IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами че то в частна фирма шефа трябва да е диктатор, иначе няма как да функционира правилно. В армията е същото - диктатура по всички нива от най-ниското до най-високото.

И сега ще ви дам едно разсъждение, въпреки че знам, че после ще ме разкъсате:

Диктатурата е по-добрият обществено-икономически строй, стига да случиш на диктатор. Тоест не е виновна диктатурата като такава, а факта, че понякога народа случва на скапани диктатори. В миналото монархиите също са били диктатури. Всякаквите му там царства също са били диктатури. И сами знаете, че освен скапани диктатори историята не един път е случвала и на добри диктатори, които са издигали народите си във висините. Например Хан Кубрат, Хан Аспарух .....
    Виж сега има разлика има и прилика. При диктатурата в държавата, ако не си съгласен с власта, могат да ти видят сметката много бързо. Във фирмата можеш да напуснеш, или да се договориш за по-добри условия. Второ, шефа обикновенно назначава директор, който носи отговорност и упражнява диктатурата, Ако шефа не е доволен, не го ликвидира, а го сменя. Във фирмата не трепериш за живота си при всяка лудост на шефа, докато в диктаторската държава, освен за собствения си живот трепериш и за живота на близките си. Разбира се, когато си съгласен с щуротиите на шефа или държавния глава, всичко е ок.
    Сега твоите работници, ако решат, че не им харесват условията при теб, ти не ги избиваш, нали!?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      Проблемите ни са вътрешни,щото ни управляват корумпирани тикви и прасета и приближените им бизнесмени им осигуряват властта с корпоративен вот.
      Сам попадаш в капана на собствените си мисли. Добре, кажи според тебе кой трябваше да ни управлява:
      1. Корумпирани турци, финансирани от Турция
      2. Корумпирани копейки, финансирани от Русия
      3. Корумпитани престъпници по 5-6 члена от наказателния кодекс
      4. Корумпирани тикви, които явно народа ги харесва

Хайде, дай алтернатива, за да знаем следващия път за кого да гласуваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Когато властта ти е по наследство, не я цениш чак толкова много. В същото време ако мислиш за народа, той просперира. За пример - английските крале и кралици, които превърнаха Англия в световна сила и в технологично най-напредналата страна.

Като коренно противоположно - какво направи СССР, като уж даде власта в ръцете на работници и селяни?
        Сталинов СССР си е яка диктатура и постига доста повече в технологично развитие(като ръст) от Англия от същите времена. Ноооо - временно! - а Сталин чисто като лични възможности е бил организаторки Гений, достатъчно е да се погледне книгата за посещенията/заседанията в кабинета му.

Чувството за свобода е моторът стратегически (защото иначе за съществен тех. прогрес ти трябва постоянно война). И монархия с парламент винаги ще е по-напред в сто двеста годишен период от кой да е Сталин.
        Last edited by satz; 18.03.2025, 10:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Тоше, имам питане към тебе. Представи си, е настъпи “светлото руско бъдеще”. Какво печели България от това?
          ще дойдат пак да ни окупират
          и ще върнат комунизма

предполагам, че това си представяш
          препоръка е

Коментар

Аз си изразявам личното мнение. Не съм трол,за да прокарвам нечии интереси било то държавни,корпоративни или каквито и да е било.
            Всеки на този свят си прокарва личните интереси или както е казал народа - интереса клати феса. Ти когато гласуваш на избори чии интереси прокарваш - личните или на жена си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Мен повече ме тревожи западното ни настояще.
              В момента България черпи с пълни шепи от благата на западната цивилизация и същевременно не залита към отровите й като джендъризъм и масова имиграция на диваци от Азия и Африка.
              Проблемите ни са вътрешни,щото ни управляват корумпирани тикви и прасета и приближените им бизнесмени им осигуряват властта с корпоративен вот.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Мирко, ти въобще четеш ли какво съм писал или и при теб желанието да отговориш веднага надделява. Писал съм човек да има поне основно образование( да може да чете и да пише) никой не говори за университет. Занаятчията също има нужда да може поне да си напише името и да брои до 10, че иначе не може да си напише имената на артикулите които изработва+ като не може да смята ще го лъжат клиентите. С 2 думи се предполага, че човек който не може да се организира сам( неграмотен е, живее на социал, не плаща данъци и т.н.) няма капацитет да организира държавата. Защото в момента се получава че твоя глас на човек плащащ данъци, сметки, допринасящ за развитието на държавата има еднаква тежест с гласа на някой алкохолик живеещ на социални помощи и не можещ да си напише името с принос към държавата равен на нула, даже отрицателен. И за какво му е на политика да пише управленска програма, да мисли как да ти създаде по- добра среда за развитие и т.н. като може да отиде в махалата, да даде едни 100 лева и вече има едни 2 гласа, които са повече от твоя
                Всички знаем за кои става въпрос, ама не е политкоректно да се напише.По отношение на това те подкрепям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid

Абе и тебе те търпят. Признай им го.
                  Аз си изразявам личното мнение. Не съм трол,за да прокарвам нечии интереси било то държавни,корпоративни или каквито и да е било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Тоше, имам питане към тебе. Представи си, е настъпи “светлото руско бъдеще”. Какво печели България от това?
                    Мен повече ме тревожи западното ни настояще.

