IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

    Единственият по-неприятен човек от необразования такъв е този, който е необразован, но с его на всезнаещ. Това е крайно неприятна комбинация
    Дънинг Крюгър

    Коментар


    • Автор: Андре Беркоф, радио "Сюд"



      "Европейската комисия ни въвлича в нещо, което реално не сме обсъждали и което не e задължително да искаме. За мен това стремглаво бързане на Европа е самоубийствено. Във всеки случай тя ни кара да поемем значителен риск, вместо да се опита да определи европейски път, а не непременно гласа на подчинението... Когато Дьо Гол напусна обединеното командване на НАТО, в ситуация, която е много по-различна от днешната, той каза, че е много важно Франция никога да не бъде въвличана във война, която не е искала. Това не пречи да бъде солидарна със западния лагер, да бъде винаги до своите съюзници, когато има много силна заплаха, но, в крайна сметка, Франция трябва да реши дали иска да бъде въвличана във война или не, а не да бъде въвлечена във война, без да е казала своята дума", казва Анри Гено, бивш специален съветник на президента Никола Саркози, в интервю за журналиста Андре Беркоф по френското радио "Сюд".

      https://www.youtube.com/watch?v=1COz...ature=emb_logo

      https://glasove.com/na-fokus/anri-ge...a-bade-zhertva

      Коментар


      • ЯКОВ КЕДМИ! ЗА ПРОГАНДАТА НА НАТОВЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАШИТЕ. И ЗАЩО БЯГАТ РУСНАЦИТЕ /ВИДЕО/

        Яков Кедми безпощадно точен. За украинското настъпление, за частичната мобилизация, за пропагандата на натовци, включително нашите; как руснаците бягат и не искат да ги мобилизират, кои точно бягат и защо.

        Това е сериозният анализатор. А не британското разузнаване, станало нарицателно за лъжи, глупавите американски генерали, били някога в Европа, нахалните зеленски хора, както и нашите смешни русофоби.

        По повод „тълпите“, бягащи уж от частичната мобилизация, която изобщо не ги засяга, ще се запомни краят на интервюто. Свързано е с някакви налудничави твърдения в Израел, че се очаква наплив на бягащи от Русия евреи заради мобилизацията. От украинската мобилизация те бягаха, казва Кедми. Не искат да служат в мейданската армия на Украйна. В Русия няма нищо такова. Не вземат никого в армията, ако не е служил… С нищо не сме задължени в Израел на мейданска Украйна. Те са ни длъжни за кръвта на моя народ.

        И завършва с бягащите, представени от натовската пропаганда, включително на чуждите три наши национални телевизии. Бягат, защото не могат, заради санкциите, да си използват кредитните „карточки“. „По кредитни картички Родина не се избира“.


        https://www.youtube.com/watch?v=2_AL...ature=emb_logo


        Коментар


        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

          напротив, имаше забрана на руския език на Украина. ..хибридки...хибридки...
          Господине, като руския ви вълнува повече от българския, защо пишете на български?

          и не отговорихте, та се налага да повторя:
          "Какъв е някой, който пише на български, но не се вълнува, че путлеристите забраниха българския език?"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

            Ти у ред ли си? Ква забрана на руския език, след като укрите (поне по-младите) не знаят украински? Във Варна е пълно с украинци и досега такъв, дет говори украински не съм срещал. Отделно имам съседи руснаци, които също потвърдиха, че не са срещали украинец, който говори украински.
            Да не говорим, че половината ток шоу по ТВ в Украйна са или на руски, или на украински и руски едновременно. Твърдението, че руския език е забраняван в Украйна е мега долна руска пропаганда от най-жалък вид. А още по-жалки са тези, които я разпространяват

            Коментар



            • Айдеее, излезе им късмета на руснаците
              Холандия обяви референдум за присъединяване на Русия към кралството

              Коментар


              • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                Такава забрана няма. Никога не е имало.
                Зеленски преди офшорките: На изток и в Крим хората искат да говорят руски език. Оставете ги на мира (видео)


                На изток и в Крим хората искат да говорят руски език. Оставете ги на мира, просто ги оставете. Езикът не трябва да разделя хората.

                Аз съм от еврейски произход, говоря руски и съм украински гражданин.

                Обичам тази страна и не искам да съм в друга.

