IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

    ха ха.
    Я кажи Русия и Турция за кой КРИМ са водили 5 ВЕКА ВОЙНИ?
    Разкажете моля по-повече, как държава по-млада от България, е водила 500 години войни според вас

    Коментар


    • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

      Няма ли веднъж да попиташ наобратно? А на Русия за какво и е?
      ха ха.
      Я кажи Русия и Турция за кой КРИМ са водили 5 ВЕКА ВОЙНИ?
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        Рухна митът за мощната контраофанзива и обръщането на хода на...

        Дебело искам да подчертая, че съвместните сили успяха своевременно и целенасочено да се изтеглят на предварително определени рубежи и линии за последващо прегрупиране. В действителност руската страна понесе незначителни загуби...
        генерал Димитър Шивиков
        Рухна митът за още един генерал... па може и да не е той, като гледам глупостите които са написали.

        Още 5 такива целенасочени изтегляния и.... в Украйна няма да остане техника на МО на РФ С такова количество изоставена техника, Хитлер навремето е превзел Бенелюкс...
        Организирано са си изоставили работещи командно щабни машини, ХАХАХА. смешник.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
          Между другото прочетох, че той Кирим всъщност е бил автономен, самостоятелна територия, която само се е водела в състава на Украйна. Не знам за какво и на Украйна тази автономна територия чак толкова ако е така.
          Няма ли веднъж да попиташ наобратно? А на Русия за какво и е?
          Не е препоръка за каквото и да било.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
            Виж към Украйна биха могли да имат претенции, защото тя не е в ЕС..но след това което се случва също е нелепо. После Полша да иска земи от Германия, тези които са на тези земи дали ще се съгласят да минат на полския стандарт на живот ?
            Обратното е. Май Германия иска земи от Полша. Имаше там едни гранични земи … по-знаещите да коментират …

            Коментар


            • Рухна митът за мощната контраофанзива и обръщането на хода на Специалната военна операция. В България всеки разбира от футбол, коли, жени, политика, а след 24 февруари и от война. Особено се отличава една клика от „изключителни“ военни експерти, за които е известно, че дамата е изключителен ценител на кремове, мъжете пък, че в своето професионално повратливо битие са били служебни министри на отбраната или пък първият национален „предател“, пардон представител в НАТО.
              В действителност тези индивиди разбират само от шума на зелените пари и в името, на които се отричат от своето здраво комсомоско и последващо апаратно-партийно потекло. Толкоз за техния морал, професионализъм и родолюбие. Сега по случващото се в Украйна през последните дни. Да, вярно е, че укронацистките пълчища, въоръжени със съвременни високоточни артилерийски системи, но обслужвани от чуждестранни разчети, нанесоха сравнително точни удари по позициите на опълчението на ДНР и руските сили.
              Дебело искам да подчертая, че съвместните сили успяха своевременно и целенасочено да се изтеглят на предварително определени рубежи и линии за последващо прегрупиране. В действителност руската страна понесе незначителни загуби. Целта на този заблуждаващ маньовър беше да накара украинските сили да излязат на открито, като напуснат с години подготвяните дълготрайни огневи и отбранителни линии в населените места.
              По този начин се постигат две цели: първо украинците стават лесна мишена и ще дадат безмислени многобройни жертви, но втората цел не по-малко важна е да не пострадат цивилните жители, които украинците естествено използват като жив щит и да не се нанесат тежки поражения на инфраструктурата в населените места. Друг елемент е, че в тази групировка всеки трети от украинските сили е чуждестранен наемник, но носещ съответните национални отличителни знаци. Тези наемници са от натовски страни и комуникациите са изцяло на английски език.
              Истината е, че няма контраофанзива, защото съгласно военните закони преимуществото и господството в авиация, ракетни системи, артилерия и бронетанкова техника е в полза на Русия има променяща се динамика в тактическите действия, чийто условия се диктуват от руската страна. Друга чудовищна манипулация, както при Буча е, че уж при паническото оттегляне на руснаците, същите са избили стотици цивилни жители. Истината е, че в тези гробове са погребани стотици украински войници, надлежно протоколирани погребения и заснет видеоматериал с поставени кръстове, на които пише украински войници и броят на погребаните лица.
              Няма нито един кадър от пропагандните медии за труповете, защото истината ще лъсне, че укронацистите изоставят на произвола ранените и убитите си другари, но не се свенят да ги използват в бруталната пропаганда. И така, като изводи мога да направя, че няма контраофанзива и преобръщане на хода на операцията и второ „полезните български идиоти“, които се опитват да промиват общественото мнение всъщност доказват, че изпълняват чужди заповеди, но допринасят за сплотяването на българите, които се съмняват в достоверността на уж официалната информация и в експертността на посочените индивиди.
              генерал Димитър Шивиков
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Днес по радиото чух, не знам коя е била станцията, че е имало ракетни удари по южна атомна централа в Украйна, сигурно е вярно, казаха че ракета е паднала на 300 метра от реактор. Ето затова трябва да преговярят, защото това касае безопасността на всички в Европа. Между другото прочетох, че той Кирим всъщност е бил автономен, самостоятелна територия, която само се е водела в състава на Украйна. Не знам за какво и на Украйна тази автономна територия чак толкова ако е така.
                Last edited by DS66; 19.09.2022, 17:55.

