IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
    bota156, 400 милиона със сигурност го ползват. Проблема е че на тях не може да им светне лампата да раздадат яко пари, от това всички ще спечелят и няма никакъв риск за еврото. Риск има ако не го направят. Съвсем сериозно, те трябва да поемат държавните разходи в повечето страни в ЕС почти напълно. Пари за Украйна има много, не виждам защото трябва да ги събират.
    то 6 милиона ползваме и лева ама ни лева ни еврото НЯКОЙ друг го бръсне за слива.
    за печатането - риска си го има и още как. Вече Русия не иска шумата наречена евро. Има 3 стълба на икономиката - природни ресурси, най-вече ЕНЕРГИЯ, човешки ресурси - работна сила, повтарям РАБОТНА, а не старчоци, и технологии. ес е изостанала или НЯМА и трите = тотал щета. Въпрос на време е ОГРАБВАНИТЕ да се осъзнаят и кулата от напечатани пари(финансов капитал) да се запали
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • bota156, 400 милиона със сигурност го ползват. Проблема е че на тях не може да им светне лампата да раздадат яко пари, от това всички ще спечелят и няма никакъв риск за еврото. Риск има ако не го направят. Съвсем сериозно, те трябва да поемат държавните разходи в повечето страни в ЕС почти напълно. Пари за Украйна има много, не виждам защото трябва да ги събират.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

        Честно ти казвам,че тия 5 милиарда лева са незначителна сума на ОБЩОТО КОЛИЧЕСТВО ЕВРОФОНДОВЕ.За България са много, но няма да намалеят значително.
        5 милиарда лева са нетния ни плюс, при това всяка година - брой го, че все едно няма д аимаме ръст на БВП, ceteris paribus, и така десетилетия. Общият бюджет на ЕС за тази година е около 170 милиарда евро приходи и разходи, т.е. ние сме към 2% от разходите на ЕС, ама не сме само ние За Украйан досега са отишли към 20 милиарда евро, нали, че не следя точно - засега се водят заеми, които, разбира се, никога няма да бъдат върнати и това го знае всяко хлапе. Аре представи си, че едни 20% от разходите на ЕС следва да отиват за Украйна, и това като минимум, какво правим? Ще увеличим вноската на всички с 20% ли? Или може би с 30-50%? И как ще се приеме това от обществото в съответните държави? Да пробваме ли с нашето

        Оф, все забравям, че орките ще платят всичко и 5 поколения напред ще ядат само брезова кора, като междувременно ще си предадат ядрените оръжия на Украйна и благосклонно ще се дупят всеки път за всико, което им се поиска, все едно са немците 70 години след ВСВ. А един мармот...
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

          Гей , но виртуоз и гении, не обикновен и редови като повечето соросоиди . Плюс това и в Русия и в България антагонизма е само срещу нахалния , крещящия , искащ внимание и промяна на ценностната система хомосексуализъм . Към тия с прайдовете , перата в задника и '' родител 1 и родител 2 '' .
          А и поста ми беше против апартейда и сегрегацията която тече в пълна сила към всичко руско - велико и талантливо . Ти просто си доказателство на това , като издънка на западното мислене . Щом само гейското в биографиите на гениите те влече - търси си го
          Аве кво ви бъркат тея гейове нз? Повече гейове значи повече жени за нас. Давайте гейове - множете се.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

            Я кажи коя страна ползва еврото ве?
            НИКОЯ - само прецаканите да влязат в НЕФЕЛНИЯ съюз.
            За лекуване на тежка неграмотност има едни статистики за валутните потоци, кое колко участва в световната търговия. Потърсете па прочетете,
            може да почешете репата и с факта, че преди появата на еврото, долара е стигал 88% от всички трансфери, сега е по-малко.
            Канешно е заради рублата

