IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

    ........

    Стремежа е към развитие на бинарен принцип, правиш нещо и резултата е ясен, проблема е че е утопия..невъзможно. може би

    ако този вариант на цивилизация съществува

    ще излезе от .... и

    ще се примири с (квантовия модел)...

    ... като те блокират

    ще го разбереш (заместването).

    ще те повлече и

    ще ти подпали (спирачките)

    . ...
    Не ти исках съвети, а те помолих да коментираш онова, което си пропуснал в 3 точки.

    Не виждам коментар, освен вкарване на терминология, която си взаимствал от някъде, но нито изчерпва трите момента, нито ги засяга. Частицата "ЩЕ" е пожелателна. Нека я оставим "за някога". Сега решаваме конкретни казуси, а не сме "на всяко гърне мерудия" - с някакъв шаблон.

    В случая, НЕ е валидна приказката: "на си ти куклите, дай си ми парцалките!"

    ...........

    1200 милиарда (1.2 трилиона) долара, вложени от Китай - реално могат да бъдат блокирани от САЩ, в случай, че има някакво противопоставяне.

    Ако Китай спре износа си към света - ще накаже себе си и частния капитал НЕ може (и НЕ бива) да покрива загуби на държавата, защото това ще ликвидира и самият бизнес (щом говорим за повече от 1 трилион долара).

    .........

    Къде видя горе термини като "бинарен принцип, квантов модел" ?

    В паралелната реалност може тия термини да те засищат на обяд, но в нашата реалност - болшинството хранещи се на обяд няма да им обърнат никакво внимание...

    А трябва, нали? (въпрос за друга тема)

    Коментар


    • Първо се хващаш да заместиш нещо, което е от импорт и тогава говориш..казваш че си го направил. Има разработени така наречените как се прави, това отнема време. Като започнеш да инвестираш времето си в това само, няма как да не разбереш че си объркал или пътя, или посоката.Каквото сам си избереш, то е почти същото. Оказва се че логиката е два типа, квантова и бинарна. Квантовата може да дава грешки, бинарната на компютрите е безгрешна и дава винаги един и същ резултат.Стремежа е към развитие на бинарен принцип, правиш нещо и резултата е ясен, проблема е че е утопия..невъзможно. може би ако този вариант на цивилизация съществува ще излезе от бинарната мечта, тази двуполюсният, която била решението и ще се примири с квантовия модел на многополюсност и супермногополюстност. А в Китай има доста неща като крушките, като те блокират ще го разбереш заместването. Когато някой е прекалено набрал скорост, по добре не се занимавай да го спираш и заместваш, ще те повлече и ще ти подпали спирачките. Разни чувствителни технологии ако ти се случи да ги имаш по добре ги популяризирай
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        mikomikov, трудно ще им блокират сметките на китайците, те могат да блокират фабриките. Сега програмирането остаряване, ще се обърне срещу създателите си. Знаеш какво ще стане ако Китай блокира износа на крушки за осветление ..а те направени и да издържат малко часове. Оборота им от маски при пандемията бях чул че е четвърт трилион. Колко ли е от крушки..

        Няколко факта за теб:, в твоята паралелна реалност... ...

        1. Усетил ли си изобщо как се изнесоха западните фирми от Русия? Оставиха всичко като ДМА на място. Какво са това? Халета, хангари, оборудване. Оборудването донякъде е ценно. За няколко години това оборудване е изплатило направените разходите на работеща фирма. Фалирала ли е някоя от "изгонените" от Русия компании? Не, разбира се, именно защото да диверсифицирали своето производство в стотици други страни.

        2. Правиш ли разлика между държавен и частен капитал? Не правиш, нали! И що не правиш разлика?
        Държавата (Китай) е инвестирала в американски ценни книжа и валута. 1.2 трилиона долара!
        Как би "компенсирал" този ДЪРЖАВЕН харч със "спиране износа на крушки" , за да "накажеш" САЩ и Света? (оставям встрани факта, че правиш подарък на конкуренцията, която заема веднага опразнената пазарна ниша, скоби да е по-скъпо - ще бъде необходимо и пари за стимулиране ще се намерят от банките за ентусиастите - технологиите са известни)...

