IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ми той и кишида не се е обадил на влатко,ма кво от тва?

    Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Той Си не се е обадил на Зеленски, май Зеленски го няма.

    Коментар


    • След 10 години в Китай ще правят летящи чинии масово, САЩ са обречени да изостанат.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Той Си не се е обадил на Зеленски, май Зеленски го няма.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Империята на лъжите: „Изкуственият интелект“ на ChatGPT познава военнопрестъпниците в САЩ

          Хенри Кисинджър, Бил Клинтън, Дик Чейни, Джордж У. Буш, Барак Обама, Хилари Клинтън, Джо Байдън. Не са издадени заповеди за арест от МНС в Хага, Холандия за нито един от тях. Защо?

          Докато Империята на лъжите празнува издаването на заповед за арест на Владимир Путин от Международния наказателен съд, нека преразглеждаме за кого наистина работи МНС.

          Гледайте как военнопрестъпникът Джон Болтън заплашва да арестува съдиите на МНС и да преследва техните финанси, ако те или друга организация или компания съдействат на МНС да предприемат каквито и да са действия срещу американските военнопрестъпници:

          Mark Sleboda

          ·
          Mar 17, 2023
          @MarkSleboda1
          ·
          Follow
          https://twitter.com/i/status/1636974677196259330


          When the IC announced an investigation into US war crimes - the US sanctioned the "court", prosecutor, judges, their freaking families, AND threatened to arrest them as well. All investigations & charges were dropped. Should Russia follow precedent?



          Попитах ChatGPT за военни престъпления на американските лидери и следното е това, което се връща...

          Хенри Кисинджър


          Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ, е обвинен в участие в няколко военни престъпления по време на управлението си. Ето някои от основните обвинения срещу него:
          1. Бомбардировката на Камбоджа: Кисинджър изигра ключова роля в тайната бомбардировка в Камбоджа по време на войната във Виетнам, която доведе до смъртта на хиляди граждани. Бомбардировката е извършена без знанието или одобрението на Конгреса или американската общественост.
          2. Чилийски преврат и операция Кондор: Кисинджър подкрепи преврата от 1973 г. в Чили, който свали демократично избраното правителство на президента Салвадор Алиенде и доведе до установяването на военна диктатура под ръководството на генерал Аугусто Пиночет. Твърди се, че Кисинджър също е изиграл роля в създаването на операция Кондор, координирана кампания за политически репресии и държавен терор, извършена от няколко южноамерикански военни диктатури през 70-те и 80-те години на миналия век.
          3. Нахлуване в Източен Тимор: Кисинджър даде мълчаливо одобрение на индонезийското нахлуване в Източен Тимор през 1975 г., което доведе до смъртта на до 200 000 души. Инвазията беше широко осъдена от международната общност като нарушение на международното право.
          4. Заговори за убийства: Кисинджър е обвинен в участие в няколко заявления за убийства на чужди лидери, включително чилийския генерал Рене Шнайдер и кубинския лидер Фидел Кастро.


          Подготовка за посещение на остров Педо. Бил Клинтън


          НАТО и Бил Клинтън са обвинени във различни военни престъпления по време на конфликта на Балканите през 90-те години. Ето някои от основните обвинения:
          1. Бомбардиране на гражданска цел: НАТО провежда кампания за бомбардировки срещу Сърбия и Черна гора през 1999 г., която включва насочване към гражданската инфраструктура като мостове, електроцентрали и фабрики. Бомбардировката води до значителни граждански жертви и разселване.
          2. Оръжия с обеден уран: силите на НАТО използват оръжия с обеден уран по време на конфликта, което може да причини дългосрочни здравословни проблеми и щети на околната среда.
          3. Неуспех в предотвратяването на етническото прочистване: Някои критици са твърди, че НАТО и Клинтън не са направили достатъчно, за да предотвратят етническото прочистване и други жестокости, извършени от сръбските сили в Босна и Косово.
          4. Нарушение на международното право: Някои правни експертни и правозащитни групи твърдят, че бомбардировките на НАТО са нарушили международното право, особено по отношение на принципите на пропорционалност и разграничение между гражданска и военна цялост.
          Бил Клинтън, като президент на Съединените щати, ръководи прилагането на икономическите санкции срещу Ирак през 90-те години. Санкционирайте ограничаването на способността на Ирак да внася стоки и да извършва международна търговия, която води до недостиг на храни, лекарства и други основни доставки .

