IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
    Ти хубаво ги разказваш тези неща, те са верни, ама можеш ли да ги осмислиш?
    Чакам ти да ми го разясниш, нали си по-по-най
    Last edited by GiRo; 17.11.2022, 21:13.
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Глупакът не знае, че само за земеделие сме имали 600 млн.$ годишна субсидия от руснаците.
      Как точно 400 милиона рубли годишно се превръщат в 600 млн. долара. Би ли обяснил на простолюдието? Може би ще обясним и защо се нервим на простички въпроси, а дори не знаем какво точно се е случило. Аз обаче ще бъда любезен с теб и ще ти предоставя едно материалче за ограмотяване ...
      Защо "плановата“ икономика на Народна република България (НРБ) за 30 години три пъти стигна до фалит? И как "братската“ помощ на Съветската империя увисна като воденичен камък на шията на преданата ѝ БКП? Част от отговорите се крият в обнародваните архиви на БНБ. Въпреки...
      Last edited by GiRo; 17.11.2022, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Кратичко ще ти го кажа за да го осъзнаеш. На 05.09.1944 СССР обявява война на България и я окупира. Сваля с преврат правителството и ... останалото е история. Разбира се за русороба това не е преврат, а освобождение. Майдана в Украйна обаче е друга бира. Там народът, а не чужда армия свали превателството, но за русороба това е преврат. И сега чуждата армия е там, за да ... освобождава. Красика, руска класика. Дълго стана. Ще ти простя, ако не ме разбереш.
        Ти хубаво ги разказваш тези неща, те са верни, ама можеш ли да ги осмислиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

БАШ - ей тез същите боклуци ЛИЗАЦИ преди лижеха СССР сега ФАЩ
          Ти явно си останал от страната на боклуците лижещи СССР. Между другото в ЕС сме, не в САЩ. Поне повечето хора. Ти очевидно си още в СССР.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

И къде са били разположени руските гарнизони, ако е било имало окупация? Давай, разкажи ни.
            Кратичко ще ти го кажа за да го осъзнаеш. На 05.09.1944 СССР обявява война на България и я окупира. Сваля с преврат правителството и ... останалото е история. Разбира се за русороба това не е преврат, а освобождение. Майдана в Украйна обаче е друга бира. Там народът, а не чужда армия свали правителството, но за русороба това е преврат. И сега чуждата армия е там, за да ... освобождава. Красика, руска класика. Дълго стана. Ще ти простя, ако не ме разбереш.
            Last edited by GiRo; 17.11.2022, 22:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не знам дали бият,ама знам,че в Батак не позволяват да се заселят мюсюлмани. Неофициално естествено. Местните не позволяват.Така че ако им кажеш, че искаш да вдигаш паметник на Ахмед ага не ти гарантирам сигурността.
              Знаеш ли, Батак се случва във време на царуването на най-образования и реформаторски настроен турски султан - Абдул Азис, завършил Сорбоната заедно с брат си, предходният султан Абдул Меджид. Той ни дарява епархията и пише новата конституция, в която всички народности в империята са равни пред султана без оглед на вяра и народност. Така, както е било в Австроунгарската империя. Ахмед ага е просто един циганин, който вдига ръка, както сега също се случва. Бива съден и недоосъден в крайна сметка. Как гледаш на всичко това, ако разсъдиш прилично?

Коментар

Знаеш ли, със сигурност си потомък на такива, дето са ги нацвъкали същите тези паметници. Може и да не подозираш. Ето това е най-печалното. Не разсъждаваш, не се аргументираш смислово, а вадиш факти, които можеш да ги боднеш навсякъде и те да прилегнат. И "ограниченият суверенитет" е бил официална доктрина, не съм го нарекъл аз така. Но понеже цари царствена неграмотност, тотално нечетене на книги, та малцина знаят за какво става въпрос. Нека бутат паметници, никой няма и да разбере. Основен дразнител е този в центъра на София. На една линия стоят паметници на освободители и окупатори, които са едни и същи, като едните са ликвидирали другите. Какво да правиш - парадокси на историята. Но ти си твърде нищожен за подобни разсъждения. И аз не се наемам, даже.
                БАШ - ей тез същите боклуци ЛИЗАЦИ преди лижеха СССР сега ФАЩ
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Сега, ако не знаеш, и Батак, и другите изгорени и посечени градове, ги помнят тези. Записани са с кръв в историята ни. И не бият никого.
                  Не знам дали бият,ама знам,че в Батак не позволяват да се заселят мюсюлмани. Неофициално естествено. Местните не позволяват.Така че ако им кажеш, че искаш да вдигаш паметник на Ахмед ага не ти гарантирам сигурността.

