IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• затова и УНИЩОЖАВАТ йеропа за да се спасят те. Ко не помогне ще я харижат ЦЯЛАТА на Русия за да останат и те ВЕЛИКА сила. Я кажи една ГЛОБАЛНА ес компания - НИЕНТЕ, само шкарто за вътрешна консумация.
    Швейцария има ПОВЕЧЕ от ЦЕЛИЯ ес а са една шепа хора, а природата им е само чукар
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Да, точно това исках да кажа.

Според мене има два фактора. От една страна Украйна много бързо стъпи на крака, изненадващо бързо за Кремъл. Там е имало разбиране, че ако чакат още, ще стане почти невъзможно да се превземе лесно. Голяма грешка, защото всъщност те тотално се надцениха и съответно подцениха Украйна.

Второто е, че след Тръмп, пандемията и последствията от нея, агресивните действия на Китай към Тайван, както и фиаското в Афганистан, Путин си е казал, че в международен план точно сега е моментът. Вниманието на американците е отвлечено от куп друти проблеми, дай да ударим сега.

От тук съм аз.

Много по удачно беше да ударят по време на мандата на Тръмп но тогава сякаш се чустваха значително по сигурни и уверени.
      Сега имам чуството че ги гони някаква посдковид истерия.
      Last edited by Майстора233; 20.04.2022, 16:54.

Коментар

• Да, точно това исках да кажа.

Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
        Войната е всъщност не заради раширението на нато. А е от страха че вероятен успешен модел в Украйна може да зарази рускато общество и да се появи някой руски Зеленси.

Единсвеното нещо което можаха да измислят за да се противопостяват на западната експанзия е войната защото няма какво друго да предложат .

Според мене има два фактора. От една страна Украйна много бързо стъпи на крака, изненадващо бързо за Кремъл. Там е имало разбиране, че ако чакат още, ще стане почти невъзможно да се превземе лесно. Голяма грешка, защото всъщност те тотално се надцениха и съответно подцениха Украйна.

Второто е, че след Тръмп, пандемията и последствията от нея, агресивните действия на Китай към Тайван, както и фиаското в Афганистан, Путин си е казал, че в международен план точно сега е моментът. Вниманието на американците е отвлечено от куп друти проблеми, дай да ударим сега.

Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
        Според мен последните събития от лятото в Белорус ги накара да предприемат тези крайни действия които до тогава отлагаха.

Коментар

• bota156, американците също са много зле.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Tepxi, къде ще се оправиш, навсякъде е едно и също, той Запада пропадна и не могат да правят вече почни нищо..само внасят. Това сега е да се нападаме вече взаимно и със сила, да се избием сами. Няма западняци, станаха пропадняци които нападат своите.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Освен тъпа евроатлантическа дришня нещо друго в главата ти има ли?Кои укри искат в Европа Зеленогорски и братята боксьори ли?И неколко олигарси...Стига с тая вмирисана Европа.Ако за теб това е мечта на мен ми се повръща от Европа.
              Според теб като кой искат да бъдат украинците?
              Като Полша и Чехия или като Беларус и Молдова?

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

Я покажи къде четеш че са 63 % тези които подкрепят че България иска да е в ЕС и НАТО .
                Понеже новините са ми други . Не знам твоите от къде са ., Ако са от Козяк - подвеждащи са , да знаеш.
                А , и не споря че във форума има 2-3 % антиваксари + проукри . То всяко стадо си има черна мършава овца . Нещо като статистическа грешка .
                Макар че трябва да сме поне 100 човека и да ми покажеш още един като теб за да ми е вярно изречението за 2та%.
                Първо - тук няма 100 човека а 20-30 , с двойните и тройни никове - 50 . А и друг като теб антиваксър / укро-нато-любител - не знам .
                Всички други които съм чел като антиваксари и бяха против истерията с ваксините и против задължителното боцкане и маските , всички които виждаха замисала и причините за това , сега са антиукраински и антиНАТО . Но трябва да смениш източника на информация за да го установиш .
                По форумите са едни и същи , със заучени опорки и го правят за прехрана .
                Моята социология и за повече от 63% сочи, ама аз не съм представителна извадка - работя, имам заплата и спестявания, образование и съм се обградил с хора като мен малко или много. Почти всички знаят и по един чужд език, могат да пишат и четат, въобще скука

Разбира се, че в едно видинско село, където хем земята пустее, хем дворовете са плевелясали, хем народа е от 8 сутринта на селската кръчма "щото немаме работа", 90% са за връщане на комунизма и за Русия.
                Понеже са твърде млади да помнят соц-а, са чули от техните,.че тогава имало всичко.

Има известна драма, защото на избори гласа на планктона струва 50 лв. и е равносилен на моя.

От друга страна няма драма, защото аз и хората като мен ще се оправим и в чужбина.
                А тия от видинските села ще плюят вече Русия - я защото няма пари, я защото ги кара да работят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Тежко ущърбно мислене с американски стереотипи. За какъв "успешен украински модел" говориш, след като тези некадърници успяха, без война, да влошат икономика и жизнен стандарт там под българския? Съвършено несериозно.
                  Така си мислели и военни хунти в Гърция и в Аржентина докато не загубиха воините за Кипър и за Фолкленските острови.

