IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

    Ти пък кой беше, че да даваш наклон на хората към кого да се присъединяват?! Украинец ли си?! Жител на Донецк, ли си?!

    Земята принадлежи на хората, които я обитават и щом те са решили да се присъединят към Руската федерация, така и ще стане - никой няма право да ги спира!
    Правото на самоопределяне е едно от изконните човешки права!
    Кримчани сами решиха чрез референдум да се присъединят към Руската федерация...

    Не си спомням когато България реши да се присъедини към евросъюза, някой кримчанин да си е позволил лукса да дава наклон на българите...

    Ама бай Ганьовците, който не си виждат собственото, мизерно, робско състояние, много обичат да дават наклон и акъли на чужди хора, по въпроси, които не ги засягат!
    Утре тия в Кърджали (примерно) ако поискат да се присъединят към Турция, пак ли така ще кажеш?

    Коментар


    • Pyramid, природата е такава противоречива, не съм аз. Който не иска да му се случат отцепвания на територия държи ниво и не допуска конфликти на етническа основа. Ако не съм прав нека американците да разпалят един такъв там да видим САЩ ще ги има ли после. За интелигентните хора е ясно че с този конфликт, които е етнически че и на религиозен го мъчат да го докарат е в нейн ущърб и може да я унищожи.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        1. Има различни видове ядрен разпад, на които, СА подложени И елементи с пореден номер ПОД 26. Ти мАни това, ами има и елементи, по-тежки от желязото но, образувани в следствие на...ЯДРЕН РАЗПАД на още по-тежки елементи. Затова, по-полека.
        2. "Дефицит", има само като пазарно понятие (търсене-предлагане - недостиг). В природата, нещата са "колкото-толкова". Тя нито купува, нито продава. Съответно "дефицит " в Природата, няма по подразбиране.
        3. Въглеводородите, са ХИМИЧЕСКИ СЪЕДИНЕНИЯ и нямат "пореден "номер", а молекулна маса, което, е различно от твърдяното от теб. Или бъди прецизен, или рискуваш да те захапят за още повече неточности.
        4. Електрониката, НЕ СЕ развива от силиция, ами от хората. Силицият, е само хим.елемент, използван за целта...И НЕ Е ЕДИНСТВЕН.
        5. Странно може да ти изглежда но, именно умни хора, се усъмняват в "науката, създавана от по-умни от тях", предизвикват я и...отварят нови страници на същата тази наука. Не ни е известно за никакви твои постижения, следователно, точно ти, да "поставяш някого на мястото му"... Нонсенс.
        6. В бъдещето, ще избухват още много свръхнови и ще обогатяват Вселената с нови количества елементи над пореден номер 26. Досега, още не е наблюдавано но, кой може да гарантира че, няма да започнат някъде и спокойно протичащи процеси на синтез на по-тежки елементи? Дали пък Вселената не е твърде млада, за да твърдим едно или друго за нейното бъдеще? 14 млрд години, ЗА НАС са много. А, за НЕЯ? ТОВА предстои да се изяснява. Не избързвай.

        НАКРАТКО, предлагам, да я караме малко по-скромно. За вселената, ние, може и песъчинки да не сме дори.
        Въпреки фукарията на някои.
        А, бе, защо го няма Нютоний в таблицата на пчеларя? Защо ни показва тази мошеническа таблица?

        Коментар


        • Да попитам за един приятел- докъде стигна спецоперацията- има ли още някоя превзета улица в Бахмут( град с размерите на Перник дето до войната никой не беше чувал за него) или някое ново село?Колко време му остава на Киев докато бъде превзет и денацифициран?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Ти как разбра че е термоядрена, аз ти казвам че синтеза не е термоядрена реакция независимо че се получава ново ядро. Как ще обясниш парадокса че при разпад се отделя енергия, и при синтез пак се отделя енергия. Парадокс някакъв.
            Дани, Е=m*C^2. И при синтез, и при разпад НА НЯКОИ елементи, възниква масов дефект. Умножи по квадрата на скоростта на светлината, и се успокой.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Frosty, в резултат на урбанизацията се получава така че малка част от населението обитава голяма част от територията. Опцията да се анексират територии не е състоятелна, никой няма право да го прави защото това ще влоши качеството на живота на хората които я обитават. Сега тези области в Украйна ще се обезлюдят напълно и виновен е този който ги анексира. Там инвестиции няма да има, всички пари които се изкарват там ще бъдат изнесени, защото който ги е анексирал е наясно че е нарушил правото. Има естествен начин да се спира сепаратизма - всяка държава в някаква междудържавна общност и тази общност може да не приеме отцепниците. Общността дава възможност за по добро развитие - продаваш стоките които произвеждаш на по голям пазар, можеш да учиш не в 5 а в 500 учебни заведения. Така че те ще се отделят, но въпроса е какво ще им донесе това и това разбира се ги спира. И ние казваме че ЕС много деградира институционално във върховете на съюза, но не бихме искали да се отделим от своята междудържавна общност, която е общност на държави в които живее почти половин трилион население.
              Помисли си добре, дали не си противоречиш понякога.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev

                Невежите хора също градят хипотези, плод на тяхното невежество. Умните хора обаче вярват на науката, която я развиват още по-умни от тях хора.

                Ти демонстрираш тотално невежество буквално с всеки един твой постинг. А Дънинг и Крюгер обясняват защо един глупав човек е толкова много глупав, щото да не може да осъзнае, че е глупав. В темата малко хора ти опонират, защото им е под достойнството да се занимават с тебе. Можеш да бъдеш обаче абсолютно сигурен, че всички ти се подиграват.

                Ха-ха - положителни и отрицателни или северни и южни енергии - ха-ха-ха
                Предлагам, отново да прочетеш труда на Дънинг и Крюгер. По мои спомени, ТЕ не се занимават само с глупаците. Това, че ТИ така си решил, си е твой проблем.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Никакъв парадокс не е.

                  Централен елемент в менделеевата таблица е N26 Желязо. Това е единственият елемент, който не подлежи на разпад или синтез. Всички други елементи с по-малък номер, подлежат на синтез, а всички с по-голям номер подлежат на разпад. Някога след много милиарди години цялата вселена ще се превърне в Желязо.

                  За да се получат химически елементи с номер, различен от 26, са необходими колосални енергии, които да бъдат вложени в тези химически елементи. Такива колосални енергии е имало по време на големия взрив, като тогава е създадено огромно количество водород. И след това този водород се е превърнал в слънца, в които е започнала термоядрена реакция, а тя е създала и всички останали химически елементи чак до номер 26. И тези елементи ги има под път и над път в огромни количества, защото са създавани вътре в нашата слънчева система.

                  По-интересно стои въпросът с елементите с номер 27 и нагоре. Големият взрив не е създал такива и ако нямаше инцидентни избухвания на свръхнови звезди, нашата менделеева таблица щеше да е само с 26 елемента. Това не е чак толкова лошо, защото нямаше да има атомни бомби. Да, ама в миналото са избухвали много свръхнови звезди, и в техните недра са се създали всички химически елементи с номер 27 и нагоре.

                  Тези химически елементи ги има само в земната кора, защото са дошли от дълбокия космос като астероиди. Количеството им е нищожно - милиарди пъти по-малко отколкото елементите от 1 до 26. Та всичките тези елементи над номер 26 подлежат на радиоактивен разпад и някога в далечното бъдеще всичките ще се превърнат в желязо.

                  Лошата новина е, че всичките тези елементи с номер над 26 са в силно ограничени количества и тяхното изчерпване ще се случи скоро в обозримото бъдеще. Добрата новина е, че след като ги има разпръснати по земната кора, значи ги има разпръснати по кората на всяко едно друго космическо тяло в слънчевата система - планети, спътници или астероиди. А големият въпрос е ще може ли човешката цивилизация да продължи да се развива, когато изчерпи всички елементи с номер 27 и нагоре от цялата слънчева система. Възможен ли е прогрес само с елементи от 1 до 26?

