IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За Лондон и Вашингтон са напълно неприемливи мирните връзки между Германия и Русия

    Присъединяването към Русия на четири територии от състава на Украйна бележи началото на нов етап от хибридната война на НАТО с Руската федерация (РФ). Според руската конституция е забранено отстъпването на части от държавата. Значи ще ги отбраняват с всички налични средства. Вече„ започваме сериозно“, е прозрачният намек на президента Путин.

    Присъединяването към Русия на четири територии от състава на Украйна бележи началото на нов етап от хибридната война на НАТО с Руската федерация (РФ). Според руската конституция е забранено отстъпването на части от държавата. Значи ще ги отбраняват с всички налични средства. Вече„ започваме сериозно“, е прозрачният намек на президента Путин.

    Контранастъплението на войските на Украйна (ВСУ) през последната седмица не само се задъха по всички горещи зони на фронта, но и се оказа прескъпо. Кореспондентът на New York Times Джефри Кетълман съобщи от мястото на най-кръвопролитните битки край Николаев за „най-сърцераздирателната битка на руско-украинския конфликт“, където „всички колони от танкове и бронирани машини през открити полета биват унищожени от добре насочен руски огън.“

    На унищожение ги хвърли президентът Зеленски, който, според The Jerusalem Post е най-влиятелният евреин в света. След четири досега големи мобилизации той вече разреши дори набора на студенти…

    Законен ли е референдумът? Според международното право би трябвало да не е. Щом обаче Запада е признал за законно отделянето на Косово от Сърбия при това без никакъв референдум, излиза, че е. Явен знак от страна на Москва, че като велика сила може да постъпва както и Вашингтон. Какъв ти цивилизован свят наоколо, за какво международно право се говори!

    Шведската брегова охрана съобщи за четири изтичания на газ от газопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Премиерът на Полша незабавно каза: „Днес имаме работата с акт на саботаж. Който вероятно бележи следващия етап на ескалация на ситуацията в Украйна.“ Никой не оспорва. Гневна реакция на тази именно ситуация.

    На 7 февруари президентът на САЩ Джо Байдън открито каза: „Ако Русия нахлуе, ако нейните танкове и войски пресекат украинската граница, тогава вече няма да има „Северен поток 2“… Обещавам ви.“


    Какво друго да прави Вашингтон пред перспективата за поражение в Украйна? Рецесията в САЩ е факт, инфлацията също, спада до многогодишни дъна доходността по държавните облигации.

    Нямат друго, освен вече неуправляем повсеместен хаос и подгряването на стратегическа нестабилност около Русия и Китай. Ще правим, каквото си искаме на него, за да ви ощетим, унижим, отчаяме или вбесим! Какво ще ни направите, как ще ни попречите!

    Бившият полски министър на отбраната Сикорски написа в Туитър: „Благодарим ви, САЩ“. Радва се на трайното блокиране на възможността за сделка между Германия и Русия за доставките на газ. Че току виж и други страни от ЕС са се възползвали, за което все по-често настояват европейците.

    Шефът на дипломацията на ЕС Борел сподели, че ограничаване на Русия е и отграничаване на Европа от Русия, а тя остава геополитически безпомощна пред САЩ и ЮК. Да де! 10 дни преди това: „Изкушението да се оттегли подкрепата за Украйна е налице в част от европейското общество… не могат да понесат последствията. Трябва да се борим с този начин на мислене“.
    И яко се бори. Преди месеци обяви: „Конфликтът ще бъде спечелен на бойното поле, дипломацията е в задънена улица“.

    Държавният секретар на САЩ Тони Блинкен: „ Саботирането на „Сверен поток“ явно не е в ничий интерес“. В полза е на САЩ, Великобритания, Полша и Украйна. „Ние осигурихме Украйна с необходимите средства за армията много преди да започнат сегашните събития“, призна Блинкен.

    Дядо му, Меер Блинкен, е емигрирал преди ВСВ от Киев поради еврейските погроми. „Моят дядо беше нацист“, сподели преди време гинеколожката Урсула фон дер Лайен.

