IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А Уукраинцитее се бият много яко и янките да влязат там ще пълнят гащите. Някой ще стане пишман че въобще се е занимавал с тях, егати лошия късмет.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
      Щом и на Пригожин взе да му прави впечатление, руските загуби очевидно са потресаващи ...

      "Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в ковчези и изпращаме у дома", заяви Пригожин снощи в интервю за руския военен блогър Семьон Пегов.
      Той Пригожин ако има 3000 боеца там, ще направи втора частна армия. Но и тези които пращат от ВСУ са малко и не им се мре, вече не ходят с камерки на каските, като насекоми с антенки..Този народ като се вдигне ще им се ебе майката на тези в Киев, ще се оттърват като тръгнат към тях.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

        Това е било по времето на СССР, когато надпреварата в оръжията, медицината, науката и космонавтиката ги бута напред. Тогава пак са били бедни, но много средства са се влагали в науките и е имало резултати. А сега - един "Спутник" и строене и поддръжка на АЕЦ-и.
        Викаш - още по време на Съветския съюз. А може би още от времето на НЕП-а е стартирала космическата им програма и медицината, та сега съвсем са замрели? Как ги измисляте тия работи, толкоз не можете една нормална оценка да дадете на заобикалящия ви свят. Най-вероятно руснаците пържат яйца на пленените украински перални, щото единственият уред, който са виждали, е микрофонът на Путин. Ти да видиш.

        Коментар


        • Щом и на Пригожин взе да му прави впечатление, руските загуби очевидно са потресаващи ...

          "Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в ковчези и изпращаме у дома", заяви Пригожин снощи в интервю за руския военен блогър Семьон Пегов.
          Не е препоръка за каквото и да било.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            хахаха, нямаш си на представа за какво става въпрос- единият от наемателите ми е тираджия, след 2014г обясняваше че не бил виждал толкова много толкова бързо да се строи. Замисли се какво направиха след 2014г- от вносител станаха износител в много направления
            А, за по пет нови блока, по един околовръстен ринг и едни нови плочки на бившия площад Ленин на всеки федерален център вероятно имат капацитет.
            За другото има Гугъл Мапс.
            Но трябва да се признае, че градовете им са бая чисти, на бялото черно не мога да кажа.

            Коментар


            • РВ: обнаруженные на территории Польши обломки боеприпаса принадлежат стратегической ракете Х-55\Х-555

              В Польше обеспокоены обнаружением обломков ракеты Х-55.

              2023-04-30

              (IMG:https://i.postimg.cc/ZKjn7D3f/90-15.jpg)

              Польские аналитики активно обсуждают обнаружение обломков крылатой ракеты Х-55 на территории Польши, предположительно принадлежащей России. Военные корреспонденты "Русской Весны" отмечают, что эксперты считают, что силы ПВО блока НАТО проспали "российский ядерный удар".


              Обломки ракеты, одной из основных задач которой является поражение стратегических целей с помощью ядерного боезаряда, были найдены в 400 километрах от границы. По данным издания "Русская весна", стратегическая ракета Х-55 могла прилететь во время ракетного удара ВКС России по целям на Украине в декабре прошлого года. Обломки ракеты пролежали в лесах Польши на протяжении четырех месяцев.

              Это обнаружение вызвало серьезную обеспокоенность среди польских экспертов, которые считают, что силы ПВО НАТО проспали "российский ядерный удар" по Польше. Если бы ракета была оснащена ядерным боезарядом, последствия могли быть катастрофическими.

              Данный инцидент выявляет возможные проблемы в системе ПВО НАТО и поднимает вопросы о надежности защиты стран-членов альянса от возможных воздушных угроз.

              Подробнее на: https://avia.pro/news/rv-obnaruzhennye-na-t...heskoy-rakete-h

              Коментар


              • Пчеларко, виж какво пишат тези
                На Украине показали кадры из Бахмута, раскрыв ужасающие потери ВСУ (ФОТО)

                30.04.2023 - 16:42

                «Бахмутская мясорубка» — конвейер смерти для ВСУ. На Украине показали кадры из Бахмута, раскрыв ужасающие потери своей армии.

                Свежие фото стабилизационного пункта первой помощи 93-й бригады ВСУ «Холодный Яр» в районе Артёмовска (Бахмута), куда везут с позиций пока ещё живых, но покалеченных боевиков.

                На фото покалеченные и плачущие украинские военные.
                «На фото — лишь примерно два часа (!) из жизни врачей, работающих там», — пишут украинские боевики.
                Общие масштабы потерь украинских войск можно представить по кадрам лишь с одного медпункта.