Коментар

Знаеш ли, със сигурност си потомък на такива, дето са ги нацвъкали същите тези паметници. Може и да не подозираш. Ето това е най-печалното. Не разсъждаваш, не се аргументираш смислово, а вадиш факти, които можеш да ги боднеш навсякъде и те да прилегнат. И "ограниченият суверенитет" е бил официална доктрина, не съм го нарекъл аз така. Но понеже цари царствена неграмотност, тотално нечетене на книги, та малцина знаят за какво става въпрос. Нека бутат паметници, никой няма и да разбере. Основен дразнител е този в центъра на София. На една линия стоят паметници на освободители и окупатори, които са едни и същи, като едните са ликвидирали другите. Какво да правиш - парадокси на историята. Но ти си твърде нищожен за подобни разсъждения. И аз не се наемам, даже.
                    Click image for larger version

Name:	Fhw6PCrXEAMaUQw.jpg
Views:	1
Size:	75.8 КБ
ID:	3991432

Коментар

И къде са били разположени руските гарнизони, ако е било имало окупация? Давай, разкажи ни.
                      Глупакът не знае, че само за земеделие сме имали 600 млн.$ годишна субсидия от руснаците. Тогава е процъфтявало. Сега това се равнява на 5-6 млрд. $. Тези пари ги имаме за цял програмен период от десет години. Без субсидии този сектор не може да съществува. Не може, защото не е стока за фондова борса, а въпрос на национална сигурност. Умните държави го знаят това. Ами нефт и ток, които сме реекспортирали за някогашните 2 млрд.$. Остави го да сметне колко прави това днес. Доста крива нива е за разсъждение. Но този тиквеник мисли, че като бутне паметник и на негово място ще се появи малката русалка, която ще загърне с шлифера.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Приятелски съвет -не го казвай това в Батак. Щото ако се отървеш само с бой ще е добре.
                        Сега, ако не знаеш, и Батак, и другите изгорени и посечени градове, ги помнят тези. Записани са с кръв в историята ни. И не бият никого.

Коментар

• Не виждам здрав смисъл да се махат войнишки паметници, ако това ще спре войните и повече войни от тук нататък няма да има, тогава да. Но както се вижда продължаваме с войните. А такива които са влезли в България и после са си отишли са определено за паметник, защото има такива дето като влязат и не могат да излязат. А и войнците нали виждате как ги мобилизират, както е сега, същото е било и тогава. Някакви хора с твърди глви не могат да се разберат и заради тях умират толкова много други хора, които дори си мечтаят по съвсем друг начин да протече техния живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Фактът, че толкова години след падането на окупаторския режим, в центъра на София продължава да се извисява тая срамна отврат говори достатъчно. Русоробите са много.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Чехия кога е била в състава на Руската империя? Иначе никой не е казал да няма. Отделят се, едно музейче и който иска да си ги гледа, ходи там. Ама цяла България опасана с паметници на армията окупатор на централни места, определено не е добре. Има къде къде по-забележителни български личности, които могат да са там. Още повече, че тези паметници са построени под диктат или както ти сам го нарече ограничен суверенитет.

Коментар

Махат ги тия, дето са били в състава на руската империя. Може би за тях е разбираемо, те си знаят
                                Чехия кога е била в състава на Руската империя? Иначе никой не е казал да няма. Отделят се, едно музейче и който иска да си ги гледа, ходи там. Ама цяла България опасана с паметници на армията окупатор на централни места, определено не е добре. Има къде къде по-забележителни български личности, които могат да са там. Още повече, че тези паметници са построени под диктат или както ти сам го нарече ограничен суверенитет.

Коментар

Working...
                                X