IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Vergil1975, бензина стана 70 ст. след петролната криза 80-та година, преди това беше 30 и нещо до 40 и нещо. Тогава стана 80 и после падна на 70. 1 лев беше и 1.20 преди 89-та непосредствено, но заплатите вече не бяха 200 лв, а повече. Сега провери в интернет така ли ги казват цените. По принцип не помня къде съм си събул обувките, но странно някои неща от миналия век ги помня. Не съм в Русия, стига лъга.
    - Например помня че пътувах с автобус точно когато беше тази криза и той не можа да стигне до автогарата със запален двигател, изгасна и по инерция обаче стигна, шофьорът каза - дадоха ми там точно колко литра нафта, странно е че стигнахме, от колегите няма никой, всички са закъсали. След това бензина беше 80 ст. - 91 октана, после смъкнаха цената на 70.
    Last edited by supertrader; 28.10.2024, 08:57.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Средна заплата днес, получават малцина. Неравенството в доходите е близо и до над 10-15 ПЪТИ и то, само по заплати, като преди, друго нямаше а сега, има дивиденти, дялове участия и други, дето при стъкмистиката, за доходи не ги даже броят.
      Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Vergil1975, не ми се смей, скъсал си с реалността, не знаеш как живеят масово хората..средна заплата ама друг път. В някой друг живот.
        Ама разбира се-аз не знам как живеят хората в България, а ти в Русия знаеш по-добре от мен как живеят българите.
        И аз не живея в София или друг от големите градове и бедняци не съм виждал. Напротив хората живеят все по-добре.
        Last edited by Vergil1975; 28.10.2024, 08:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid

Силата на икономиката се измерва по това, с какво ми кал се справя, а не с нулите на хартиените в джоба ти, малкия. Факт е че, преди, България поддържаше армия от близо 1,7[%] от населението без проблеми а сега, и с 0,5[%] не може да се справи. Още, имаше безплатно но, по-качествено здравеопазване, ЗНАЧИТЕЛНО по-високо ниво на (отново, безплатно) образование....................................... ...............................
          Това,че е поддържала голяма армия, не означава, че е била боеспособна. Служил съм само няколко години след 1989г та знам каква беше армията.Здравеопазването и сега е безплатно-аз съм лежал няколко месеца в болници,без да платя нищо. Образованието и тогава и сега е на същото ниво.В елитните училища е високо,в останалите зле
          И тогава беше така .
          И спрете с тъпите митове за качественото здравеопазване-и дядо и баба си отидоха от болести, които сега се лекуват с операция.Ама тогава нямаше кой да им я направи.
          Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:21.

Коментар

• Vergil1975, не ми се смей, скъсал си с реалността, не знаеш как живеят масово хората..средна заплата ама друг път. В някой друг живот.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

При 220 лв средна заплата, имаше бензин по 27÷30 стотинки. ТОГАВА. Ати нямаш И НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ спомени просто, защото не си бил роден, Смешно.
              1 литър А 93 беше 1 лв след 1985г.Лесно може да се провери в Интернет. Ама ти и това не можеш, а караш по опорки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Хахаха-сега средната заплата е 2000 лв, колите масово са на газ,който струва 1.15 лв.100 км излизат 10 лв.Т.е с една заплата може да минеш 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ разстояние с автомобил, отколкото по времето на комунизма.
                При 220 лв средна заплата, имаше бензин по 27÷30 стотинки. ТОГАВА. Ати нямаш И НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ спомени просто, защото не си бил роден, Смешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
                  Хахаха-сега средната заплата е 2000 лв, колите масово са на газ,който струва 1.15 лв.100 км излизат 10 лв.Т.е с една заплата може да минеш 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ разстояние с автомобил, отколкото по времето на комунизма.
                  Средна заплата и ти не си виждал, май. Проблемът е че, на твоите илюзии, никой не им се хваща.
                  Last edited by Pyramid; 28.10.2024, 08:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Vergil1975, масово за хората сега е същото, получаваш 600лв заплата, а бензина е 2.50, обаче имаш и висока гражданска която тогава беше 14лв. имаш винетна такса която тогава нямаше. Същия стандарт на живот, дори е по нисък за мнозинството от хората. Като видиш какви са цените по тях веднага можеш да пресметнеш истинските доходи, обаче ти си военен и сигурно не го знаеш. За хората които работят ситуацията е такава.

Коментар

• Vergil1975, масово за хората сега е същото, получаваш 600лв заплата, а бензина е 2.50, обаче имаш и висока гражданска която тогава беше 14лв. имаш винетна такса която тогава нямаше. Същия стандарт на живот, дори е по нисък за мнозинството от хората. Като видиш какви са цените по тях веднага можеш да пресметнеш истинските доходи, обаче ти си военен и сигурно не го знаеш. За хората които работят ситуацията е такава.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Цялата концепция за армиите на НАТО, е сбъркана, като у нас - ОСОБЕНО СИЛНО, т.к.тя остана основно "малка". А, за истински силна Армия, си трябва и силна икономика. Ето и доказателство, че България имаше многократно по-силна икономика ПРЕДИ 10 11.1989-та . Тогава, тя спокойно поддържаше над 150000 души армия, а сега няма и 30000, и огъва коловоза. Че и безоръжна.
                        Толкова беше силна икономиката,че баба ми получаваше 40 лв пенсия. При цена на 1 кг месо 4 лв.Точно за 10 кг й стигаше на месец. Баща ми 200 лв заплата при цена 1 литър бензин 1 лв.Караш 1000 км на месец и половината заплата отива.Имаше.и режим на тока, недоимък в магазините.Направо цъфтеше икономиката.

Коментар

И като как ни я "гарантира" тази сигурност? Като ни натиска да се дърлим на Русия? Никога не си дружил с разума, малкия.
                          България по никакъв начин не се"дърли"на Русия. Напротив-те отказаха да ни продават газ, а и има високи мита за нашите стоки. Газопровода с руски газ.през българска територия функционира, също и рафинерията Лукойл в Бургас. Това ли е дърлене?

Коментар

• v_tin, ВСУ в Курска област почнала да ги гони параноята, сигурно до седмица ще почнат и проскубаните медии да го съобщават. Въобще не е чудно че са убили цивилни, защото много са започнали да откачат.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

Връткам педалите като ходя на фитнес. То не е като да носиш цимент на гарата в Горна обаче. С тебе няма кой да се мери, не се безпокой.
                              Ти си по трениран от северно кореец тогава, тях Пинг Понг ги тренира с Мерцес, надбягават се с него и го изпреварват, били по бързи от вятъра. Един разказва как 5 човека разгонили 500 ВСУ - шника понеже ги изненадали и онези се уплашили, изглеждали много свирепи и той бягал и се жалва че си загубили всички неща. Най вече акъла си изгубили от страх, и някой му пише по жалбата - ти ако имаше акъл нямаше да си там !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Грузински МАЙДАН !

Президент Грузии Саломе Зурабишвили отказалась признавать итоги выборов в парламент

"Я не признаю эти выборы (...) Это то же самое, что признание вхождения сюда россии, подчинения Грузии россии. Наши предки не для этого жили, и мы этого не примем. Никто не может отнять у Грузии европейское будущее", - заявила она.

Зурабишвили назвала действующее правительство страны нелегитимным и призвала сторонников оппозиции выйти на акцию протеста в понедельник вечером у здания парламента.
                                хахаха, колко познато звучи, дали ще излезе на мегдана

Коментар

Working...
                                X