If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Армията на Русия с бой е нахлула в Красний Лиман, ВСУ са изтласкани от по-голямата част от града.
Украинските бойци отстъпват от по-рано заетите от тях квартали на града. Артилерията на ВСУ бие по загубените жилищни квартали, опитвайки се да забави настъплението на войските на Русия и Донбас.
Официалните украински лица съобщават за прекратяване на евакуацията заради загубата на северната част на Красний Лиман. Малко след превземането на Красний Лиман руската армия се очаква да започне превземането на Краматорск.
В същото време от Попаснянския фронт дойде съобщение за края на битките за Тошковка (в полза на съюзническите сили) и успехите в района на Золоте.
Има също така плътна работа на руската авиация и артилерия в района на Соледар и Бахмут (което не вещае нищо добро за въоръжените сили на Украйна), както и бавното настъпване на съюзническите сили в този ключов район.
И малко на юг, Горловка и Авдеевка, и там също от самата сутрин е много сериозно "шумно" ...
Pyramid, не става въпрос за загубата на хегемония, работата върви към ядрените гъбки защото тези ги водят натам..а от тях жертвите ще са поне 50 милиона. Първа световна война, след нея Светът не може да се възнанови докато не измира поколението което я преживява, Втора световна война, същата работа - докато не умират тези които са били в по зряла възраст участвали в нея пак няма дръпване напред, следвоенни години - убийственна мизерия. Сега искат трета, Байдън направо го каза - трябвало да загинат пак 60 милиона и после щяло да стане по добре. Това са луди хора.
Pyramid, защо трябва да си го получават, не съм враг на хората там и те са хора като нас. Предпочитам да се цивилизоват, но не виждам как ще стане това.
......Пак няма логика, защо нямаше съпротива след като Русия си присвои Крим през 2014г. ?А сега напада? Кой няма търпение да превземе чужда територия?
Теб не те питам - ти си ясен, ходиш в гадния Париж дет искате да го бомбите, вместо в Маскава! Всички сте едни и същи, лаладжии по форумите за някоя друга копейка. Псевдорусофили (всъшност копейкофили), които не са посетили никога (някои преди 30 год) Русия!
mikomikov, Зеленски играе роля, той е един артист който е нает или по някакъв начин заставен да я изиграе. То си му личи и речите му са една тафталогия, повтаря едно и също. Трябва или да си луд или поне да страдаш от малоумие, за да твърдиш че мирни преговори се водят когато окупатора се изтегли. За какво са ти тогава, щом мирът е дошъл ? Това скодоумно нещо и нормално хората които са с акъла си да му реагират по този начин.
Разбирам следното: нападат България, президентът е артист и бягам, бягам, бягам.......ебъ......т, жена ми, убиват сина ми, разрушават дома ми......т.е. всичко в Пловдив и аз казвам..,...... Президентът е виновен! Защитниците на Путлер са МАЛОУМНИЦИ!
чети е: Висш руски дипломат хвърли оставка и заяви, че го е срам от войната
Борис Бондарев обяви действията на Путин в Украйна за най-сериозното престъпление срещу народа на Русия
Съветникът на Постоянното представителство на Русия към ООН в Женева Борис Бондарев подаде оставка и обяви, че се срамува от страната и работата си заради войната срещу Украйна. Това е най-високопоставеният дипломат, който е напуснал страната си от началото на инвазията в Украйна през февруари, съобщава БГНЕС.
"Никога не съм се срамувал толкова от страната си", пише Борис Бондарев в изявление, споделено с дипломатите в Женева. Наричайки нивото на "лъжи и непрофесионализъм" в руското външно министерство "катастрофално", той обяви, че" войната на Владимир Путин е "не само престъпление срещу украинския народ, но и може би най-сериозното престъпление срещу народа на Русия".
Неговото действие идва само дни след като руското Външно министерство се хвалеше, че всички руски дипломати били зад политиката на президента Владимир Путин, включително и по отношение на войната срещу Украйна.
В своето послание, което определя като закъсняло, Бондарев сега пише: „За двадесетте си години служба съм виждал различни обрати в нашата външна политика, но никога не съм се срамувал толкова от страната и работата си, както на 24 февруари тази година. Агресивната война на Путин срещу Украйна, а всъщност и срещу целия западен свят, е не само престъпление срещу украинския народ, но и може би най-тежкото престъпление срещу народа на Русия, което с буквата Z зачеркна всички надежди за постепенно развитие на проспериращо демократично общество в нашата страна".
Дипломатът добавя: "Онези, които замислиха тази война, искат само едно - да останат на власт завинаги, да живеят в помпозни и безвкусни дворци, да плават на яхти, сравними по тонаж и стойност с целия морски флот на Русия, да се радват на неограничена власт и пълна безнаказаност. За целта те са готови да жертват много животи. Хиляди руснаци и украинци вече загинаха заради тази цел".
"За съжаление, през всичките тези двадесет години нивото на лъжата и непрофесионализма в работата на Министерството на външните работи нараства. През последните години тя придоби катастрофални размери. Вместо непредубедена информация, безпристрастен анализ и трезви прогнози имаме пропагандни клишета в духа на съветските вестници от 30-те години на миналия век. Изградена е система, която мами сама себе си", посочва още Бондарев.
По негови думи руският външен министър Сергей Лавров е добра илюстрация на деградацията на тази система. "За 18 години той се превърна от професионален и образован интелектуалец, на когото много служители на министерството искаха да приличат, в човек, който непрекъснато излъчва противоречиви изявления и заплашва света (т.е. и Русия) с ядрено оръжие! Днес Министерството на външните работи не се занимава с дипломация. То сее лъжи, разпалва омраза и война. Дипломацията обслужва частните интереси на тесен кръг от хора, които нямат нищо общо с реалните нужди на руското общество. Русия вече няма съюзници и обяснението за това е агресивната политика на нашата страна, а не прословутата русофобия, за която постоянно се говори по руската телевизия.", пише дипломатът.
"Учих за дипломат и бих искал да продължа да работя за страната си. Но днес, за съжаление, да остана на държавна служба и да следвам разрушителен политически курс означава да предам родината си. Не искам и не мога да направя това. Затова реших да подам оставка”, завършва изявлението си Бондарев.
Кой тоз разжалвания? На два пъти, доде сам не напуснах БА на 31.12.2093-та, съм прескачал ЕДИНСТВЕНО НАГОРЕ по няколко звания, щото.
Вече казах - никой не е длъжен да отговаря. Не бих искал да казвам какво да направиш, но съм сигурен че се досещаш
Теб не те питам - ти си ясен, ходиш в гадния Париж дет искате да го бомбите, вместо в Маскава! Всички сте едни и същи, лаладжии по форумите за някоя друга копейка. Псевдорусофили (всъшност копейкофили), които не са посетили никога (някои преди 30 год) Русия!
Коментар