IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А бе защо никой не говори за ударите по киев от снощи и днес, срам ли ви е , що ли

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Глупости, какво има да губи Запада? Някаква си кирилива Украйна - че на кого му пука за нея?
      Някаква си кирлива Австрия. Някаква си кирлива Чехословакия. Някаква си кирлива Полша ... опа ...

      Някаква си кирлива Молдова. Някаква си кирлива Грузия. Някаква си кирлива Украйна ... упс ...

      Гледаш малката картинка, а пропускаш голямата.

      Не си нито за едните, нито за другите (уж). Евал си ги и едните и другите, но всъщност искаш това, което иска и Русия - да налапа Украйна.

      Защо? Защото иначе газа, ОЛП, нюка. Ясно де. Ама докога? После да се готви Молдова. Лесна хапка. А после и аз за един приятел питам - Армения и Азербайджан? И току виж докато се усетим и сме на ниво балтийски републики. Тогава какво ще ми приказваш? Същото? А дали тогава ще играе нюка? Как мислиш?


      П.С. Патроните за Украйна се заплащат.

      П.П.С. Путлер ни спря газа. Не ние спряхме покупките.
      Last edited by GiRo; 07.10.2022, 15:22.
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

        Глупости, какво има да губи Запада? Някаква си кирилива Украйна - че на кого му пука за нея? Проблемът е, че накрая Запада (т.е. и ние) ще изяде и солта (студ през зимата и заебана икономика), и тоягите (части от Украйна ще бъдат откъснати и сегашният вариант е най-малкото), и още нещо (повишването на ОЛП на ЕЦБ е жесток кор за всички южни държави, а и навсякъде предтсои да се появят силно радикализирани популисти, за сметка на сегашните джендъро-либерасти).

        А всичко можеше да си мине много просто и в Украйна да се настани един марионетен пропуски режим - щяхме да имаме една по-голяма Беларус в реалната обстановка и кво - на някого пречи ли му Беларус, че да ни пречи и 4 пъти по-големия ѝ еквивалент. Но не, ние ще слушаме САЩ и сега ще го ядем - ми ще го ядем, ама по евроатлантически някакси.

        Искрено се моля оня малоумни в масква да не превърти заради военните неуспехи ид ане ги подпука с нюкчета, но ако помощта за Украйна продължава, е въпрос не на "дали", а на "кога", за съжаление. макар че дребните бомбички са нищо - Нагасаки и Хирошима са живият пример. Вярно, те бяха демократично разбомбени де, а не варварски, по ватнишки, но все пак.

        П.С. А за Азербайджан санкции ще има ли? За един прЕател питам? Ще спираме ли газта оттам, или само ще ѝ налагаме таван на цената? Или и азерите по демократично избиват арменците, а не с варварски и ватнишки методи?

        П.П.С. Ама наистина не разбирам за чий я бистрите тая с укрите и казаците - евал съм ги и едните, и другите. Аз бих спрял на секундата и Турски поток, ама никой няма топки у наше село, но не бих пратил и един патрон в Украйна, ако не се плащат. Виж, ако си плащат, нямам никаква драма - бизнес като всеки друг. Както и с газа - ако путлер дава евтин газ, ми що да не си купуваме от него? Или в Катар/Азербайджан/С Арабия са все демокрации от най-чист вид? Та така - здраве и успехи желая, поне грипчето изчезна, та все е кяр от цялата тая "специална" операция
        Да ти кажа, като гледам как върви Октоберфест в Германия и как в същия момент Лукашенко забранява инфлацията в Беларус на правителствено заседания, да не се окаже напролет, че Ханс и Антоан са платили с по 1000 евро повече за отопление зимата ... и дотам с "Европа умира от глад и студ", пък руский мир се минали от 5 пакета елда и пелмени седмично на 4.

        Разбира се, руснак с мизерия, глад и бедност не можеш го уплаши, но има там едни 15-на милиона руснаци, които видяха и интернет, и канализация, и телефони, и автомобили и ще им бъде тежичко.
        Веднъж вече "проруско марионетно правителство" го играха в Украйна и резултата не беше много розов - 40 млн. души, голяма територия, много промишленост, много зърно, много територии от бивша Австро-Унгария ... не става баш за "Един по-голям Беларус".