Коментар

Никакъв ценз не трябва да има при гласуването. С какво някоя мисирка, която е завършила някаква безполезна специалност във ВУЗ е по полезна за обществото от някой майстор, занаятчия или фермер,който не си е губил времето в университета?
                      А и не е само до принос към обществото, но и става въпрос и за морал.Има честни хора без образование и образовани бизнесмени,които оправдават корупцията и искат диктатура.Такива ли трябва да определят бъдещето на народа?
                      Мирко, ти въобще четеш ли какво съм писал или и при теб желанието да отговориш веднага надделява. Писал съм човек да има поне основно образование( да може да чете и да пише) никой не говори за университет. Занаятчията също има нужда да може поне да си напише името и да брои до 10, че иначе не може да си напише имената на артикулите които изработва+ като не може да смята ще го лъжат клиентите. С 2 думи се предполага, че човек който не може да се организира сам( неграмотен е, живее на социал, не плаща данъци и т.н.) няма капацитет да организира държавата. Защото в момента се получава че твоя глас на човек плащащ данъци, сметки, допринасящ за развитието на държавата има еднаква тежест с гласа на някой алкохолик живеещ на социални помощи и не можещ да си напише името с принос към държавата равен на нула, даже отрицателен. И за какво му е на политика да пише управленска програма, да мисли как да ти създаде по- добра среда за развитие и т.н. като може да отиде в махалата, да даде едни 100 лева и вече има едни 2 гласа, които са повече от твоя

Коментар

• Според мен формата на властта е без голямо значение, защото корпоративни кръгове, местни и глобални, са концентрирали финансова и друга власт, достатъчни да манипулират всяка демокрация и всеки диктатор. Единствените изключения към момента са Русия, Иран и донякъде Китай, а да и Северна Корея. Сиреч "оста на злото" се определя от това къде глобалната олигархия не може да наложи категорично влиянието си. Където вече е наложено, няма значение формата на властта - в Саудитска Арабия е абсолютна теократична монархия, но играе по музиката. В Индия е тотал демокрация и също играе по музиката. Дори индийски и арабски династии се вмъкнаха при "композиторите". Другаде е ключа за поне относителната свобода - политическа и икономическа. У нас каквато и да е държавната форма, кръговете с финансите, суровините, производството... бързо ще се наместят около върха, както винаги. Вътрешните и външните лобита винаги ще се борят за максимално влияние върху всяка форма на управление, защото това е начинът да постигат поръчки, субсидии, помощи... и съответно печалба. Локалните на едно ниво. Глобалните на друго. При наситените глобални пазари, в които място се печели само ако избуташ някого, това лобиране неминуемо води до политическо конфронтиране. Политическото до военно. И колкото по-големи са залозите, толкова по-голяма е конфронтацията. На моменти действията на някои лобита приличат на действия на религиозни фанатици, в стремежа да докопат обществени средства или държавно влияние, за да спечелят дивиденти и бонуси. Затова не е толкова важна формата на управление в една държава членка на ЕС и НАТО. По-важно е справяне с ежедневните проблеми и спазване на прости макроправила, колкото и елементарно да звучи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Несъгласен. Глупавите, едномерни хора, са елементарни и лесни за манипулация чрез медиите тъй, щото после манипулаторите, имат предимство. Една отвлечена пума със светодиоди ми го каза.

Коментар

• Забележете - всички частни фирми са ДОБРОВОЛНИ ДИКТАТУРИ. И човек има правото сам да си избира на коя диктатура да се подчини. Доброволно да се подчини, не го забравяйте това. Защо според вас това се е оказало най-удачния метод на управление?

Дори и когато една фирма има много съдружници, пак те избират един единствен директор (разбирай диктатор). Да, могат да го сменят, но само веднъж в годината на общото събрание на акционерите. През останалото време той коли и той беси и акционерите му търпят последиците от решенията му (добри или лоши).
                            Last edited by Mateev; 18.03.2025, 10:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Между другото босовете и мениджърите на върха в западни компании са големи диктатори и то в много силните брандове, така се получава на практика.
                              Когато Стив Джобс са го сложили да управлява Apple, първата му работа е била да уволни половината от пресонала. Историята (ако е вярна) разказва, че по списъците в Личен състав е задраскал всеки втори човек, а от това, което е останало, вече е проучвал хората и е задраскал още една камара от личния състав.

Лошо ли е всичко това? Вижте го сега къде е Apple и ми кажете щеше ли да е там, ако по демократичен път оставяхме мързелите във фирмата да правят избори и да си избират за директор най-голямия мързел от всички мързели?

Коментар

Никакъв ценз не трябва да има при гласуването. С какво някоя мисирка, която е завършила някаква безполезна специалност във ВУЗ е по полезна за обществото от някой майстор, занаятчия или фермер,който не си е губил времето в университета?
                                А и не е само до принос към обществото, но и става въпрос и за морал.Има честни хора без образование и образовани бизнесмени,които оправдават корупцията и искат диктатура.Такива ли трябва да определят бъдещето на народа?
                                Несъгласен. Глупавите, едномерни хора, са елементарни и лесни за манипулация чрез медиите тъй, щото после манипулаторите, имат предимство. Една отвлечена пума със светодиоди ми го каза.

Коментар

Working...
                                X