IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само два факта да добавя към тия долу

Click image for larger version

Name:	ufflBNB.jpg
Views:	1
Size:	37.0 КБ
ID:	4089574

Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
    През 1960 г. България е фалирана и източена от Русия, като е принудена да предаде целия си златен резерв от 32 тона злато.

През 1969 г. другарката Луканова (сестрата на Андрей Луканов), управител на БНБ, отново докладва на Тодор Живков, че в хазната няма и цент и не можем да платим задълженията към Московска народна банка. Те не искат левове или рубли.

Признават само долара и България винаги е плбащала на СССР в долари.

През 1990 г. България обяви мораториум по изплащане на външния дълг, който достигна 10 милиарда долара.

Достигна, защото режимът на Живков взимаше заеми в долари, за да плаща на Русия горива и суровини на много по-високи цени от международните.

За сравнение - още при откриването на Нефтохима при първата доставка на руски петрол на 4 август в нефтопристанище „Дружба“ пристига танкерът „Антон Иванов“ с руски петрол от сорта Уралс, който плащаме на цена от 23 долара за барел при международна цена от 18 долара и то за сорта Брент.

Марионетния режим на Живков е принуден не само да плаща по-високи цени за доставки, но и изнася огромна част от селскостопанската ни продукция за Русия под себестойност, на символични цени - картофи по 1 ст./кг., домати - 2 ст. /кг.

Документите на стопанския отдел на Политбюро на ЦК на БКП са красноречиви и всеки може да ги види в Държавен архив.

Всъщност левът окончателно умря през 1995 г. , когато 14 банки, ръководени от агенти на ДС и КГБ раздадоха над 100 000 000 000 лв. необезпечени кредити, докато правителството на БСП хем се опитваше да запази фалиралите държавни предприятия , хем да изплаща външния дълг, хем да контролира и валутния курс.

През същата година Русия наруши и договорът ни по Ямбургската спогодба и отказа да дава газ.

Според Ямбургската спогодба България спрои газопровода, а Русия плаща с газ. След разпада на СССР дългът бе разпределен между бившите републики и за разлика от Русия, Украйна си изплати задълженията , като ни даде 1.26 млрд. куб. метра, които призна със взаимен протокол още през 1993 г.

Русия брутално наруши договора, но никой тук не защити националния интерес и не заведе дело в международния арбитраж.

През целия период България плащаше за руския газ средно с 50 % по-висока цена в сравнение с тази за други европейски държави.

Цели сектори от икономиката ни фалираха по тази причина - Химко Враца, металургичния комбинат в Кремиковци, предприятия от стъкларската промишленост, керамични изделия и въобще всички сектори, при които себестойността на газа достига над 40 - 50 % от стойността на произведеното.

Още по времето на правителството на Жан Виденов се обсъжда възможността за въвеждане на валутен борд, но интересите на Кремъл и неговата олигархия тук са първо да се осъществи хиперинфлация, за да се обезценят кредитите, като в същия момент българите да загубят спестявянията си.

За целта БНБ, управлявана от агента на ДС Тодор Вълчев ударно развързва хиперинфлацията.

Валутния борд е въведен чак през 1997 г.

Практически левът е хартийка, вързана към германската марка, а впоследствие към еврото.

Валутният борд е един вид като попечителството над малоумни в гражданското право, но това попечителство тук е върху банковата ни система.

Явно все още е необходимо, като си спомним как руската агентура разграби и 4 милиарда лева изчезнахаи от банка КТБ, в която правителствата на Станишев и Борисов наливаха държавни пари, за да се раздават на паразитни руски структури и обръчи от фирми на ДПС.

Та, левът е бил лев до 1944 г.

Със златно покритие и с пенсионен фонд в българската хазна, равен на 5 милиарда щатски долара.

Пенсионен фонд, който до 1947 г. е източен от Русия.

Само да спомена факта, че издръжката на руския окупационен корпус от 300 000 щика, който стои в България от 1944 г. до 1947 г. е по-голяма от бюджета на държавата ни.

