If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Ще си позволя да те нарека лъжец и долен манипулатор! Опровергай ме и докажи, че Меркел е казала подобно нещо!
По- важното в случая е, защо Русия НИКОГА не спазва подписаните договори? Според споразумението от 94-та, Русия трябва да е гарант по сигурността и териториалната цялост на Украйна.
На първата част мисля че отговорих, втората- какво не е ясно че е гарант- нима някой е нападнал укропия- не е. ТОгава??
Ииииииии да се върна на първата част- русия искаше обсъждане в оон на тези изявления на оланд и меркел. Само че другите отклониха това искане
Ще си позволя да те нарека лъжец и долен манипулатор! Опровергай ме и докажи, че Меркел е казала подобно нещо!
По- важното в случая е, защо Русия НИКОГА не спазва подписаните договори? Според споразумението от 94-та, Русия трябва да е гарант по сигурността и териториалната цялост на Украйна.
ООН не стала обсуждать слова Меркель о Минских соглашениях
Сергей Ромашенко
05.01.20235 января 2023 г.
Экс-канцлер ФРГ Меркель и экс-президент Франции Олланд назвали Минские соглашения "отсрочкой" войны с Украиной. По словам Меркель, Минск был призван позволить Украине выиграть время. - статия на дойче веле- излезе ми на руски
В своём телеграм-канале Мария Захарова процитировала мнения бывшего канцлера начиная с 5 марта 2015 года. Тогда Меркель заявляла, что, если Минские договорённости будут нарушены, европейским странам придётся вводить новые санкции.
В октябре 2016 года бывший канцлер Германии заявляла, что достигнут прогресс в рамках комплекса мер по выполнению Минских соглашений — в ходе рабочего обсуждения затрагивались вопросы безопасности и политический процесс.
------------------------------------------
«Минск» — это всё, что у нас есть. К сожалению, я не могу сказать, что все пункты Минских соглашений выполнены. Необходимо установление долгосрочного режима прекращения огня. Моё мнение — не надо выбрасывать единственное, что у нас есть», — заявила Меркель в феврале 2017 года.
Уже в марте 2017 года экс-канцлер говорила о том, что США привержены минскому процессу и необходимо найти безопасное решение по Украине. При этом она отмечала, что, когда ситуация прояснится, «отношения с Россией должны быть улучшены». Меркель подчеркивала, что к тому времени Минские соглашения не достигли желаемого результата, и работа над ними продолжится в ближайшие месяцы.
В мае 2017 года Меркель вновь заявляла, что «вопрос безопасности, как это представлено в Минских соглашениях, является предпосылкой для дальнейшего прогресса в политическом процессе».
Через четыре месяца экс-канцлер Германии в очередной раз подчеркивала, что необходимо делать всё возможное для улучшения контактов по Минским соглашениям, диалог должен продолжаться.
В апреле 2018 года Меркель заявила, что Германия и Франция с Украиной и Россией продолжат искать выход из ситуации и ослаблять усилия в этом направлении нельзя, так как речь идёт о людях.
В августе 2018 года она признала, что стабильности перемирия по Минским соглашениям нет, но работа над поиском решения будет продолжена.
Затем в ноябре 2018 года экс-канцлер заявила, что, если по Минским соглашениям будет достигнут прогресс, появится возможность смягчить санкции. А так как договоренности не соблюдаются, Германия будет выступать за продолжение санкций.
В декабре 2019 года Меркель высказывала надежды, что Минские соглашения будут оживлены, ведь у президента Украины Владимира Зеленского есть определённые предложения.
А вот уже 7 декабря 2022 года Меркель призналась, что Минские соглашения были попыткой дать время Украине подготовиться к войне:
«А Минские соглашения 2014 года были попыткой дать время Украине. Она также использовала это время, чтобы стать сильнее, как вы можете видеть сегодня. Украина 2014—2015 — это не Украина сегодня. Всем нам было ясно, что конфликт заморожен, что проблема не решена, но это дало Украине драгоценное время».
A пък аз си спомням как меркел каза- накарахме украйна да подпише минск 2 само за да имаме време да ги обучим и въоръжим срещу русия. Никога не сме очаквали да спазват съглашенията
Мисля че това е по важно от всичко друго. Глупостите които пишеш на кило са като на киркорчовците- ще построим още 3 моста и 4 тунела
Ама тук са забравили най-важния - аз си спомням как Путин преди време каза лично на Меркел, че може да превземе Киев за два дни от което тя подскочи. А забравихте ли вече, че в танковете към Киев крепостните си носеха парадните униформи? ЦРУ потвърждава също, че това не е било шега, а целта в главата на Путин. https://eurocom.bg/new/tsru-putin-e-...iev-za-dva-dni
Сега ми отчитат победи. Седят в окопите, треперят и си викат "Отново ме подмина". А и Москва вече е под атака. Голям успех. Украинските ракети Нептун са пред серийно производство, скоро ще достигат Урал и Камчатка. Но най-разрушителни ще са санкциите. Те стягат бавно но здраво и силно и отвътре, при което Кочината в даден момент просто ще се разпадне. Иначе с оръжия, Украйна ще стигне най-много до законните си граници.
