IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Означава и друго.
    Ловеца излиза на лов за зайци, отстрелва колкото може и се прибира с електричката...

    пп Само тези къси гащи с които му се проветряват слабините в движение, не ги вдявам.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
      Огромен проблем за Русия заради новия военен съюз на Украйна и Полша

      Най-важното

      "Украйна ще има възможност да създаде цяла поредица от военно-промишлени "хъбове" (както сега е модерно да се казва) на своя територия, но защитени от въздуха от Полша т.е. страна-член на НАТО". Това посочва Машовец, визирайки целия текст на споразумението и следните две точки:

      - клауза, предвиждаща "много тясна интеграция" на отбранителните индустрии на двете страни (включително разполагането на мощности на отбранителната индустрия на територията на двете държави)

      - клауза, предвиждаща "разработването на механизъм, в рамките на който Полша ще има възможност да използва своите системи за противовъздушна отбрана (ПВО), за да сваля руски ракети и дронове във въздушното пространство на Украйна, ако те се придвижат към Полша..."

      И още един важен аспект – след като ще има защитена от полската ПВО зона на украинска територия, самата Украйна ще може да дислоцира на нови места своята ПВО, за да изпълняват нови задачи и да постигат нови цели. Това значи повече неприятности за руската армия.
      Добре, а как според теб, Полша ще възстанови най-важния украински евсурс и за чий и е да го прави? Говоря за живата сила.

      Коментар


      • САЩ и Германия са осуетили плановете на руските власти да убият ръководителя на корпорацията Rheinmetall, която доставя оръжия на Украйна, съобщи CNN, цитирайки петима американски и западни служители.

        Събеседниците на журналистите твърдят, че планът е бил част от по-голям заговор за убийство на ръководители на компании от отбранителната промишленост в цяла Европа.

        Според изданието, веднага щом американското разузнаване научило за плановете на руските спецслужби, те незабавно предали информацията на германските си колеги и те успели да спрат опита за убийство.

        Според журналистите Папергер "е бил очевидна мишена", тъй като концернът Rheinmetall е най-голямата германска фирма в областта на отбраната, която доставя на Украйна 155-милиметрови артилерийски снаряди. През следващите седмици компанията открива завод за производство на снаряди в Украйна, което според един от източниците на СNN силно "тревожи" руските власти.

        Коментар


        • ребятките, я разкажете нещо за БРИКС-а

          "Генассамблея ООН приняла резолюцию о безопасности ядерных объектов Украины

          В резолюции осуждается российская агрессия против Украины. Генеральная Ассамблея ООН призывает к выводу российских войск с украинской территории, включая Запорожскую АЭС.

          Резолюцию одобрили 99 государств, воздержались 60, против было 9 - Беларусь, Бурунди, КНДР, Куба, Мали, РФ, Сирия, Никарагуа и Эритрея."

          пп
          в ООН въздържал означава мълчаливо съгласие

          Коментар


          • bota156, например тук обичат пилешки бутчета, преди 12 години цената им беше 2.14 за килограм на едно място и варираше до под 2.40..Тези дни на най евтината цена 6.70..Много неща са с 3 пъти нагоре цени и то хранителните стоки. При други стоки сега може и дефлация да се случи, не го изключвам но това ще е обратно на тренда движение на цените защото в хората няма пари и парите са ако някой вземе кредит и го похарчи, да минат тези пари и да опосредствят много търговия. Така работи, аз не те лъжа - никъде няма на склад трилиони да стоят, такова нещо не съществува, реално парите в обръщение са една капка в морето в сравнение с търговията която трябва да опосредствят.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

              Я кажи 10 основни храителни стоки за БГ примерно.
              Месо, яйца, олио, хляб, захар, сирене, кайма, боб, ориз, домат, чушки ....
              Няма и 100% от началото на демонкрадцията (айде от деноминацията 99г или 98 беше).
              Другите обаче зависещи от държавата - гориво, ток, вода, газ, алкохол, цигари ... майка плаче
              А услугите кат подстрижката - беше 2,50 сега е 12лв, за кръчма е безбожна работа - една наливна бира 11 лева, в дървено капанче 4лв !?!?!?
              А сега постави и заплатите срещу тези цени

              И се замисли - има ли релация заплати <=> цени
              и какви са релациите между корупция, партийни куфарчета, русия, заплати, цени и т.н.
              Last edited by barbaron; 12.07.2024, 10:58.