Та, хартийките, които държим в ръцете си, имат някаква стойност поради простата причина , че са вързани с еврото и сме под валутен борд.

Въпросът е - искаме ли да сме нормална европейска държава или ще продължаваме да робуваме на една паразитна империя, която ни източва по всевъзможни начини от 145 години.

Иначе гледай какво става.

Рублата я направихме на 2 две стотинки.

Коментар

• Мария Захарова

Столтенберг: Если Украина не победит, вопрос о членстве вообще не будет стоять.

Фейл-саммит, когда членство не стоит.
      https://t.me/s/MariaVladimirovnaZakharova

ммммммммммдддддддаааааааааа, както писах снощи, путин ще вземе цяла украйна и ще покаже среден пръст на нато

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Не знам как преценяваш шансовете ? Би ли споделил ?

Именно поради факта, че както сам казваш воюват икономиките, САЩ и западните държави имат изключително голямо предимство. Количеството тежко въоръжение и амуниции за Украйна само ще се увеличава, докато запасите и възможностите за заместване с нови военни активи на Русия само ще спада.... Това рано или късно ще доведе до значителен превес за Украинската армия.

+ Извън икономическата част, не забравяй и чисто военната - дори официално да се отрича, но Русия воюва на практика с цялото НАТО. Русия е вкарала вече всичко което има (без ядрено оръжие), но НАТО тепърва ще се развръща - ракети с далечен обсег, самолети, още системи за ПВО (които да неутрализират единственото предимство на русия на бойното поле). Просто въоръжението, което Американците и останалите страни тепърва ще въведат във войната няма да може да бъде отговорено от руска страна.

В допълнение, мобилизационния резерв на Украйна от мъже е десетки пъти повече от Руския контингент във войната.... Подчертвам - бият се Мобилизационния резерв на Украйна (милиони мъже) срещу ограничени войскови формирования на Русия (може би 200-300 хил.човека). Рано или късно това ще окаже влияение, просто защото Русия няма повече резерви.
        ... Тук има и скрит джокер - възможно е (а вероятно и вече има такива) във воените действия рано или късно да се въведат и натовски кадри, под формата на пенсионирани доброволци, което допълнително би наклонило и човешкия фактор в полза на Западната коалиция.

Според мен Американците ще спечелят войната на 99,9%... наистина ми е любопитно да чуя, как ти виждаш изход с победа на Русия.

Говорим естествено за конвенционалнта война. Големия ми страх е, че ако американците накарат Зеленски да влезе в Крим, руснаците могат да прибегнат до тактическо ядрено оръжие, което наистина ще ги спаси военно.... но тогава е зле за всички ни, така че дори не ми си разсъждава за този единствен вариант, Русия да не загуби войната.
        Няма да използват ядрено оръжие. Дори и да не последва ответен удар, това би означавало Русия да се превърне в Северна Корея и всички търгуващи с нея като Китай и Турция да прекратят всякакви отношения.Освен това ядрен взрив ще предизвика много цивилни жертви,а все пак руснаците се представят за освободители.
        В самата Русия ще възникнат метежи подобни на тоя на Пригожин.

Коментар

• Поредния генерал фира

Storm Shadow му е донесъл билет за небесния концерт на Кобзон

Last edited by petrg5s; 12.07.2023, 11:50.

Коментар

...наистина ми е любопитно да чуя, как ти виждаш изход с победа на Русия. ...
            Ето как https://t.me/zloyodessit/19595
            като вземем предвид, че тия пилоти са по-умни от 88% от популацията...

Коментар

• Соросоидите се наплашиха от един малък метеорит, пък щели да обявяват война на Путин...
              СМЯХ В ЗАЛАТА!