    FOX News, предаването „Тъкър Карлсън тази вечер“: „Започваме с едно мрачно съобщение за една от най-огромните катастрофи за околната среда… най-близко приближаване до Апокалипсиса… има само едно обяснение – акт на индустриален тероризъм.“

    От почти век и половина за Лондон и по-късно за Вашингтон са напълно неприемливи мирните икономически, политически и културни взаимоотношения между Германия и Русия. Азбучна геополитическа, почти религиозна заповед, споменавана многократно. А когато религия се съединява с политика, се ражда инквизиция, според Албер Камю.

    „Годината на кризата на добрата журналистика“, нарекоха 2020 г. щатски неолиберали. New York Times съобщи, че тогава са загубили работата си или са останали с намалени заплати 37 000 журналисти. Почти 200% спрямо предходната 2019 г.! Блокада на истината и здравия разум!

    Локомотивът на ЕС, неговото икономическо ядро Германия пред очите ни запада, лишена от евтините от години руски суровини и енергия. Капиталите, големите корпорации са принудени да заминат зад океана. В САЩ се изнася дори създадения някога по инициатива на Хитлер фолксваген.

    Загубило ценностите си, човешкото общество се превръща в сбирщина от хищници, а до голямата война остават няколко стъпки. Земетръсната смяна на епохите винаги е вървяла с реки от кръв. В Европа тенденцията вече е „всяка коза за свой крак“. Т. нар демократичен процес се оказа оръжие за масово поражение (ОМП).

    Особено срещу страни с ядрено оръжие, насочено преди всичко върху културата и ценностите. Сработи в СССР, сега РФ се освобождава от него. Опитаха го в Китай, не успяха и вече търпят сериозни щети. Ужас, ужас! Ври и кипи в много други страни. „Майната му на ЕС“, изцепи се още през 2014 г. Виктория Нюланд.

    В Италия развяха знамето „Бог, Родина, Семейство“ и в Брюксел са като попарени. Как сега да изпълняват задачите за пълното лишаване на националните държави от суверенитет; за деиндустриализация на икономиката, ограничаване на демографския растеж и след това намаляване на населението на планетата? А управление на единно световно правителство как!

    В редица градове в Чехия на 28. 09. въпреки силния дъжд избухнаха антиправителствени митинги. Под лозунга „Чехия на първо място!“ Значи ЕС и НАТО – по-отзад. Правосъдният министър Блажек видя заплаха за самата политическа система. Тъй като три седмици преди това в Прага излязоха над 70 хиляди, имаше плакати против ЕС и НАТО. Както и в Париж миналата седмица.

    Демокрацията е като срещата на два вълка и едно агне за гласуване на обедното меню, казал отдавна Бенджамин Франклин.
    Похарчили предишния си морален капитал – а той не се възстановява! – англо-американците загубиха възможностите да използват споменатото ОМП дори у дома си, за палежи на „цветни революции“ и по света. Разклаща се икономическата идентичност на ЕС. Триморската схема за придърпване на евронатовците във войната срещу Русия е под все по-голям въпрос.
    Европа може да спре сегашния си упадък, ако се върне към корените си и върху тях остане обединена. Това искат огромен процент от хората, такава е политическата тенденция.

    Автор: Д-р Илия Илиев

    https://trud.bg/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

      Договора ти ли прекратиха?
      Не, разгледах видеопътеписи от Русия.

      Коментар


      • Преди малко един ТУ154 излетя от летище Варна в посока Украйна. Снабдяваме яко. Кокошарника може да е спокоен.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение
          За какво всъщност спорите?! То всичко е ясно.На който не му е съвсем ясно - маркирал съм в друг цвят някои акценти.


