IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Птлеристите се самопрецакали, обстреляли завода в Краматорск, който е собственост на Росатом
    https://biz.censor.net/news/3408596/...mu_kramatorsku

    Оказва се атомния ледоразбивач ще се отлага https://www.kommersant.ru/doc/5900679, а преди това поради санкциите, отпаднаха и плановете да минат други ледоразбивачи на течен метан... (нямат в Путинистан технологията)

    Коментар


    • Модератор ме изтри и написа:.
      Днес, 17:46 Този коментар от Pyramid е изтрит от X_Y
      Причина: Лични нападки.
      ГРЕШКА. Не е "нападки", а кратък анализ. Нямат му потенциала за изборни победи на Матеев хората но, гледам, и не се стремят.

      Коментар


      • И каква ще излезе цялата работа - Китай се е засилил да доминира Света..пък Вие се карате сякаш предстои да Ви изберат. А най голямата лудост е да се набута Русия в ръцете на Китай. Първо Запада като луди инвестираха крадените си пари на едро в Китай и никой не може да ги спре, сега китайците така ще направят че да се омаломощите да се трепете и накрая ще дойдат и американците ще кажат - ами ние мислихме че Мато се разширяваше, защо идвате вие ?
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Roдшпока беше гробаря спец,
          е му задачка https://censor.net/ru/video_news/340...ha_oblivaetsya

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Ало Враца, вие сте тези, които заплашват целия свят с ядрени ракети, а сега сте надали вой за нещо, което има 1 милиард пъти по-малко радиация. Голяма наглост, голямо двуличие и лицемерие. Срам и позор.

            Не искаш ли да поспорим и за 5G, което опича мозъците и прави хората (пардон пропагандистите) импотентни? Ами за бойните комари, които заразяват само руснаци и то само такива, които подкрепят Путин?
            Никого не съм заплашвал, че да разправяш"вие".
            1.Светът, ако е тръгнал да воюва, е редно да знае, какво ще срещне. Предупреден е.Да не се подлъже този свят и наистина да вземе и да опита. ТЕ ТОГАВА, ще види той масова смърт у дома, сред своите.
            2.За "1милиард пъти по-малкото радиация", е редно да се знае както какъв вид е (проникваща, първична, вторична,алфа, бета, гама , видима или ИЧ), така и къде се отделя и колко време се намираш в контакт с нея. Щото, едно е да стане за кратко на километри от теб и друго, да остане вътре в теб. Знаеш че, погълнеш ли такива частици (с голям период на полуразпад) , те може да останат в теб за много дълго, до края на живота ти, че и след него даже. Не би искал това но, тук, плещиш врели-некипели. Може да излъжеш само малоумници.


            3.За 5G , ако искаш да спориш, не си попаднал на правилния човек. Да но, ТОВА, е минало без 5G. Хората вземат нужните мерки и, ако не живееш директно в обсега и непосредствена близост до антените и то в максимума на диаграмите на насочено действие, най-вероятно, няма да изпиташ никакви негативни последици.
            Пък за бойните комари...Факт е че, по света се работи по биологичното оръжие и то не е от вчера. Кого точно ще заразят, също, не е толкова от значение,колкото кой и колко тежко ще боледува. Другото, са облъчени габровски глупости на търкалета.
            Last edited by X_Y; 28.03.2023, 15:42.

            Коментар


            • У Украины профицит генерации, есть возможность экспортировать электроэнергию в ЕС

              имаше някакви Матросовски вълнения за руските банки, пък те каква новинка дойде и то в България
              https://dnes.dir.bg/temida/izdirvana...domashen-arest
              Last edited by satz; 28.03.2023, 14:23.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Лъжа до лъжа. "Обедняват" урана, докато извличат активно разпадащия се при верижната реакция от забавени (топлинни) неутрони уран-235. ТОЙ дава енергията в АЕЦ и ЯО. 238-ми се използва в снарядите поради по-високата си технологичност но, "безопасността" му е спорна и има много десетки и стотици онкологични случаи именно сред боравили с такива снаряди танкисти (отделно, дето са били "защитени" зад брони с уранови листове между стоманите, както е при Абрамсите).

                Повтарям: От природния се извлича 235 за енергийни цели, а не заради мнимата "безопасност" на 238-мия. Дори той, СИ ОСТАВА РАДИОАКТИВЕН И "ПРОСТО ТЕЖЪК МЕТАЛ", КОЙТО, ОСВЕН ДРУГОТО, Е ТОКСИЧЕН И ТРУДНО ПРЕМИНАВА КЛЕТЪЧНИТЕ МЕМБРАНИ.