                  А ако ви е любопитно кои елементи са дефицитни и кои - не, ами погледнете Менделеевата таблица. Всичко над номер 26 е свръхдефицитно и цената му само ще расте на международните пазари.



                  Още една добра новина - силиция е от масовите елементи с номер, по-малък от 26, така че развитието на електрониката в бъдещето няма да пострада дори и при изчерпване на дефицитните елементи. Въглеводородите също са с номер, по-малък от 26, така че няма да пострада и живота като такъв, както и всички изкопаеми горива, които най-вероятно ги има в огромни количества. Няма да пострада дори и космическата програма на ракетите с химически двигател, така че усвояването на Слънчевата система е гарантирано. Нататък - ами не знам.
                  1. Има различни видове ядрен разпад, на които, СА подложени И елементи с пореден номер ПОД 26. Ти мАни това, ами има и елементи, по-тежки от желязото но, образувани в следствие на...ЯДРЕН РАЗПАД на още по-тежки елементи. Затова, по-полека.
                  2. "Дефицит", има само като пазарно понятие (търсене-предлагане - недостиг). В природата, нещата са "колкото-толкова". Тя нито купува, нито продава. Съответно "дефицит " в Природата, няма по подразбиране.
                  3. Въглеводородите, са ХИМИЧЕСКИ СЪЕДИНЕНИЯ и нямат "пореден "номер", а молекулна маса, което, е различно от твърдяното от теб. Или бъди прецизен, или рискуваш да те захапят за още повече неточности.
                  4. Електрониката, НЕ СЕ развива от силиция, ами от хората. Силицият, е само хим.елемент, използван за целта...И НЕ Е ЕДИНСТВЕН.
                  5. Странно може да ти изглежда но, именно умни хора, се усъмняват в "науката, създавана от по-умни от тях", предизвикват я и...отварят нови страници на същата тази наука. Не ни е известно за никакви твои постижения, следователно, точно ти, да "поставяш някого на мястото му"... Нонсенс.
                  6. В бъдещето, ще избухват още много свръхнови и ще обогатяват Вселената с нови количества елементи над пореден номер 26. Досега, още не е наблюдавано но, кой може да гарантира че, няма да започнат някъде и спокойно протичащи процеси на синтез на по-тежки елементи? Дали пък Вселената не е твърде млада, за да твърдим едно или друго за нейното бъдеще? 14 млрд години, ЗА НАС са много. А, за НЕЯ? ТОВА предстои да се изяснява. Не избързвай.

                  НАКРАТКО, предлагам, да я караме малко по-скромно. За вселената, ние, може и песъчинки да не сме дори.
                  Въпреки фукарията на някои.
                  Last edited by Pyramid; 14.04.2023, 13:34.

                  Коментар


                  • Френския президент Емануел Макрон след срещата си със Си Дзи Пин рязко промени своята позиция по отношение на даването на оръжие на Украйна. Какво ли е научил от Си Дзи Пин ?
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Обаче, виждаш ли, У НАС, гражданските права на тези хора, се спазват, пенсиите се плащат, езикът им НЕ СЕ забранява, ме се посяга ма здравето и живота им, никой не ги гони, няма нацистки изстъпления...
                      Е това са едни дребни неща, които какво ли означават. В нечии очи са нищо, но ако им приложат това което украинците приложиха там сигурно..Май трябва да се изпробва, как ще е в Америка ако се подпукат и разделят на етническа основа, защо да има нисши и висши нации в Европа, а там да няма ? Това не е невъзмжно да се направи както казва Байдън.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Mateev, то не може да има само вежи хора, ще има и невежи. Притеснява ли те ? Мен не.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                          Всъщност примера с Турция е обратния - нямат ли право турскоговорящите региони у нас да бъдат анексирани от Турция?
                          Ииии всички рязко млъквате точно на тоя пример.
                          Обаче, виждаш ли, У НАС, гражданските права на тези хора, се спазват, пенсиите се плащат, езикът им НЕ СЕ забранява, ме се посяга ма здравето и живота им, никой не ги гони, няма нацистки изстъпления...

