IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Имат много обща думи, но лексиката … Не мисля, че можеш се оправи само с руски.
    Виж само думата, която използваш - „мова”, а има много други, които са така - нямащи нищо общо на руски. Българския е в пъти по-близък по лексика до руския отколкото украинския, въпреки че в украинския има много руска лексика, която е обща или с общ корен.
    Даже твърдението ти малко ме изненадва, защото например, има толкова много глаголи, които даже не можеш да предположиш какво означават, ако нямаш помощ от публиката. Примерно "я маю". Върви го разбери какво е, ако го чуваш за пръв път.
    ...
    -Мааш ги, не мааш, ама они са две. ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      ...наступают по новой. На одни и те же грабли.

Коментар

Примерно "я маю". Върви го разбери какво е, ако го чуваш за пръв път.
        Мое това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Често си пускам клипчета в тубата на разговори в чат-рулетката на украински блогери с руснаци ,или на руски блогери с украинци ....Моите впечатления от всичко изгледано е,че руснаците разбират укранския на 90 %,аз вече го разбирам на 70- 80% ,без да съм си давал зор да го уча...Даже мисля ,че вече мога и не лошо да спилкувам на спевачия украинская мова...Моите проценти са по-малко по простата причина,че аз не знам перфектно и руски...Друго,което ми направи впечатление,че свободно на украински ,без да се замислят, говорят украинците от западните области - Лвовска,Полтавска и т.н. Останалите ,около 60- 70 % от украинците говорят украинския,като чужд език ,видимо си личи,че си превеждат това ,което искат да го кажат на украински и много често неосъзнато преминават на руски....
          Така че,руския и украинския са си в пъти по-близки да кажем от немски говорен в Бранденбург и немски в Байерн....Един берлинчанин не знам дали ще разбере и 10 % от казаното от един баварец...
          Имат много обща думи, но лексиката … Не мисля, че можеш се оправи само с руски.
          Виж само думата, която използваш - „мова”, а има много други, които са така - нямащи нищо общо на руски. Българския е в пъти по-близък по лексика до руския отколкото украинския, въпреки че в украинския има много руска лексика, която е обща или с общ корен.
          Даже твърдението ти малко ме изненадва, защото например, има толкова много глаголи, които даже не можеш да предположиш какво означават, ако нямаш помощ от публиката. Примерно "я маю". Върви го разбери какво е, ако го чуваш за пръв път.

Коментар

• Газът на борсата в Нидерландия падна до 25.31 евро за МВч
            https://www.24chasa.bg/biznes/article/14539546

Коментар

Това са различни неща. Коментара ми е относно разпространението на украинския в Украйна. И аз мисля, че е изкуствено създаден език, по исторически причини, но не е диалект на руския. Има разлика.
              А примера с „македонския” може да бъде само отчасти и много слабо сходен, но не и идентичен, защото той има за основа български.
              Ако говориш руски няма да разбираш украински, но ако говориш български ще разбираш македонски.
              Често си пускам клипчета в тубата на разговори в чат-рулетката на украински блогери с руснаци ,или на руски блогери с украинци ....Моите впечатления от всичко изгледано е,че руснаците разбират укранския на 90 %,аз вече го разбирам на 70- 80% ,без да съм си давал зор да го уча...Даже мисля ,че вече мога и не лошо да спилкувам на спевачия украинская мова...Моите проценти са по-малко по простата причина,че аз не знам перфектно и руски...Друго,което ми направи впечатление,че свободно на украински ,без да се замислят, говорят украинците от западните области - Лвовска,Полтавска и т.н. Останалите ,около 60- 70 % от украинците говорят украинския,като чужд език ,видимо си личи,че си превеждат това ,което искат да го кажат на украински и много често неосъзнато преминават на руски....
              Така че,руския и украинския са си в пъти по-близки да кажем от немски говорен в Бранденбург и немски в Байерн....Един берлинчанин не знам дали ще разбере и 10 % от казаното от един баварец...

Коментар

Това са различни неща. Коментара ми е относно разпространението на украинския в Украйна. И аз мисля, че е изкуствено създаден език, по исторически причини, но не е диалект на руския. Има разлика.
                А примера с „македонския” може да бъде само отчасти и много слабо сходен, но не и идентичен, защото той има за основа български.
                Ако говориш руски няма да разбираш украински, но ако говориш български ще разбираш македонски.
                Интересното е че, днешният "украински" език, го наричат "Суржик" и е сбор от всички извращения с и около руския, на който, са писали и Гогол, и Шевченко.

