troika, гугъл не го превежда, не че нещо друго, неразбираем е за него . Иначе се разбира какво говори Зеленски наистина. Сега проблем е че под видеата уж има мнения, но си говорят някакви неща които..как да ти кажа, загуба на време, то е едно и също.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Хаха, украинците не са смачкани и не желаят да са в Русия. Стига си фантазира. Те със сигурност не искат сега, не искаха и преди 2014. Имам преки впечатления от рускоезични украинци от преди 2014. Как пък един от тях не каза, че иска Украйна да стане част от РФ.
Три години работех в една сграда с около 20 украинци и горе-долу толкова руснаци. Впечателението ми от тях беше, че украинците бяха много по-отворени към хората от другите народи, докато руснаците се самоизолираха и се държаха един за друг. Нито бях забелязал украинците се имат прекалено много с руснаците.
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеИмал съм лични впечатления и продължителни-, а не - епизодични срещи с живеещи в Украйна и съм останал изумен защото не съм разбрал смисъла на казаното при нашите разговори. Сега разбирам онова, което са ми казвали! И не са се страхували да го казват, защото са били между СВОИ - единомишленици.
В Украйна тогава, преди години и оттогава - все така са живели - притиснати и смачкани. И кога може да намери отдушник това състояние? Най-често, когато пийват (водката, с тя при поводи наистина се лее)..., а знаем как се "пийва" там... Е, те точно тогава може да се види тая решимост у тях "да се бият"
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ултиматумът, който Москва беше дала на защитниците на Мариупол да се предадат, изтече и атаките срещу града бяха подновени. Хиляди украинци все още се намират в металургичния комплекс "Азовстал".
DW.COM
Последният бастион на защитниците на Мариупол: хиляди се крият в "Азовстал"
Ултиматумът, който Москва б
Коментар
-
Президентът на атакуваната страна очаква финансова подкрепа от Международния валутен фонд
ECONOMIC.BG
Зеленски и Георгиева обсъдиха следвоенното възстановяване на Украйна
- 1 like
Коментар
-
Кадифената ръкавица значи, че още не са пуснали ядрена бомба над Киев...
Просто начин да се справят с когнитивния си дисонанс. Виждат, че русите са абсолютно некадърни на бойното поле, но това не се връзва с дълбоката им и непоклатима вяра в легендата за военното могъщество на Русия.
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
Кадифена ръкавица ??!! Вие случайно не виждате ли на какво прилича Мариупол ? Из цяла източна Украйна е пълно с безразборни разрушения на цивилна инфраструктура. Обикновените хора са без дом в най-добрия случай, иначе заровени или гниещи по улиците. И за това е виновна Русия, а не Зеленски.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Според него финансовата система на Европа не е стабилна
EPICENTER.BG
Медведев: Дефолт на Русия може да се превърне в дефолт на Европа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от FMZK
..............
Това да се опитваш да принизяваш по който и да е начин който и да е народ, говори много за един човек. За германците през 2-та Св. война говоря, да принизяват другите народи до без право за съществуване. И руснаците сега правят същото, все пак трябва да се оправдаят някакси пред себе си морално. И хора има, дето се дразнят от полска и украинска реч, само руската е хубава.Last edited by X_Y; 18.04.2022, 10:16.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3911165[/ATTACH]
Положи [ATTACH=CONFIG]n3911154[/ATTACH]
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеКървавия киевски клоун по пътя на "Аз съм Наско"
АФЕРА.БГ | ЗЕЛЕНСКИ ДОСУЩ КАТО „АЗ СЪМ НАСКО“. ПУСНА СЕ ПИЯН, ОТ КАБИНЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА ГО ИЗТРИХА, НО ОСТАНА В МРЕЖАТА. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ! (afera.bg)
От къде ги копат тия бе!?!?!?!?!?!?
Опааа , потъркването на нослето на финала , издава че не е било само водка .
- 1 like
Коментар
-
Кървавия киевски клоун по пътя на "Аз съм Наско"
АФЕРА.БГ | ЗЕЛЕНСКИ ДОСУЩ КАТО „АЗ СЪМ НАСКО“. ПУСНА СЕ ПИЯН, ОТ КАБИНЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА ГО ИЗТРИХА, НО ОСТАНА В МРЕЖАТА. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ! (afera.bg)
От къде ги копат тия бе!?!?!?!?!?!?
Коментар
-
Има едно по-често повтаряно становище, което ще опитам да обясня (не си правя илюзии, че ще "сдобрявам" двете страни) - и, точно като българин, който не взема страна, но има лични впечатления през годините...
Тезата на някои колеги е следната:
"На рашките не им пука за броя на жертвите,"
Пука им. Много им пука за броя на жертвите! Затова се води цялата тази война. Затова цялата тази война се води, след цели 8 години, защото им пука за броя на жертвите (през годините!)
Имал съм лични впечатления и продължителни-, а не - епизодични срещи с живеещи в Украйна и съм останал изумен защото не съм разбрал смисъла на казаното при нашите разговори. Сега разбирам онова, което са ми казвали! И не са се страхували да го казват, защото са били между СВОИ - единомишленици.
В Украйна тогава, преди години и оттогава - все така са живели - притиснати и смачкани. И кога може да намери отдушник това състояние? Най-често, когато пийват (водката, с тя при поводи наистина се лее)..., а знаем как се "пийва" там... Е, те точно тогава може да се види тая решимост у тях "да се бият"...,
Тогава още не разбирах точно срещу кого и как ще се "бият", но виждах някакво безсилие в очите на тия хора (като на звяр в клетка).
.................
Сега нещата са ми ясни.
Не оправдавам НИКОЯ от страните и НЕ вземам страна. Искам едно: нещата да приключват удовлетворително за двете страни (и ЗА НАС).
Как би станало това? Нямам решение на този въпрос.
Казвам, че сега нещата са ми ясни! (доколкото могат да бъдат разбираеми за страничен човек за ТОЗИ конфликт)
Бъдете здрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid
Отсега ли те напече? Жалко.
Last edited by Gerasim_Burgaski; 18.04.2022, 09:03.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение
Руснаците имат огромно количество материална част. Не подценявай това. Имат налично въоръжение. Просто трябва да се разконсервира и да се вкара в бой. Да, не е модерно, но е въоръжение... Видно е, че на рашките не им пука за човешките загуби. Просто ще извадят от базите за дългосрочно съхранение още купища танкове Т-72, по-малко Т-80, ще вкарат в упатреба още по-усилено реактивната артилерия и безогледно ще обстрелват. Сага на преден план са Краматорск, Словянск, Харкив...ДАЙ БОЖЕ УКРАIНА ДА ИЗДЪРЖИ ОЩЕ 20-НА ДНИ и тогава вече има шанс за по-приемлив мир. Но до 9 май орките ще натискат много яко...Украинците ще се борят до края за останалата част от черноморското крайбрежие, просто защото, ако рашките я превземат, става много зле за Украйна с отрязан излаз от море. НАТО трябва да усили още повече военната помощ за Украйна, най-малкото заради това, че ЗСУ на терен реално показаха, колко неподготвена за водене на война е всъщност руската армия.
https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/04/17/7340304/
Всъщност и пред Киев всеки чакаше масирана атака и украинците бяха длъжни да се подготвят за нея, но тя не се състоя, а една 64км колона просто изчезна. Аз казвам само, че след ден като днешния вероятността за подобна атака става по-малка.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар