IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • пак глупотевини на кило ама карай
    незнам що си мислиш , че на китайците експорта е да си покриват салдото, пълни глупост…, екпорта е необходим за да се поддържа растежа.., а растеж без eu/usa няма как да се случи…!

    да, знам каталкизми винаги са възможни, но няма да е сега , нито пък от братска любофф към вовата…,
    за финал, помоли някой китаец от илиенци да ти прочете пет реда от китайски учебник по история за осми клас и по точно кво пише там за отношенията на поднебесната с русия…?

    Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
    Ти защо си мислиш че експорта им ще спре ? Аз ти казвам, че техният пазар е огромен - арабите ще купуват от тях, платежеспособни са и всички пак ще купуват от тях. Експорта не могат да го спрат, ако им трябват парите от него да си покриват вноса, а те точно имат една планина от пари. Те юана си не смятат да го налагат и да се печатат юани и да се изнасят в чужбина, юани няма там, имат много долари и евро..фирмите им, а държавата ги е оставила да си ги стискат, защото те висят на банките с юани и като решат ще им приберат доларите светкавично. Банките като почнат да им звънят да си искат кредитите, ще продават долари за юани и още как. Запада няма да допусне Китай да произвежда и автомобилите, с което да ги удари и прекъсне гръбнака на икономиките им съвсем. Забрави ! Китайците скоро ще разберат, че времето когато изнасяха и изчистиха цели сектори от икономиките на другите е свършило и няма и да се върне. Така че трябва да си завършат работата.

    Коментар


    • Ти защо си мислиш че експорта им ще спре ? Аз ти казвам, че техният пазар е огромен - арабите ще купуват от тях, платежеспособни са и всички пак ще купуват от тях. Експорта не могат да го спрат, ако им трябват парите от него да си покриват вноса, а те точно имат една планина от пари. Те юана си не смятат да го налагат и да се печатат юани и да се изнасят в чужбина, юани няма там, имат много долари и евро..фирмите им, а държавата ги е оставила да си ги стискат, защото те висят на банките с юани и като решат ще им приберат доларите светкавично. Банките като почнат да им звънят да си искат кредитите, ще продават долари за юани и още как. Запада няма да допусне Китай да произвежда и автомобилите, с което да ги удари и прекъсне гръбнака на икономиките им съвсем. Забрави ! Китайците скоро ще разберат, че времето когато изнасяха и изчистиха цели сектори от икономиките на другите е свършило и няма и да се върне. Така че трябва да си завършат работата.

      Коментар


      • хаха,
        ясно е , че червени юани и континентални китайци си виждал само по телевизията, иначе няма причина за долните глупотевини…
        можеш ли да си представиш кво значи 500м ангажирани в китайския експорт?
        от първо лице , малък град 1,5мил, ангажиран 90% в експорта, кво се случва в момента там??
        даа, знам , че некой ако реши може жертва е така 200-300 милиона, ама няма да е сега , няма да е заради кремлинците дето се оср&ха да уши..,
        с две думи, китайците са мега прагматични, и ултра сребролюбци, хахаха

        Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
        barovec, не ти говоря да скочи петрола до 120 - 200 или 300, ако решат Китай че с глобалния износ са били до тук и изчистят кочината, почни с цена 1200 в долари и нагоре ще иде. Всички засегнати икономики ще спрат, ще бъде много тежко. Русия е ок, тях това няма да ги засегне въобще, няма да изнасят но какво им пука. Предполагам че китайците са им казали това нещо и затова те тръгнаха да се сближават с тях и биха шута на запада. Запада няма икономика. На Запад има хора, които искат това нещо обаче да се случи, те са се позиционирали така че да спечелят от него, защото са информирани и другото е да се удари дъното и да почнат след това да се възтановяват индустриално. Просто Китай след това няма да конкурира тяхната индустрия, а и работната ръка там ще стане на адекватна цена. Мисля че са го приели, като нещо неизбежно и предстоящо.

        Коментар


        • barovec, не ти говоря да скочи петрола до 120 - 200 или 300, ако решат Китай че с глобалния износ са били до тук и изчистят кочината, почни с цена 1200 в долари и нагоре ще иде. Всички засегнати икономики ще спрат, ще бъде много тежко. Русия е ок, тях това няма да ги засегне въобще, няма да изнасят но какво им пука. Предполагам че китайците са им казали това нещо и затова те тръгнаха да се сближават с тях и биха шута на запада. Запада няма икономика. На Запад има хора, които искат това нещо обаче да се случи, те са се позиционирали така че да спечелят от него, защото са информирани и другото е да се удари дъното и да почнат след това да се възтановяват индустриално. Просто Китай след това няма да конкурира тяхната индустрия, а и работната ръка там ще стане на адекватна цена. Мисля че са го приели, като нещо неизбежно и предстоящо.

