IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По време на удара по областната администрация на Херсон там е имало среща на "ръководителите" на администрациите и окръзите. На видеото се вижда как руски войници тичат наоколо. Съобщава се, че "началникът на отдела по труда" е бил ранен, а шофьорът ѝ - убит." Заместник-началникът на окупационната администрация в Херсонска област Стремусов заяви, че ударът е засегнал офиса му
    За съжаление, ако той коментира, изглежда, че все още е жив.

    В сградата на главната прокуратура на ЛНР в центъра на Луганск е чута мощна експлозия. Има съобщения за жертви
    "Центровете за вземане на решения" са засегнати. Това е за обстрел на гражданска инфраструктура, гадове.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Има подпалвач и участници, а сега се сети, кой кой е
      Старшинка, честно не се сещам Моля те, осветли ме! Може ли после да ми разкажеш, че ги знаеш нещата и кой подпали чергата на Хитлер да нападне Сталин? Всъщност Германия агресор ли беше или участник? Щото в руските учебници пише всякакви глупости за Велика Отечествена Война, агресор и т.н., а ти ми говориш за участници и подпалвачи? Може би който напада Русия е агресор, а когато тя напада е участник? Чудя се другарю, какво ТОЛКОВА щеше да се случи, ако Путин не бе нахлул в Украйна? Последната да влезе в ЕС?
      Last edited by GiRo; 16.09.2022, 12:25.
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Браво бе !
        Съседа ти - братовчед, който ти е помогнал да изгониш турците от дома си,
        а след няколко години, когато крадливи убийци пребиват цялото му семейство,
        ти си седиш под астмата, пиеш си ракията и викаш:
        "... не ми пука ..."
        имаш предвид вероломната агресията на Русия срещу суверенната Османска империя ? Груйката тук си навлича гнева и на русофили и русофиби и само аз съм му сложил +, не че съм на 100% съгласен със всичко, но същественото е важно. По темата - да, ще има война до 1-2 седмици (пълно-мащабна). По-надолу са обяснили защо тази не може да продължава повече(в този вид). 2-варинт е оттегляне на Русия, но този също мисля, че не е много възможен. Най-малкото Китай няма да разреши това на Русия, защото знае, че следващият удар на САЩ ще е срещу него. Така, че очаквам Русия да сложи край на "операцията"(за да се спестят жертви) и да обяви ултиматум на Украйна да се оттегли дълбоко назад или ще се започне с много по-разрушителни оръжия ...
        Last edited by petyob; 16.09.2022, 12:10.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Аз продължавам ...
          Браво бе !
          Съседа ти - братовчед, който ти е помогнал да изгониш турците от дома си,
          а след няколко години, когато крадливи убийци пребиват цялото му семейство,
          ти си седиш под астмата, пиеш си ракията и викаш:
          "... не ми пука ..."

          Коментар


          • Аз продължавам да съм удивен как хора, на които не им дремеше за България и си продадоха историята (директно пикаха на гробовете на дедите си), натиснати от Лайнена и подобните ѝ евроджендъри, без да получат абсолютно никаква компенсация (поне Шенген), в момента водят някаква геополитика и реват как Путя или Зеленко били такива или онакива, как едните били укропитеци, пък другите орки и т.н. Ми не ми пука ни за едните, ни за другите бре - не ми пука. Ако ще едните да влязат в Лвов, а другите в Москва - все ми е тая!

            И всичките тези пишман глобалисти не могат да разберат едно (те и с грипа не го разбраха), че това е конфликт, от който, при какъвто и да е резултат, ЕС няма да спечели, а България пък - хептен. Мога ли да запитам като каква ще им е далаверата от 40 милиона голтаци, ако ЕС включи в себе си Украйна - ми това са милиарди евро, които няма да влязат при нас, а ше отидат там - баси алтруистите, честно! А каква им е далаверата от отрязване на руския газ и неконкурентна икономика. Ами не дай Боже от ядрено гориво или още по-лошото му - складирането му. Или всеки жълтопаветник ще си взема по един джоб уран и ще си го носи у дома, за да си свети и се топли с него - мислете бре, мислете!

            Както и да завърши войната, ЕС ще го духа, а и ние с него, а САЩ ще спечелят. Играта на нагло-саксонците винаги е била една - никога да не се допусне суровинният придатък (нека не се лъжем - Рашата е точно това) да се обедини с индустриализираната суперсила на континента (която обиконовено е Германия, сега вече ЕС, което е едно и също - ЕС без Германия не може, щото няма кой да раздава кинти на корем за папу) и те да са винаги скарани. Ми хубаво, те суровините не се губят - ще отидат към Китай и те тогава ще видим кон боб яде ли. Дивашка азиатска сатрапия с 0 права - малиии, чак тръпки ме побиват.