          Някои оценки показват, че санкциите са допринесли за смъртта на половин милион иракски граждани, включително много деца . Санкциите бяха отменени през 2003 г., след водената от американската инвазия в Ирак.
          ........................
          https://www.globalresearch.ca/chatgp...minals/5812983
          Last edited by neon7; 22.03.2023, 21:17.

          Коментар


          • Терор и военно престъпление в чист вид
            https://censor.net/ua/video_news/340...aporijji_video

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              В централноафриканската република вагнеровците са убили 9 китайски гражданина.


              Те сега им се е.а мамицата на руснаците. Ще получат помощ от Китай, ама на кукуво лято. По-скоро трябва да очакват някакво отмъщение.
              Те и без това помощ няма да получат
              1 Силата на Сибир 2-никакъв напредък, а на този газопровод разчитаха за да занестят поне частично износа на газ за Европа.
              2. В заключителната декларация за посещението пише всестранно сътрудничество между двете страни, което не значи военен съюз и не е насочено към трети страни тоест и военна помощ няма да има.
              Last edited by mitko2848; 22.03.2023, 21:31.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                Instruments have begun: Russia isdeveloping Bastion systems on the KurilIslands – Message to the JapanesePrime Minister who went to Kiev! ( vid )

                It closes the corridor in the Japanese Fleet

                Russia announced today that an additional division of Bastion coastal defense systems hasdeveloped in Paramousis, one of, some of which Japan considers its own territory.


                https://warnews247.gr/archisan-ta-or...minyma-ston…
                Те докато ги разположат тия
                " бастиони" ще са загубили войната вече

                Коментар


                • За втори път САЩ се опитват да саботират руско-украинското догововаряне на мир

                  Докато Украйна тъне в колапс от руската инвазия, провокирана от САЩ, смъртта и разрушението не са оставили петна върху нечовешката съвест на Чичо Сам.


                  Преди година, когато членът на НАТО Турция се приближи до договорено споразумение от 15 точки, САЩ и Обединеното кралство изпратиха висш служител в Киев не да поиска, а да поиска президентът на Украйна Зеленски да се оттегли, за да продължи да се бори. Това гротескно търсене доведе до над 100 000 ненужни смъртни случая в Украйна през следващата година. Една трета от украинската икономика изчезна. Шест милиона напуснаха Украйна и други шест милиона се преместиха.

                  САЩ не взривиха договорения мир, за да причинят тази касапница на Украйна. Те просто искаха, по думите на военния емисар на САЩ, министъра на отбраната Лойд Остин, да продължат войната, за да „отслабят Русия“. Това беше мерзост, която трябва да засрами всеки миролюбив американец.


                  Днес започва американският саботаж 2.0 на новото мирно предложение на Русо Украйна. Китайският президент Си Дзинпин пристига в Москва, за да се срещне с руския президент Путин и виртуално с украинския президент Зеленски , за да договорят евентуален мир. Умореният от война Зеленски изрази откритост към предложението за мир от 12 точки на Си.

                  Президентът Байдън трябва да бъде развълнуван, че мирът във войната може да е наблизо. Вместо това той е апоплектичен. Неговият говорител по националната сигурност Джон Кърби предложи,
                  „В момента не подкрепяме призивите за прекратяване на огъня. Ние със сигурност не подкрепяме призивите за прекратяване на огъня, които биха били поискани от КНР на среща в Москва, което просто би било от полза за Русия.


                  Още веднъж не става дума за прекратяване на война, унищожаваща Украйна като функционираща държава. И не дай Боже мирът да бъде нарушен от нашия друг заклет враг Китай в Студената война на Америка от 21-ви век, който бързо може да стане ядрен. Извън САЩ и Австралия, останалият свят приветства мирните усилия на Китай. Дори европейските страни от НАТО вероятно ще се присъединят тихо. Те не са развълнувани от това, че САЩ взривиха тръбопровода Nord Steam и утроиха разходите си за енергия, за да деградират Русия.