                ------------------------------
                Бойцы «Вагнера» впервые показали склады с советским оружием под Соледаром (ВИДЕО)

                30.04.2023 - 11:33

                Украинские боевики не смогли уничтожить созданные еще в 60-х годах ХХ века склады с вооружением и боеприпасами в соляных шахтах.

                Об этих складах в селе Парасковиевка у Соледара и в самом Соледаре ходили легенды ещё весной 2014 года, когда ополчение ДНР только формировалось а вооружённое противостояние лишь вырисовывалось.

                В январе, напомним, город Соледар был освобождён, под контроль Армии России и ЧВК «Вагнер» перешли в том числе и соляные шахты, которые с 60-х годов частично использовались как хранилища вооружения Советской Армии.

                В июле 2022 года сообщалось о подрыве украинскими военными оружейных складов.
                «Вывозили (оружие — прим. РВ) не торопясь, не спеша, в дальнейшем все склады были заминированы на уничтожение, то есть, то вооружение, которое было необходимо, они отсюда вывезли, остальное оставили и заминировали.
                Заминировали зажигательными бомбами, то есть в случае взрыва, как у них было запланировано, тут уже все сгорело и ничего бы не осталось», — рассказывает боец.

                Несмотря на то, что часть вооружения вывезена, на складах до сих пор остается большое количество стрелкового оружия и боеприпасов к нему, что позволяет примерно оценить масштаб запасов с советских времён.
                Last edited by v_tin; 30.04.2023, 18:32.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  [B][SIZE=24px][COLO

                  От ВСУ потвърждават, че такива взривове ще има все повече и повече, като те са част от подготовката на контранастъплението на юг. Паниката на руснаците е огромна, а ВСУ наливат масло в огъня, обявявайки, че ако някой не се евакуира сега, скоро няма да може въобще да се евакуира. Това явно е намек, че скоро предстои и срутването на Керченския мост.

                  Жителите на Крим не вярват, че войските на РФ ще могат да ги защитят. Та те себе си не могат да защитят, а какво остава и за населението.
                  лъжко лъжко, смяташ ли че някой ти вярва

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                    Това е било по времето на СССР, когато надпреварата в оръжията, медицината, науката и космонавтиката ги бута напред. Тогава пак са били бедни, но много средства са се влагали в науките и е имало резултати. А сега - един "Спутник" и строене и поддръжка на АЕЦ-и.
                    хахаха, нямаш си на представа за какво става въпрос- единият от наемателите ми е тираджия, след 2014г обясняваше че не бил виждал толкова много толкова бързо да се строи. Замисли се какво направиха след 2014г- от вносител станаха износител в много направления

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                      Понеже си ценя времето, не ти чета драсканиците. Но понеже си ме цитирал, не мога да подмина глупостите които си изпраскал.
                      Третро място по човешки потенциал! Наистина ли! Качество! Как не си ги сложил на първо!
                      Със сигурност доказано са на първо място по прахосване на човешкия си потенциал!
                      Да те питам, като са най-богатите страна и са на трето място по човешкия потенциал, защо живеят по-бедно и от най-бедната страна в ЕС? Това май говори много зле за човешкия им потенциал, а?
                      Колкото до това дали ще се озорим да купим въоръжение, спокойно можем да си купим 400 самолета от типа на ф16 за 5 до 10 г. в зависимост колко процента от БВП отделим за целта. Въпроса е за какво ни са!
                      За руското оръжие. Безспорно имат добри попадения, но като цяло се оказва, че е добро само на хартия. А съвременното им оръжие се разбра че се прави със западни компоненти. Тоест от тях само желязото!
                      Защо ли си губя времето да се занимавам с глупостите ти! Остани със здраве и използвай я тая глава за мислене.
                      Ако не си наясно, че, освен да се купи едно въоръжение, то трябва и да се овладее, експлоатира и поддържа, за друго няма смисъл да говорим. Разходите са, долу-горе, поравно: Покупка - тренировки -експлоатация-поддръжка. И то, забележи - ПРЕДИ ИЗОБЩО ДА ЗАПОЧНЕ УПОТРЕБАТА по реални цели, в бойна обстановка. ТОГАВА, идват още разходи за боен ремонт и т.н. По време на всичко това, текат разходи за консумативи и жива сила; (ГСМ, боеприпаси, заплати, тренировки на хората и т.н.), за поддържане на ел.част, летища и т.н. а, за да отделиш от бюджета, той трябва да се попълва от такива баналности като производство и потребление, данъци, акцизи и др. И, като ти е убита икономиката ... А оръжието, за какво да ни е? Да лапаме мухите. Видяхме те и как "мислиш" (или си мислиш, че мислиш.
                      Накратко, драги, с глупости, се занимава синът на майка ти, да му имам самочувствието.

