IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

И каква индустрия развива Русия?Какъв бизнес изобщо може да се прави при 21 процента основна лихва?Като се сложи и надценката на банките лихвите са над 25 процента.Навремето капитан Петко войвода е отвлякъл лихвар,защото давал лихва по 10 процента, в Русия е два и половина пъти повече.
    Признах си отдавна, историята не ми е сила. Не знам, какво точно е правил капитан Петко войвода. Истина е че, в Русия банкстерите , душат икономиката с давашки лихви. ТАКА Е. Но, за учудване руснаците се справят и аз имам една хипотеза (времето или ще я докаже, или ще я опровергае, ще видим): Сега, те започват да си печатат пари, отвързани от долара. Ако, да речем, Гарретт Джонстън греши 2 (два)ПЪТИ и руската, отнесена към природни ресурси, НЕ Е 6, ами само 3 пъти подценена то след нормализацията на ситуацията и постепенното ревалоризиране на "дървените" пари дори наполовина, у руската фин.система, ще се окажат "хартийки" с едни 50[%] допъл ителна покупателната способност спрямо днес и ще започне масово изкупуване на реални активи в и извън пределите на руската федерация. Накратко, Русия се подготвя за парична експанзия СЛЕД войната като не иска да се отпускат производителните сили.
    - Нещо такова.
    Пак казвам, само времето ще покаже но, изглежда, нещо яко се мъти.
    Last edited by Pyramid; 29.10.2024, 18:59.

Коментар

И каква индустрия развива Русия?Какъв бизнес изобщо може да се прави при 21 процента основна лихва?Като се сложи и надценката на банките лихвите са над 25 процента.Навремето капитан Петко войвода е отвлякъл лихвар,защото давал лихва по 10 процента, в Русия е два и половина пъти повече.
      Никакъв разбира се-дори от най- големия им ползвател на военния бюджет " Ростех" има рев че при тия лихви им изчезвала печалбата и трябвало да спират мощности. Та щом тия дето са на държавна хранилка реват представи си какво става с другите. Вече в Рос магазините имаш пакетчета масло със сигнализация срещу кражба. Както писах и преди- ако бяха нормална страна досега да имаше бунтове, но руския " матрял" си е свикнал да търпи и да живее мизерно, прав им път към светлото севернокорейско или иранско бъдеще

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Египет е известен с пирамидите си, а русия с тоалетните си ...

Египет е известен с това, че в Асуан, на слизане от автобуса на връщане от Абу Симбел група деца ме наобиколиха с молба да им дал единия от двата си сандвича + ябълка, които ни бяха раздали от агенцията.

Кандидат за БРИКС в крайна сметка, напълно в унисон. Военна диктатура, много нови пътища, цели нови градове, много нефт, само папо няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
          Не четете или не помните, бяха публикували статистика че последните тримесечия Русия продава нефта няколко долара над световните цени - през юни на 92$ беше а вие сякаш си живеете във времето на Залужни още. Затова и Индия намали вноса. Много е търсен явно уралският нефт - смесват го от Венецуела до Саудитска арабия със собствения добив.
          А нещо доказателства?

Коментар

• Не четете или не помните, бяха публикували статистика че последните тримесечия Русия продава нефта няколко долара над световните цени - през юни на 92$ беше а вие сякаш си живеете във времето на Залужни още. Затова и Индия намали вноса. Много е търсен явно уралският нефт - смесват го от Венецуела до Саудитска арабия със собствения добив. Бях го изложил някъде - проверете в световната икономика
            Last edited by Кисимов; 29.10.2024, 18:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Въпросът е зададен по начин, който, да разкрие по-задълбочено същината. А тя е - аз вече споменавах - че Русия, покрай другото, прави старателно стъпка по стъпка с цел да избяга от зависимостта от износа на суровини. Помисли: Ако жените силово и политически са занижени отвън, по-висок износ, само ще кумулира пропуснати ползи (в сравнение със случая на износ на нефтопродукти, като например масла, дизелово гориво, керосин, гудрон и други, след преработка на същия петрол). Та, Вергилчо дали не разбра или се престори но, аз целях да го доведа дл разбирането на ТОЗИ факт. Понеже не ключа непрекъснато тук, съм пропуснал да видя, какво е изтрил модераторът. Ако ТОВА е бил отговорът на В., не знам какво точно е казал.