                  Предотвратявайки мирно споразумение от март 2022 г., САЩ провалиха шанса за споразумение, което би се върнало към териториалните линии преди нахлуването. Една лесно предотвратена година на война означава, че всяко ново мирно споразумение вероятно ще доведе до анексирането на провинциите Донбас и украинските области Херсон и Запорожие.
                  За пореден път САЩ преиграха, гарантирайки, че няма да се натъкнем на ядрена война, пълното разрушаване на Украйна и края на еднополюсното господство на САЩ
                  http://heartlandprogressive.blogspot...-sabotage.html
                  Last edited by neon7; 22.03.2023, 20:59.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                    Тя и йейропа така - тази година на студено, някои сал ляб и трева ядоха, догодина и банани няма да има
                    е, аз за догодина зимата мога да обещая на немските бабички сал един голем сУрав и кУрав, но тпоъл
                    за франсетата црън, у франзела, по цялата дължина на франзелата
                    а за британците - увит в тюрбан
                    а америкосите ще прескачат стената с мексико
                    Last edited by ratten; 22.03.2023, 20:57.
                    препоръка е

                    Коментар


                    • Instruments have begun: Russia isdeveloping Bastion systems on the KurilIslands – Message to the JapanesePrime Minister who went to Kiev! ( vid )

                      It closes the corridor in the Japanese Fleet

                      Russia announced today that an additional division of Bastion coastal defense systems hasdeveloped in Paramousis, one of, some of which Japan considers its own territory.


                      https://warnews247.gr/archisan-ta-or...minyma-ston…

                      Коментар


                      • В централноафриканската република вагнеровците са убили 9 китайски гражданина.


                        Те сега им се..... на руснаците. Ще получат помощ от Китай, ама на кукуво лято. По-скоро трябва да очакват някакво отмъщение.
                        Last edited by RUBLA; 23.03.2023, 09:21. Причина: Спазвайте добрия тон!

                        Коментар


                        • Сиймур Хърш: Шолц помага на САЩ да крият данни за саботажа на "Северен поток"

                          Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц са обсъдили саботажа на "Северен поток" по време на посещението на германския канцлер във Вашингтон през март миналата година, твърди американският разследващ журналист Сиймур Хърш. Според него Байдън и Шолц са имали 80-минутна среща, през по-голямата част от която дори не са присъствали сътрудници, но източник, близък до дипломатическото разузнаване, е казал на Хърш, че „на срещата е бил обсъден въпросът за газопроводите“.

                          От есента германският канцлер Олаф Шолц помага за прикриването на данни за саботажа на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", съобщи Сиймор Хърш, цитирайки свои източници в статия, публикувана в платформата Substack.


                          Ето какво пише американският журналист:

                          Изминаха шест седмици, откакто публикувах разследване, базирано на анонимни източници, в който президентът Джо Байдън е посочен като длъжностното лице, разпоредило мистериозното унищожаване през септември миналата година на "Северен поток 2" - нов газопровод на стойност 11 млрд. долара, който трябваше да удвои обема на природния газ, доставян от Русия за Германия. Историята придоби популярност в Германия и Западна Европа, но в САЩ почти не беше отразена в медиите. Преди две седмици, след посещението на германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон, американските и германските разузнавателни служби се опитаха да допринесат за затъмнението, като предоставиха на в. "Ню Йорк Таймс" и германския седмичник "Цайт" фалшиви материали, за да се противопоставят на съобщението, че Байдън и американски агенти са отговорни за разрушаването на газопровода.



                          Пресаташетата на Белия дом и Централното разузнавателно управление последователно отричаха, че Америка е отговорна за взривяването на газопроводите, и тези проформа опровержения бяха повече от достатъчни за пресслужбата на Белия дом. Все още няма данни някой от назначените там репортери да е попитал прессекретаря на Белия дом дали Байдън е направил това, което всеки сериозен лидер би направил: официално да "възложи" на американската разузнавателна общност да проведе задълбочено разследване с всички свои средства и да разбере кой точно е извършил деянието в Балтийско море. Според източник от разузнавателната общност президентът не е направил това, нито пък ще го направи. Защо не го е направил? Защото той знае отговора.