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...ombi-i-1749284
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Е, то сега им се случва нещо още по-лошо. "Спасяват" ги наглоскаските.
                Не мога да кажа нищо, Медведев като се каза че Финландия ще влезе в НАТО и веднага се изказа че нещо ще им се случи. Защо го прави за да ги засилва още повече за НАТО ? А иначе е ясно защо влизат - за да похарчат милиардите за оръжия, в САЩ заводите да получат поръчки. Тя Русия и Украйна не е нападала - влязоха като у тях си, те граница нямат, не се знае къде е. Нали бях писал как спореха там като стигнали до някакви села и това Украйна ли било, Русия ли било. Украинците казват тези села наши, били сте на наша територия, търсят на картата и се оказва че тези села се водят в Русия. Сега може да изглежда нереално, но след не много време самите руснаци ще получат оръжейни поръчки от НАТО, сигурно ще крият. В самолетите им Ф16 има руски части в двигателя. Ако се разчуе ще кажат - ами тя една фирма доставчик ги носи, а тя откъде ги взема - фирмена тайна. Един руски изстребител да се произведе се плаща само 1.5 милиона. Дали ще жи поръчват в ЮК ? Съмнява ме при положение че в Русия ще им излязат без пари.
                D.Y.F-091066

Коментар

Колкото и някои да вярват друго но, воюват хората и икономиките и не ми е ясно, дори след малко вероятна Пирова победа от страна на Украйна, какво следва с/за нея. Да не говорим че, тази вероятност, много силно клони към нулата и я споменавам единствено от математическа гледна точка.
                  Не знам как преценяваш шансовете ? Би ли споделил ?

Именно поради факта, че както сам казваш воюват икономиките, САЩ и западните държави имат изключително голямо предимство. Количеството тежко въоръжение и амуниции за Украйна само ще се увеличава, докато запасите и възможностите за заместване с нови военни активи на Русия само ще спада.... Това рано или късно ще доведе до значителен превес за Украинската армия.

+ Извън икономическата част, не забравяй и чисто военната - дори официално да се отрича, но Русия воюва на практика с цялото НАТО. Русия е вкарала вече всичко което има (без ядрено оръжие), но НАТО тепърва ще се развръща - ракети с далечен обсег, самолети, още системи за ПВО (които да неутрализират единственото предимство на русия на бойното поле). Просто въоръжението, което Американците и останалите страни тепърва ще въведат във войната няма да може да бъде отговорено от руска страна.

В допълнение, мобилизационния резерв на Украйна от мъже е десетки пъти повече от Руския контингент във войната.... Подчертвам - бият се Мобилизационния резерв на Украйна (милиони мъже) срещу ограничени войскови формирования на Русия (може би 200-300 хил.човека). Рано или късно това ще окаже влияение, просто защото Русия няма повече резерви.
                  ... Тук има и скрит джокер - възможно е (а вероятно и вече има такива) във воените действия рано или късно да се въведат и натовски кадри, под формата на пенсионирани доброволци, което допълнително би наклонило и човешкия фактор в полза на Западната коалиция.

Според мен Американците ще спечелят войната на 99,9%... наистина ми е любопитно да чуя, как ти виждаш изход с победа на Русия.

Говорим естествено за конвенционалнта война. Големия ми страх е, че ако американците накарат Зеленски да влезе в Крим, руснаците могат да прибегнат до тактическо ядрено оръжие, което наистина ще ги спаси военно.... но тогава е зле за всички ни, така че дори не ми си разсъждава за този единствен вариант, Русия да не загуби войната.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Как пък веднъж не ти стана ясно, старшинка? Не е лесна твоята ...

Виж сега, след като вече година и нещо не разбра, че нямаш "старшинки" насреща си, едва ли има смисъл да правя опити да ти обяснявам. Безполезно е.

Коментар

Човек, вярваш ли го лично това ?
                      ... или просто отнякъде са го спуснали това и ти се се е сторирала "модерна" теза....

Зеленски си изпълнява функцията да чете едни наистина перфектно написани епични и мелодраматични речи, така че да мотивира западните общества да подкрепят правителствата си в даването на оръжия. Но смяташ ли наистина че има някакви допълнителни функции? Че води някаква самостоятелна политика (без значение дали военна или в политческо отношение) или взема някакви решения ?

