IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Ами аз знам как се следи сигурен уеб трафик.
    Без значение каква е преносната среда или кой предоставя услугата - интернет доставчика или телекома, има си протоколи за обмен на информация и маршрутизиране на уеб трафика по същия начин както телефонните разговори минаващи по мобилна мрежа, поддържаща съответния протокол между различните комуникационни компании.
    Давайте супер товарищ, комуникационен експерт на форума, обяснете ни как протокол от Layer 3 следи криптиран протокол от Layer 7 Тръпнем в очакване
    Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ха-ха, Гейро, невежеството ти е много забавно!
      Всички мобилни оператори не са ли и интернет-провайдъри бре?!

Ти досега в пещера ли си живял?
      Телефонът ти няма ли операционна система?
      Чрез андроид не ползваш ли услуги, месинджъри, или електронна поща на Гугъл/Мета/Амазон/и прочее?!

Как се следи https трафик не ме питай мен(щото аз не знам), а върви питай онези слуги на системата, които слухтят и шпионират населението...

Хората тук по-надолу в темата ти написаха да спреш с глупостите,
      ама ти май държиш да продължаваш да се излагаш.
      Ами аз знам как се следи сигурен уеб трафик.
      Без значение каква е преносната среда или кой предоставя услугата - интернет доставчика или телекома, има си протоколи за обмен на информация и маршрутизиране на уеб трафика по същия начин както телефонните разговори минаващи по мобилна мрежа, поддържаща съответния протокол между различните комуникационни компании.
      Last edited by Kris_; 24.05.2023, 17:02.

Коментар

Умньо, само ти не си разбрал, че новите бозиндоуси на микрософт(10 и 11) са тотален блоут-уеър, не стават за нищо, нямат никаква сигурност, прайвисито пробито като сито, напичкани са до козирката с телеметрия и шпионски процеси, които не могат да се изключат, и дават достъп в реално време на Микрософт до всичките ти снимки, документи, видеа, записи и прочее. А пък браузърът хром непръкъснато снася логове за цялата ти интернет активност и за всички посетени страници, и за всичко каквото си разглеждал и писал към хед-квартирата на Гугъл...
        Похвално, виждам пиете кафе и с Бил Гейтс и Лари Пейдж. Нещо ново от израелските или турските тайни служби няма ли да ни споделите?

п.п. Препоръчвам да се ограмотите относно що е то телеметрия, какви данни изпраща тя и до колко те са анонимни. След това да прочетете какво точно предвижда новия руски закон за следене на мобилните оператори и да направите сравнение. Наистина е простичко товарищ, много малко акъл се иска

Коментар

• Пригожин: загиналите само в Бахмут, са повече от тия за 10год. в Афганистан...
          https://censor.net/ua/video_news/342...a_bahmut_video

сЯ някой който не може да смята, ще се изцепи "Ама той не е казал баш точно това"

Коментар

Да, бе, затова ли евросъюза глоби Мета с рекордна глоба, заради кражба и снасяне на поверителни данни от потребителите на Фейсбук към САЩ ?!

Собственикът на Facebook Meta Platforms Inc. беше засегнат от рекордната глоба от 1,2 милиарда евро за нарушаване на правилата за поверителност на Европейския съюз и получи краен срок да спре изпращането на потребителски данни до САЩ, след като регулаторите заявиха, че компанията не е защитила личната информация от любопитните очи на американските агенции за сигурност.

-----------------

А в България, крадливата, корумпирана, мафиотска партия на боко-тиквата не въведе ли още през 2011-та закон, който задължи всички интернет-провайдъри да пазят логове с трафика и активността на потребителите си?!

Тъпчо, пак стана за смях!
            Опитваш се да изкараш Русия лоша заради някаква репресия, което я има наложена в българия от години...
            Същото като руския закон SORM в българия действа от години...
            Така е, но само ако има извършено тежко престъпление (наказуемо с повече от 5 год затвор) в Русия не е така, без разрешение на съд, службите ще могат да слухтят всичко, неслучайно там забраниха телеграм, който си е руски.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              Товарищи, голямо вълнение настъпи отново. Едно нещо не разбрах. Съгласни ли сте със закона SORM в Русия, мобилните ви комуникации да бъдат следени до дупка или не? Тук не питаме за САЩ или Бангладеш, а за конкретен закон в Русия. Простичък въпрос задавам, а отново гърч настана ...
              Разбира се, че са съгласни, нали не живеят там.

Коментар

Че то в българия извращенията с хората са по-големи!
                В Русия отиваш в пандиза, а в България ако протестираш против борисов-тиквата и против проклетата му, крадлива, корумпирана, мафиотска партия, ще те арестуват и ще те пребиват като куче. Ако имаш бизнес, сметки с пари, и имоти, направо ти ги запорират и ти ги конфискуват и с години те влачат по арестите без обвинения докато ти съсипят живота...
                Добре дошли в Северна Кореа 3...