        За Азербайджан няма санкции, защото международното право е на тяхна страна. Нагорни Карабах е историческа територия на Кавказка Албания, православния предшественик на днешен Азербайджан.
        Разбира се, според арменците те са си наследници на арменците, основали Арцах, но и за това има множество спорове.
        Като цяло за международната общност НК си е азерски.

        Коментар


        • Tepix, нищо няма да стане ако продължават с войната, само накрая ще са много смешни всички. При руснаците има процес на саморазпускане на армията и то армия която навлезе и постигна успех, с ВСУ ситуацията ще е още по зле. Купуват си по един анцуг и се връщат в другия живот, има толкова много жертви без тела..по някое време ще възкръснат много убити войници. Да правят референдуми да питат народа, нямат подкрепа а искат да имат армии и да водят война. Няма никакво влияние на СМИ, по добре да се занимават с реклама на вафли..

          Коментар


          • Началото на великото ограбване на Европа

            06.10.2022, 17:35
            /Поглед.инфо/ Европейският бизнес, който до последния момент чакаше поне някаква сигурност в украинския конфликт, най-накрая я получи. Настъплението на въоръжените сили на Украйна на Харковския фронт, мобилизацията в Русия и накрая анексирането на окупираните от руската армия територии окончателно убедиха европейския бизнес елит, че този конфликт е сериозен и задълго. Нито една от воюващите страни не се интересува от примирие или дори от прекратяване на военните действия, тъй като няма нито очевидна победа, нито съкрушително поражение, а преговорните позиции на противниците се разминават със скоростта на разширяващата се Вселена, не оставяйки място за компромис и дори теми за дискусия. Значи е време да се разкарат от Европа.

            Още на 22 септември “Блумбърг” публикува сензационна вътрешна информация, че най-големият европейски автомобилен производител - “Фолксваген” - разработва мащабен план за преместване на производството от Германия. От концерна не опровергаха информацията, като посочиха обаче, че не става дума за основните производствени мощности, а за доставчици на компоненти с енергоемки отрасли. В същото време под релокация се има предвид преместване на производствени мощности в рамките на Европейския съюз, по-близо до южните граници на ЕС и крайбрежието, където са разположени или ще бъдат разположени мощности за получаване на втечнен газ.

            Леката версия за преместване обаче беше моментално погребана от експлозиите в двата “Северни потока”. Заплахата от недостиг на газ и електричество надвисна не пред доставчиците на “Фолксваген”, а пред основните заводи, разположени в Германия, Чехия и Словакия. Така на германския бизнес ясно беше дадено да разбере, че няма да се разминат с половинчати мерки и дори посочиха конкретна посока за преместване на производството - в САЩ, където му бяха обещани не само евтин газ, но и солидни данъчни облекчения.

            Така започна голямото ограбване на Европа.

            Холандската химическа компания ОКИ ТВ вече се е насочила към САЩ, като възнамерява да премести европейското си оборудване в индустриални обекти в Тексас. Европейските производствени съоръжения на “Тасла” ще бъдат сгънати и изпратени в САЩ. Сигнали да се премести дава и норвежкият производител на минерални торове “Яра”. Въпреки че Норвегия има достатъчно собствен газ, цената му се определя на британските и европейските фондови борси, което се отразява и на конкурентоспособността на норвежката индустрия. Трябва да очакваме, че в близко бъдеще големите инженерни и металургични холдинги масово ще направят изявления относно съкращаването на производството и преместването им в безопасно убежище.

            Това означава, че развръзката скоро ще придобие лавинообразен характер. По този начин Щатите ще станат – вече станаха – основни бенефициенти от енергийната криза в Европа. В този смисъл „доброто за един американец е смърт за един европеец“. Преместващият се бизнес ще създаде десетки хиляди нови работни места, като ще забави спада на промишленото производство и инфлацията в самите Съединени щати. А бизнесът, който не се премести в Щатите, може да бъде изкупен. В контекста на свиването на фондовия пазар доларът става по-силен - съответният индекс продължава да пълзи нагоре. Предлагането на евтини и същевременно висококачествени активи в Европа ще позволи на Федералния резерв на САЩ скоро да рестартира печатницата без страх от инфлационни рискове.

