IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

Да не угасне тока и в Берлин . То, вярно че сега нощем са се ограничили само до неосветяване на културните паметници , но да не стане да ходят нощем със свещи . И тогава Ено Ленце и Виланд Гибел , да се крият от утрепят с камъни .
    Ситуацията в Германия е критична. Свършиха кезевурстовете, киселото зеле се затваря в буркани, а полите на сервитьорките на Октоберфеста са редуцирани с 15%.

Криза е! Памагити, тавариши!

Коментар

...
      Още Пушкин е пресъздал тази величествена нощна картина .

Тиха украинская ночь.....
      Да повторим за бавно сващащите,
      какво е написал Пушкин, по времето когато в Петербург официалния език е бил френския

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
        Понеже руснаците нямат акъл си мислят че с обстрел на електроцентрали ще накарат украинците да преговарят.

Руснаците имат много акъл , толкова много че някой с техния немогат да го асимилират .
        Никой никъде вече не споменава преговори с украинците . Украйна ще бъде разрушена . Сами си направиха така , че това да остане единствения изход от ситуацията за Русия .
        Разбира се , източните 4 области + Одесска и Николаевска ще бъдат присъединени в Русия . Другото ще е пустош дълги години . Икономическа , демографска , просто ще бъде една много широка граница на която НЯМА ДА ИМА Нато .
        Нещо като американската доктрина Монро в по малък мащаб . Защото хегемон искат да бъдат само англосаксите .

Коментар

• От сичкото мурзилаж един не се намери с топки,
          да коментира официалния призив за геноцид. Ноооо ръсят "мозък" за всякви други дреболии

Коментар

• Да не угасне тока и в Берлин . То, вярно че сега нощем са се ограничили само до неосветяване на културните паметници , но да не стане да ходят нощем със свещи . И тогава Ено Ленце и Виланд Гибел , да се крият от утрепят с камъни .

Коментар

• Е доколкото в конфликта участват и немски танкове с кръстове - да не би на някой да ну е ясно че са немски, вероятно някой руски творец ще спретне сходна инсталация пред немското посолство в Моква.

Коментар

• Танкът ще остане на показ само за две седмици. Изложбата е дело на Ено Ленце и Виланд Гибел от берлинския музей "Стори бункер"

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Позицията "все ми е тая" вече е била прилагана веднъж от 1933 до 1939. Всички знаем как завърши това. Да приемем, че Путлер превземе Украйна. Дали ще спре? Не. Следващата е Молдова, която отново не е в НАТО. Пак ще ти е "все тая". А след това? След това вече ще е късно да ти пука. Та родният интерес е Украйна да оцелее като държава. В противен случай руските апетити нарастват и то с прясно придобито пушечно месо. Късият е наясно, че Русия не може да бъде империя, без Украйна. Затова е и целият този цирк. Непукизмът ти, зле прикрит зад родния интерес, всъщност е дълбока проруска позиция. Осъзната или не, това няма особено значение. Друго се чудя. Какъв е твоят "интерес" да минаваш през седмица и да пускаш една и съща опорка. Позицията ти е до болка бозната. Каква е целта да "споделяш" едно и също нещо през седмица, при положение, че изобщо "не ти пука"?
                  След като много държиш,нека моята позиция е Слава на Украина...Мога да го повторя и сто пъти,само че не съм много сигурен,как това ще въздейства на войната....
                  Големият проблем за мен е ,че във форума изчезна дискусията,превърна се в място за "заклинания",лозунги,манипулации -от най-ниско ниво,пропаганда и т.н. Мнения от горепосочения тип лично за мен са обида,а предполагам и за голяма част от старите участници....
                  Нека ти кажа, какво имам предвид с един пример,мога да ти дам десетки подобни примери...
                  Русия обявява мобилизация....Масмедиите обявяват ,че руснаците почват масово да бягат в Грузия,за две ли седмици,една ли - 200 000 руснаци са влезли в Грузия....Същата информация се поднася във форума и тя не подлежи на обсъждане-какво е масово,?от там, колко е масово....Забравя се да се спомене,че 170 000 руснаци са влезли от Грузия в Русия....А дали тази информация е коректна?!
                  Преди три,или цетири години ,по същото време, края на септември - началото на октомври бях в Грузия на кратака разходка....Грузия беше пълна с руски туристи,ама пълна.....И сега не е по-различно....Така, че въпросът - колко наистина е бройката на наистина избягалите от мобилизация....Със сигурност не е 200 000 ,а е много,много по-малко.....
                  Със две думи -появява се информация във масмедиите,повтаря се тази информоция във форума и ако изкажа малко по-различно мнение се превръщам във ватенка...Напомня ми за едни времена.....
                  А кому е нужно манипулирането на дадена информация и по този начин- подценяването на Русия,кото геостратегически противник...
                  Имам спомен за едно подценяване на СССР от западните страни,късно отваряне на Втори фронт,подценяване на Германия като остатъчен военен ресурс и в крайна сметка "подарък" за цяла Източна Европа - 45 години социализъм натресен от СССР....

