IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар


    • За навременното откриване на дронове е необходимо да се организира дежурство на покривите на къщите и да се привлече цивилното население, пенсионирани военни и ветерани от въоръжените сили, Сергей Хатилев, бивш началник на зенитно-ракетните сили на руския въздушен транспорт Командването на специалните сили на силите , каза пред Daily Storm.

      „Ръководителите на администрации трябва да организират местното население: дежурство по ПВО, дежурство на постове за визуално наблюдение, дежурство по покривите на къщи. Това трябва да се направи от цивилни. Точно това трябва да се използва от ветерани от въоръжените сили, пенсионери, които могат да разкажат, научат, покажат и отговарят за тази работа в градски и регионални мащаби“, каза експертът.

      Според него, за да се бори с безпилотните самолети, руското ръководство трябва да прибегне до опита, натрупан през Великата отечествена война - да използва народни дружини, балони, а също и да монтира модерни звукозаписващи апарати, заменили слуховите апарати през 1914-1945 г.

      Особено полезен тук ще бъде „В памет на пенсионираните генерали и полковници“, смята Хатилев. Той припомни, че през съветската епоха силите за противовъздушна отбрана „участваха във всички конфликти във всички страни по света: в Китай, Корея, Близкия изток, Африка“: „Имаме огромен опит, той трябва да се използва“.

      Според Хатилев можете също да разгледате по-отблизо модерните конструкторски бюра и младите професионалисти, които „предлагат ефективни начини за борба с дроновете“. Той посочи като пример проект, който включва използването на водни струи със силно налягане на водоснабдяването до 50 метра. „Те просто събарят тези дронове и ги унищожават“, увери Хатилев.

      По-рано Държавната дума заяви , че ако бъде намерен дрон, руснаците трябва да се обадят на 112 и да съобщят точните му координати. „Нищо повече не трябва да се прави“, каза Андрей Гурулев, член на комисията по отбрана на долната камара на парламента. Той също така обяви закон, криминализиращ заснемането с дронове и системите за противовъздушна отбрана.

      Генералният директор на Центъра за интегрирани безпилотни решения Дмитрий Кузякин предложи да се пусне приложение за граждани, в което ще има „точно един бутон със съобщение „Над мен прелетя дрон““. При натискане услугата ще предаде координатите на мястото, където това се е случило, до центъра за реагиране.

      През изминалата седмица Украйна атакува Краснодар и Москва с дронове. В Краснодар възможна цел за безпилотни самолети беше телевизионна кула, която осигурява мобилна комуникация не само на града, но и на Южния окръг. Дроновете са ударили и петролните рафинерии Афипски и Илски.

      На 30 май тази година дронове атакуваха Московска област и Москва. Техните цели бяха резиденцията на президента Владимир Путин и именията на неговия антураж на Рубльовка. Продължиха и нападенията на граничните Белгородска, Курска и Брянска области. Край Калуга паднаха още няколко дрона.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        sosi, то и нямаше и да има, ако САЩ бяха казали че не им дреме тези области населени с хора които мислят на руски език бяха минали съм Русия, я те да кажат че не им дреме и им е през онова с трите букви оттатък. Украйна в НАТО ли беше ? - Не ! Те тръгнаха да я присъединяват, защото си въобразяват глупости.

        Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Германия трябва да изгони от страната всички руснаци, които живеят там и подкрепят войната срещу Украйна. В крайна сметка след като са такива големи путинисти да си ходят при червеният фашист.

          Коментар


          • Другари - защо така се карат братушките по националната пропаганда?


            Коментар


            • https://www.youtube.com/shorts/rudpeW6ew-8
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • https://www.youtube.com/watch?v=Vla8528bNPw , много злоба има в тези хора. Показват това видео с жилището което е ограбено а то явно е постановъчно, защото тоя който се прави на актьор преиграва - откраднали му всичките натрупани пари. Не показват видеа как са запалени покривите на сгради явно с гадните дровчета и сега освободителния легион били обкръжили, а руснаците стреляли със снаряди по населеното място да го разрушат. Прехвърлят така снарядите над обсадителите. Кой освобождава с обсада ? Щом обсаждаш значи не те искат, не те пускат да влезеш. Просто ВСУ влизат на територията на Русия с цел да превземат руска област, никакви легиони няма, те не са хора загрижени за Русия.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Крепостните поизтрезняват. "Не постигнахме нито една цел в Украйна"
                  https://www.actualno.com/europe/viss...s_1984015.html

                  Не само не постигнахте, ами съвсем ще изчезнете.