            Коментар


            • Путин изисква напредък.
              Руският Генерален щаб е ужасен.
              Има библейска паника
              30 януари 2023
              „Генералният щаб е ужасен от заповедта на Путин за нападение, Русия може да загуби остатъците от армията в това клане“, казва професор Соловей, вътрешен човек от Кремъл.
              Руските генерали са изключително недоволни от заповедта на лидера на Кремъл за настъпление в Украйна, казва Валерий Соловей.
              Още през февруари руската армия ще започне ново мащабно настъпление в Украйна. Кремъл иска да стигне навреме, преди масивни нови оръжия на НАТО да бъдат изпратени в Украйна.
              Според него назначаването на Валерий Герасимов за командир на окупационната групировка на руските войски в Украйна е един от ключовите признаци за подготовка за настъпление.
              Според вътрешен човек в Кремъл Путин смята началника на генералния щаб за най-способния сред военния елит. Що се отнася до генералите, тогава, уверява Славея, там преобладава паниката за предстоящото настъпление.
              „Герасимов... получи заповед да подготви настъпление едновременно в няколко посоки. Генералният щаб е ужасен от тази заповед на върховния главнокомандващ. Не преувеличавам, те са ужасени. Страхуват се да не загубят останки от въоръжените сили в клането, в което сега са въвлечени по заповед ...
              Всичко това е планирано за февруари. И също поради причината, че се страхуват да не успеят - дай Боже, Украйна ще има нови оръжия: по-опасни, модерни и нападателни. Следователно сега е последният шанс да се опитаме да нанесем удар на Украйна“, каза източник от Кремъл.
              Той увери, че Кремъл дори не се надява да спечели войната срещу Украйна. Целите днес са поразително различни от тези, които бяха по време на инвазията на 22 февруари.
              „Задачата е съвсем друга – да напуснем при почтени условия... Става дума за запазване на минимума: това е Донбас, част от „новите“ територии (дори не всички) и защита на Крим. Като цяло те не не разчитам на повече", каза Найтингейл.
              Той обърна внимание на факта, че след загубата на Херсон и целия десен бряг на плацдарма в Южна Украйна руската армия временно премина към стратегическа отбрана. Путин обаче настоява за решителни действия. Той е разубеден от това лудо начинание, но всичко е безполезно.
              "Всички аналитични бележки, които получава върховният главнокомандващ, са категорично против. Те показват, че това е безсмислено, опасно и контрапродуктивно...
              Но в Русия има такъв механизъм за вземане на решения, че само един човек го определя“, каза Славей.
              Припомнете си, че по-рано генерал Руцкой (бивш вицепрезидент на Елцин), който обвини Путин в държавна измяна поради неподготвена, авантюристична агресия срещу Украйна, обяви неспособността на руската армия да извършва офанзиви.
              Той нарече ръководството на руското министерство на отбраната абсолютно некомпетентно.
              "За провеждането на такива операции е необходимо да има съответните въоръжени сили. Ако въоръжените сили нямат способността да провеждат оперативно-стратегически настъпателни операции, тогава е по-добре да не се намесвате, особено извън собствената си страна, “, каза генералът.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                Боте ботее, неслучилия се съюз да ви напомним, че измести йената+паунда+швейцареца... , то ясно че рубла ви се привижда, ама пък е голям смЕх
                Я кажи коя страна ползва еврото ве?
                НИКОЯ - само прецаканите да влязат в НЕФЕЛНИЯ съюз.
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Боте ботее, неслучилия се съюз да ви напомним, че измести йената+паунда+швейцареца... , то ясно че рубла ви се привижда, ама пък е голям смЕх

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Бааа, верно ли го рече туй нящу? Ми ние нямаме 100 милки за деЦка болница, че всичко отиде за пенсии от любимите кирчо и кокорчо, ти викаш, че 3% от БВП, т.е. едни 5 милиарда лева годишно са незначителна сума. Честно?
                    Честно ти казвам,че тия 5 милиарда лева са незначителна сума на ОБЩОТО КОЛИЧЕСТВО ЕВРОФОНДОВЕ.За България са много, но няма да намалеят значително.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                      Значи получаваме ЕДВА 2,84 процента от БВП от еврофондовете. Което означава, че не е толкова значителна сума и дори да се намали ще е незначително. Имай предвид и ,че БВП на България постоянно расте и този процент вече може да е доста по-нисък.
                      Бааа, верно ли го рече туй нящу? Ми ние нямаме 100 милки за деЦка болница, че всичко отиде за пенсии от любимите кирчо и кокорчо, ти викаш, че 3% от БВП, т.е. едни 5 милиарда лева годишно са незначителна сума. Честно?
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        И това го казваш ти? Стига, явно умнокрасивитетът е по-заразен от ковида Удивявам се как хора като теб, които са умни и с критично мислене, е възможно да бъдат толкова небългарски настроени и да приемат умнокрасиви Упорки.

                        Ето и друго - войната рано или късно свършва и Украйна иска да влезе в ЕС (те го искат да станело до 2 години, т.е. до 2025) - как я виждате тая работа и ок ли сте с това, че парите за България по еврофонфовете ще се сринат катастрофално? Интересно ми е? Щото, ако гледаме чисто практично, колкото по-бързо свърши тази война и с колкото по-малко разрушения е, толкова по-добре. Ама как да стане, като Русия има възможности за дълга война, а ние помпаме Украйна с оръжия?

                        Всъшност, сетих се, може би идеята е да се избият колкото се може повече украинци и руснаците да превземат колкото се може повече украинска територия, за да не ни висят после като хомот на шията, като ги приемем в ЕС? Така го разбирам - дайте им още оръжия и да се бият до последния украинец - велико! Или пък няма да ги приемаме в ЕС - ми тогава те за какво се бият?
                        Грую как си я мислиш тая укрофашагия да влезе в европа?
                        Та нас не ни пускат (да наше добро е) та онез нацисти?
                        ес е бита карта - така и НЕСЛУЧИЛ се съюз. До 10 години ще изчезне, а с това забързване на събитията може и още 2025-а да се разцепи и формално на 3. Само се моля източна да не стане буферна зона и фронтова линия.
                        Нито един еврофонд не ни трябва - изгонване на кръвопийците ни е нужен. Те пият по 20 МИЛИАРДА годишно. Ще се заринем в пари, и няма да се молим за 20млрд за 7 години от които ще откраднат минимум 80%
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • "Редкий российский Т-80УЕ-1, ставший трофеем украинский армии еще в самые первые дни весны 2022 года, до сих пор продолжает служить противнику.
                          От "обычного" Т-80У данная модификация выгодно отличалась наличием тепловизионного прицела «Плиса» с французской матрицей Catherine-FC от компании Thales. Прицел в целом аналогичен «Эссе», ранее устанавливаемой на танки Т-90А, однако уступает более современной «Сосне-У»

