Според мен сега вече каквото и да правят, то е за революция, да я провокират и хората да се надигнат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Mateev, нямат хора на бойно поле, хората им бягат и двете страни са много зле, защото хората или са избягали или са мъртви. Специално за ВСУ няма хора, които да говорят този език - украинския, има украинци, които смятат себе си за украинци, но не владеят този език а говорят руски.Last edited by DS66; 26.01.2023, 11:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Украинците са на бойното поле и искат танкове,а ти от дивана им обясняваш ,че танковете са безполезни?!Друг е въпросът ,че тридесетина танка,може би наистина не биха могли да им помогнат, кой знае колко.....
А дали НАТО/САЩ наистина иска Украйна да си върне територия бързо?!
Между другото,,ако кажеш на един украинец - Украйна,доста ще ти се поразсърди и може да заподозре ,че си прикрит орк...Те казват УкраИна....
Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разсипва целия фронт.Last edited by Mateev; 26.01.2023, 12:31.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеСпоред мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.
А дали НАТО/САЩ наистина иска Украйна да си върне територия бързо?!
Между другото,,ако кажеш на един украинец - Украйна,доста ще ти се поразсърди и може да заподозре ,че си прикрит орк...Те казват УкраИна....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеСпоред мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.
Първо се започва с артилерийска подготовка, но тя върши работа само при неподвижни цели. Започнат ли целите да се движат, могат да бъдат унищожени само от други движещи се бронирани машини (танкове), на които в повечето случаи се налага да стрелят в движение.
Тоест артилерията е бога на войната при позиционната война, а танковете са бога на войната при настъпленията и контранастъпленията.
Last edited by Mateev; 26.01.2023, 11:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Така че 300-500 танка са си сериозна сила и могат да направят пробив в отбраната. Не случайно и украинците настояват за танкове.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнениеТова за което пиша в тази тема , няма нищо общо с БКП и куманизма , троли
Ще ви се да поставите на една плоскост , комунизъм = правота на Русия .
Русофил съм , без да съм комунист . Виж - хуманист съм !
Не съм виновен аз че са ти крехки ''идеалите '' . По скоро си много гъвкав , и се накланяш на там , накъдето духа ветреца
От твоя ''чужд горчив опит '' няма какво да се вземе , и не само аз , а изобщо някой . Безгръбначни предатели и сменили идеала си - дал Господ , над път и под път .
Но нищо при такива хора , не е за последно и решително твърдо . Предполагам , след победата на Русия , ще си председателче на някое квартално клубче '' На Русия - с любов ''
И накрая хуманизма ви завършва при каторгата и остракизацията на интелектуалците, учителите, лекарите и офицерите за сметка на свинари, активни борци, ратаи и най-вече безработни роболепници.
Впрочем русофилщината на българските комунисти е доста интересна предвид тежкия клептокапитализъм, който е на власт в Русия - работниците изнемогват, бачкайки от тъмно до тъмно в студени фабрики и заводи за 500 долара, докато шефовете им си пазаруват английски футболни отбори и пращат децата си в колежи в Швейцария.
Което и доказва, че нещата не опират до идеология, ценности и идеали - нещата опират до "мързи ме, некадърен съм, писна ми умните и работливите да имат повече от мен". За което Русия предлага бърз и ефективен лек - нов строй и ново размешване на картите.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеFYI:
Министър Стоянов за военното обучение
По повод решението на Конституционния съд да образува дело по искане на Министерския съвет за тълкуване на основния закон във връзка с отговор на въпроса дали е допустимо въвеждането на задължителна военна подготовка в мирно време на гражданите със статус на запасни, министърът обясни, че се надява да има ясно тълкувателно решение, от което "ние да се възползваме и да продължим с обучението на нашите граждани".
По думите му всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството, в същото време подготовката за изпълнение на този дълг никъде не е формулиран - "дали Министерство на отбраната може да организира мобилизационни сборове, дали може да проведе обучение, това не е записано в Закона за отбраната и въоръжените сили".