                  Коментар


                  • Тя Русия се изтегли от Европа като за пазар за нейните суровини. Газ за Европа ще е от САЩ втечнен ще ни го карат. Азия пък не купува американски и той се освобождава да дойде насам. Не знам какви са количествата, но мисля че САЩ могат да снабдяват Европа и като се похарчи тапата която запуши пазара от газ на свръх цена ще почне да върви американския втечнен газ. Ако до тогава Европа не открие някав друг източник на енергия. Така че енергийната карта е променена, размениха се САЩ и Русия. Сега европейците май не искат да потребяват газ, защото има въглероден отпечатък ще кажат. И да нали щяхме да минаваме на безвъглеродна енергетика.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • sosi, то и нямаше и да има, ако САЩ бяха казали че не им дреме тези области населени с хора които мислят на руски език бяха минали съм Русия, я те да кажат че не им дреме и им е през онова с трите букви оттатък. Украйна в НАТО ли беше ? - Не ! Те тръгнаха да я присъединяват, защото си въобразяват глупости.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Gerasim_Burgaski, и не си мисли че са толкова тъпи с първата глава да елиминиран всичката техника на потърпевщата страна, не казвам врага защото не е уместно. Защото оръжие за масово унищожение срещу потърпевш ще е, той вече дори не ти е враг. Обсега на ПВО е смешен.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Tatiana Christy

                          Само 44 % от анкетирани българи приемат Русия като отговорна за войната в Украйна, сочи международното изследване на GLOBSEC. Дори, Унгария, която се смята за най-черната овца в ЕС, заради най-откровеното и нахално путиноидче -- орбан -- процентът е 54%. За сравнение в Полша този процент е 85%, в Прибалтика е подобен. Това показва колко пробита е държавата ни от путинско влияние и пропаганда, което е право-пропорционално на нейната бедност, задръстеност и безперспективност! Надявам се новото правителство да измете путиноидите, които десетилетия тровят България. Очаквам още първия месец от новото правителство
                          МОЧА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ПЪПА НА СОФИЯ! ТУК НЕ Е МОСКВА!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Софиянци са най-осъзнатите свободни граждани в България и парашутисти без политически и граждански багаж няма да търпят!
                            Евала за добрия виц!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                              Направо предлагай промени в НК - тъй като все някога в човешката история е имало убийства и изнасилвания, да се декриминализират убийствата и изнасилванията в наши дни! Или никой не е убиец, или всички да са убийци!

                              Имам бързо питане към съфорумците - сега като дойде изравнителената сметка за парното, мога ли да откажа да я платя с аргумента, че САЩ са свалили законно избрания президент на Либия?
                              Какво общо има парното с либия и говедарите

                              Коментар


                              • Gerasim_Burgaski, виж повече се притеснявам от голяма война в момента, Русия по този начин не може да се преземе. Ти да не мислиш че като се изтреля балистична стратегическа ракета някой може да я спре ? Или някой се притеснява че ако я изтреля ще го намерят и ще го постигне възмездие ?
                                - Резултата от голямата война ще е ядрено замърсяване нямащо нищо общо с това във Фукушима или от двете малки бомби. И как ще се живее после - зле. Ще се оправи ли ? С голяма вероятност не. И между другото електромагнитния импулс от водородна бомба не се екранира по никакъв начин. Какво означава никакъв - електрониката на подводниците ще бъде унищожена, а там поначало всичко е с дебел екран и затворено в метал, на всичко отгоре е под водата.
                                - Тези клипчета в интернет не са реални. Ако бяха когато военните вече имаха в СССР такова оръжие и знаеха неговия ефект в България се правеха радиостанции за военни цели, нещо което да замести или измести тези телефони полевите и старите радиостанции. Бяха страшно добри, покрива цяла България с такава връзка, голям обхват а е малка и с 10 канала пре достатъчни. СССР със сигурност нямаха такова нещо. Щеше да има огромни поръчки, а те казали че е безпредметно да е масово. Защото при истинска война няма да останат да работят, няма друга причина. Те не са били екранирани ! Не жестоко екранирани, частите под няколко екрана.
                                Дизелови подводници, инсталация с много дебели кабели, нищо което да е нормален проводник в тях. Транспортни машини с дизелови двигатели които палят със стъстен въздух, без електрическа инсталация. Никой не е луд да прави такива неща, ако не е сигурен че има основателна причина. Знаеш ли колко е глупаво да се правят такива машини за война при положение че имаш супер електроника. Защото 90-та година напълно реално електрониката вече имаше възможности, станция с 1 метър антена - 500 км. обсег.
                                Какво ще стане с атомните централи ? Те са пълни с електроника която контролира реакторите, дори дизеловите генератори които да подържат охлаждането са стартерни двигатели. Хайде не ми я хвали тази глупава победа над Русия.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X