A пък аз си спомням как меркел каза- накарахме украйна да подпише минск 2 само за да имаме време да ги обучим и въоръжим срещу русия. Никога не сме очаквали да спазват съглашенията
Мисля че това е по важно от всичко друго. Глупостите които пишеш на кило са като на киркорчовците- ще построим още 3 моста и 4 тунела
Ама тук са забравили най-важния - аз си спомням как Путин преди време каза лично на Меркел, че може да превземе Киев за два дни от което тя подскочи. А забравихте ли вече, че в танковете към Киев крепостните си носеха парадните униформи? ЦРУ потвърждава също, че това не е било шега, а целта в главата на Путин. https://eurocom.bg/new/tsru-putin-e-...iev-za-dva-dni
Сега ми отчитат победи. Седят в окопите, треперят и си викат "Отново ме подмина". А и Москва вече е под атака. Голям успех. Украинските ракети Нептун са пред серийно производство, скоро ще достигат Урал и Камчатка. Но най-разрушителни ще са санкциите. Те стягат бавно но здраво и силно и отвътре, при което Кочината в даден момент просто ще се разпадне. Иначе с оръжия, Украйна ще стигне най-много до законните си граници.
Так, в северо-восточном секторе села Новопрокоповка свою боеспособность потеряли подразделения 210 МСП, удерживавшие там господствующие высоты и бежали в село.
Ранее в районе с.Ильченково подразделения 291 МСП так же были отведены в село.
Разумеется, отведены они были в связи с утратой боеспособности и что самое интересное, в районе Ильченково находится последняя в локации господствующая высота. Далее спад в низину.
Какая-то неожиданная волна утрат боеспособности у подразделений РОВ, или... вполне ожидаемая?
И немного пояснений.
Классическая утрата боеспособности подразделения, это когда потери достигают 30% от количества личного состава и техники. При УБ подразделение выводят из зона БД для восстановления. Но, ещё в 2022 российского командование отказалось от порога в 30%, увеличив его до 60%"
Проблема ни е че Радев и колегите му щу остареят неизбежно и няма да могат да подготвят пилоти които да ги сменят, за повечето държави пилотите са по ценни от самолетите. Можеш да имаш самолета, но пилота който ще го управлява трудно се създава от нищото, трябва да има школа, да има колеги с опит които да го обучат. С 2500 км.ч. на височина само 5000м. много лесно се разбива самолета при лека грешка.
Проблема ни е че Радев и колегите му щу остареят неизбежно и няма да могат да подготвят пилоти които да ги сменят, за повечето държави пилотите са по ценни от самолетите. Можеш да имаш самолета, но пилота който ще го управлява трудно се създава от нищото, трябва да има школа, да има колеги с опит които да го обучат. С 2500 км.ч. на височина само 5000м. много лесно се разбива самолета при лека грешка.
Да, ама за 3,2 МИЛИАРДА лв, имаме какво ? - Картинки и на какво обещание,СЛЕД ВРЕМЕ - НЕЗНАЙНО КОГА - МОЖЕ БИ, и да ни доставят нещо. За тези пари, ВЕДНАГА, щяхме да имаме хиляди дронове, от по-яките, с десет пъти по-ниски разходи и защитени "пилоти".
Радев се оказа НЕ на висота и проспа чудесни възможности. Нямам идея, защо.
Защото дроновете просто са за забрана. Няма да може да има хора които са лидери, които са другоячемислещи защото трябва да са безумно охранявани понеже могат да ги убият с дронове. Оръжие за престъпници, не за войници. Сащ като не могат да ни доставят самолети в премливи срокове, просто да върнат парите и да си вземем шведски машини.
Няма да иска Радев дрончета като въоръжение, той е военен, я си преставете армия която воюва по този начин..то не е достойно, като дребни бандити, терористи..това е глупост.
Да, ама за 3,2 МИЛИАРДА лв, имаме какво ? - Картинки и на какво обещание,СЛЕД ВРЕМЕ - НЕЗНАЙНО КОГА - МОЖЕ БИ, и да ни доставят нещо. За тези пари, ВЕДНАГА, щяхме да имаме хиляди дронове, от по-яките, с десет пъти по-ниски разходи и защитени "пилоти".
Радев се оказа НЕ на висота и проспа чудесни възможности. Нямам идея, защо.
По добре да не се бият с тях, военните им така или иначе ще трябва да възтановят гражданското управление на страната, а и това са военните при въпросния свален президент който явно не го искат вече.Вътрешен въпрос, няма работа там Франция !!!
Коментар