                Коментар


                • Бивш румънски министър посочи кои украински райони принадлежали на други държави: Иска Киев да отстъпи тези земи



                  novavarna.net
                  Бивш румънски министър посочи кои украински райони принадлежали на други държави: Иска Киев да отстъпи тези земи
                  По думите на бившия румънски министър на външните работи Андрей Марга, Украйна следва да отстъпи някои от земите си на Русия, Унгария, Полша и Румъния, тъй като те пр...

                  Коментар


                  • Виж към Украйна биха могли да имат претенции, защото тя не е в ЕС..но след това което се случва също е нелепо. После Полша да иска земи от Германия, тези които са на тези земи дали ще се съгласят да минат на полския стандарт на живот ?

                    Коментар


                    • Arana, за репарациите трябва да има някакъв срок на давност, който да е кратък. Не знам дали има. По принцип Германия също е постарадала реципрочно на СССР в тази война, самия факт че броя на мъжете е много по малък от този на жените е говори достатъчно. Те ако почнат се претенциите край няма да има, а искат да има ЕС..първо трябва да се уточнят искат или не искат ЕС, защото това са държави които са в този съюз и за да влязат в него вече са се подписали, че няма да имат претенции от този характер към други дъържави които членуват в него. Нелепо е.

                      Коментар


                      • Ами сега ?

                        Темата за репарациите се обсъжда в Полша от юли 2018 г., когато лидерът на управляващата "Право и справедливост“ Ярослав Качински отбеляза, че Варшава никога не се е отказвала да търси компенсации от Германия. На 1 септември полските власти представиха тритомен експертен доклад за загубите, понесени от Полша в резултат на нападението на нацистка Германия и последвалата окупация в периода1939-1945 г. Обявената обща сума беше 6 220 609 000 000 злоти (около 1,3-1,5 трилиона долара). Очаква се в близко бъдеще Полша да изпрати официална нота до Германия с искане за изплащане на репарациите.
                        Германското правителство многократно е посочвало, че не вижда основания за каквито и да било плащания, тъй като през 1953 г. Полша официално се отказва от всякакви претенции за репарации. Варшава твърди, че споразумението от 1953 г. е подписано под натиска на СССР и се е отнасяло само до вече несъществуващите Германска демократична република и Полска народна република, която според трактовката на съвременните полски анализатори не е била суверенна държава.
                        Миналата седмица Качински намекна, че правителството трябва да предяви искане за репарации и към Русия.
                        Властите във Варшава очакват разяснения от официален Берлин заради изявлението на германския канцлер Олаф Шолц за ревизия на границата между двете държави, заяви пред националната телевизия TVP директорът на Бюрото за национална сигурност на Полша Павел Солох, съобщи Агенция "Фокус". "За да си възвърнем доверието след тези думи, от германска страна, от страна на самия канцлер,

                        Коментар


                        • Могат да се направят да ги подържат топли, не знам дали са направени. Както камионите се подържат двигателите им топли, там където климатичните условия са яки минусови температури, дори леките автомобили..виси един куплунг от някъде и се включва към ток нагревател.

                          Коментар


                          • https://www.youtube.com/watch?v=7OfTw5W6M88

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Румын не сдаётся: экс-глава МИД настаивает, что Украина «не в своих границах»

                              18.09.2022 - 17:20

                              Экс-глава МИД Румынии Андрей Марга ответил на критику своего заявления о неестественности границ, в которых на сегодняшний день находится так называемое государство Украина.

                              «Утверждения о неестественном состоянии украинских границ соответствуют исторической правде», — заявил он в ответ на обвинения посольства Украины в Бухаресте о неприемлемости подобных высказываний.

                              Напомним, Марга призвал Киев отдать Венгрии исторически принадлежавшее ей Закарпатье, Польше — Галичину, а Румынии — Буковину (современная территория Черновицкой области — прим. РВ).

                              России, по мнению экс-министра, справедливо будет «уступить» Крым, который с 2014 года входит в ее состав, и Донбасс.
                              «В любой момент готов повторить уже сказанное мною, потому что это самая простая правда. Мои слова соответствуют исторической истине, международному праву и общим интересам, за исключением интересов сегодняшней пропаганды, утверждения которой послезавтра будут считаться уже ошибочными», — пояснил бывший министр.
                              По его словам, он не удивлен подобной реакцией украинских чиновников и СМИ.

                              «Я не задет. Никто из них не смог привести никаких достойных аргументов, подкреплённых фактами, против того, что я сказал. В моих словах есть только правда, и я считаю своим профессиональным, гражданским и моральным долгом донести ее.
                              Украина находится в неестественных границах. По всем историческим и демографическим критериям она имеет территории, которые может уступить соседям», — отметил эксперт.
                              Марга также заявил, что те, кто сводит обсуждение конфликта на Украине к международному праву, ошибаются, поскольку не знают исторических корней кризиса, а также игнорируют необходимость обеспечения интересов безопасности других.
                              те ако прочетат какви ги дрънка нашия копейкин, който се очертава пак да е в парламента при това с повече марионетки... лошо ще им стане
                              във всяко стадо има мърша
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Click image for larger version

Name:	photo_2022-09-19_17-24-11.jpg
Views:	1
Size:	73.4 КБ
ID:	3966275

                                Коментар

                                Working...
                                X