                          Коментар


                          • Mateev, тези неща не са доказани, те са хипотези, както и теорията за Големия взрив. Аз пък имам своя теория - енергията се поражда и тя не е с еднакъв произход, затова има енергия при синтез и енергия при разпад и едното е термоядрена реакция, докато другото не е - не са еднакви и енергията от тях не е еднаква. Ако приемем че едната е положителна, то другата е отрицателната енергия, ако приемем че едната е южна, то другата е северна. Но това също е хипотеза, въпреки че си въобразявам че е вярно.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • ВИДЕО - ЗАЩО ПОТЪНА кремълския "гордостта на флота" ПФУ
                              коритото м00$ква
                              https://twitter.com/RUpropagandaBG/s...13573949222918

                              *
                              "Лошите атмосферни условия" преди една година, довели до потапянето на "МоZква"*
                              Last edited by Andi11; 14.04.2023, 12:07.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Ти как разбра че е термоядрена, аз ти казвам че синтеза не е термоядрена реакция независимо че се получава ново ядро. Как ще обясниш парадокса че при разпад се отделя енергия, и при синтез пак се отделя енергия. Парадокс някакъв.
                                Никакъв парадокс не е.

                                Централен елемент в менделеевата таблица е N26 Желязо. Това е единственият елемент, който не подлежи на разпад или синтез. Всички други елементи с по-малък номер, подлежат на синтез, а всички с по-голям номер подлежат на разпад. Някога след много милиарди години цялата вселена ще се превърне в Желязо.

                                За да се получат химически елементи с номер, различен от 26, са необходими колосални енергии, които да бъдат вложени в тези химически елементи. Такива колосални енергии е имало по време на големия взрив, като тогава е създадено огромно количество водород. И след това този водород се е превърнал в слънца, в които е започнала термоядрена реакция, а тя е създала и всички останали химически елементи чак до номер 26. И тези елементи ги има под път и над път в огромни количества, защото са създавани вътре в нашата слънчева система.

                                По-интересно стои въпросът с елементите с номер 27 и нагоре. Големият взрив не е създал такива и ако нямаше инцидентни избухвания на свръхнови звезди, нашата менделеева таблица щеше да е само с 26 елемента. Това не е чак толкова лошо, защото нямаше да има атомни бомби. Да, ама в миналото са избухвали много свръхнови звезди, и в техните недра са се създали всички химически елементи с номер 27 и нагоре.

                                Тези химически елементи ги има само в земната кора, защото са дошли от дълбокия космос като астероиди. Количеството им е нищожно - милиарди пъти по-малко отколкото елементите от 1 до 26. Та всичките тези елементи над номер 26 подлежат на радиоактивен разпад и някога в далечното бъдеще всичките ще се превърнат в желязо.

                                Лошата новина е, че всичките тези елементи с номер над 26 са в силно ограничени количества и тяхното изчерпване ще се случи скоро в обозримото бъдеще. Добрата новина е, че след като ги има разпръснати по земната кора, значи ги има разпръснати по кората на всяко едно друго космическо тяло в слънчевата система - планети, спътници или астероиди. А големият въпрос е ще може ли човешката цивилизация да продължи да се развива, когато изчерпи всички елементи с номер 27 и нагоре от цялата слънчева система. Възможен ли е прогрес само с елементи от 1 до 26?

                                А ако ви е любопитно кои елементи са дефицитни и кои - не, ами погледнете Менделеевата таблица. Всичко над номер 26 е свръхдефицитно и цената му само ще расте на международните пазари.



                                Още една добра новина - силиция е от масовите елементи с номер, по-малък от 26, така че развитието на електрониката в бъдещето няма да пострада дори и при изчерпване на дефицитните елементи. Въглеводородите също са с номер, по-малък от 26, така че няма да пострада и живота като такъв, както и всички изкопаеми горива, които най-вероятно ги има в огромни количества. Няма да пострада дори и космическата програма на ракетите с химически двигател, така че усвояването на Слънчевата система е гарантирано. Нататък - ами не знам.
                                Last edited by Mateev; 14.04.2023, 12:09.

                                Коментар

                                Working...
                                X