              Коментар


              • Пробив е малко вероятен. Според Вашингтон руската офанзива в Украйна се е провалила

                Руската армия е загубила цялото превъзходство, което доскоро изглеждаше, че има на бойното поле. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се противопоставят успешно на агресора, въпреки че самите те не могат да преминат в настъпление. Но докато Украйна е малко вероятно да освободи цялата окупирана от Русия територия, тя все пак може да излезе победител във войната, твърдят американски служители, които разполагат с чувствителна разузнавателна, военна и дипломатическа информация.
                Лошо подготвените руски части не могат да проникнат в украинските отбранителни укрепления, които са получили подкрепа под формата на западно оръжие. Следователно руската армия едва ли ще постигне значителни териториални придобивки, казаха американски официални лица пред The New York Times.
                Според тях проблемите на руската армия значително са променили динамиката на военните действия. Доскоро изглеждаше, че късметът е на тяхна страна: украинските въоръжени сили изпитваха сериозен недостиг на боеприпаси и жива сила, докато Русия имаше значително предимство в огневата мощ и числеността на войските.
                "Тя готви мащабна офанзива в началото на лятото", многократно предупреди украинският президент Володимир Зеленски през пролетта. За това писаха и руски медии, позовавайки се на източници, близки до Кремъл, където превземането на Харков се смяташе за "реалистична цел".
                Нахлуването в района на Харков на 10 май, на което украинските части първоначално не успяха да противодействат, изглежда потвърди тази ситуация. Но сега пенсионираният полковник Виктор Алкснис в своя z-канал дава еднообразни извадки от докладите на Генералния щаб на Руската федерация за май-юли, в които се казва, че руските части край Волчанск (на около 6 км от границата) продължават да настъпват и "водят успешни битки".
                "За каква успешна офанзива на нашата групировка можем да говорим, когато е налице позиционна безизходица от типа на Вердюн през 1916 г.?", пита Алкснис. За почти два месеца, от 16 май (когато украинските въоръжени сили спряха пробива), "общото настъпление на руските войски във Волчанско направление е до 200 метра", уточнява той.
                Майкъл Кофман, старши сътрудник в Центъра за руски и евразийски изследвания Карнеги в Берлин, който наскоро посети Украйна, обобщава: "Украинските войски са разпръснати по фронтовата линия и са изправени пред трудни месеци на битки, но голям руски пробив сега е малко вероятен".
                Ситуацията може да се промени само, ако има някакво преразглеждане на руската стратегия, като например ново обявяване на мобилизация или промяна в подхода към обучението на войници, казват американски служители.
                Лидерите на НАТО, които се събраха за откриването на срещата на върха на алианса във вторник, могат с основание да заключат, че усилията им да подкрепят Украйна са дали резултати, посочва NYT. На срещата, в която ще участва и Зеленски, ще бъде представен план за координиране на доставките на оръжия, ще бъде обявено отпускането на 40 милиарда евро годишна военна помощ (все още не е възможно да се договорят редовни плащания за по-дълго време), а също и някакъв вид обещание, че в бъдеще Украйна ще може да стане член на НАТО.