            Понякога се удивявам какви идиоти имаме начело в ЕС, после се сещам, че всъщност всичко е пари. И у нас е така - жълтопаветниците отебаха тотално съдбата на българщината в Македония, като едни истински интернационалисти, пардон глобалисти, ама седнали да ми реват за Украйна и джуджака. Срам, просто срам - айде пак си бройте свалените гащи, пардон самолети и не се интересувайте от интереса на България, а само на звъна на копейки и центове - тука е така!

            П.С. Това го казвам от позицията на човек, гласувал за жълтопаветниците в 7 от последните 10 избори, а последният път за ПП - анатема за тези предатели. Лошото е, че на тези избори няма за кого да гласувам, но това е друга тема - просто няма да гласувам за пръв път в живота си и това е
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
              bertram, при война няма добра страна, това как не го разбрахте още. Като ти съсипят живота като на тези хора, търсиш един добър човек и не го намираш, единственните които може да повярваш че са добри са другите пострадали като теб. Според мисленето на пострадалите хора, добрите са тези които са убивани, домовете им са разрушени, загубили са близки.
              Във война, е добра ТВОЯТА страна

              Коментар


              • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                Най-смисленото и обосновано мнение в темата. Руските фенове, оборете го ако можете...
                Много измислици и нагаждания има тук, да не говорим че, се отнасят - огледай се - за едни доста различни условия особено, ако Русия де факти, навлиза във война. Уралвагонзавод, е произвеждал до 50 танка годишно за руската армия в мирно време, поради определени поръчки. Променят поръчките, и започва да произвежда тези количества за седмица. За ракетите не знам, откъде вземате твърденията си, с какви части се произвеждат но, руските твърдения са за изцяло местна продукция комплектуващи. Отделно, дето Украйна БЕШЕ 40 милиона, ПРЕДИ. И още, в момента, и се срива индустриалната база, като енергетика, суровини и т.н., а младите си кадри, дето БИХА МОГЛИ да произвеждат, ги остави на камарите с трупове на фронта. Русия била сама. Аха. Не броите обаче, много важни партньорства, като с Китай, Индия, Иран и т.н.Та, и те могат да доставят това-онова-и-трето, като още са с почти пряка континентална връзка, която, ако щатите поискат да бомбардират, може да опитат но, ще получат по континента и от морето, пък не е ясно, колко Посейдон клечат я пред Голямата Ябълка, я пред Лондон.
                Отделно дето, дори и да стартира ленд-лизът, има твърде малко пристанища за обстрел, летища за преправяне и жп линии за взривяване, и оръжията, ще достигат до фронта до 10-15% максимум. АКО изобщо.
                Добавяме че, два-три взривени кораба напреки на пристанищата, и стават неизползваеми.
                Ще рече, за Зеления е време да бяга, ако изобщо, са му оставили ход янките.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                  На война има агресор и защитаващ родината си. Как не го разбра? А сега се сети, кой е лошият?
                  Има подпалвач и участници, а сега се сети, кой кой е