Американците наистина ще спечелят войната и си прав, че те ще напишат историята като победители във войната. Но съм убеден, че по-скоро ще се фокусират върху налагане на прочита си защо е възникнала войната и как хитро са я спечелили без да загине нито един американец, отколкото да налагат Зеленски като някакъв култов политик.

Мен ми е по-интересно какво ще стане с Украйна като цяло войната бъде спечелена. Защото поведението им да се държат, така че все някой нещо им дължи, че нещо им се полага, че трябва да се нарушават правила (случая с вчерашаната караница на Зеленски защо не са ги поканили в НАТО е най-пресен и показателен), да обясняват на други народи какво трябва или не трябва да правят, да искат да им се дава и т.н., след като войната приключи, няма да се толерира от Западните Демокрации.

Това за мен е по-интересния въпрос.... иначе Зеленски вероятно ще влезе в украинските учебници, но за световен култ, силно се съмнявам - просто всички са наясно с реалната му роля във войната...
                      Колкото и някои да вярват друго но, воюват хората и икономиките и не ми е ясно, дори след малко вероятна Пирова победа от страна на Украйна, какво следва с/за нея. Да не говорим че, тази вероятност, много силно клони към нулата и я споменавам единствено от математическа гледна точка.

Коментар

...А остава неясно, за чий са им на шведите разходите. Ей така, от думичката "съвсем".

Как пък веднъж не ти стана ясно, старшинка? Не е лесна твоята ...
                        Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                          аз пък казвам, че след 20-30 години към зеленски ще бъде издигнат култ като политик от ранга на рузвелт…, или поне на лех валенса…,
                          тъпо е да се повтарям, но историята се пише от победителите
                          Човек, вярваш ли го лично това ?
                          ... или просто отнякъде са го спуснали това и ти се се е сторирала "модерна" теза....

Зеленски си изпълнява функцията да чете едни наистина перфектно написани епични и мелодраматични речи, така че да мотивира западните общества да подкрепят правителствата си в даването на оръжия. Но смяташ ли наистина че има някакви допълнителни функции? Че води някаква самостоятелна политика (без значение дали военна или в политческо отношение) или взема някакви решения ?

Американците наистина ще спечелят войната и си прав, че те ще напишат историята като победители във войната. Но съм убеден, че по-скоро ще се фокусират върху налагане на прочита си защо е възникнала войната и как хитро са я спечелили без да загине нито един американец, отколкото да налагат Зеленски като някакъв култов политик.

Мен ми е по-интересно какво ще стане с Украйна като цяло войната бъде спечелена. Защото поведението им да се държат, така че все някой нещо им дължи, че нещо им се полага, че трябва да се нарушават правила (случая с вчерашаната караница на Зеленски защо не са ги поканили в НАТО е най-пресен и показателен), да обясняват на други народи какво трябва или не трябва да правят, да искат да им се дава и т.н., след като войната приключи, няма да се толерира от Западните Демокрации.

Това за мен е по-интересния въпрос.... иначе Зеленски вероятно ще влезе в украинските учебници, но за световен култ, силно се съмнявам - просто всички са наясно с реалната му роля във войната...
                          Last edited by Van Basten; 12.07.2023, 10:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Е, то сега им се случва нещо още по-лошо. "Спасяват" ги наглоскаските.

Коментар

• Pyramid, шведите са се уплашили да не ги нападнат руснаците.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Не само че има глобален проблем с климата, но вече ще има проблем и с метеорити които падат. Снощи е паднал малък метеорит в Румъния и е треснало така че се е чуло сериозно чак във Видин. Само информативно - зависи от състава им, може да е такъв че да създаде силен електромагнитен импулс и да изгорят устройствата в които има електронни компоненти. Парите в банките са записани в компютри, т.е. могат да изчезнат записите и няма как да се възтановят. Банките на ФЕД не са застраховани, никой не е.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X