                Макар в Киев да настояват, че се борят за освобождаването на окупираните земи, във Вашингтон, според източници на NYT, все повече вярват, че войната по същество вече се води, за да се гарантира мястото на Украйна в НАТО и Европейския съюз, докато ще бъде почти невъзможно да се върнат всички територии. Но дори и без това Украйна пак може да излезе победител от военната конфронтация с Русия, като се доближи до Европа и НАТО, казват някои официални лица.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  barbaron, само че аз много помня и включително и цени, мога да ги кажа точно какви са били преди 14 години и какви са сега, стоките които хората купуват и без които не могат са поскъпнали 300% и инфлацията както я казвам неточно 10% всъщност е 30%, за 2 % и дума не може да става. Такова нещо дългосрочно няма и няма и да има никога.
                  Я кажи 10 основни храителни стоки за БГ примерно.
                  Месо, яйца, олио, хляб, захар, сирене, кайма, боб, ориз, домат, чушки ....
                  Няма и 100% от началото на демонкрадцията (айде от деноминацията 99г или 98 беше).
                  Другите обаче зависещи от държавата - гориво, ток, вода, газ, алкохол, цигари ... майка плаче
                  А услугите кат подстрижката - беше 2,50 сега е 12лв, за кръчма е безбожна работа - една наливна бира 11 лева, в дървено капанче 4лв !?!?!?
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • barbaron, само че аз много помня и включително и цени, мога да ги кажа точно какви са били преди 14 години и какви са сега, стоките които хората купуват и без които не могат са поскъпнали 300% и инфлацията както я казвам неточно 10% всъщност е 30%, за 2 % и дума не може да става. Такова нещо дългосрочно няма и няма и да има никога.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Средната годишна инфлация в западните страни е 10%, а не 2%...
                      Вашето твърдение съдържа много неточности и погрешни предположения относно инфлацията и нейното въздействие върху икономиката. Нека разгледаме фактите:
                      • Средната годишна инфлация в западните страни не е 10%. Според данните, инфлацията в развитите икономики е била значително по-ниска. Например, в страните от OECD общата годишна инфлация при потребителските цени се е понижила до 1,2% през декември 2020 г.[5]
                      • Не е вярно, че инфлацията внезапно скача от 2% до 300% по време на криза. Инфлацията обикновено се променя постепенно, освен в случаи на хиперинфлация, които са изключително редки в развитите икономики.
                      • Умерена инфлация (около 2%) се счита за здравословна за икономиката, а не "нездравословна", както твърдите. Централните банки, като Европейската централна банка (ЕЦБ), целят инфлация близо до, но под 2% в средносрочен план[2].
                      • Високата инфлация (10% или повече) не "движи напред" икономиката. Напротив, тя може да създаде икономическа нестабилност и да намали покупателната способност на потребителите.
                      • Относно продажбите и цените: Високата инфлация не означава автоматично, че хората нямат пари за покупки. Важни са реалните доходи (коригирани спрямо инфлацията) и общото икономическо състояние.
                      • Лизингът и кредитирането са финансови инструменти, които се използват независимо от нивото на инфлация. Те не са директно свързани с инфлационните процеси по начина, по който го описвате.
                      Важно е да се разбере, че икономическите процеси са сложни и взаимосвързани. Инфлацията е само един от многото фактори, които влияят върху икономическото развитие и потребителското поведение. Централните банки и правителствата използват различни инструменти за управление на инфлацията и стимулиране на икономическия растеж[2][5].