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                    ОК, приемаме, че изложеното отговаря на истината. А как точно си представяш, че ще продължи руската офанзива занапред? С какви ресурси, с какъв човешки потенциал? С Чечения Русия води две войни, а чеченците са една шепа хора, като населението на Харков и въпреки това не само руснаците оставиха десет хиляди техни войници, ами реално загубиха втората война, като в момента Русия плаща на Кадиров, за да държи мирна републиката. Украйна е най-голямата държава в Европа с население от 40 млн. души, като в момента получава подкрепа от всички държави в НАТО за разлика от Чечения, която воюваше с "Калашников". Как точно си представяш Русия да предприеме офанзива срещу подобна държава към днешна дата? За град като Харков ти трябват поне 100.000 души обучена армия, а за Киев - двойно. Къде са тези военни съединения, които ще свършат тази работа? За последните две години "Сухой" е произвел осем самолета за руската армия, а в СУ - 34 и СУ - 35 само метала е руски, доколкото огромна част от авиониката и електрониката са компоненти, доставени от Япония, Нидерландия, Германия, Франция и Тайван. Как мислиш, как ще продължи производството на тези самолети към днешна дата? БМП-3 не може да дори да стреля, ако не разполага с компоненти от френски компании. Мислиш ли, че тези компании ще продължат с доставките? Уралвагонзавод е единствения производител на танкове в Русия и произвежда между 45 и 50 танка на година. Мислиш ли, че с тези темпове на производство ще бъдат попълнени загубите, които носи Русия? А как точно си представяш, че ще воюват мобилизирани, които или не са хващали оръжие в ръка или са го правели три пъти, като срещу тях ще се изправят хора, които в момента се обучават от инструктори на НАТО във Великобритания, Испания и Германия, а още повече, че са десет пъти повече мотивирани да воюват, защитавайки страната си? Една ракета "Калибър" струва 6.5 милиона долара и половината й компоненти са внос от западни страни. Мислиш ли, че тези доставки ще продължат? На хартия ситуацията може да ти изглежда ОК, но реалността е много по-сурова и случващото се е катастрофа за Русия, като поне според мен това е известно на руския Генерален щаб. Апропо, още преди войната шефа на руската организация на запасни офицери генерал Леонид Ивашов публикува една статия, в която посочи, че война с Украйна ще е катастрофа за Русия, а това мнение беше подкрепено от публикация на полковника в оставка Ходорьонок - бивш ръководител на отдела по стратегическо планиране към ГЩ на руската армия. Това са много сериозни неща, а не ти е елементарната пропагадна в стил доцент Вацев, проф. Иво "Перчема" Христов или коментари на старшината от запаса "Пирамида". А още повече, че американския Land Lease дори не е започнал, доколкото старта му е от първи октомври. Това не ти е Берлин, 1945г., когато зад СССР стои САЩ с цялата си мощ на своята индустрия, а Русия, която днес е сама. Защото РСЗО "Катюша" е на шаси "Студебейкър", камионите на Червената армия са Ford и Jeep, ботушите на войниците са американски, а също така и барута. А в ръцете им са автомати "Томпсън". Да не говорим, че прословутата тушонка и консервирано мляко / доставки по Ленд Лиз / е изхранвала войниците на тази армия, стигнала до Берлин / вж. публикации на руския историк Георгий Мирский /. Нещо да ти говори фразата "Без САЩ нямаше да спечелим ВСВ" и знаеш ли кой е нейния автор?
                    Най-смисленото и обосновано мнение в темата. Руските фенове, оборете го ако можете...

                    Коментар


                    • https://profit.bg/svetat/opit-za-pok...e-mu-gi-nyama/

                      Коментар


                      • GiRo, няма такова нещо агресор и защитаващ за тези за които войната не свършва никога. Те са последните агресори, стават и остават агресивни и това не се променя. Не са защитници.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                          bertram, при война няма добра страна, това как не го разбрахте още. Като ти съсипят живота като на тези хора, търсиш един добър човек и не го намираш, единственните които може да повярваш че са добри са другите пострадали като теб. Според мисленето на пострадалите хора, добрите са тези които са убивани, домовете им са разрушени, загубили са близки.
                          На война има агресор и защитаващ родината си. Как не го разбра? А сега се сети, кой е лошият?
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • bertram, при война няма добра страна, това как не го разбрахте още. Като ти съсипят живота като на тези хора, търсиш един добър човек и не го намираш, единственните които може да повярваш че са добри са другите пострадали като теб. Според мисленето на пострадалите хора, добрите са тези които са убивани, домовете им са разрушени, загубили са близки.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                              Пропаганда, не е юни. Германия ще доставя на Киев бронирани джипове, защо са му на Киев бронирани джипове ?
                              За да няма повече масови гробове по над 400 човека. Русский мир в целия си блясък. Но да, бронираните джипове в случая са по-важни, товарищ. Сутрин на смяна май не е най-интелигентният от вас.
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                                Разбира се - всички украински войници, които виждаме на клипчета в нета са холограми.

                                Вълнуващо е как едни руски източници говорят, че Украйна е останала без армия, а други - че в контранастъплението има 800 000 души.

                                И не само американски наемници - и американски генерали има, даже от 6 месеца са пленени и ги разпитват.
                                баш
                                и когато става дума защо бягали панически изоставяйки техниката - били се оттегляли защото украинците били в пъти повече... абе оправдания всякакви, но вече умраха доста отишли там заради едната голяма заплата и плячлата и на дребния самодържец му става все по-трудно да намира хора,които доброволно да искат да участват в тази варварска война. Като казвам варварска имам предвид точно това - целта е съсипия на цели територии.

                                Руснаците ще постигнат това, че и най-добронамеринте към тях украинци постепено да ги намразят.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X