        3. "Китай блокирал износа на нещо си" - с това Китай би навредил само на себе си. Вижда се как "работи" ембаргото срещу Русия. Всички отрицателни последици рефлектират върху Европа, Щатите и Света като цяло.
        Така и за Китай, който (спирайки износа на Ел. крушки) губи ДЪЛГОСРОЧНО пазари.

        Ще те помоля да излезеш от твоята паралелна реалност и да забравиш за частицата "ЩЕ" в бъдеще време, когато коментираш конкретните три точки. (постарах се да бъда кратък).

        Коментар


        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

          Това се прави за да може и по-богатите руснаци да усетят, че има проблем. В момента жервите са предимно бедни руснаци от затънтените краиша на Русия. Онези в Москва и Питер почти нищо не са усетили. Като ги спрат да пътуват, може би ще започнат да се запитват защо! В Дубай може да се ходи само зимата, лятото е 50 градуса.

          Бумът на речните круизи по вътрешните водни пътища на Русия е факт. Не е никак малко това нарастване на речните круизи с 40-50 %, година по-рано. "Златният пръстен" , образуван от стари градове, североизточно от Москва, с история от преди векове, манастири и църкви - връщат в Русия досегашните приходи на Европа от руските туристи - пише DW:

          https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0-%...%B5/a-62079165

          Невъзможно е да разберем, нито брюкселските бюрократи, нито някой от нас, че хората в Русия имат специфично мислене, свързано със съзнанието за род и Родина.

          Очевидно е, че подобни нагласи във възприятията за Русия - са част от възпитанието от най-ранна възраст. Част от гена на нацията. Оказва се, че тяхното мислене е необозримо за брюкселските бюрократи и няма никакво значение дали този човек е беден руснак, платежоспособен или олигарх...

          В същото време, в Европа закриват бизнеси и в областта на хотелиерството и дребния туризъм! Това не е отчел брюкселския бюрократ. Заедно с енергийните проблеми - това ще рефлектира върху масовия европеец. Доста работа се отваря на полицията в следващите месеци и най-вероятно жълтите жилетки ще излязат от рамките на Франция...

          Оставям на страна ефекта от "санкциите". И сега се на търгува в Европа с ембаргови стоки и то - по въздух, въпреки че са "забранени" полетите от Русия (вече сме писали за това)... И за олигарха , притежател на стотици милиони - е същото. Има достатъчно дестинации, където не отказват парите им. Дубай е една от многото дестинации (щом човек е решил да пътува)...

          А фактът, че руснаците щели "може би да се запитват защо не пътуват" - са фантазии на бюрократите. Дали масовият българин (европеец) си задава подобен въпрос ? Едва ли. Да отидеш до Гърция, Турция или по на Запад - а кога масовият българин ще работи за мижавата си пенсия?

          Свободно пътуване и "отворени" граници могат да си позволят малко хора в България, които не са в основата на финансирането на туристическия бранш (за съжаление)

          В тоя смисъл - масовият платежоспособен руснак (1.7 милиона души през 2019 г.) няма да оставя своите над 1 млрд. евро по туристическите дестинации в Европа. Това ще бъде големия проблем в следващите години.

          Пътуването в Европа не е моркова, който ще промени мисленето на руснака. Всичко започва от начина на мислене. В крайна сметка наказанието е за Европа.

          ​​​​​​​Не налагам мнение, но това са фактите, с голяма степен на достоверност.

          Коментар


          • Войната е наказание, повечето информация е лъжлива. Това там е цел да се разделят хората, след което да бъдат владяни от тъмни сили, за нечисти цели. Не е за добро, което изглежда добро за всички от където и да го погледнеш. Пропаднала работа. Войска е едно, войници съвсем друго. Войни са само тези които мразят войната и воюват да я прекратят.Войните са между еднакви хора, като от калъп излязли. Те признават едни и същи средства за да се наложат. Болест на психиката. Това че постоянно е война е много лошо. Дано някога се намери някой да извади човечеството от това негово болестно състояние. Парите трябва да се отменят, да се намери друг посредник за размяната на стоките или той да не се генерира емисионно. Има много лошо направени неща, той живота затова е такъв жалък и към самоунищожение.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • ...иначе, блябля, объркал си се: Съвсем за друго го порязах този твой Митко. За войниците и онези,дето ги пращат.
              Last edited by Pyramid; 29.08.2022, 11:23.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                Коментирал си мнението на mitko2848, който онемял при въпросните твърдения. И вероятно не само той. Но явно проблемът е в мен, че търся логика в думите на хора без мисъл…