            Преместването на европейския бизнес ще налее масло а в огъня на социалното напрежение. Само във “Фолксваген” работят почти 300 000 души. Процесът на намаляване на производството и затварянето на фабрики ще бъдат придружени както от сътресения в компанията (почти половината от местата в борда на директорите на компанията се контролират от представители на синдикатите), така и в цялата страна. След машините и конвейерните линии няколко европейци ще отидат в САЩ - инженери и топ мениджъри, чиито задължения ще включват изграждане на бизнес и производствени процеси на новото място.

            Неизпълнените социални и екологични задължения, задълженията към местните общности, намаляването на данъчните приходи в бюджетите на всички нива са неизбежна последица от процеса на релокация. В този контекст процесите на деиндустриализация представляват още по-голяма заплаха от вероятния недостиг на газ тази зима. Европейските газови хранилища са пълни до краен предел, а мерките за намаляване на потреблението дават ефект. Но европейският бизнес, за разлика от европейските политици, не мисли в термините „ден да мине, друг да дойде“ и вече взема болезнени, но неизбежни решения.

            Националните регулатори ще се противопоставят на технологичния поток известно време. Те отлично разбират, че не говорим за краткосрочно командировка: бизнес, който се е преместил в САЩ, заедно с привилегиите ще получи и значителни задължения, от които ще бъде много трудно да се измъкне, освен това компаниите няма да имат нужда от това. Както в случая с прехвърлянето на значителна част от индустриалния потенциал на СССР отвъд Урал през годините на войната, по-голямата част от европейското производство ще остане завинаги в Северна Америка.

            Описаният процес ще отнеме време. Това означава, че САЩ са заинтересовани не толкова от ескалацията на конфронтацията с Русия на украинска територия, а от максималното удължаване на конфликта и нарастването на несигурността. Само в този случай промишлената прахосмукачка ще може ефективно да изсмуче всичко от европейския килим.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Орките в Херсонска област бяха си направили жилище в свинарник

              Служители на СБУ провериха изоставените позиции на окупаторите в Любимовка и установиха, че бойците на "втората световна армия" са се настанили в естествената си среда - в свинарник (https://bit.ly/3CFk6Jz). Те бяха обособили всяко оградено място като свое жилище, в което сушеха дрехите си и се хранеха.

              Освен това сред мръсотията и смрадта в обора орките са поставили откраднати перални машини.
              https://www.unian.net/war/znayshli-s...=unian_channel
              А старшинката се сърди като кажеш на държавата им кочинка
              Не е препоръка за каквото и да било.

              Коментар


              • Айде сега ще видим кои са истинските българи


                Click image for larger version

Name:	IMG_16653555240.jpg
Views:	1
Size:	43.0 КБ
ID:	3973793

                Коментар


                • Орките в Херсонска област бяха си направили жилище в свинарник

                  Служители на СБУ провериха изоставените позиции на окупаторите в Любимовка и установиха, че бойците на "втората световна армия" са се настанили в естествената си среда - в свинарник (https://bit.ly/3CFk6Jz). Те бяха обособили всяко оградено място като свое жилище, в което сушеха дрехите си и се хранеха.

                  Освен това сред мръсотията и смрадта в обора орките са поставили откраднати перални машини.
                  https://www.unian.net/war/znayshli-s...=unian_channel

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                    Точно това е проблема - Русия не може да загуби, ама и Запада не може да загуби.
                    Това означава моментално нападение на Ким срещу Юга, на Пакистан срещу Индия и на Китай срещи Тайван.

                    Един път пусне ли се ядрения дух от бутилката, цялата геополитика, дипломация и относителна система на мир в света ще приключат за 2 часа.
                    Глупости, какво има да губи Запада? Някаква си кирилива Украйна - че на кого му пука за нея? Проблемът е, че накрая Запада (т.е. и ние) ще изяде и солта (студ през зимата и заебана икономика), и тоягите (части от Украйна ще бъдат откъснати и сегашният вариант е най-малкото), и още нещо (повишването на ОЛП на ЕЦБ е жесток кор за всички южни държави, а и навсякъде предтсои да се появят силно радикализирани популисти, за сметка на сегашните джендъро-либерасти).

                    А всичко можеше да си мине много просто и в Украйна да се настани един марионетен пропуски режим - щяхме да имаме една по-голяма Беларус в реалната обстановка и кво - на някого пречи ли му Беларус, че да ни пречи и 4 пъти по-големия ѝ еквивалент. Но не, ние ще слушаме САЩ и сега ще го ядем - ми ще го ядем, ама по евроатлантически някакси.