П.П Постът ми е само проба ,дали вече мога да пиша във форума....Едва ли ще продължа участвам в "дисксията"....

Коментар

• GiRo, Украйна няма да се измести териториално и ще има Русия за съсед, също международната общност за да даде 1 лев на Украйна на нея и излиза 10лв, та докога ще издържи да им дава ? Някакви области са се вдигнали да искат независимист да се отделят от Украйна, ами дава им се независимост без Украйна да си ги връща териториално или Русия да ги присъединява. Така се решава и въпроса със съседството. Защото се забелезва че апетита на Украйна не е по малък от този на Русия, дори го превишават някой път така случайно като си кажат какво мислят. За да няма повече такъв конфликт от този вид и да не започне черна серия от такива конфликти не може да се допусне нито Украйна да спечели, нито Русия..налага се да загубят и трябва да го приемат.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Очевидно освен русофоб си и укрофоб. Tака де русофоб x 2, тя Украйна е измислена държава. Несъзнателно обаче обслужваш интересите на тези които не харесваш. С голяма лекота определяш коя държава е реална и коя не. На коя да дадем територии и на коя да вземем. Интересен поглед на нещата.

...
                      Нали сте либерасти и граници, държавни и др. не признавате.
                      Или се биете за границата на либерасткия свят? Значи водите война за територии. И унищожение. Както всички войни.
                      И е за украинския народ, с когото имаме генетична връзка и който ни е изключително симпатичен. Нали.
                      Всичко ви е лъжа. На вас либерастите всичко ви е лъжа.

Коментар

На прости ли се правите или просто изобщо не се правите ? Примера които си дал е толкова наивен и подвеждащ че дори не ми се отговаря на тролски вметки и подмятания , но от мен да мине .
                        Пример за Канада или Мексико къмто САЩ , ще можеш да дадеш и ще бъде правдоподобен , АКО Русия разположи бази или влезе във военен съюз с Канада или Мексико .
                        Така вече примера е подходящ или поне е правдоподобен за нормалните хора .
                        И сега - при така описани условия , КОЛКО ВРЕМЕ МИСЛИШ ще им трябва на Сащ , за да нападната ''мръсните предатели '' - Канада или Мексико .
                        Викаш - да дойде някой да ти се обади , пак да го обсъдите . И кое , като тука са ви събрали едно отборче лузъри , които по цял ден тролите , пускате фейкове или колажи , нямащи нищо общо с РЕАЛНОСТА .
                        Бягай да четеш за доктрината Монро , като я осмислиш , ела ми се обади , но няма да има какво да обсъждаме ако си разбрал
                        За сега приеми че и Русия си има нейна доктрина , наречи я ''Суворов'' ,и си обясни защо неможе Украйна да бъде в НАТО и да има американски бази на територията си .
                        Само да не ми отговориш със заучената опорка '' Ами Литва ,Латвия и Естония - как може ''
                        За да те пресека , да не се излагаш - отговарям веднага .
                        МОЖЕШЕ - в името на разбирателството в името на мира и по силния винаги малко отстъпва . И трите са един к..р място и плюнки по своята същност . Работа за една седмица .
                        Укрите са друга бира - и по територия и по населения а и са си ''руснаци '' 70 %. Там просто НЕ МОЖЕ .
                        Запомнете от мен : Украйна НИКОГА няма да влезе в НАТО .
                        Не, те не се правят на прости - русофобите газ пикаят защото жителите на Крим, на Донецк, Луганск и другите бивши украински територии(които са си етнически) руснаци избраха да не се присъединяват към потъващия евро-?ейски съюз и към злия Запад, а избраха да се присъединят към Руската федерация.

Представяте ли си, ако жителите на тези области бяха гласували да се присъединят към злия Запад, тогава русофобите и англосаксите навсякъде щяха да тръбят и да обявят референдумите за 1001% легитимни. Обаче когато резултатите не им изнасят - нелигитимни.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Вари го, печи го, мурзилажа ПАК говори за територии.

Не за заплати.
                          Не за инфраструктура.
                          Не за канализация.
                          Не за образование.
                          Не за продължителност на живота.
                          Не за качество на храна и алкохол.
                          Не за възможности за малък и среден бизнес.
                          Не за пътешестия.
                          Не за спокойствие.

За територии - колко, чий, откога и докога.

Това е. Някой да каже на швейцарци и французи колко изпускат, че не са си анексирали съседите.
                          Пък предвид постоянното руско присъствие в тези две малки държавички, ще има кой.

Мисля, че в тая връзка жителите на Монако и Лихтенщайн трябва отдавна да са се гръмнали.