                      Citations:
                      [1] https://www.nsi.bg/bg/content/2539/%...8F%D1%82%D0%B0
                      [2] https://www.ecb.europa.eu/press/annu...d3633e.bg.html
                      [3] https://balans.bg/spravochnitsi/inflation
                      [4] https://www.nsi.bg/bg/content/12422/...B5%D0%BD%D0%B8
                      [5] https://www.ecb.europa.eu/press/annu...fb81ae.bg.html

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                        Ето тук може да видите как санкциите в Русия "не работят". От 1 юли 2024г лихвите в Русия за жилище са вече между 17% и 22%, а за кола към 22-27% и т.н.
                        https://www.youtube.com/watch?v=VTMrSCsGAl8
                        А ето тук можете да видите как "загнилият" запад (Франция) "страда" от санкциите

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Те наистина я държат на 2%, ако въобще може да я изчислят, но средно статистическата в голяв времеви интервал си е 10% и това се случва чрез една дълбока криза. В механизма на създаване на пари е заключено всичко това, за да има търговия парите няма как да не се създават чрез кредити защото така се създават много пари, достатъчно много. Иначе никой няма да рискува да емитира много свежи пари, те веднага ще се обезценяват понеже няма да има какво да се купува с тях. Сега варианта е инфлацията да не се държи на измислени 2%, а да се подържа емисионно на 10% чисто математически се изчислява и прави толкова. Първо трябва много точна статистика за реалната икономика и второто е новите пари да се инжектират на мястото на данъците, сиреч данъци няма да има и ще станат символични, защото дъжавата се ще подържа с тези постоянни нови емисии. Сега данъците не може да ги махнем или намалим, липсва механизъм който да ги замести, намаляват се единственно като първо се съберат и после се върнат, това се прави сравнително лесно. Механизма който да я върши тази работа трябва да се разработи, за да стане трябва да се плати. Плаща се, прави се и с тези кризи се приключва веднъж завинаги. Другия вариант е Китай да осинови тези държави, само че той иска да им продава стоки, имат си достатъчно китайци на които трябва да осигурят нещата. Сащ, Европа и Русия се явяват в другата част на Света, която трябва да се грижи за себе си сама в това отношение..иначе всички на Планетата сме заедно, едно цяло същество. По друг начин не може да се организира. Чакат ни проблеми, занимаваме се с безсъдържателни войни, който нищо ново не ни дават а трябва да оцеляваме и това става само чрез нови неща. Военен съюз..само че той е толкова малък и ограничен че проблемите които трябва да реши ще го унищожат, има неща за които трябва да плащат абсолютно всички - цялото население на планетата и не с пари, а с уменията си ще участват и това ще стане и ще го правят с отговорен ентусиазъм.
                          Тук си прав.Войната в Украйна е безсмислена и е продиктувана единствено от руският империализъм и желанието на Путин да се прави на руски цар.

                          Коментар


                          • Те наистина я държат на 2%, ако въобще може да я изчислят, но средно статистическата в голяв времеви интервал си е 10% и това се случва чрез една дълбока криза. В механизма на създаване на пари е заключено всичко това, за да има търговия парите няма как да не се създават чрез кредити защото така се създават много пари, достатъчно много. Иначе никой няма да рискува да емитира много свежи пари, те веднага ще се обезценяват понеже няма да има какво да се купува с тях. Сега варианта е инфлацията да не се държи на измислени 2%, а да се подържа емисионно на 10% чисто математически се изчислява и прави толкова. Първо трябва много точна статистика за реалната икономика и второто е новите пари да се инжектират на мястото на данъците, сиреч данъци няма да има и ще станат символични, защото дъжавата се ще подържа с тези постоянни нови емисии. Сега данъците не може да ги махнем или намалим, липсва механизъм който да ги замести, намаляват се единственно като първо се съберат и после се върнат, това се прави сравнително лесно. Механизма който да я върши тази работа трябва да се разработи, за да стане трябва да се плати. Плаща се, прави се и с тези кризи се приключва веднъж завинаги. Другия вариант е Китай да осинови тези държави, само че той иска да им продава стоки, имат си достатъчно китайци на които трябва да осигурят нещата. Сащ, Европа и Русия се явяват в другата част на Света, която трябва да се грижи за себе си сама в това отношение..иначе всички на Планетата сме заедно, едно цяло същество. По друг начин не може да се организира. Чакат ни проблеми, занимаваме се с безсъдържателни войни, който нищо ново не ни дават а трябва да оцеляваме и това става само чрез нови неща. Военен съюз..само че той е толкова малък и ограничен че проблемите които трябва да реши ще го унищожат, има неща за които трябва да плащат абсолютно всички - цялото население на планетата и не с пари, а с уменията си ще участват и това ще стане и ще го правят с отговорен ентусиазъм.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Средната годишна инфлация в западните страни е 10%, а не 2%..Тя е 2% и хоп криза и цените станали тройни. Което е абсолютно нездравословно за икономиката, защото 10% ще я движат напред , а 300% за нула време чрез криза я дълпат назад. Ти сега ако произвеждаш нещо и трябва да го продаваш на свободен пазар и е скъпо няма да има кой да ти купува, защото нямат натрупани пари. Затова те казват ще минем всичко на лизинг, защото трябва да продават..
                              Всъщност инфлацията е 2.4 процента за държавите от еврозоната. https://ec.europa.eu/eurostat/web/pr...ropean%20Union.

                              Коментар

                              Working...
                              X