                Русия и Украйна са братски народи, познавам много хора в Русия, които са прекрасни. Ние сме един цвят, една кръв, независимо от езика.


                https://glasove.com/na-nov-glas/zele...-na-mira-video

                .
                Last edited by neon7; 23.09.2022, 23:19.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                  напротив, имаше забрана на руския език на Украина. Източна Украина повярва на обещанията за мир и избра избра рускоговорящия Зеленски, който обърна резбата веднага след като беше избран и каза: който се чувства руски човек да си заминава от Украина в Русия... е това е факт, Руския мир си заминава от Украина заедно със свещенната земя на НовоРусия, отвоювана от Екатерина Втора
                  Ти у ред ли си? Ква забрана на руския език, след като укрите (поне по-младите) не знаят украински? Във Варна е пълно с украинци и досега такъв, дет говори украински не съм срещал. Отделно имам съседи руснаци, които също потвърдиха, че не са срещали украинец, който говори украински.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                    казваш, че ако онез събития са разказвани от руснак е достатъчна гаранция за верност, както и ако президента на Украина е еврей е доказателство, че на Украина няма неонацизъм и фашизъм... няма Факелни шествия, няма деца които Зигуют, няма легализация и героизация на фашстките помагачи и военни престъпници Бандера и Шухевич........ Божкей, Божкей, откъде ви намират таквиз Скрътски учени...

                    Припомням, че Лавров не се извини, за изказването си за еврейската кръв на Адолф Алойзич, на Еврейската държава
                    Тези хора освен, че са руснаци са и очевидци на разпада на СССР, като са присъствали и на срещи от най-високо ниво. Разделянето на СССР става за час, тихо и мирно, като всички се договарят в какви граници да останат държавите, кой каква собственост да получи и какви задължения да поеме. А днес някакви политически шарлатани излизат по медии, започват да говорят откровени глупости и да си измислят истории, а глупаци, като някои от пишещите тук препредават тези фейк новини. Андрей Козирев, например, като първи руски министър на външните работи, разказваше за ангажиментите на НАТО пред Горбачов, т.е. за онова прословуто твърдение относно това, че НАТО поема ангажимент да не се разширява на Изток, а впоследствие не спазва този ангажимент. Всъщност, Хелмут Кол поема подобен ангажимент според Козирев и той касае да не бъдат изграждани структури на НАТО на територията на ГДР. Това обещание е спазено и до днес, между другото. Има и една докладна записка от Джеймс Бейкър до Буш - старши, в която го уведомява, че се водят разговори с руснаците относно бъдещо разширение на НАТО, респективно го пита дали САЩ ще поемат някакъв ангажимент. Буш - старши собственоръчно пише "НЕ" на тази записка. Както казва Козирев "....ако не ми вярвате, питайте Бейкър, той е още жив"

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                      Тънкият момент тук е, че тези хора - лорд Карингтън и Джеймс Бейкър - са общували с руснаци и същите тези руснаци днес, очевидци на тези събития, разказват как точно са се развивали събитията и кой какви решения е взимал. Така, че това е информация от руснаци, а не от омразните ти англосакси. Например, същия този Сергей Ципляев, който цитирах в преден коментар, и първия руски външен министър Андрей Козирев / 1991-1996 /. Казах ти да не се излагаш, но явно не слушаш. Пробвай дебат с някой, който е необразован и неосведомен, т.е. да е на твоето ниско ниво
                      Викаш от нашите минали политици който и да питаш ,от "извора" ще ти сипват !!!

                      Коментар


                      • Китайският министър на външните работи Ван И заяви, че Китай е твърдо убеден, че "суверенитетът и териториалната цялост на всички страни трябва да бъдат зачитани. Целите на принципите на Устава на ООН трябва да бъдат спазвани".

                        Индийският министър на външните работи Субраманям Джаяшанкар призова за поемане на отговорност за жестокостите и злоупотребите в Украйна. "Ако явни нападения, извършени посред бял ден, останат ненаказани, Съветът трябва да се замисли за сигналите, които изпращаме за безнаказаност. Трябва да има последователност, ако искаме да гарантираме доверието", каза той.

                        Бразилският външен министър Карлос Алберто Франка заяви, че незабавните усилия за прекратяване на войната са от решаващо значение. "Продължаването на бойните действия застрашава живота на невинни цивилни граждани и продоволствената и енергийната сигурност на милиони семейства в други региони, особено в развиващите се страни. Рисковете от ескалация на сегашната динамика на войната са просто твърде големи, а последиците от тях за световния ред са непредсказуеми", каза той.

