IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

    Ти пък къде все се буташ бе....полезния?....
    Мъчат го когнидисонанси https://t.me/grey_zone/14643

    Коментар


    • Гледам и пак гледам и много смях ме напушва, това не е изложение, това е чисто излагане
      https://www.youtube.com/watch?v=_q3mEDo_PGU

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        Абе, що се плющиш прилюдно? Седи си дома, не вдигай пепел.
        Ти пък къде все се буташ бе....полезния?
        Супертрейдъра може да са му тенденциозни тезите, но поне има акъл да ги построи....за разлика от теб.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

          Уникални глупости или да ги наречем внушения....съвсем е ясно, че си ги написал само и само да възхвалиш Русия.
          А това си е предателство....или ако предпочиташ родотстъпничество .
          Абе, що се плющиш прилюдно? Седи си дома, не вдигай пепел.

          Коментар


          • И полза от намиране на народоотстъпници няма, ако някой иска да създаде нещо нему са нужни застъпниците.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • То би трябвало Украйна да възхваля, реално тези които са си оставили костите, по българските земи са били от там, там родени. Има едно нещо, което е съществено според мен, нещата са духовни повече отколкото материални, та тяхната духовна сила на загиналите реално въобще не е пренебрежим фактор. Някои си мислят, тях като ги няма никакво влияние нямат..имат. Нищо не си измислям, по него време в империята много българи, които знаят за своя произход са българи. Появява се републиката, тя е по прогресивна и Европа се развива по бързо.Левски е бил републиканец по убеждение. Това е искал, да се създаде Република България и е разчитал на тези хора на такива постове и други в Османската империя да му помогнат. Но отлично е знаел, че дейността с която се е захванал може да се ползва за кръвопускане от имперските служби, с цел разбира се са да се осуети появата на републиката. Както и да е, духовната сила на войника е голяма, това са силни духом хора. Левски е бил много буден човек, той е искал той да освободи народа и то с просвещение, благодарение на просвещението.


              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                По принцип е искал народа да се вдигне и сам да се освободи. Тогава започва периода през който властта отслабва и позволява издевателства над населението на България, империята отслабва и се руши. Всъщност той е свързан с тайните и служби и те го използват да провокират фалшиво събуждане , за да изловят тези които са склонни да отцепят България и тя да се отдели. Така се е получило, че той усеща техните намерения и затова е казал тази реплика. Те го убиват накрая, защото разбират че все пак е успял да пробие службите им за сигурност, които организират подобни циркове. Но така и не успяват да ги закърпят, не стигат до организацията му. Ако България се беше отцепила 50 години по късно, населението и би било два пъти по малко. Добре че Русия решава да води тази война, така българския народ оцелява всъщност. Османската империя губи войната и фактически се разпада точно защото в службите и има хора които искат края на това умиращо бездържавие и власт. Така стават нещата.
                Уникални глупости или да ги наречем внушения....съвсем е ясно, че си ги написал само и само да възхвалиш Русия.
                А това си е предателство....или ако предпочиташ родотстъпничество .

                Коментар


                • По принцип е искал народа да се вдигне и сам да се освободи. Тогава започва периода през който властта отслабва и позволява издевателства над населението на България, империята отслабва и се руши. Всъщност той е свързан с тайните и служби и те го използват да провокират фалшиво събуждане , за да изловят тези които са склонни да отцепят България и тя да се отдели. Така се е получило, че той усеща техните намерения и затова е казал тази реплика. Те го убиват накрая, защото разбират че все пак е успял да пробие службите им за сигурност, които организират подобни циркове. Но така и не успяват да ги закърпят, не стигат до организацията му. Ако България се беше отцепила 50 години по късно, населението и би било два пъти по малко. Добре че Русия решава да води тази война, така българския народ оцелява всъщност. Османската империя губи войната и фактически се разпада точно защото в службите и има хора които искат края на това умиращо бездържавие и власт. Така стават нещата.

                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Не съм на руска хранилка, ако ти кажа на каква съм ще ...Ти знаеш ли Левски какво е казал - Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си ! Нищо няма да загуби Украйна, Европа ще наложи собственост на тези територии, каквато е в много държави в Европа, два официални езика и хората си живеят щастливо, за войни даже не помислят, това ще стане дори и за Крим, Русия държи да е близка с Европа. Американците ги чакат собствени проблеми, просто ще забравят да се месят, там ФЕД иска да приватизира всичките им големи компании и после да ги разсипе, няма въобще да им е до Украйна или лошите руснаци. Нещата ще си идат на мястото.
                    Левски е казал също и.....който ни освободи, той ще ни пороби...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Явно си пропуснал последното изречение в поста ми и къде видя да съм написал че русия е на първо място тук или там
                      Не съм го пропуснал....всеки твой пост показва, че не разбираш защо Русия е враг на България. Интересите им са в дисонанс с нашите. Единственото обяснение което виждам е....Русия да е първа в сърцето ти.

