IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Vergil1975, кой има интерес да свърши войната, тя е да създаде страх и паника, ти ще я свършвали бързо. САЩ си въобразяват че като се създаде размирна обстановка навсякъде и парите и богатствата ще потекат към тях. Колко е цинично, но е по добре да я държат там, защото ако спрат веднага почват на друго място.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

      Обещават, ама и дават, в повечето случаи по-много от обещаното. Понякога се бавят, а друг път ни изненадват, като дадат още преди да са обещали. Също така доста държави като България дават, ама искат това да остане в тайна от собствения им народ. Цялата истина ще я разберем чак след войната.

      В момента всички западни разузнавания в един глас казват, че Путин наистина подготвя голяма офанзива за след около 2 месеца и затова са се разтропали колкото се може по-бързо да дадат на Украйна колкото се може повече оръжие. Явно виждат някаква заплаха в тази офанзива.
      Докато се наканят тез, джуджака ще направи 5 операции, и може да вземе и одеса. 300 000 могилизира, 100к да са умрели ранени, пак има 200 000 вече обучени и въоражени. Запада докато се накани, укрите може да вдигнат белия байряк.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

        Точно така. Досега войната можеше да е свършила ако Украйна беше въоръжена с танкове, самолети,хеликоптери,повече Хаймърс и по-далекобойни ракети за тях.
        И със сигурност много, много спасени животи, о от двете страни! За съжаление някой има интерес това безумие в 21 век да продължи.

        Коментар


        • Frosty, добре а защо наистина не се изтеглят, да приберат населението в Русия и да им оставят двете области празни. Вярно е че натискат руски говорящите да ги изпращат на фронта, но и с украинско - полски говорящите не се случва нищо хубаво.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

            ------------------------------
            По-точно ще бъдат похарчени и пожертвани за евро-?ейските "ценности".

            Зеленски и украинските политически корумпета получават тлъсти хонорари в банковите си сметки, за пращат украинци за пушечно месо на фронта, които да поддържат войната срещу Русия на всяка цена .
            На украинския президент въобще не му пука за украинците. Особено за руско-говорящите украинци от източната част, които биват пращани да умират на фронта.

            Цялата проклета политическа върхушка в Украина са платени марионетки на САЩ, и въобще не им пука за живота на собствените им сънародници...
            Те имат само една заповед от американските си спонсори и господари - война с Русия на всяка цена!
            Кое е интересно за "тлъстите пачки". Излезе информация, че щатите пращат одитори да проверяват разходването на средства и оръжия. И днес имаше предупреждение, че се очаква от Москва да има много фалшиви новини за корупция в Киев. Направо да паднеш.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
              https://www.youtube.com/watch?v=tRHE...йПервым

              Изпълняват си задачата. Война до последнияя украинец.
              Украинците получават призивки масово, вкл. в чужбина от посолствота.
              Горките украинци. Ще умират за еврогейски ценности.
              ------------------------------
              По-точно ще бъдат похарчени и пожертвани за евро-?ейските "ценности".

              Зеленски и украинските политически корумпета получават тлъсти хонорари в банковите си сметки, за пращат украинци за пушечно месо на фронта, които да поддържат войната срещу Русия на всяка цена .
              На украинския президент въобще не му пука за украинците. Особено за руско-говорящите украинци от източната част, които биват пращани да умират на фронта.

              Цялата проклета политическа върхушка в Украина са платени марионетки на САЩ, и въобще не им пука за живота на собствените им сънародници...
              Те имат само една заповед от американските си спонсори и господари - война с Русия на всяка цена!
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Mateev, ако ще се бият конвенционално е достатъчно руснаците да разкарват украинците с новата им подарена техника и само да понавърти километри, тя ще окапе. Хаймарсите мернах някой писал че камиона им е трошлив и са предимно в ремонт, обаче цензуранет не допуска инфо, пък и интернет нямат ...така не знаем какво се случва.

                Коментар


                • И не мога да разбера САЩ за къде напъват, щом технологията за водородна бомба е попаднала в Китай..те са просто пътници. Неизбежно ще се скарат с Китай и той има индустрия, а и това е лесно за производство..той ще ги избомби.

                  Коментар


                  • Руснаците не са глупави и много добре знаят как се прави офанзива, още повече че вече направиха грешката със широкомащабно настъпление, което се провали. Затова може да се очаква, че следващата офанзива на Путин ще има следните параметри:

                    1. Ще се направи с пресни сили и с нови военни формирования, без да се закачат съществуващите формирования по фронтовата линия.