                    Искрено се моля оня малоумни в масква да не превърти заради военните неуспехи ид ане ги подпука с нюкчета, но ако помощта за Украйна продължава, е въпрос не на "дали", а на "кога", за съжаление. макар че дребните бомбички са нищо - Нагасаки и Хирошима са живият пример. Вярно, те бяха демократично разбомбени де, а не варварски, по ватнишки, но все пак.

                    П.С. А за Азербайджан санкции ще има ли? За един прЕател питам? Ще спираме ли газта оттам, или само ще ѝ налагаме таван на цената? Или и азерите по демократично избиват арменците, а не с варварски и ватнишки методи?

                    П.П.С. Ама наистина не разбирам за чий я бистрите тая с укрите и казаците - евал съм ги и едните, и другите. Аз бих спрял на секундата и Турски поток, ама никой няма топки у наше село, но не бих пратил и един патрон в Украйна, ако не се плащат. Виж, ако си плащат, нямам никаква драма - бизнес като всеки друг. Както и с газа - ако путлер дава евтин газ, ми що да не си купуваме от него? Или в Катар/Азербайджан/С Арабия са все демокрации от най-чист вид? Та така - здраве и успехи желая, поне грипчето изчезна, та все е кяр от цялата тая "специална" операция
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар



                    • Коментар


                      • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                        Аз също не мисля, че войната ще завърши току така и скоро, колкото и да ни се иска. Дали Русия ще използва ТЯО или не, не знам. Знам обаче, че ако този шантаж и се позволи сега, тя няма да спре дотук. Много е изкушаващо да дрънкаш с ЯО и да си взимаш каквото поискаш, но всичко си има граници. Доста територии си взе Русия. От Молдова, Грузия и Украйна. Беларус на практика е вече автономна република. Време е да се спре тук и сега. В противен случай апетитите и ще стават още по-големи и пак ще стигнем до ЯО.

                        Антернативен вариант: Да се намери някой да гръмне джуджето, след което да се де-ескалират нещата. Малко вероятен обаче. Може и още повече да ескалират.
                        Точно това е проблема - Русия не може да загуби, ама и Запада не може да загуби.
                        Това означава моментално нападение на Ким срещу Юга, на Пакистан срещу Индия и на Китай срещи Тайван.

                        Един път пусне ли се ядрения дух от бутилката, цялата геополитика, дипломация и относителна система на мир в света ще приключат за 2 часа.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Владимиру Путину - 70 лет

                          Да живее още много години Владимир путин и да трови още дълги години гьотверените. Господ живот и здраве да му дава
                          Честит рожден ден, Вова! Доказа, че никога не е късно да станеш за резил.
                          Не мога много да пожелая здраве на човек, който заплашва да унищожи света, ако не стане на неговото, но дано внуците ти живеят в един по-мирен свят.
                          Наздаровйе!

                          Коментар


                          • Беларуският защитник на правата на човека Алес Беляцки, руската правозащитна организация "Мемориал" и украинската правозащитна организация "Център за граждански свободи" получиха Нобеловата награда за мир за 2022 г.

                            "Лауреатите на #NobelPeacePrize представляват гражданското общество в своите страни. През годините те са насърчавали правото да се критикува правителството и да се защитават основните права на гражданите. Те полагат изключителни усилия за документиране на военни престъпления, нарушения на правата на човека и злоупотреба с власт. Заедно те показват значението на гражданското общество за мира и демокрацията", се казва в доклада.

                            Както знаете, Центърът за граждански свободи е основан през 2007 г. Те описват мисията си като утвърждаване на правата на човека, демокрацията и солидарността в Украйна и региона на ОССЕ за утвърждаване на човешкото достойнство.

                            Коментар


                            • Укробеженка в Польше

                              Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/147242-...-v-polshe.html
                              Politikus.info

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Владимиру Путину - 70 лет

                                Да живее още много години Владимир путин и да трови още дълги години гьотверените. Господ живот и здраве да му дава
                                Господ (ВСУ) друго му е приготвил, не нека да не го плашим още от сега.

                                Коментар

                                Working...
                                X