                      На първият въпрос....няма ли да ми отговориш?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Възможността за термоядрена война просто трябва да я забравят, няма да остане жив дори един комар. Странно е как Русия се промени и допусна употребата на термоядрено оръжие след като там много добре знаят за инцидента.
                        Комарите ще оцелеят. И видът Хомо , вероятно, също. Количеството смърт и страдание, обаче, ще бъде невъобразимо. Трябва ли ни?
                        - Не. Затова, и Русия даде да се разбере че, ако се наложи, ще си използва силите. Действа отрезвяващо и възпиращо.Отделно, да се подесетям, е и хуманно: предупреждаваш и потракващ с оръжието, за да не се наложи фактическо изстрелване.

                        Коментар


                        • Възможността за термоядрена война просто трябва да я забравят, няма да остане жив дори един комар. Странно е как Русия се промени и допусна употребата на термоядрено оръжие след като там много добре знаят за инцидента.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Проучване: Ядрена война между САЩ и Русия ще доведе до над 5 млрд. жертви

                            Коментар


                            • Украина станет страной-«обрубком», утратив выход к морю, — National Interest

                              16.08.2022 - 14:58

                              В американском издании The National Interest вышел ещё один материал, который никогда не переведут для своих читателей украинские СМИ — обозреватель Илья Тимченко утверждает, что Украина останется страной-«обрубком», если в ходе спецоперации утратит выход к Черному морю.

                              Финальным аккордом этого сценария автор статьи называет экономический удар, оправиться от которого остатки Украины не смогут.

                              На английском заголовок статьи звучит как «Приближающаяся угроза черноморских амбиций России» (The Looming Threat of Russia’s Black Sea Ambitions), а в первом же абзаце Украину награждают неприятным титулом «запертого в границах суши государства-огузка (landlocked rump state — это мясницкий жаргон, rump — это охвостье, огузок, остающийся после разруба туши, — прим. РВ).
                              «Потеря выхода к Черному морю нанесет катастрофический экономический и военный удар по Украине и сделает ее государством-обрубком без выхода к морю», — прямым текстом говорит обозреватель National Interest.
                              Напомним, выход к Азовскому морю киевский режим уже утратил.

                              В статье напоминают, что Киев, вполне вероятно, потеряет контроль над газопроводом, который поставляет топливо в Румынию, что станет «еще одной победой для Москвы».

                              «Юг Украины — это ворота её экономических артерий, именно там сокрыты значительные ресурсы. Через черноморские порты Украина экспортирует продукты питания в Африку и на Ближний Восток, а также сталь и железо в ЕС. Экономика Украины полностью зависит от экспорта, а этот экспорт полностью зависит от Черного моря», — пишет автор.

                              Ранее на страницах этого издания звучали призывы к западным лидерам задуматься о целесообразности поддержки Владимира Зеленского на фоне нарастающих проблем США и Европы — засухи, пожаров, забастовок фермеров и роста цен на тепло и электроэнергию в преддверии зимы.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от deiveli Разгледай мнение
                                Според Руслан Левиев, основател на Conflict Intelligence Team, снимките, публикувани от руския блогър Среда, които бяха последвани от атака на украинските въоръжени сили срещу базата "Вагнер", изглеждат "твърде инсценирани и показни", съобщава украинското издание "Фокус".
                                и куп други глупости
                                Strelkov Igor Ivanovich, [13/08/2022 18:01]
                                Рецепта за правилен доклад до командването (по командната верига),
                                гарантираща успешно повишение и поддържане на висок морал в дълбокия тил:


                                Дадено: край село Малие Випердиши батальонът "Канибал" от 18 все още живи бойци излиза от окопите и ляга под вражески огън.
                                Командирът на батальона получава обаждане от командира на полка:
                                - Докладвайте резултатите от атаката!
                                Комбат (след като се е вмъкнал в окопа и набързо е нахлузил каската, свалена от близкия взрив):
                                - Нашите тръгнаха! Придвижваме се напред към позициите на врага! Успяхме да потиснем 2 огневи точки с минохвъргачки.
                                Ком.полка до Ком.бриг.:
                                - Батальонът на канибалите е пробил първата линия окопи! Врагът се оттегля!
                                Ком.бриг. до Ком.див.:
                                - Приближаване към втората линия на защита! Унищожени са вражески огневи точки. Взели сме трофеи!
                                Ком.див. до Ком.кор.:
                                - Пробиваме третата отбранителна линия в покрайнините на селото! На бойното поле има 50 вражески трупа.
                                Ком.кор. до Ком.армия:
                                - Бой на улицата .... (Поглеждайки към картата на Yandex) в района на 2-ри Selpo! Превзехме бръснарницата и щанда за сладолед! Стотина вражески тела!
                                Говорител на една от милициите на ДНР / ЛНР:
                                - Съобщава се, че 5009-а бригада на украинските националисти напуска Малие Випердиши, изоставяйки бойно оборудване!
                                Главен пропагандон в телевизията:
                                - Днес нашите войски освободиха за четвърти пореден ден градчето Малие Випердиши и скоро ще наближат Киев!
                                Унищожени са … э-э-э… 500 националисти.
                                Между 10 и 12 оцелели бойци от батальона се изтеглят към първоначалните си позиции

                                Коментар

                                Working...
                                X