Режим който разчита основно на силово решаване на предизвикателствата след като се провали там където би следвала да е най силен.
                  Първо губи доверие в обществото след това разногласия в ядрото и в последствие се разпада отсамосебе си.
                  Last edited by Майстора233; 20.04.2022, 16:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    national power - USA..те се заканиха на ЕС и си изпълняват заканата. Затова е много по правилно вместо да биеш заложниците взети по неведоми пътища и пътеки, направо да удариш злосторника. Русия какво прави ? Влезе в Украйна да се бие с украинците и това нещо ще е много успешно, няма що.
                    еуройейците грам не се и усещат че Русия и ФАЩ ги връткат на чеверме. А ако се включи и Китай във вакханалията и ще им стане жежко на ЛГБТ+++
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Украйна, разбира се, е виновна за всичко това. Затова и трябва да бъде унищожена, населението й избито или разселено, а земите - превърнати в гробище.
                      Кой им даде право на "укрите" да искат в Европа?
                      Кой им даде право да искат свободен пазар, свободно пътуване и право да изкарват, каквото си заслужат?
                      Що за наглост?!?
                      Освен тъпа евроатлантическа дришня нещо друго в главата ти има ли?Кои укри искат в Европа Зеленогорски и братята боксьори ли?И неколко олигарси...Стига с тая вмирисана Европа.Ако за теб това е мечта на мен ми се повръща от Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ако руснаците, с цялата си огнева мощ, искаха да избият възможно повече украинци, вече щяха да са в Киев, Лвов, Харков, Одеса, Чернигов, Николаев и т.н. и да бяха завзели всичко до западната граница. Да, ама не, нали? Ще рече че, не познавате нито хората там, нито държавата им, нито мотиви, критерии и т.н.ансамо, повтаряте, като папагали. Що за наглост?!?
                        Можеха, ама тогава нямаше да е "специална военна операция". Милиони руснаци имат роднини в Украйна, не върви просто да изравниш градовете със земята ...

... а и нали бяха тръгнали на блицкриг - след като превземеха Киев за 72 часа, после те ще трябваше да го възстановяват.

Разбира се, опасността от това руснаците да се изнервят от хода на войната и да прибегнат към тотал щетата си седи. Не са далече от ва-банк играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          На получовеците трябваше да им кажеш, че това, което си написал, е ирония
                          Иначе те ще те приемат за техен човек
                          ...що, ти да не би да си цял човек? Шегуваш се. Само мозък да нямаш, и си инвалид

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Войната е всъщност не заради раширението на нато. А е от страха че вероятен успешен модел в Украйна може да зарази рускато общество и да се появи някой руски Зеленси.

Единсвеното нещо което можаха да измислят за да се противопостяват на западната експанзия е войната защото няма какво друго да предложат .

Като руските хардлайнери искат да спрат процеса в зародош преди да се е прехвърли при тях като едновременно да консолидират власт и обществото.

Според мен последните събития от лятото в Белорус ги накара да предприемат тези крайни действия които до тогава отлагаха.
                            Тежко ущърбно мислене с американски стереотипи. За какъв "успешен украински модел" говориш, след като тези некадърници успяха, без война, да влошат икономика и жизнен стандарт там под българския? Съвършено несериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Хич не слагай знак за равенство между "антиковидваксъри" и "путинофили".

Ей ме на - не се ваксинирах и бях твърдо против 90% от малоумните Ковид мерки.
                              Също както съм против всеки да си нахлува в която си иска съседна държава и да си избива цивилни, щото "търсим нацисти, 100 про имате някакви .... ааа, нямате?!? Е тогава търсим биолаборатории! Аааа, и това не намерихме ... хубаво де, ще измислим нещо!"

Социологията също е категорична - само 30% от българите се ваксинираха, но 63% подкрепят оставането на България в западната цивилизация. Тия 33% разлика между двете са хората като мен - против Ковид мерките и против СССР 2.0. и България като бедна зависима губерния на РФ.
                              Я покажи къде четеш че са 63 % тези които подкрепят че България иска да е в ЕС и НАТО .
                              Понеже новините са ми други . Не знам твоите от къде са ., Ако са от Козяк - подвеждащи са , да знаеш.
                              А , и не споря че във форума има 2-3 % антиваксари + проукри . То всяко стадо си има черна мършава овца . Нещо като статистическа грешка .
                              Макар че трябва да сме поне 100 човека и да ми покажеш още един като теб за да ми е вярно изречението за 2та%.
                              Първо - тук няма 100 човека а 20-30 , с двойните и тройни никове - 50 . А и друг като теб антиваксър / укро-нато-любител - не знам .
                              Всички други които съм чел като антиваксари и бяха против истерията с ваксините и против задължителното боцкане и маските , всички които виждаха замисала и причините за това , сега са антиукраински и антиНАТО . Но трябва да смениш източника на информация за да го установиш .
                              По форумите са едни и същи , със заучени опорки и го правят за прехрана .

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                При всички недостатъци на укаринската държава, там се живее сто пъти по-добре отколкото в Русия. Има и свобода, хората творят, създават и се радват на живота. Това не може да бъде търпяно от един нео-фашистки режим като този на Путин. Реално самото съществуване на Украйна е заплаха за режима в Кремъл. Русите могат да се надигнат и да кажат, ама вижте Украйна, защо не можем и ние да сме като тях. Това не може да се позволи.

Лично аз до сега нямах ясна идея колко е зле в Русия. Извън Москва, Петербург и още два-три града, бедността и мизерията там са потресаващи.

Като руските хардлайнери искат да спрат процеса в зародош преди да се е прехвърли при тях като едновременно да консолидират власта и обществото.

Last edited by Майстора233; 20.04.2022, 16:06.

Коментар

Working...
                                X