Gerasim_Burgaski, за теб го е казала.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Таткото на прокудения от Калифорния с нов гениален план. Да разбирам ли, че Матушка се е отказала от Киев и Одеса окончателно?!?
https://www.investor.bg/a/527-svyat/...i-strani-ot-es
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение.. Главите на русофилите са пълни с какви ли не глупости, не виждат вече и най-простите неща.
На етап озадачение и отричане са повечето затрудняващи се от логическа верига дори на два факта.
пример:
имаме факти
1.Липса на ударени големи цели в Киев с нужния голям взрив който носи кинжала
2.МО на РФ твърди че е ползвал кинжали
иии неискащия да види вади извод - ето видяхтели как яко удрят кинжалите
1.Унищожен е ядрен носител във вътрешността на Русия
2.Всички тамошни носители ги изтеглят в Мурманск
иии неискащия да види вади извод - ето вече подготвят ядрения удар, само да посмеят да ударят по Русия
1.Финландия влиза в НАТО
2.Русия изтегля войските си от тамошната граница
ииии - НАТО било агресор опасност за Русия
И така с хиляди факти, карат вече само на голата вяра - точно религиозни фундаменталисти - като прасе в атака срещу шиш
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеМинаха на други горива, не икономисват. Гориво по тръба трудно се налага, трябва време и спокойствие да се докаже че е сигурно.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Медведев пригрозил превентивным ударом за поставки ядерного оружия Киеву
Дмитрий Медведев: Россия нанесет превентивный удар, если Украине дадут ядерное оружие
Если Украина получит от Запада ядерное оружие, «тогда это будет означать, что будет прилет к ним ракеты с ядерным зарядом», сказал Медведев, не уточнив, куда именно
Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/politics/26/05/2023/64703dc49a79471b03774b28?utm_source=yxnews&utm_med ium=desktop( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Те ще ги доставят но потреблението като го няма какво ще го правят ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Много ми е интересно,какво ще се случи ,ако украинците вземат,та вземат властта в Кремъл...Мисля,че веднага ще забравят и за САЩ и за Европа.... Спомни си украинската клика на Хрушчов в Кремъл и Карибската криза....Да не стане - жална ни майка...
Факта, че САЩ започва бавно да вкарва Китай в същата реторика каквато е и към Русия не ми допада.
Като тази с вдигането на пръст относно Черно море и защита от евентуална китайска заплаха. Какъв ще го дири и какви интереси има Китай в Черно море, че да говорят на такъв дипломатически тон не ми е много ясно. Ако някой има идея нека сподели.Last edited by Kris_; 26.05.2023, 15:29.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Интересното е че, днешният "украински" език, го наричат "Суржик" и е сбор от всички извращения с и около руския, на който, са писали и Гогол, и Шевченко.
Еквивалента му в Беларус е трасянка. Оттам и израза „какая разница”.
Различните диалекти:
Last edited by Kris_; 26.05.2023, 00:57.
- 1 like
Коментар
-
Паролата е " паляни́ця " ...Ако не е произнесеш правилно ,значи си кацап...Челюстта на кацапите е по-различна и затова не могат да я произнасят правилно...Така разправят украинците.....Челюстта им била по-различна...Ха-ха-ха....Боже!
Ей това е културна програма за малцинствата им:
https://www.youtube.com/watch?v=Oi-t55SYdq8
Може да се направи разликата когато нашите сънародници, които говорят само руски и тази водещата от техния културен център, която говори на украински.
- 1 like
Коментар
-
гледам тука се е превърноло в първокурсен кръжок по наречия, диалекти и руско-украинска фиология
няма лошо, най вероятно тва е загрявка по плашене със студа и нямането на газз за сезон 23-24; все пак иде лято …,
няма лошо, с плашенето сезон 22-23 не се получи,
ако не се получи сезон 23-24, е ко толко ще доде сезон 24-25
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВати работата дебела май. На путя му вдигнаха мерника:
Пригожин прогнозира революция в Русия, ще се повтори ли 1917-а?
Ще загуби ли в конфликта срещу Украйна?
Според него, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита "си клатят задниците" на слънце, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.
https://www.dnes.bg/usa/2023/05/24/p...-1917-a.570773
- 1 like
Коментар
-
Така е ,спор няма ....За пръв път като чуеш някои от думите,е трудно да ги разбереш -дивитися,я бачу и т.н. ,трябваше да ги чуя няколко пъти,за да разбера ,какво означават.......Ама аз и на руски все още много думи ги чувам за първи път и се чудя ,какво означават,докато не се ориентирам от общия текст....Убеден съм ,че и руснаците също не разбират доста думи ,но от общия текст се ориентират....Но разликата е ,че аз съм го учил руския години наред в училище,за да мога да го разбирам,а руснаците никога не са учили украински и въпреки това го разбират ...Я му пусни нещо на руски на един днешен български младеж,който никого не е учил руски, да видиш колко разбира,ще гледа на парцали....
Опитвам се да намеря един чужденец, който ютуб ми беше изкарал преди около година-две на произволен принцип, чрез алгоритъма, но още не го намирам. Знаеше руски и го използва свободно, и в момента, в който попада на сервитьорка, която говори само украински и край. Всичко приключва. Нищо не разбира. Не е такъв случаят с македонския и българския.
И да ви кажа нещо, което може да ви е интересно. Езиците се делят на две основни категории - аналитични и синтетични.
Трудно ми е да го обясня накратко, но това е свързано с морфологията в един език и използването на повече или по-малко неща в съставните части на изречението.
Всички латински езици са синтетични.
Естествената еволюция е един език като добие зрялост да премине към аналитичен. Това накратко означава, че аналитичните езици са по-стари и по-древни. Колкото по-аналитичен става даден език, толкова повече думите се сливат и се изчиства излишното. Резултата е, че с малко казваш много. Най-известния и популярен аналитичен език е английският. От всички така наречени славянски езици, само българския и македонския са аналитични. Всичките останали са синтетични. Македонския е български диалект, затова е логично и той да е аналитичен, защото колкото и да са вкарали сръбцизми цялата му основа на граматиката е български. Това е много съществено, ако искаш да учиш друг език. И аз не ги знаех тези неща, докато не ми се наложи да се запозная като започнах да уча един синтетичен език с латинска основа, и тогава се сблъсках с понятието синтетичен език. Ако някой, на който майчиният му език е аналитичен е много по-трудно за него да обърне логиката в подредбата на изказа си и всичките допълнителни частици, защото това е като от изчистено да отидеш на мръсно, като връщане назад в еволюцията.
П.П. - Между другото, това можем да го изпозлваме за основно доказателство относно откъде идва македонския език когато зеят по разните му исторически комисикий, а именно, че произхжда от българския, защото той в същината си е български диалект.Last edited by Kris_; 26.05.2023, 00:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Това е глагола „имам” в първо лице.
він має - той има. Чудо е.
Но има много други, примерно рiк, година[ходина] с гърлено х, което дори не е точно х. Въобще голям зор е и за произнасяне.
Да не зпочвам пък с е-тата и и-тата им.
И между другото, те не могат да произнасят нашето „е”.
Коментар
Коментар