Коментар

Лвов през изминалите 3 нощи . Без ток , без интернет , тишина , спокойствие , време за размисъл

И така са ПЕТ области в момента в Украина .
                            Платените навсякъде из нета дават как за асфалтирали дупка 5х5 . Ами браво , но не е сложно . И тук пътното ще го направи за 10 часа
                            . А ТЕЦ -овете кога ? Ток ? Нет?
                            Няма дискотечки във Лвов и Киев от 3 дена ми се струва .

Тиха украинская ночь.
                            Прозрачно небо. Звёзды блещут.
                            Своей дремоты превозмочь
                            Не хочет воздух. Чуть трепещут
                            Сребристых тополей листы.
                            Но мрачны странные мечты
                            В душе Мазепы: звёзды ночи,
                            Как обвинительные очи,
                            За ним насмешливо глядят.
                            Точно същото от Пушкин го цитираше един руски пропагандист в Ютюб, явно сверяване опорките международно. Понеже руснаците нямат акъл си мислят че с обстрел на електроцентрали ще накарат украинците да преговарят. А ще стане точно обратното вече всеки украинец който е имал дори малка симпатия към руснаците ще ги намрази и ще воюва още по- ожесточено. Отиват в канала и приказките за освобождение и борба с укрофашистите. Международната общност ще окаже още по- голяма военна подкрепа на Украйна защото всички аргументи за преговори отпадат. В скоро време украинците ще получат пво и по- далекобойни ракети за хаймарсите, както и още бройки от тях

Коментар

• Лвов през изминалите 3 нощи . Без ток , без интернет , тишина , спокойствие , време за размисъл

И така са ПЕТ области в момента в Украина .
                              Платените навсякъде из нета дават как за асфалтирали дупка 5х5 . Ами браво , но не е сложно . И тук пътното ще го направи за 10 часа
                              . А ТЕЦ -овете кога ? Ток ? Нет?
                              Няма дискотечки във Лвов и Киев от 3 дена ми се струва .

Тиха украинская ночь.
                              Прозрачно небо. Звёзды блещут.
                              Своей дремоты превозмочь
                              Не хочет воздух. Чуть трепещут
                              Сребристых тополей листы.
                              Но мрачны странные мечты
                              В душе Мазепы: звёзды ночи,
                              Как обвинительные очи,
                              За ним насмешливо глядят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Последно и ти обещавам, че няма да пиша до края на този месец, защото наистина ми е все тая. Моята теза е следната - ако на Хитлер му бяха дали Данцигския коридор някога, за да се свърже с Източна Прусия, ВСВ в този вариант нямаше да има и Англия все още щеше да е някаква полуимперия. Същото ми е мнението и сега за Путлер - да му дават левобережная и приднестрието и да си ЕПМ, като останалата част от Молдова и Украйна се приемат в НАТО с всички произтичащи от това гаранции. Но само в НАТО, без ЕС - голтаци с претенции не ни трябват. Не виждам с какво Путята ще стане по-велик и боеготовен, като прибави левобережная - лично мнение!
                                Тя тезата, не беше ли да му дадем Австрия да мирува? Предполагам и тя измислена държава пълна с немци. После не беше ли Чехия и вече ще се кротне? Но ти реши, че след Полша НАЙ-НАКРАЯ ще миряса. Не само го реши, но и прилагаш същия модел и към Русия. Който не познава историята е обречен да я повтаря. Моето мнение е, че така диктатор не се спира, а само апетита му нараства. Русия спря ли с Приднестровието? НЕ. Спря ли с Грузия? НЕ. Какво те кара да мислиш, че ще спре с Украйна? Доста наивно от твоя страна, но предполагам ти е все тая.

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Глупостите за русофилията ги предлагай на друг - аз съм първият в този форум, който е предлагал 3 март да не е национален празник, а такъв да е 6 септември или 24 май. И винаги съм отстоявал тезата, че блядовете не са ни приятели, а още по-малко братушки, и си следват интересите, в които интереси България никога не е била на първо място дори на Балканите, както остава за другите. Сред първите съм, които ви изнамериха стихотоврението на Вазов (изявен русофил), с което помита русофилските си чувства, когато блядовете са в нашата Добруджа! Но това, че не харесвам руснаците, не означава, че трябва да обичам някакви си севернофиромци, пардон украинци - измислен народ, с измислен ези, измислена история и претенции до небето. Да се оправят. Точка. Бъди здрав и успешен, както и спо-малко никове
                                Очевидно освен русофоб си и укрофоб. Tака де русофоб x 2, тя Украйна е измислена държава. Несъзнателно обаче обслужваш интересите на тези които не харесваш. С голяма лекота определяш коя държава е реална и коя не. На коя да дадем територии и на коя да вземем. Интересен поглед върху нещата. Не ми отговори на въпроса. Какъв е смисълът от този copy-paste през седмица? Нали не ти пука?

П.С. Никът е един. Би трябвало да го знаеш. Нали си първият в този форум ...
                                Last edited by GiRo; 12.10.2022, 19:03.
                                Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Working...
                                X