          Коментар


          • barovec, кои са нашите ? България и една двадесета от трилиона не знам да има ? За другите въобще не ми пука.

            Коментар


            • А и в Китай има страшно много пари, не са в държавата но фирмите им са пълни с долари. Утре могат да решат да ги изчистят и дали в Украйна има война, ще стане последна грижа на всички западняци. Ще вземат фирмите които са със западни собственици там за жълти стотинки, ще им блокират износа, държавата ще смъкне защитата си над китайските банки и кредитите които са раздали ще станат спешно изискуеми, хората искат да си изтеглят там парите от банките, а те ги разгонват с танкове. Фирмите ще са принудени да обръщат доларите и еврата в юани за да си покрият кредитите, държавата ще им купи валутата с юани които просто ще напечатат. С доларите ще купуват суровини, злато..държавата ще го прави, а западните фирми ще изкупи за жълти стотинки, те могат да им вдигнат износните мита до небето и западняците сами ще си плюят на петите и ще си подарят фабриките, а те и пари нямат сега. Чудя се китайците защо не го правят, реално сащ са пазар само за 20% от износа на Китай и това означава че китайците пак ще произвеждат и продават, те имаха 1.5 трилиона оборот, а Китай изнася мисля почти за 8. САЩ просто не са им фактор. Те са фактор ако произвеждаха скъпи стоки, примерно автомобили, но Китай такива особенно за САЩ не изнася. Китайската икономика е 10 пъти по голяма от тази на САЩ, гледа се по колко строят за една година а не финансовите машинации.

              Коментар


              • упсс, чакай че се обърках
                нали се водеше война за нов световен ред, в който петрола удря 200-300$ ; гаста 5000$ и накрая имаме нищонеструващи евраци и зелени гущери
                то ся ко стана, с войната цените щели да падат…, хаха, ще падат още бая ,
                войната се води с много пари, за още повече пари. точка.
                тия вашите дето заровиха няколко стотин трилиона $ в украйна.., кво ги прайм?


                Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                barovec, когато се лее кръв цените падат и се случва безценица, купуваш и после продаваш, това е причина за войните в най новата история. Искат да изкарат пари, е не само искат а ще изкарат. Всичко друго е едни големи и опашати лъжи.

                Коментар


                • SCALP: Ракета на 550+ км, которую ВСУ получат от Британии


                  Честито на плъховете от Москва - или трябва да я напуснат, или да се скрият много-много дълбоко.
                  Това е една от най-сериозните европейски ракети - връх на технологиите. Носи до половин тон взрив, капселован в акумулираща бойна глава с голяма пробивна сила. Ако падне в някоя от сградите на Кремъл, не просто ще я срине цялата, а ще я направи на пепел. Няколко ракети и от Кремъл няма да остане камък върху камък. Няма да останат и камъните, а само една голяма купчина пепел, издухана на километри разстояние.

                  Лети ниско над земята на 30-40 метра и затова на практика е почти невъзможно да бъде засечена и унищожена. Няма комуникационен канал, което означава, че не може да бъде заглушена. В последния участък преди целта се вдига във височина, пуска една камара допълнителни сензори, включително визуални и инфрачервени и след това може да уцели прозореца на тоалетната на Путин. С толкова много взрив лесно може да бъде унищожена всяка една военна база, всеки един мост, всеки един склад за боеприпаси, всяко едно летище, всеки един военен кораб и прочее военни съоръжения или инсталации. В сравнение с нея руските ракети или ракетите на Хаймърсите са все едно детски играчки. Близко до ума е, че ВСУ първо ще унищожи целия военоморски флот на Русия, независимо дали даден кораб е в морето или се е скрил в някое пристанище. Ракетите са умни и в последния участък от полета визуално ще го намерят кораба, ще пробият дупка в бронята му, ще влязат вътре и чак там ще се взривят. Готино, нали.

                  Най-вероятно на Украйна ще бъдат дадени няколко стотин такива ракети, тъй като запасите на европейските държави са няколко хиляди. И още по-вероятно е украинците вече да имат такива ракети, което обяснява накои от най-загадъчните далечни попадения на територията на Русия или Крим.

                  Най-важното обаче е друго - западния свят вече е готов да даде мощни нападателни оръжия на ВСУ и да им дава достатъчно големи количества, щото не само да бъде освободен Крим, ДНР, ЛНР и т.н., но и да бъде подпалена земята под краката на цялата европейска част от Русия. Тоест свърши се с терора на Путин, защото вече ВСУ лесно ще може да прави ответни удари на територията на Русия, и запада ВЕЧЕ Е СЪГЛАСЕН С ТОВА.