                          Сара Милър - енергиен експерт и редактор в Energy Intelligence, която издава водещи търговски списания - ми обясни в едно интервю защо историята с газопровода е голяма новина в Германия и Западна Европа. "Разрушаването на газопроводите "Северен поток" през септември доведе до допълнителен скок на цените на природния газ, които вече бяха шест или повече пъти по-високи от нивата преди кризата", каза тя. "Северен поток" беше взривен в края на септември. Вносът на природен газ в Германия достигна своя връх месец по-късно, през октомври, като достигна 10 пъти по-високи стойности от тези преди кризата. Цените на електроенергията в цяла Европа се повишиха, а правителствата похарчиха до 800 млрд. евро, според някои оценки, за да предпазят домакинствата и предприятията от последиците. Цените на природния газ, отразяващи меката зима в Европа, сега са спаднали до около една четвърт от октомврийския връх, но все още са между два и три пъти по-високи от предкризисните нива и надхвърлят три пъти сегашните цени в САЩ. През последната година германски и други европейски производители затвориха най-енергоемките си производства, като например производството на торове и стъкло, и не е ясно кога, ако изобщо някога, тези заводи ще бъдат отворени отново. Европа се опитва да изгради мощности за слънчева и вятърна енергия, но това може да не стане достатъчно скоро, за да се спасят големи части от германската промишленост.

                          В началото на март президентът Байдън прие германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон. Пътуването включваше само две публични събития - кратка формална размяна на комплименти между Байдън и Шолц пред пресслужбата на Белия дом, без да се допускат въпроси; и интервю на Фаред Закария за Си Ен Ен с Шолц, който не засегна твърденията за газопровода.

                          Канцлерът е летял до Вашингтон без представители на германската преса на борда, без планирана официална вечеря, а двамата световни лидери не бяха предвидили да дадат пресконференция, както обикновено се случва на подобни срещи на високо равнище. Вместо това по-късно беше съобщено, че Байдън и Шолц са имали 80-минутна среща, като през по-голямата част от времето не са присъствали помощници.

                          Оттогава не са публикувани изявления или писмени договорености от страна на нито едно от правителствата, но човек, който има достъп до дипломатическото разузнаване, ми каза, че е имало обсъждане на разкриването на газопровода и в резултат на това определени служители в ЦРУ са били помолени да подготвят в сътрудничество с германското разузнаване история, която да предостави на американската и германската преса алтернативна версия за унищожаването на "Северен поток". Тоест агенцията е трябвало "да импулсира системата" в опит да се дискредитира твърдението, че Байдън е наредил унищожаването на газопроводите.

                          Тук трябва да се отбележи, че канцлерът Шолц, независимо дали е бил предупреден предварително за разрушаването на газопровода - въпросът все още е открит - от миналата есен насам очевидно е съучастник в подкрепата на администрацията на Байдън за прикриване на нейната операция в Балтийско море.

                          Агенцията си върши работата и с помощта на германското разузнаване измисля и подхвърля истории за ad hoc операция "извън правилата", която е довела до разрушаването на тръбопроводите.

                          Измамата имаше два елемента: репортаж от 7 март в "Ню Йорк Таймс", в който се цитираше анонимен американски служител, твърдящ, че "[н]ова разузнавателна информация... предполага", че "проукраинска група" може да е замесена в унищожаването на газопровода; и репортаж от същия ден в Der Zeit, най-четения германски седмичник, в който се посочваше, че германски разследващи служители са проследили наета луксозна ветроходна яхта, за която се знае, че е тръгнала на 6 септември от германското пристанище Рощок покрай остров Борнхолм на датския бряг.

                          Островът се намира на няколко мили от района, в който на 26 септември бяха разрушени тръбопроводите. Яхтата е била наета от украински собственици и е била обслужвана от група от шестима души: капитан, двама водолази, двама помощници на водолазите и лекар. Петима от тях са мъже, а един е жена. Използвани са фалшиви паспорти.

                          Двете публикации включиха предупреждения в своите материали, като отбелязаха, че, както пише "Таймс", "има много неща, които те не знаят". Въпреки това се казва, че новата информация е дала на длъжностните лица "по-голям оптимизъм", че ще се стигне до категорично заключение за извършителите. Но според различни високопоставени служители във Вашингтон и Германия това ще отнеме много време. Посланието беше, че пресата и обществеността трябва да спрат да задават въпроси и да оставят разследващите да разкрият истината. Която, разбира се, никога нямаше да излезе. Холгер Щарк, авторът на репортажа в Die Zeit, отиде още по-далеч и отбеляза, че имало някои хора "в международните служби за сигурност", които не изключвали възможността историята с яхтата "да е операция под фалшив флаг". И наистина е така.

                          "Това беше пълна измислица на американското разузнаване, която беше предадена на германците и имаше за цел да дискредитира вашата история" - ми каза източник от американската разузнавателна общност.

