Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеГлупакът не знае, че само за земеделие сме имали 600 млн.$ годишна субсидия от руснаците.Защо "плановата“ икономика на Народна република България (НРБ) за 30 години три пъти стигна до фалит? И как "братската“ помощ на Съветската империя увисна като воденичен камък на шията на преданата ѝ БКП? Част от отговорите се крият в обнародваните архиви на БНБ. Въпреки...Last edited by GiRo; 17.11.2022, 21:14.Не е препоръка за каквото и да било.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
Кратичко ще ти го кажа за да го осъзнаеш. На 05.09.1944 СССР обявява война на България и я окупира. Сваля с преврат правителството и ... останалото е история. Разбира се за русороба това не е преврат, а освобождение. Майдана в Украйна обаче е друга бира. Там народът, а не чужда армия свали превателството, но за русороба това е преврат. И сега чуждата армия е там, за да ... освобождава. Красика, руска класика. Дълго стана. Ще ти простя, ако не ме разбереш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
БАШ - ей тез същите боклуци ЛИЗАЦИ преди лижеха СССР сега ФАЩНе е препоръка за каквото и да било.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
И къде са били разположени руските гарнизони, ако е било имало окупация? Давай, разкажи ни.Last edited by GiRo; 17.11.2022, 22:24.Не е препоръка за каквото и да било.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не знам дали бият,ама знам,че в Батак не позволяват да се заселят мюсюлмани. Неофициално естествено. Местните не позволяват.Така че ако им кажеш, че искаш да вдигаш паметник на Ахмед ага не ти гарантирам сигурността.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Знаеш ли, със сигурност си потомък на такива, дето са ги нацвъкали същите тези паметници. Може и да не подозираш. Ето това е най-печалното. Не разсъждаваш, не се аргументираш смислово, а вадиш факти, които можеш да ги боднеш навсякъде и те да прилегнат. И "ограниченият суверенитет" е бил официална доктрина, не съм го нарекъл аз така. Но понеже цари царствена неграмотност, тотално нечетене на книги, та малцина знаят за какво става въпрос. Нека бутат паметници, никой няма и да разбере. Основен дразнител е този в центъра на София. На една линия стоят паметници на освободители и окупатори, които са едни и същи, като едните са ликвидирали другите. Какво да правиш - парадокси на историята. Но ти си твърде нищожен за подобни разсъждения. И аз не се наемам, даже.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сега, ако не знаеш, и Батак, и другите изгорени и посечени градове, ги помнят тези. Записани са с кръв в историята ни. И не бият никого.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Знаеш ли, със сигурност си потомък на такива, дето са ги нацвъкали същите тези паметници. Може и да не подозираш. Ето това е най-печалното. Не разсъждаваш, не се аргументираш смислово, а вадиш факти, които можеш да ги боднеш навсякъде и те да прилегнат. И "ограниченият суверенитет" е бил официална доктрина, не съм го нарекъл аз така. Но понеже цари царствена неграмотност, тотално нечетене на книги, та малцина знаят за какво става въпрос. Нека бутат паметници, никой няма и да разбере. Основен дразнител е този в центъра на София. На една линия стоят паметници на освободители и окупатори, които са едни и същи, като едните са ликвидирали другите. Какво да правиш - парадокси на историята. Но ти си твърде нищожен за подобни разсъждения. И аз не се наемам, даже.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И къде са били разположени руските гарнизони, ако е било имало окупация? Давай, разкажи ни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Приятелски съвет -не го казвай това в Батак. Щото ако се отървеш само с бой ще е добре.
Коментар
-
Не виждам здрав смисъл да се махат войнишки паметници, ако това ще спре войните и повече войни от тук нататък няма да има, тогава да. Но както се вижда продължаваме с войните. А такива които са влезли в България и после са си отишли са определено за паметник, защото има такива дето като влязат и не могат да излязат. А и войнците нали виждате как ги мобилизират, както е сега, същото е било и тогава. Някакви хора с твърди глви не могат да се разберат и заради тях умират толкова много други хора, които дори си мечтаят по съвсем друг начин да протече техния живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Фактът, че толкова години след падането на окупаторския режим, в центъра на София продължава да се извисява тая срамна отврат говори достатъчно. Русоробите са много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
Чехия кога е била в състава на Руската империя? Иначе никой не е казал да няма. Отделят се, едно музейче и който иска да си ги гледа, ходи там. Ама цяла България опасана с паметници на армията окупатор на централни места, определено не е добре. Има къде къде по-забележителни български личности, които могат да са там. Още повече, че тези паметници са построени под диктат или както ти сам го нарече ограничен суверенитет.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеМахат ги тия, дето са били в състава на руската империя. Може би за тях е разбираемо, те си знаятНе е препоръка за каквото и да било.
- 1 like
Коментар
Коментар