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Айде пак глупости на килограм - вярвам, че позлваш свободно английски, вярвам, ще се сетиш и защо съм ти болднал последното

                            Although the financial flows between the Member States and the EU budget represent only a part of EU policy, they are nevertheless a particularly important one. There are various ways of calculating the net position. In the following, this report uses the method of the European Commission, which excludes customs revenues on the revenue side and administrative expenditures on the expenditure side. Accordingly, in 2021 ten states paid more into the EU budget than they received from it; they were thus net contributors. 17 states were net recipients. If we first compare the absolute amounts, we see that Germany was the largest net contributor in 2021 with an amount of 21.4 billion euros. It is followed by France with 10.9 billion euros and the Netherlands with just under 4.1 billion euros. The top 5 are rounded out by Sweden (EUR 2.5 billion) and Denmark (around EUR 1.5 billion). In terms of net recipients, Poland leads with EUR 12.9 billion. It is followed by Greece with EUR 4.7 billion and Hungary with EUR 4.3 billion. Romania (EUR 4.2 billion) and Spain (EUR 3.5 billion) take the other places. Looking at the net positions relative to gross national income (GNI), the picture shifts somewhat. However, the largest net contributor remains Germany, which contributes 0.58 percent of GNI. It is followed by the Netherlands with 0.48 percent, Sweden with 0.46 percent and France and Denmark with 0.43 percent each. In terms of net recipients, Croatia leads the way with 3.08 percent of GNI. It is followed by Lithuania and Hungary with 3.05 and 2.89 percent, respectively. Bulgaria (2.84 percent) and Latvia (2.76 percent) are next in line.

                            Unlike in the past, the European Commission itself no longer publishes the net positions by Member States.
                            Значи получаваме ЕДВА 2,84 процента от БВП от еврофондовете. Което означава, че не е толкова значителна сума и дори да се намали ще е незначително. Имай предвид и ,че БВП на България постоянно расте и този процент вече може да е доста по-нисък.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                              Естествено, че следващите правителства на Русия ще плащат репарации на Украйна ако искат да паднат санкциите. Щото ако не паднат Русия ще изпадне в огромна криза.
                              А сумата, която ще се дава на Украйна от еврофондовете ще е нищожна на фона на всички еврофоневро.Най-много смучат от тях френските фермери.Процентът за България е още по-нищожен,така че изобщо няма да ни касае това.
                              Колкото до гърците-те набутаха много пари в Олимпийските игри, закупих скъпи оръжия и плащат много високи пенсии.Средната пенсия там през 2009г беше 1350 евро.Плюс задължително по 13-а и 14-а заплата на държавните служители.
                              Айде пак глупости на килограм - вярвам, че позлваш свободно английски, вярвам, ще се сетиш и защо съм ти болднал последното

                              Although the financial flows between the Member States and the EU budget represent only a part of EU policy, they are nevertheless a particularly important one. There are various ways of calculating the net position. In the following, this report uses the method of the European Commission, which excludes customs revenues on the revenue side and administrative expenditures on the expenditure side. Accordingly, in 2021 ten states paid more into the EU budget than they received from it; they were thus net contributors. 17 states were net recipients. If we first compare the absolute amounts, we see that Germany was the largest net contributor in 2021 with an amount of 21.4 billion euros. It is followed by France with 10.9 billion euros and the Netherlands with just under 4.1 billion euros. The top 5 are rounded out by Sweden (EUR 2.5 billion) and Denmark (around EUR 1.5 billion). In terms of net recipients, Poland leads with EUR 12.9 billion. It is followed by Greece with EUR 4.7 billion and Hungary with EUR 4.3 billion. Romania (EUR 4.2 billion) and Spain (EUR 3.5 billion) take the other places. Looking at the net positions relative to gross national income (GNI), the picture shifts somewhat. However, the largest net contributor remains Germany, which contributes 0.58 percent of GNI. It is followed by the Netherlands with 0.48 percent, Sweden with 0.46 percent and France and Denmark with 0.43 percent each. In terms of net recipients, Croatia leads the way with 3.08 percent of GNI. It is followed by Lithuania and Hungary with 3.05 and 2.89 percent, respectively. Bulgaria (2.84 percent) and Latvia (2.76 percent) are next in line.

                              Unlike in the past, the European Commission itself no longer publishes the net positions by Member States.
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Въоръжените сили на Украйна разрушиха мост край Мелитопол, един от основните пътища за снабдяване на окупаторите. Гаулайтерът Рогов съобщи, че мостът е ударен от HIMARS. Местните съобщават, че украинските сили са атакували моста по време на преминаването на колона от руски автомобили.

                                Коментар

                                Working...
                                X