                    2. Ще се направи колкото се може по-масова с превъзходство в техника и жива сила 6 до 10 пъти повече, отколкото на украинската защита

                    3. Ще се направи в тесен участък от фронта именно с цел постигане на тотално превъзходство в техника и жива сила.

                    4. Най-вероятната цел е Киев и най-вероятно пробива и бързото придвижване към Киев ще го направят много лесно.

                    5. Остава загадка как ще се справят там на подстъпите на Киев, още повече ако Украинците вече са получили по-голяма част от обещаното въоръжение

                    Абсолютно същото с абсолютно същите параметри подготвят и Украинците, само че на южния фронт. При Украинците обаче все още няма достатъчно въоръжение за този план. И сега имаме едно състезание във времето кой първи ще заппочне собствената си офанзива, като така ще обърка офанзивата на врага. И това състезание във времето кара западния свят да се разтропа с бързата доставка на колкото се може повече бронетехника, която е предназначена за нападение, а не за защита.

                    Който изпревари и първи започне офанзивата, той ще принуди другия да премине в защита и ще му обърка неговите собствени планове за офанзива.
                    Last edited by Mateev; 28.01.2023, 22:37.

                    Коментар


                    • Надай се ти да ти дадат..в тефтера им има само страница със списък на тези от които ще вземат, списък за даване нямат.

                      Коментар


                      • Mateev, направно ги скъсаха простите украинци да им дават, 2 трилиона евро имат в Европа донорски пари изкарани в Украйна и замъкнати в Европа от техните олигарси. Може да се обзаложим, че САЩ смятат тези пари при тях да идат като избягат от Европа, а не в Украйна. Така че те си плащат за желязото скъпо и прескъпо. Така стоят нещата в реалния Свят в момента, а да не говорим колко е отваратително да мобилизират хора и да ги изпращат на измисления фронт, като в мелачка за месо. И най важното и Китай се е сдобил вече с технология за водородна бомба, чиста водородна бомба. Няма да се учудя ако и САЩ я имат, могат да направят такова оръжие. Къде са тръгнали на такава свръхконфронтация, те искат да затрият Света ли ? Не им се живее явно !
                        Руснаците като виждато колко са нагли, защото не се изтеглят, ако приемем че те са свястната страна ? Защото и те нещо са се дехуманизирали. При всички положения Украйна обрана и осакатена към тях ще се обърне после.

                        Коментар


                        • На фона на пълномащабната руска инвазия в Украйна, през 2022 г. банковият сектор на агресора е получил 19 пъти по-малко печалба, отколкото през 2021 г.

                          Според руския "Комерсант", който се позовава на данни на Централната банка на Руската федерация, през 2022 г. банковият сектор на страната-окупатор е получил 203 милиарда рубли печалба, докато година по-рано печалбата е била 2,9 трилиона рубли.
                          „Печалбите спаднаха значително в сравнение с рекордния резултат от 2021 г., когато банките спечелиха 2,4 трилиона рубли. В същото време загубите през първата половина на 2022 г. надхвърлиха 1,5 трилиона рубли, главно поради преоценка на валутата“, се казва в материала, предаде агенция УНИАН.

                          Кредитните институции са приключили годината със значителни загуби.

                          На 27 юни 2022 г., за първи път от сто години, Русия обяви фалит по държавния дълг. В края на август 89% от руснаците са останали без спестявания, посочи проучване. РФ търпи огромни икономически загуби заради решението на Путин да започне война срещу Украйна.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                            То стана като на циганска сватба - само обещания.
                            Обещават, ама и дават, в повечето случаи по-много от обещаното. Понякога се бавят, а друг път ни изненадват, като дадат още преди да са обещали. Също така доста държави като България дават, ама искат това да остане в тайна от собствения им народ. Цялата истина ще я разберем чак след войната.

                            В момента всички западни разузнавания в един глас казват, че Путин наистина подготвя голяма офанзива за след около 2 месеца и затова са се разтропали колкото се може по-бързо да дадат на Украйна колкото се може повече оръжие. Явно виждат някаква заплаха в тази офанзива.
                            Last edited by Mateev; 28.01.2023, 22:20.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                              То стана като на циганска сватба - само обещания.
                              Точно така. Досега войната можеше да е свършила ако Украйна беше въоръжена с танкове, самолети,хеликоптери,повече Хаймърс и по-далекобойни ракети за тях.

                              Коментар

                              Working...
                              X