          [12:1] И яви се на небето голяма поличба - жена, облечена в слънце; под нозете й - месечината, а на главата й - венец от дванайсет звезди;
          [12:2] тя беше непразна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.
          [12:3] След това се яви друга поличба на небето: ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му - седем корони;
          [12:4] опашката му повлече третината от небесните звезди и ги свали на земята. Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, та, кога роди, да изяде детето й.
          [12:5] И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с железен жезъл; и детето й бе грабнато и занесено при Бога и престола Му.
          [12:6] А жената побягна в пустинята, дето тя имаше приготвено място от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шейсет дена.
          [12:7] И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях,
          [12:8] но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето.
          [12:9] И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му.
          [12:10] И чух на небето висок глас да говори: сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем.
          [12:11] Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт.
          [12:12] Затова веселете се, небеса, и вие, които обитавате в тях! Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време.
          [12:13] А когато змеят видя, че е свален на земята, подгони жената, която бе родила мъжкото дете.
          [12:14] И дадоха се на жената две крила на голям орел, за да хвърчи в пустинята на своето място, дето се храни през време, времена и половин време, далеч от лицето на змията.
          [12:15] И змията изпусна от устата си подир жената вода като река, за да я отвлече с реката.
          [12:16] Но земята помогна на жената; и отвори земята устата си и погълна реката, която змеят бе изпуснал из устата си.
          [12:17] И разлюти се змеят против жената и отиде да води война с останалите от семето й, които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Иисуса Христа.
          Ало, МОДЕРАТОРИ, тези глупости по темата ли са ???

          Коментар


          • Путин довольно жестко отреагировал, высказав уверенность, что надо смириться с мыслью о том, что для достижения поставленных целей применение ядерного оружия в этой войне скорее всего будет неизбежным. Путин уверен, что военного ответа не будет, а США и страны-союзники предпочтут ввести санкции, которые «болезненным образом» скажутся на экономике, но будут вынуждены смириться с «новой реальностью». После этого, президент не захотел выслушивать возражения и закрыл совещание.
            Перед совещанием Путин пожаловался на ноющую боль в брюшной полости, которую не удалось быстро купировать и совещание он проводил подавшись вперёд, пытаясь сохранить естественную позу. У Путина прогрессирует онкология и, не смотря на адекватное лечение, в последнее время боли не всегда удаётся полностью купировать. Надо понимать, что на принятие ключевых решений влияет плачевное состояние физического и психического здоровья президента. Путин уже не хочет поменять или войти в историю, он хочет её закончить.

            Коментар


            • Интересный доклад получил сегодня президент России Владимир Путин от председателя Центрального банка РФ Эльвиры Набиуллиной. Ещё более интересно, видимо резюме, сделанное от руки в верхней части титульной страницы доклада: "Полный п...здец, Владимир Владимирович! Остальные в курсе." Сомнений в том, что это написано самой Эльвирой Набиуллиной нет никаких. Эльвира очень хочет получить отставку и это не первый демарш.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                След час и половина навлизаме в нов етап от човешката история. Да благодарим на всички замесени. Направо не е за вярване, че сме съвременници на такава простотия през 21-ви век в Европа.
                Щяхме да ходим на екскурзии в Космоса, щяхме да пътуваме с летящи коли, щяхме да имаме безотказно лечение на рака ...

                ... че ТСВ ще се води с пръчки и камъни вече не звучи толкова екзотично. Глупаци.
                Договора ти ли прекратиха?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                  "Днес мога да кажа следното - всичко в руската армия е един голям фалшификат. Всичко е само показно. Блестящите и чисти бойни машини не отиват никъде, според документите войниците изстрелват стотици патрони по цели по време на учения, но всъщност това са няколко изстрела нагоре и куп откраднати патрони. На хартия ние, войниците, ядем отлични плодове, риба и месо, но в действителност ядем каша с червеи и петдесетгодишно месо. Има закон за наказание за насилие в армията и той е суров, но всъщност ако страдаш, ще те махнат, а виновните никога няма да бъдат наказани.

                  Истината е следната - целият смисъл на нашата армия е да кара другите да мислят, че всичко е наред.