От 100 000 протестиращи, да са арестували има няма 20 души, от тях има няма 5 пребити, но въпреки всичко можеш да му кажеш "тиква" без да ти се случи нищо. Иди в Русия кажи нещо такова на Путин.

Коментар

Умньо, само ти не си разбрал, че новите бозиндоуси на микрософт(10 и 11) са тотален блоут-уеър, не стават за нищо, нямат никаква сигурност, прайвисито пробито като сито, напичкани са до козирката с телеметрия и шпионски процеси, които не могат да се изключат, и дават достъп в реално време на Микрософт до всичките ти снимки, документи, видеа, записи и прочее. А пък браузърът хром непръкъснато снася логове за цялата ти интернет активност и за всички посетени страници, и за всичко каквото си разглеждал и писал към хед-квартирата на Гугъл...

.
                  И кво от тва? Някой да са го вкарали в затвора за изразена гражданска позиция? Някой да са пратили насила на фронта.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Могат да гледат (не всичко) но само ако има престъпление. В Русия също, но там говоренето срещу правителството е престъпление. Как не го разбирате това нз.
                    Разбират го чудесно, не им отърва.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Всички сървъри на Гугъл, Фейсбук, Майкрософт, Амазон, Тик-Ток са в САЩ. Могат да си ги гледат, когато си искат и го правят. Не им трябват закони и приложения. Не виждаш ли, че говориш пълни глупости както винаги. Замълчи, за да изтриеш малко от този срам.
                      Могат да гледат (не всичко) но само ако има престъпление. В Русия също, но там говоренето срещу правителството е престъпление. Как не го разбирате това нз.

Коментар

Как се следи https трафик не ме питай мен(щото аз не знам), а върви питай онези слуги на системата, които слухтят и шпионират населението...
                        Интересно, хем не знаеш, хем твърдиш, че се следи.
                        Това звучи като бойните комари. Никой не ги е виждал, но всяка руска групичка във фейсбук знае, че ги има

Ако аз трябва да ти обяснявам разликата между некриптирани SMS, MMS, гласова комуникация и криптиран интернет трафик сме я загазили

Товарищ, руските закони са най-добрите закони. Спете спокойно
                        Last edited by GiRo; 24.05.2023, 16:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                          Специализацията ми е точно сигурност в комуникациите,..
                          Бихте ли ни споделили повече са сигурността на комуникациите, ще ни е интересно да се ограмотим

Коментар

Ребята, виждам, че ви е трудно. Ще ви помогна малко. Когато в цивилизования свят се случи теч на лични данни се свикват комисии, променят се закони за защита на личните данни, налагат се солидни глоби. Когато същото се случи в Русия се измисля репресивен закон за следене така, че следващия път това да не е незаконно. Схващате ли тънката разлика? Не ми обяснявайте, че е същото. Не е. А краткия резултат от дискусията ни е, че ....
                            • суперчето още търси същия закон в САЩ
                            • клонингите ни обясняват, че всички са маскари
                            • ребятата мълчат по въпроса съгласни ли са със закона SORM или не
                            • Криско, който очевидно си пие кафето с американските тайни служби и знае от първа ръка, че същите пазят тази информация повече от 6 месеца, леко се е изнервил на моето невежество по въпроса
                            Има достъчно течове на данни, за да се знае какво и що.
                            В България има израелска фирма, която разработва софтуер за кибершпионаж, който се продава на много правителствени клиенти по света.
                            Специализацията ми е точно сигурност в комуникациите, поради което и законово ми се налага да поназнайвам, и следя нормативни уредби, така че не си познал кой ще лъжеш надебело.
                            Last edited by Kris_; 24.05.2023, 15:55.

Коментар

Прости, товарищ. Пропуснал съм това невежество от ваша страна. Фрапиращо бъркате internet provider с мобилен оператор. Я споделете на шокираната аудитория как се следи https трафик? Много моля, ще ме ограмотите

Ако бяхте прочели, щяхте да разберете, че руските мобилни оператори досега са подновявали лиценза си за да избегнат разходите по SORM, които са колкото приходите на малък мобилен оператор. Просто им е било по-евтино.
                              Ха-ха, Гейро, невежеството ти е много забавно!
                              Всички мобилни оператори не са ли и интернет-провайдъри бре?!

Ти досега в пещера ли си живял?
                              Телефонът ти няма ли операционна система?
                              Чрез андроид не ползваш ли услуги, месинджъри, или електронна поща на Гугъл/Мета/Амазон/и прочее?!

Хората тук по-надолу в темата ти написаха да спреш с глупостите,
                              ама ти май държиш да продължаваш да се излагаш.

Last edited by Frosty; 24.05.2023, 15:39.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• GiRo, то няма как да си сигурен че някой не те е писал доброволец в Украйна и да е вземал пари от твое име. Могат ли чужденци да се запишат във ВСУ ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X