                ПИШИ ЗА ФЕЦ, Матеев. За тях съм те признал. Пиши и за математика. Там имаш истински попадения. АМА НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ С "БЕЗОПАСНИЯ УРАН".
                Ало Враца, вие сте тези, които заплашват целия свят с ядрени ракети, а сега сте надали вой за нещо, което има 1 милиард пъти по-малко радиация. Голяма наглост, голямо двуличие и лицемерие. Срам и позор.

                Не искаш ли да поспорим и за 5G, което опича мозъците и прави хората импотентни? Ами за бойните комари, които заразяват само руснаци и то само такива, които подкрепят Путин?
                Last edited by X_Y; 28.03.2023, 14:45.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                  Ако и да съм против цензурата във всичките й форми, си давам сметка, че за мен е така, защото се информирам от много и различни източници, винаги търся другата гледна точка, дочитам статиите ДО КРАЯ, не си правя заключения само по заглавия и имам особено съмнение към заглавия, написани с правописни грешки, Caps Lock и уличен език а-ла "КРАЙ! ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ СЛАГА ТОЧКА! ВЕЧЕ СОРОС НЯМА ДА МОЖЕ ДА ...".

                  Уви, едни 30-на процента от нашенците (гласоподаватели, данъкоплатци, etc.) са достатъчно глупави, наивни, а вече и вероятно с някакви психоотклонения, за да вярват на първото нещо, което прочетат във Фейса, при това четат само първите му три реда или директно само заглавието.
                  Това, в комбинация с социоетнографския триумф на нашенеца ВИНАГИ да търси вината извън себе си, си е прекрасна рецепта за цунамито от руска пропаганда. Имаш проблем? Знай: Сорос го е създал и Путин ще го оправи. Чисто, просто и ясно. Бойко царуваше 11 години, като съчетаваше и двете.
                  Нито Путин ще го оправи, нито Сорос сам го е създал. Ама процентите са плашещо по-високи от посочените от теб. Българските граждани, масово, са тежко функционално неграмотни. Другото са последици.
                  Last edited by Pyramid; 28.03.2023, 18:43.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Абе хора - вие наясно ли сте, че бананите са по-радиоактивни от околния радиационен фон, ама ги лапате на поразия и досега не сте умрели от рак. Наясно ли сте, че старите керамични съдове са боядисвани с радиоактивни бои, 10-20 пъти надвишаващи околния радиоактивен фон. Досега някой да е умрял, защото е ползвал стари грънци да си вари боба? Мога да изредя още много примери .....

                    Когато някой започне да плещи поредните простотии, нека първо да си направи справка какви са допустимите дози на облъчване и чак след това да се изцепва във форума.

                    Само за сведение - аз и жена ми и всеки един човек, който отиде да се изследва на ПЕТ скенер, за около 24-48 часа се облъчва с дози, 10 000 пъти по-високи от околния радиоактивен фон. И това се счита от медицината за напълно безопасно, стига разбира се да не го правиш всеки божи ден.
                    РАДВАМ СЕ, че нещата при жена ти са под контрол. Ама за другото...
                    Грънците, са обработени с глазура, която, силно препятства разтварянето (и на) радиоактивните включвания от природните пигменти във водата. Не съвсем но, много силно.
                    После,
                    1. Фактът че, (всички) досега не сме умрели от рак, НЕ ОЗНАЧАВА че, някой не си го отглежда, без (още) да подозира. Време за смърт, има за всички.
                    2. На горната база, ти също не знаеш, дали, кога и от какво ще заболееш и дали няма са е (някак) свързано с облъчването ти покрай съпругата.
                    3. АКО "това е напълно безопасно", нямаше да се вземат мерки за радиационна защита на рентгенолози и опериращи с радионуклиди, както и лекарите, които са изследвали жена ти.
                    4. Нямаше да имат тези хора радиометри ѝ т.н. и също, редовно да ползват допълнителни компенсации за вредности.

                    ИЗОБЩО, АБСОЛЮТНО КОЛЕГИАЛНО, ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ:

                    УМЕРИ СИ ЛЪЖИТЕ.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Предлагам да не се изсилваме повече, няма смисъл. ЗАПАДЪТ ни изолира информационно. Сигурно, щото имаме право на информация.
                      Ако и да съм против цензурата във всичките й форми, си давам сметка, че за мен е така, защото се информирам от много и различни източници, винаги търся другата гледна точка, дочитам статиите ДО КРАЯ, не си правя заключения само по заглавия и имам особено съмнение към заглавия, написани с правописни грешки, Caps Lock и уличен език а-ла "КРАЙ! ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ СЛАГА ТОЧКА! ВЕЧЕ СОРОС НЯМА ДА МОЖЕ ДА ...".