                  А всъщност всичко е съсипано и ограбено."
                  Много ми напомня на положението у нас преди двайсетина год. Кражби и разсипия. Камионите и мтлб тата без акумулатори, но иначе уж в бойна готовност. Смех.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                    След час и половина навлизаме в нов етап от човешката история. Да благодарим на всички замесени. Направо не е за вярване, че сме съвременници на такава простотия през 21-ви век в Европа.
                    Щяхме да ходим на екскурзии в Космоса, щяхме да пътуваме с летящи коли, щяхме да имаме безотказно лечение на рака ...

                    ... че ТСВ ще се води с пръчки и камъни вече не звучи толкова екзотично. Глупаци.
                    За кое иде реч?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

                      Не Германия, а Германското правителство със дурака Шолц , което е на хранилка при соросоидните англосакси . За това е и сложен там , за да предава народа си , нацията си , държавата си и Европа .
                      Има огромна разлика между Германия и германското правителство от купени продажни маймуни . И тук ги има , но както написах в предишния си пост , краят им наближава .
                      Сори ама времената се менят, няма я вашата другарка шмеркел, замина си. Остава и нейния другар в кремъл да си замине и всичко ще си дойде на мястото.

                      Коментар


                      • Още един руски "топ човек - доброволно", към Кобзон: https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12671934

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                          Руснаците се оказва, че са зле откъм военен потенциал. Още пушещият им, като стар ТЕЦ самолетоносач го показа. Но това не е хубаво, защото остават само с опцията ядрено оръжие. А започват да се чувстват притиснати до стената.
                          Дано стане някакво вътрешно събитие и да се смени властта там! Иначе ще стане беля. Западът е трябвало още след втората война да ги подпука и демократизира.
                          Западът нямаше нужда да ги подпуквяа, трябваше само да ги остави да умрът от глад, но не го направи, защото имаха нужда от враг. Няма ли враг и запада вероярно нямаше да е толкова единен.

                          Коментар


                          • За какво всъщност спорите?! То всичко е ясно.На който не му е съвсем ясно - маркирал съм в друг цвят някои акценти.


                            [12:1] И яви се на небето голяма поличба - жена, облечена в слънце; под нозете й - месечината, а на главата й - венец от дванайсет звезди;
                            [12:2] тя беше непразна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.
                            [12:3] След това се яви друга поличба на небето: ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му - седем корони;
                            [12:4] опашката му повлече третината от небесните звезди и ги свали на земята. Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, та, кога роди, да изяде детето й.
                            [12:5] И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с железен жезъл; и детето й бе грабнато и занесено при Бога и престола Му.
                            [12:6] А жената побягна в пустинята, дето тя имаше приготвено място от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шейсет дена.
                            [12:7] И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях,
                            [12:8] но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето.
                            [12:9] И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му.
                            [12:10] И чух на небето висок глас да говори: сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем.
                            [12:11] Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт.
                            [12:12] Затова веселете се, небеса, и вие, които обитавате в тях! Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време.
                            [12:13] А когато змеят видя, че е свален на земята, подгони жената, която бе родила мъжкото дете.
                            [12:14] И дадоха се на жената две крила на голям орел, за да хвърчи в пустинята на своето място, дето се храни през време, времена и половин време, далеч от лицето на змията.
                            [12:15] И змията изпусна от устата си подир жената вода като река, за да я отвлече с реката.
                            [12:16] Но земята помогна на жената; и отвори земята устата си и погълна реката, която змеят бе изпуснал из устата си.
                            [12:17] И разлюти се змеят против жената и отиде да води война с останалите от семето й, които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Иисуса Христа.

                            Коментар


                            • След час и половина навлизаме в нов етап от човешката история. Да благодарим на всички замесени. Направо не е за вярване, че сме съвременници на такава простотия през 21-ви век в Европа.
                              Щяхме да ходим на екскурзии в Космоса, щяхме да пътуваме с летящи коли, щяхме да имаме безотказно лечение на рака ...

                              ... че ТСВ ще се води с пръчки и камъни вече не звучи толкова екзотично. Глупаци.

                              Коментар


                              • Нова доставка по демилитаризацията на Украйна

                                Коментар

                                Working...
                                X