                        "Действията на Русия са грубо нарушение на Устава на ООН. Всички се опитахме да предотвратим този конфликт. Не бихме могли, но не бива да пропускаме да потърсим отговорност от Русия", заяви албанският външен министър Олта Джака.

                        Мексиканският външен министър Марсело Ебрард нарече инвазията "грубо нарушение на международното право", а ирландският външен министър Саймън Ковъни заяви: "Ако не можем да потърсим отговорност от Русия, изпращаме послание на големите държави, че могат безнаказано да избиват съседите си."

                        Освен Дмитрий Кулеба, делегатите от други държави също обърнаха внимание на демарша на руския министър, който дойде само за речта си и веднага си тръгна.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Жителите на окупирания град Снигиревка, Николаевска област, проведоха митинг срещу "референдума".

                          Те се обявиха против окупацията и заявиха, че не участват във фалшивия "референдум" и не искат да отидат в Русия, а се смятат за Украйна.

                          "Ние, жителите на Снежиревка, се събрахме днес на протест срещу незаконното провеждане на референдума в град Снежиревка и близките села. Област Снежиревка винаги е била Украйна. Беше и ще бъде Украйна. Никога не сме искали и няма да искаме да се присъединим към Руската федерация. Призоваваме жителите на Снигиревка и близките села, да не ходят на референдума и да не участват в незаконното провеждане на референдума. Слава на Украйна!" - казват протестиращите.

                          Това е истинската позиция на жителите на окупираните региони на Украйна!
                          В Източна Украйна основно живеят хора, които или не говорят украински, или го говорят слабо. Основно рускоезични. Често това е основния аргумент за това, че там живеят руснаци, а не украинци. Като дете прекарах няколко години в съветско училище в град Ворошиловград, днешен Луганск, който е напълно рускоезичен. Още по това време - 1985-1986г. децата знаеха, че са украинци от Украинска социалистическа съветска република в състава на СССР и никога не съм чул някой да е казвал, че е руснак, независимо, че руския бе матерния им език. А след тази война вероятно дори и руски няма да говорят. Просто в момента се ражда новата украинска нация, а нейния акушер е Владимир Путин.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

                            Тънкият момент тук е, че тези хора - лорд Карингтън и Джеймс Бейкър - са общували с руснаци и същите тези руснаци днес, очевидци на тези събития, разказват как точно са се развивали събитията и кой какви решения е взимал. Така, че това е информация от руснаци, а не от омразните ти англосакси. Например, същия този Сергей Ципляев, който цитирах в преден коментар, и първия руски външен министър Андрей Козирев / 1991-1996 /. Казах ти да не се излагаш, но явно не слушаш. Пробвай дебат с някой, който е необразован и неосведомен, т.е. да е на твоето ниско ниво
                            казваш, че ако онез събития са разказвани от руснак е достатъчна гаранция за верност, както и ако президента на Украина е еврей е доказателство, че на Украина няма неонацизъм и фашизъм... няма Факелни шествия, няма деца които Зигуют, няма легализация и героизация на фашстките помагачи и военни престъпници Бандера и Шухевич........ Божкей, Божкей, откъде ви намират таквиз Скрътски учени...

                            Припомням, че Лавров не се извини, за изказването си за еврейската кръв на Адолф Алойзич, на Еврейската държава

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                              напротив, имаше забрана на руския език на Украина.
                              Такава забрана няма. Никога не е имало.

                              Коментар


                              • Хроника на един псевдореферендум. Драматичен театър в Херсон
                                До 50 души дойдоха да "гласуват". Това се случва в град, чието население е било 300 000 души.
                                Освен това има съмнения, че това не са херсонци, а ватници, докарани от Крим...

                                Жителите на окупирания град Снигиревка, Николаевска област, проведоха митинг срещу "референдума".
                                Те се обявиха против окупацията и заявиха, че не участват във фалшивия "референдум" и не искат да отидат в Русия, а се смятат за Украйна.
                                "Ние, жителите на Снежиревка, се събрахме днес на протест срещу незаконното провеждане на референдума в град Снежиревка и близките села. Област Снежиревка винаги е била Украйна. Беше и ще бъде Украйна. Никога не сме искали и няма да искаме да се присъединим към Руската федерация. Призоваваме жителите на Снигиревка и близките села, да не ходят на референдума и да не участват в незаконното провеждане на референдума. Слава на Украйна!" - казват протестиращите.

                                Това е истинската позиция на жителите на окупираните региони на Украйна!
                                Last edited by barbaron; 23.09.2022, 22:58.

                                Коментар

                                Working...
                                X