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                  Драконовите зъби и минни полета на крепостните фашаги няма да могат да спрат западните танкове.
                  https://www.actualno.com/europe/vide...s_1977312.html

Пак ще бягат като антилопи.
                  Тъй, тъй. Гъзът - високо във въздуха.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

КажИ нещо за кинжалите? Нещо спряха да ги използват последните дни Меко казано си е странно. Като се има предвид добре известната на всеки уважаващ себе си русороб чудовищна неефективност на Пейтриът. Да не би да сте потрошили всички патриоти или пък е нещо друго, м ...

п.п. Какво се случи с тримата хиперзвукови руски учени, които търкат наровете по въпроса
                    Ако не знаеш, да те светна: Подобен КОМПЛЕКС, се създава не от един, двама оли трима души, ами от конгломерат от конструкторски бюра, заводи и колективи. ВСИЧКО, от болтчето до боята, се изпипва, изпитва и документира многократно та, не се бой. Хората са напълно наясно с целия процес та, да могат да създадат следващия обект, с минимум равни и дори по-високи по-високи качества. Създадена е ШКОЛА И ТРАДИЦИЯ (за справка, БГ школите по художествена гимнастика, борба и вдигане на тежести и т.н.).
                    Не бръмчи, Импотецие. Не ти е дадено да разбираш половия живот на белите мравки. ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Имах един колега с приус на метан и на газ ... После си купи и електрическа тротинетка че много харчел приуса ... Преби се и я даде на жена си да води детето на градина с тротинетката !?!?!? А той с приуса да не се дочупи, ама детето му (айде жена си никой не обича) кучета го яли
                      Не става въпрос да са стиснати, те въртят по 500км на смяна някои, ако е бензин по 25 лв на 100км - 125лв, на метан само 25. От това си изкарват парите с които живеят, но се намери кой да им обърка сметките - пазарни цени на метана. Знаеш ли колко метан по тръби продават в Азия в момента - много и го правят тайно, вече стана ясно защо. Как се продава - на уж борсови цени ? - Само по договори.
                      Слушам украинците измислили ако си върнат Крим да го оставян военна база и да са към Запада. Те онези не знаят как гладуват ВСУ и как ги хранят с отпадъци и ще хукнат, те се информират от интернет. В Крим със сигурност има стратегическо ядрено оръжие в количества. Те ще си изкарат пари като избомбят някой и за да не изяде втора и следваща бомби ще почне да им плаща, къде ще ходи.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Драконовите зъби и минни полета на крепостните фашаги няма да могат да спрат западните танкове.
                        https://www.actualno.com/europe/vide...s_1977312.html

Пак ще бягат като антилопи.

Коментар

Какво искаш да ти кажа. Когато трябва тогава си ги ползуват
                          Човекът плаче за уважение бе, нимой са гъбарка тей с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Няма лошо. Ти, вместо проценти, дай кубици и гледай да не се шашнеш, колко много газ е това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                              след година и три месеца демилитаризация

[ATTACH=CONFIG]n4068626[/ATTACH]
                              Donkey business.

Коментар

Определено не, беше тук в есен. Между другото и на сина ми му се обадиха, но след разговор с тази жена се отказа. И общо взето наистина е така - имат по няколко секунди да изгледат дадено видео- гледа се в началото, средата и края. Имат си "политики" така се казват във фирмата- инструкции за работа. Когато постъпиш във тази фирма имаш 1-2 месеца за да научиш тези политики, когато имат време събират служителите и им набиват канчетата. Преди може би 2 години официално стартираха програма която претърсва фейсбук за определени думи и изрази> Пак когато имат време служителите обучават програмата.

Мога да пиша още, но едва ли те интересува
                                Корпоративната политика е бетер публичната политика. Тя е държава в държавите, защото оперира по целия свят и достъга навсякъде отвъд граници и континенти. Може да се каже, че света го управляват основно, чрез тези субекти, а някои са и мега субекти. Там отиваме на друго ниво - корпорокрация.
                                Last edited by Kris_; 25.05.2023, 23:34.

Коментар

Working...
                                X