Коментар

• Vergil1975 , може да им е по изгодна по ниската цена, парите ако влизат в Русия после е едно, ако останат по банки в чужбина е съвсем друго за държавата и хората които живеят в нея. Това не го калкулираш нали, после ама то в Русия нямат това, онова. Виж те хората да си върнат после всичко се оправя.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Вчера писаха за група от 30 човека, която се е опитала да влезе в русия, днес има видео за унищожението им- ФСБ России показало уничтоженных иностранных диверсантов в Брянской области

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Египет е известен с пирамидите си, а русия с тоалетните си ...

...а нещата са лесни за разбиране: Хората, от хигиенична гледна точка, в статиите си къщи (когато е нямало течаща вода и канализация), не са искали да се изхождат в дома си. Мирише. А руските села, поради изобилната земя, са на много голяма територия. Така, да се правят канализации, все още, на много места не е точно удобно. И ползват септични ями. Там са и кенефите, ако си далеч от големия град. И не е кой знае какво Чудо. В момента вече, хората взеха и вътре да си правят тоалетните но, всеки случай, е индивидуален. Не са разлигавени европейци, което не го прави по-недостойни от теб, Матеев. Просто, са различни.
                    Изобщо, цялата тази агитация за това, колко тези и онези били "лоши", "калпави" и др.при положение, че не познаваш изходните условия, са си чиста проба глупави.
                    Last edited by Pyramid; 29.10.2024, 18:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Наистина се учудвам, че си е направил труда да отговаря на тъпия ти въпрос!
                      Въпросът е зададен по начин, който, да разкрие по-задълбочено същината. А тя е - аз вече споменавах - че Русия, покрай другото, прави старателно стъпка по стъпка с цел да избяга от зависимостта от износа на суровини. Помисли: Ако цените силово и политически са занижени отвън, по-висок износ, само ще кумулира пропуснати ползи (в сравнение със случая на износ на нефтопродукти, като например масла, дизелово гориво, керосин, гудрон и други, след преработка на същия петрол). Та, Вергилчо дали не разбра или се престори но, аз целях да го доведа дл разбирането на ТОЗИ факт. Понеже не ключа непрекъснато тук, съм пропуснал да видя, какво е изтрил модераторът. Ако ТОВА е бил отговорът на В., не знам какво точно е казал.
                      Last edited by Pyramid; 29.10.2024, 18:30.

Коментар

• Египет е известен с пирамидите си, а русия с тоалетните си ...

Коментар

Само Индия е спестила над 10.5 милиарда долара от занижените цени,на които купува руски нефт от началото на войната до май 2024г.Сега със сигурност са повече. Ама тук някои разправят как санкциите не били се отразили на Русия.
                          Добре де, индийците и те интереса си гледат. На тях, не може да им се сърдят, в правото си са. И руснаците си плащат за гяволъка, и търговийката върви. Мисълта ми беше, че е напълно нормално.
                          Last edited by Pyramid; 29.10.2024, 16:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Казвах ли ти, че не си прецизен? Потвърждавам. А сега, прочети отново въпроса.
                            Наистина се учудвам, че си е направил труда да отговаря на тъпия ти въпрос!

Коментар

• Само Индия е спестила над 10.5 милиарда долара от занижените цени,на които купува руски нефт от началото на войната до май 2024г.Сега със сигурност са повече. Ама тук някои разправят как санкциите не били се отразили на Русия.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Vergil1975, сега ще накажат тези нихилисти които не ценят рублата, ще им ги изкупят евтино и после ще им ги продадат скъпо. Имат много евро и малко по малко долари и паунди, сега кухарите ще внесат в бюджета без да искат. Така се прави.
                                Едва ли.

Коментар

Working...
                                X