                  Забележете - запада все още не е дал 300 танка, за може ВСУ да изгони по-бързо окупаторите, но им дава мощни високоточни и далекобойни ракети, за да може ВСУ да атакува военни обекти на територията на половин Русия. Тоест Запада не бърза да приключи войната в Украйна, не и преди Русия да бъде демилитаризирана и поставена на колене с унищожаването на нейния военен потенциал дълбоко в нейния тил. Бас ловя, че заедно с ракетите ВСУ ще получи и списък с военни обекти, които трябва да бъдат унищожени.

                  А това с кумулативната бойна глава, която е в състояние да пробива дълбоки дупки в броня или в бетонната плоча на разни бункери, преди да се взриви, говори ли ви нещо? Ами че аз веднага се досещам, че ако трябва да се унищожи подземен бункер, в който се крият ядрени ракети, ами то тогава на ВСУ му трябва точно тази ракета и никоя друга. Иначе какъв е смисъла да им се дават точно такива ракети, след като има и по-евтини високоточни и далекобойни ракети.

                  Изгледайте целия клип. С изключение на първите няколко минути в цялата останала част се говори за ракетата и за нейните възможности и екстри. Има дори вътрешна схема. И тогава сами ще осъзнаете, че това не е ракета за унищожаване на един танк или един БТР. Това е ракета за унищожаване на цели военни бази, на военни кораби или на бункери с хора или с ядрено оръжие в тях или дори на бункера на Путин, ако го знаят къде е.
                  Last edited by Mateev; 28.12.2022, 23:43.

                  Коментар


                  • barovec, когато се лее кръв цените падат и се случва безценица, купуваш и после продаваш, това е причина за войните в най новата история. Искат да изкарат пари, е не само искат а ще изкарат. Всичко друго е едни големи и опашати лъжи.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от wild at heart

                      +1
                      Мутрафонова явно им плаща и извънредни за празниците.
                      В празници, в делници, (ехе-хе, какво знайте вий!?!) и дори по нощите, нале. Идва ми на крака, с кошничка, и носи едни ПАЧКИ С РУБЛИ...

                      .. А, като се събудиш - напикан, спал си отвит, пръстите в контакта...

                      Коментар


                      • Коментар


                        • разни фигуранти като песков, медведев и още 5-6 палячовци от думата ,според мен са само сложени там да дрънкат за пропагандата
                          сериозните хора в кремъл са напълно наясно кви го&на сътвориха и колко надълбоко са в блатото…
                          още утре могат да им натиснат копчето и други песни да запеят.., някои и по затворите ще лежат, като изкупителни агнета…,

                          Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Данилов отговори задочно на Пeсков, който заяви, че всеки мирен план трябва да отчита "включването" на териториите на четирите украински области в състава на Руската федерация

                          "Няма реалност, в която да има "нови територии като част от Руската федерация" Говорещите в Кремъл глави трябва да излязат от състоянието си на информационен делириум", написа Данилов в Туитър.

                          Коментар




                          • От 24 февруари насам взривове и пожари са станали в 72 руски военни обекта

                            Коментар


                            • Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Данилов отговори задочно на Пeсков, който заяви, че всеки мирен план трябва да отчита "включването" на териториите на четирите украински области в състава на Руската федерация

                              "Няма реалност, в която да има "нови територии като част от Руската федерация" Говорещите в Кремъл глави трябва да излязат от състоянието си на информационен делириум", написа Данилов в Туитър.

                              Коментар


                              • Френският министър на отбраната Лекорньо посети Киев в сряда, за да обсъди увеличаването на френската военна подкрепа за Украйна.

                                Париж вече предостави на Киев самоходни артилерийски установки "Цезар" и създаде фонд на стойност 200 млн. евро, за да може Украйна да купува оборудване директно от френски производители.

                                След посещението Лекорньо заяви пред репортери, че Франция ще помогне за поддръжката на вече предоставените оръжия, а фондът може да се използва за закупуване на нови оръжия, като например ЗРК "Мистрал" за защита от безпилотни самолети.

                                "Франция е избрала няколко начина да помогне на Украйна", заяви Лекорнуе по време на посещението. - Подкрепата за това, което вече е предоставено на Украйна, е също толкова важна, колкото и новото оборудване."

                                Според министъра срещите му с украинския министър на отбраната Резников и президента Зеленски в Киев са били посветени на нуждите на украинската армия през следващите седмици.

                                В сряда Лекорни също така положи венец на мемориала в Киев в памет на украинските военни, загинали в боеве от 2014 г. насам.

                                Коментар

                                Working...
                                X