                          Професионалистите в областта на дезинформацията в ЦРУ разбират, че един пропаганден ход може да проработи само ако тези, които го приемат, отчаяно търсят история, която да омаловажи или измести нежеланата истина.

                          А въпросната истина е, че президентът Джо Байдън е разрешил разрушаването на тръбопроводите и ще му бъде трудно да обясни действията си, докато Германия и нейните западноевропейски съседи страдат от затварянето на предприятия на фона на високите ежедневни разходи за енергия.

                          По ирония на съдбата най-красноречивото доказателство за слабостта на дописката на "Ню Йорк Таймс" дойде от един от тримата репортери на "Таймс", чиито заглавия бяха включени в статията. Няколко дни след публикуването на материала репортерът Джулиан Барнс беше интервюиран от водещия Майкъл Барбаро в популярния подкаст The Daily на Times. Ето и стенограмата:

                          Водещ: Кой точно е отговорен за тази атака? И как вие и нашите колеги се опитахте да разберете това?
                          ...................
                          https://glasove.com/novini/siymur-ha...-severen-potok

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Стига сте се напъвали с тази измислена пропаганда. Не разбрахте ли, че целият свят е против вас. Никой няма да ви помогне. Точно обратното - всяка една държава по света ще се постарае поражението на Русия да е колкото се може по-позорно и по-безславно.
                            КОИ НАС ?! намерил кой да говори за пропаганда !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                              В Германия, във Висбаден са осъдили 49 годишно говедо да заплати 1500 евро и да подпомогне с парите Украйна. Това същество е с немски паспорт и сигурно навсякъде иска да мине за немец, но още 1992 се е преселило в Гремания от Русия. Ходил на работа с тениска на която имало Z.
                              https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/03/21/7394491/

                              Това биха направили и повечето руснаци у нас, наводнили вече София, Бургас и Варна и искащи политическо убежище, веднага щом вземат документите си. Тоя ще плаща на 5 вноски, защото къде да има 1500 евро индивид с толкова акъл в главата. Сигурно си е мислил и че нищо не могат да му направят, защото е нямало точно закон в който да пише "Вова не може да ходи с тениска на която пише Z". Като се появи още веднъж със Z, ще плати 15,000 и на третия път в затвора. А и първата му присъда ще бъде в досието му доживот.

                              Въпросът е защо в България още никой не е завел подобно дело и няма осъден? Друг въпрос е защо в ЕС още се допускат подобни изяви? Ако дадена страна ги толерира, няма какво да търси в Шенген, еврозона и дори в ЕС. Кандидати за ЕС, кат Македония и Украйна има достатъчно. Тоя с немски паспорт не могат да го изритат от Германия, но много колхозници могат. Някой би ли ми дал идея как да натопя най-ефективно нашто Тинче в Германия, за снимката на Путин на профила й и многото познати изказвания? Могат да я изритат веднага и да дадат мизерната й работа на украинец. В Литва като хванат сега пиян шофьор, колата му се отнема и заминава в помощ за Украйна.
                              сиси бой ,тия кво шъ ги праим?! Тричанe или друго ?! https://clubz.bg

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                                Русия: Потвърдено е, че военните обекти на НАТО в Украйна са маскирани като биолаборатории

                                Комисията за парламентарно разследване на дейността на биолабораториите на САЩ получи пълно потвърждение, че в Украйна са създадени военни обекти на САЩ и НАТО под прикритието на биолаборатории. Това заяви съпредседателят на комисията, заместник-председателят на Държавната дума Ирина Яровая, по време на заключителното заседание на комисията в сряда.

                                "Нашето разследване напълно потвърди, че става дума за военни съоръжения на САЩ и НАТО, създадени в Украйна под прикритието на биолаборатории", заяви Яровая, цитирана от пресслужбата на Държавната дума.

                                Според Яровая, докато разполагането на военни бази на НАТО на суверенната територия на други държави "изисква сериозен контрол", "създаването на военни биологични лаборатории е позволило на САЩ да действат в заобикаляне на всички международни споразумения".
                                Стига сте се напъвали с тази измислена пропаганда. Не разбрахте ли, че целият свят е против вас. Никой няма да ви помогне. Точно обратното - всяка една държава по света ще се постарае поражението на Русия да е колкото се може по-позорно и по-безславно.

                                Коментар

                                Working...
                                X