                      Коментар


                      • Крим ще се отдели и ще стават самостоятелна държава на който не му е ясно, те бяха автономна територия и сега ке станат напълно самостоятелна държава при това ядрена. Високоядрена и Киев ще яде голямата сопа от тях. Няма да си го връщат, той ще ги върне в каменната ера май. Излетял е руски правителствен самолет, това означава че някой който представлява руското правителство са му казали да се маха, след няколко седмици тези в Москва ще кажат че вече и телефона не им вдигат в Крим, а тези в Киев ще получат нота да платят това гориво или ядат сопата, като изядат една сопа и за втора ще предпочетат да им занесат парите, запада ще им ги даде да ги спаси.Може и първа сопа Рамщайн, какво да се занимават с тези в Киев, втора може Лондон- имат пари, платежеспособни са. Те и в Москва ще спрат да си вдигат телефоните да не им се обадят и на тях от Крим да си платят вноската.
                        Last edited by supertrader; 30.04.2023, 18:08.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Срочная эвакуация. Толпы русских в панике валят из Крыма, на мосту пробки


                          Паниката в Крим започна!!!
                          Керченският мост е задръстен от бягащи презглава орки.


                          От ВСУ потвърждават, че такива взривове ще има все повече и повече, като те са част от подготовката на контранастъплението на юг. Паниката на руснаците е огромна, а ВСУ наливат масло в огъня, обявявайки, че ако някой не се евакуира сега, скоро няма да може въобще да се евакуира. Това явно е намек, че скоро предстои и срутването на Керченския мост.

                          Жителите на Крим не вярват, че войските на РФ ще могат да ги защитят. Та те себе си не могат да защитят, а какво остава и за населението.
                          Last edited by Mateev; 30.04.2023, 17:29.

                          Коментар


                          • https://dnes.dir.bg/svyat/rusiya-sao...tala-na-bahmut

                            Бахмут, Бахмут, ти, мегаполисе колкото Токио ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                              Изглежда не правиш разлика между човешки потенциал и стандарт на живот. Тази заблуда идва от наблюдаваната права пропорционалност на тези фактори на Запад. В Русия е малко по-иначе, и това има своето обяснение. Фундаменталните науки на руснаците надхвърлят далеч тези на най-развитите страни, неотстъпвайки дори на американците. С индийците е същата работа, но хайде, там са много маймуни. Руснаците са малко, но имат да бранят голем бостан и усилията отиват там. Ядат камъни и се занимават с квантови компютри. Пият метил и ако оцелеят, работят по единната теория на полето - ЕТП. Ако схващаш нещо.
                              Това е било по времето на СССР, когато надпреварата в оръжията, медицината, науката и космонавтиката ги бута напред. Тогава пак са били бедни, но много средства са се влагали в науките и е имало резултати. А сега - един "Спутник" и строене и поддръжка на АЕЦ-и.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                                Понеже си ценя времето, не ти чета драсканиците. Но понеже си ме цитирал, не мога да подмина глупостите които си изпраскал.
                                Третро място по човешки потенциал! Наистина ли! Качество! Как не си ги сложил на първо!
                                Със сигурност доказано са на първо място по прахосване на човешкия си потенциал!
                                Да те питам, като са най-богатите страна и са на трето място по човешкия потенциал, защо живеят по-бедно и от най-бедната страна в ЕС? Това май говори много зле за човешкия им потенциал, а?
                                Колкото до това дали ще се озорим да купим въоръжение, спокойно можем да си купим 400 самолета от типа на ф16 за 5 до 10 г. в зависимост колко процента от БВП отделим за целта. Въпроса е за какво ни са!
                                За руското оръжие. Безспорно имат добри попадения, но като цяло се оказва, че е добро само на хартия. А съвременното им оръжие се разбра че се прави със западни компоненти. Тоест от тях само желязото!
                                Защо ли си губя времето да се занимавам с глупостите ти! Остани със здраве и използвай я тая глава за мислене.
                                Изглежда не правиш разлика между човешки потенциал и стандарт на живот. Тази заблуда идва от наблюдаваната права пропорционалност на тези фактори на Запад. В Русия е малко по-иначе, и това има своето обяснение. Фундаменталните науки на руснаците надхвърлят далеч тези на най-развитите страни, неотстъпвайки дори на американците. С индийците е същата работа, но хайде, там са много маймуни. Руснаците са малко, но имат да бранят голем бостан и усилията отиват там. Ядат камъни и се занимават с квантови компютри. Пият метил и ако оцелеят, работят по единната теория на полето - ЕТП. Ако схващаш нещо.

                                Коментар

                                Working...
                                X