                От неграмотност и свръхпродуктивност не можете една ясна теза да формулирате или да напишете нещо, което да не противоречи на предходното. Подобен синкретизъм е търсен ефект от пропагандата. Уж противоречиш на опонента си, но без да казваш нищо, а плочата се сменя всеки ден и дори по няколко пъти на ден.
                Увличаш се. Винаги, съм бил последователен, а и дето коментирам Митко, е за друго. Отделно че, той не точно онемява, ами и глаголи през куп за грош. Иначе - ще се повторя но, явно, си пропуснал - за никакви българи в Беларус, нито съм писал, нито съм чувал. Мярнах тук нещо, ама не знам, какво точно, да кажа.
                Относно "пропагандата", я бъркате с агитацията. Едното, е разясняване, а второто - нагнетяване на настроения.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                  Огледай се ВНИМАТЕЛНО: Аз ли съм писал за някакви "българи в Беларус"? Та, питай ме за неща, които АЗ твърдя. Не контролирам никого и не отговарям за други, освен за себе си и СВОИТЕ писания. ​​​​​​
                  ​​​​​​
                  Коментирал си мнението на mitko2848, който онемял при въпросните твърдения. И вероятно не само той. Но явно проблемът е в мен, че търся логика в думите на хора без мисъл…

                  От неграмотност и свръхпродуктивност не можете една ясна теза да формулирате или да напишете нещо, което да не противоречи на предходното. Подобен синкретизъм е търсен ефект от пропагандата. Уж противоречиш на опонента си, но без да казваш нищо, а плочата се сменя всеки ден и дори по няколко пъти на ден.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                    Обясни, ако обичаш! Какви са тия българи в Беларус, откъде са се взели и как ги потискат американците?

                    Уж се имам за сравнително запознат с историята, но подобни твърдения ме оставят без думи. Особено частта с американското потисничество в Беларус…

                    Пък знае ли човек, може и да науча нещо в процеса.
                    Огледай се ВНИМАТЕЛНО: Аз ли съм писал за някакви "българи в Беларус"? Та, питай ме за неща, които АЗ твърдя. Не контролирам никого и не отговарям за други, освен за себе си и СВОИТЕ писания. ​​​​​​
                    ​​​​​​

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Сега, че ТИ не разбираш, е твой проблем.
                      Обясни, ако обичаш! Какви са тия българи в Беларус, откъде са се взели и как ги потискат американците?

                      Уж се имам за сравнително запознат с историята, но подобни твърдения ме оставят без думи. Особено частта с американското потисничество в Беларус…

                      Пък знае ли човек, може и да науча нещо в процеса.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Това беше добро

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                          Въпреки всичките ви глупости, руските фенюве тук имате някаква мисъл( макар и неясна ) В един от каналите на копейкин в ютюб преди малко " едно момченце"( както казваше Жорж Ганчев ) ми написа че в Беларус живеели хиляди българи, които били потиснати от американците- направо онемях.
                          Сега, че ТИ не разбираш, е твой проблем.

                          Коментар


                          • https://youtube.com/shorts/9QEDgDEWZgw?feature=share

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Явно, не внимаваш. Бог дал, Бог взел.
                              Въпреки всичките ви глупости, руските фенюве тук имате някаква мисъл( макар и неясна ) В един от каналите на копейкин в ютюб преди малко " едно момченце"( както казваше Жорж Ганчев ) ми написа че в Беларус живеели хиляди българи, които били потиснати от американците- направо онемях.

                              Коментар


                              • mikomikov, трудно ще им блокират сметките на китайците, те могат да блокират фабриките. Сега програмирането остаряване, ще се обърне срещу създателите си. Знаеш какво ще стане ако Китай блокира износа на крушки за осветление ..а те направени и да издържат малко часове. Оборота им от маски при пандемията бях чул че е четвърт трилион. Колко ли е от крушки..
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X