отколкото преди войната хахахаха!
                Така де точно така само дето пак опряхме до акъла.Ами тия танкове като нямат гориво и са лесна мишена защо храбрите украинци не ги думнаха???Ма тебе мисленето не ти е от силната страна разносителю на ловешка простотия

                Коментар


                • redcretin, това не са балистични ракети.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Много alt right BS четеш

                    Няма нищо странно, просто си жертва на два мита:
                    1. митът за великата руска армия, и
                    2. митът, че Путин е рационален играч и изкусен геополитически стратег
                    Нито едното, нито другото е вярно. Първото е особено очевидно грешно и за да не се види, явно има когнитивен дисонанс. Второто изисква малко по- задълбочен поглед.


                    Никога не съм си мислил че руската армия е велика. То още по времето на войната в Чечня се видя какъв бой ядоха. И тогава за да превземат Грозни го сравниха със земята в последната война иначе преди това се излагаха като кифладжии. Сега правят горе долу същото с градовете дето искат да ги превземат.


                    И за второто също не съм си мислил, че е вярно. Все още не съм сигурен и какво точно целят с тази война. Според мен целят да не допуснат Украйна в НАТО. Първо си мислех, че целят да е направят на парчета и да стане нещо като конфедерация, където всеки да има глас, съответно руската част да блокира всякакви напъни за НАТО. Сега обаче не съм сигурен че искат и това.

                    Просто иска Украйна без сериозна армия и извън НАТО, оттам нататък няма никакво значение.

                    Демек почвам да се съгласявам с някоя от техните цели - да оставят украинската армия само с калашници и леко оборудване. Което е ОК за партизанска война, но за нищо повече. И до момента се справиха с това - Украйна няма самолети, няма хеликоптери и дронове, почти няма танкове, артилерия и пр. Но въпреки всичко имат противотанкови ракети и ракети земя въздух срещу хеликоптери западно производство и за градски битки това е предостатъчно.

                    Според мен тоя конфликт скоро няма да свърши. Дори и тази война да свърши скоро, опитите Русия да се "демократизира" по "западен" образец няма да спрат от страна на Запада. Съответно те няма да се дадат толкова лесно. Т.е. в момента просто гледаме пореден епизод на тоя сблъсък. Или с други думи и заместника на Путин (следващия след Путин) и той ще прави същото


                    А иначе според мен Русия (тука не казвам Путин) ще приеме влизането на Украйна в НАТО като пълен провал и затова могат да свалят Путин, а не че е почнал война.

                    Това е доста по-хард отколкото нашите политици да допуснат влизането на Северна Македония със сегашното и управление в ЕС. Само дето тука ние ще го преглътнем, а руснаците Украйна в НАТО няма да я преглътнат.



                    Не знам какво ще стане. Да сядат по-бързо да се разбират, че иначе много народ ще даде фира, без да броим разрушенията.

                    Коментар


                    •  

                      Коментар


                      • САЩ не могат да заместят повече от 10% от доставките на газ от Русия с втечнен газ са казали. Това означава ЕВРОПА да мине на евтин водород, правилно се бяха засилили, всъщност евтин зелен водород май няма още.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • а това какво животно е ?
                          https://www.youtube.com/watch?v=1tahZ3-SJ6g

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            Лъжеш се, според Путя това в Украйна не е война То и предното им нахлуване в Украйна пак не било. Както и онова в Сирия, Чечня, Дагестан, Грузия, Ингушетия, Северен Кавказ.
                            Немски депутат
                            https://www.youtube.com/watch?v=2QkntTB5Jek

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Идвай, приготвил съм гилотината
                              Ахахахаха..,..... наточи ли я за гости??

                              Той В-тина не мо'й събра копейки за еднодневка до Францата.
                              За туй последните 3 страници са само негови постове.
                              Не мо'е да насмогне на спада на рублата!
                              Last edited by Julius_BG; 27.03.2022, 19:06.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Барби слагай софрата, за великден съм в париж- за 3 дни. Ще си облека червената фланелка с надпис путин е велик и с неговия лик. Дай си адреса да ти дойда на гости с печеното агне
                                Идвай, приготвил съм гилотината
                                ===========================================
                                Преди да се адресирам до дирекцията на "инвестор.бг" и европейските служби,
                                ще споделя нещо.

                                Имам чувството, че форума е окупиран от агенти на Путин.
                                Иначе не мога да си обясня защо два безобидно-шеговити мема,
                                отразяващи истината за инвазията на Русия в Украина,
                                бяха категоризирани и изтрити ето така:
                                ===========================================
                                • Днес, 28/3/2022 07:18 Този коментар от barbaron е изтрит от keep_calm Причина: Спам
                                • Днес, 28/3/2022 06:53 Този коментар от barbaron е изтрит от keep_calm Причина: неприемлив коментар
                                Last edited by barbaron; 28.03.2022, 10:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X