Министърът добави, че резервът от запасни трябва да бъде подготвен.
"При условие, че задължителната казарма е отпаднала, начинът за подготовка остават мобилизационните сборове", каза Стоянов.
Коментар
-
Според мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.
- 1 like
Коментар
-
FYI:
Министър Стоянов за военното обучение
По повод решението на Конституционния съд да образува дело по искане на Министерския съвет за тълкуване на основния закон във връзка с отговор на въпроса дали е допустимо въвеждането на задължителна военна подготовка в мирно време на гражданите със статус на запасни, министърът обясни, че се надява да има ясно тълкувателно решение, от което "ние да се възползваме и да продължим с обучението на нашите граждани".
По думите му всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството, в същото време подготовката за изпълнение на този дълг никъде не е формулиран - "дали Министерство на отбраната може да организира мобилизационни сборове, дали може да проведе обучение, това не е записано в Закона за отбраната и въоръжените сили".
Министърът добави, че резервът от запасни трябва да бъде подготвен.
"При условие, че задължителната казарма е отпаднала, начинът за подготовка остават мобилизационните сборове", каза Стоянов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнениеРусофил съм , без да съм комунист . Виж - хуманист съм !Не е препоръка за каквото и да било.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
Ти кажи, срещу руцнаците колко войска има. Че и непекъснато се наемат, чужди войници.
Първоначално /преди мобилизацията/. съотношението ВСУ/ РФ, е 3:1. В полза на Украинците. Сега е, горе долу 1:1. Преди, да руснаце елимонират, огромно кколичество украинци, в Соледар. Поклон, за всички загинали. Независимо, от коя страна са.
П.П. Явно козяшките тролове, много ви деазни, чв сте абсолютни пубери, на тема война.
Да ти припомням ли, че Русия нахлу вероломно с над 200 000 в Украйна и беше спряна БЕЗ мобилизация. Украинската армия не беше по-голяма тогава. Толкоз за опорката.
П.П. Русоробската глава не може да проумее, че може да не си роб на никоя друга държава. Ако не си русороб, тогаво си козяк и т.н. Русороба е свикнал да бъде роб на чужда държава, но не и на своята.Last edited by GiRo; 26.01.2023, 09:50.Не е препоръка за каквото и да било.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не, син съм на бивш член на БКП.
Закърмен съм с "Вярвах в Русия, нашата дружба и нашата връзка, докато не видях какъв идиот съм бил. От разбит идеал боли най-много." А от чуждия горчив опит може само да се поучиш - ако имаш акъл де.
Ще ви се да поставите на една плоскост , комунизъм = правота на Русия .
Русофил съм , без да съм комунист . Виж - хуманист съм !
Не съм виновен аз че са ти крехки ''идеалите '' . По скоро си много гъвкав , и се накланяш на там , накъдето духа ветреца
От твоя ''чужд горчив опит '' няма какво да се вземе , и не само аз , а изобщо някой . Безгръбначни предатели и сменили идеала си - дал Господ , над път и под път .
Но нищо при такива хора , не е за последно и решително твърдо . Предполагам , след победата на Русия , ще си председателче на някое квартално клубче '' На Русия - с любов ''
Коментар
-
украинците с цру са се подготвялинза партизанска война.., има такава информация,
колко е истина, няма как да знам
но с днешна дата по всичко личи, че си е достоверна
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеbarovec, със сигурност не са се подготвяли за партизанска война. Нали влязоха така в Казахстан и свалиха бившия им президент, а после си тръгнаха. Някой знае ли сега какво става с него, какво е станало..жив ли е ?
- 1 like
Коментар
-
barovec, със сигурност не са се подготвяли за партизанска война. Нали влязоха така в Казахстан и свалиха бившия им президент, а после си тръгнаха. Някой знае ли сега какво става с него, какво е станало..жив ли е ?
Коментар
Коментар