                      Уви, едни 30-на процента от нашенците (гласоподаватели, данъкоплатци, etc.) са достатъчно глупави, наивни, а вече и вероятно с някакви психоотклонения, за да вярват на първото нещо, което прочетат във Фейса, при това четат само първите му три реда или директно само заглавието.
                      Това, в комбинация с социоетнографския триумф на нашенеца ВИНАГИ да търси вината извън себе си, си е прекрасна рецепта за цунамито от руска пропаганда. Имаш проблем? Знай: Сорос го е създал и Путин ще го оправи. Чисто, просто и ясно. Бойко царуваше 11 години, като съчетаваше и двете.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Когато употребяваш думичката УРАН, веднага трябва да уточниш за кой точно изотоп става въпрос. Защото изотопа 238 е безопасен и именно от него се правят снарядите с обеднен уран. Той си е просто метал и нищо повече. Периода му на полуразпад е 4.5 милиарда години, което автоматично означава, че при него не може да бъде засечена никаква радиация.

                        Проблемът е, че в него има нищожни количества от изотопа 235, който вече е опасен, но нали именно заради това се извършва обедняването. Тоест изкуствено намаляване на природната концентрация от 0.71% до много по-ниска (поне 10 пъти по-ниска, че и повече).
                        Лъжа до лъжа. "Обедняват" урана, докато извличат активно разпадащия се при верижната реакция от забавени (топлинни) неутрони уран-235. ТОЙ дава енергията в АЕЦ и ЯО. 238-ми се използва в снарядите поради по-високата си технологичност но, "безопасността" му е спорна и има много десетки и стотици онкологични случаи именно сред боравили с такива снаряди танкисти (отделно, дето са били "защитени" зад брони с уранови листове между стоманите, както е при Абрамсите).

                        Повтарям: От природния се извлича 235 за енергийни цели, а не заради мнимата "безопасност" на 238-мия. Дори той, СИ ОСТАВА РАДИОАКТИВЕН И "ПРОСТО ТЕЖЪК МЕТАЛ", КОЙТО, ОСВЕН ДРУГОТО, Е ТОКСИЧЕН И ТРУДНО ПРЕМИНАВА КЛЕТЪЧНИТЕ МЕМБРАНИ.

                        ПИШИ ЗА ФЕЦ, Матеев. За тях съм те признал. Пиши и за математика. Там имаш истински попадения. АМА НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ С "БЕЗОПАСНИЯ УРАН".

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                          Определено. Да мълчиш, да си пиеш самогона в разпадащата се хрушчовка, да ходиш на фронта за нечии имперски амбиции и най-вече да бачкаш, за да може някой олигарх-еврофоб да си купи я футболен отбор, я вила, я яхта, я диплома за детето в иначе загниващия Запад. Все права. И свободи.
                          Предлагам да не се изсилваме повече, няма смисъл. ЗАПАДЪТ ни изолира информационно. Сигурно, щото имаме право на информация.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                            Za Чернобил е публична информацията, нo сте доказали, че не цените готова такава. Така че намерете си числото, пък го напишете до страшните за вас 15тона ОБЕДНЕН, па да се посмеем на измислените ви детски страхове.

                            Подсказка, в Козлодуй има над 1100 тона на съхранение.
                            втора подсказка - Колко тона трябва да има заредени в работещ РБМК-1000 ?
                            трета подсказка - Колко ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ пъти е ПО-МАЛКО радиоактивен обеднения, от чернобилския уран?
                            Абе и ти не искаш до вас да се стреля с такива снаряди, нали.Стига глупости.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                              Я кажи колко м3 имаше в Чернобил или Фукушима
                              Е, те не са всичките излетели при взрива но, такъв реактор, се зарежда с около 192 ТОНА UO3, което , отговаря на около 159 Т уран. Ама не го мъчи тоя, пак ще забълва глупости.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                                Я кажи колко м3 имаше в Чернобил или Фукушима
                                Za Чернобил е публична информацията, нo сте доказали, че не цените готова такава. Така че намерете си числото, пък го напишете до страшните за вас 15тона ОБЕДНЕН, па да се посмеем на измислените ви детски страхове.

                                Подсказка, в Козлодуй има над 1100 тона на съхранение.
                                втора подсказка - Колко тона трябва да има заредени в работещ РБМК-1000 ?
                                трета подсказка - Колко ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ пъти е ПО-МАЛКО радиоактивен обеднения, от чернобилския уран?

                                Коментар

                                Working...
                                X