IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • Тайната биография на Путин


    Майката на Путин
    Last edited by barbaron; 05.07.2023, 19:43.

    Коментар


    • А пока...
      На Украине начался новый этап мобилизации. Зеленский расширил список тех, кто подлежит призыву, а военкомы теперь не только хватают мужчин на улицах, но и врываются в квартиры и частные дома. Согласно инсайдерским сообщениям, в ряды ВСУ в ближайший месяц хотят привлечь порядка 70–90 тыс. человек.
      https://sevastopol.su/news/bez-obyav...ap-mobilizacii
      И даже уже не скрывают - до последнего украинца...
      Украина — это идеальный полигон для испытания западного оружия. Об этом заявил 5 июля глава минобороны страны Алексей Резников.

      «Для военной промышленности мира лучшего полигона не придумаешь», — сказал он в интервью газете Financial Times.

      Журналисты отметили, что различное вооружение уровня НАТО впервые подверглось совместному испытанию благодаря передаче Украине зенитно-ракетных комплексов (ЗРК) NASAMS и систем противовоздушной обороны (ПВО) IRIS-T, разработанных Германией.

      Кроме того, по словам Резникова, страны-союзники Киева могут увидеть уровень эффективности их оружия, а также оценить, нужна ли ему модернизация.
      https://iz.ru/1539550/2023-07-05/v-m...iia?main_click

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        Честно казано,САМО си мисля че ми е попадало такова видео- двата се стреляха от разстояние 2-3 км, след 1-2 изстрела леопарда се скри. Но дори и само да си мисля е напълно достатъчно да погледнеш алигаторите какво правят и да се смееш с леопардите
        Със съвременните противотанкови оръжия танковете изгубиха до голяма степен преимуществото си,което имаха преди.
        Съвременната война е война на авиацията-самолети,хеликоптери, дронове.Затова и американците попиляха с авиация вагнеровците в Сирия .В тая война нито Русия, нито Украйна имат добра авиация. И докато за Украйна е оправдано,щото нямат ресурси да поддържат сериозна авиация, то за Русия е срамно това положение.

        Коментар


        • А бе какво стана с чалънджърите- английските танкчета- те влязоха ли в бой въобще, или хохлите ги платиха, ама файда от тях йок

          Мясной «наступ» — ВСУ уже месяц бьются головой о стену

          Четвёртого июня украинская армия пошла в давно анонсированное контрнаступление. Ожидания от него были самыми что ни на есть эпическими. «Хаймарсы!», «Леопарды!», «Тридцать свежих бригад на западной технике!», «Подготовка по стандартам НАТО!».

          Что-то пошло не так ещё до начала операции. То целый батальон ловили на исходных и лущили артиллерией до заикания. То «Герань», истошно крича «Я шахид!», влетала в склад боеприпасов. Но казалось, что это всё мелочи, сейчас накопленные бригады пойдут в атаку... и как...

          Вот только оказалось, что противотанковая мина не понимает слова «Леопард», русские не разбегаются, Ка-52 на деле отличный ударный вертолёт, а «Ланцет» смотрится в БМП «Брэдли» органично, как вилка в сосиске.


          Сейчас украинские спикеры ведут себя, как футбольная сборная после разгрома, а часть аудитории улетела в мир чудес и оттуда выдаёт действительное за желаемое — как это нет успехов, ведь за месяц свежие бригады на «Брэдли» и «Леопардах» взяли Макаровку!

          Теперь ждём только сакраментального: «Главное — не победа, а участие».

          «Великие дела совершились, но совершил их не ты», — у этой драмы есть главные герои. Это русские солдаты и офицеры. Регуляры и бывшее ополчение ЛДНР. Частники, добровольцы, мобилизованные. «Барсы» и «Шторма». Сапёры, пехота, танкисты. Лучшие в мире вертолётчики и лучшие в мире рэбовцы. Дроноводы и дронобои. Артиллеристы, которые каждый день напоминают, что «русская артиллерия» звучит так же грозно, как «спартанская фаланга». Десант и морская пехота. ССО, которые показывают, почему слово spetsnaz на языках мира дают транслитом без перевода.

          Все они стоят как стена, и об эту стену отмобилизованная и вооружённая всем миром армия технично бьётся лбом. Зная, что за этой стеной есть ещё парочка побольше.

          Нам обещали, что ВСУ за месяц дойдут до Крыма.
          Они дошли до переднего края российской линии обороны. Местами.
          И лягут тут все, кто не побежит и не поднимет руки.
          https://t.me/swodki/279012
          Last edited by v_tin; 05.07.2023, 18:59.

          Коментар


          • Барби, този университет беше ли сред твоите най-добри

            Университетът на Северна Каролина (UNC) публикува „приобщаващо“ езиково ръководство, в което се излагат насоки за това какви думи имат право да използват студентите и преподавателите и кои не могат. Забраняват се дори думите „майка“ и „баща“.

            Ръководството по същество изтрива думата „човек“ (man – на английски думата се използва и като „мъж“) от съществуване, „дами и господа“, „актриса“ (правилно е да се използва полово неутралната дума актьор); полицай – правилно е да се каже полицейски служител.

            В изявление университетът твърди, че „се ангажира да създаде приобщаваща и справедлива учебна среда за всеки. За да представим напълно разнообразието на нашите студенти, преподаватели, служители и всички в нашата общност, е важно да използваме език, който подкрепя тези ценности.“

            „Това приобщаващо езиково ръководство може да действа като отправна точка за комуникация по начин, който подкрепя разнообразна и приветлива общност.“

            Ето какво не е позволено:

            Всяка дума с „човек“ (на английски man) в нея се забранява.

            Освен това не се разрешава използването на думи като „майка“ и „баща“. Вместо това трябва да се казва „родител“, „настойник“, „семейство“.

            Не се разрешава използването на думата „бедни“. Правилно е да се казва „хора, чиито доходи са под федералния праг на бедността“.

            Коментар


            • Заради визитата на Зеленски парламентът гласува да дарим още оръжия на Украйна

              Ключовата думичка тук е " дарим", не да продадем, а да дарим.

              Пирамида колко струва един танк- сигурно имаме т72- чувал ли си нещо за цената му

              Коментар


              • САЩ са предложили да дадат на България до 200 млн. долара, за да закупим американски системи за ПВО. Условието е било да предадем нашите системи за противовъздушна отбрана (ПВО) С-300 на Украйна. Това става ясно от отговори на Министерството на отбраната след запитване на “24 часа”.

                Предложението е направено в края на миналата година, като правителството и американското посолство не са стигнали до окончателно решение и въпросът все още е отворен.

                Парите са били предвидени по програмата на САЩ за чуждестранно военно финансиране. Те се отпускат като грантове на държави от Източна Европа, за да даряват военно оборудване за Украйна. С получения грант обаче трябва да си купят оръжия от американски фирми. Това означава, че съответната държава дарява оръжието си на Украйна и в замяна получава еднократно финансиране, за да си купи американско.

                Отпуснатият от САЩ грант се връща обратно в САЩ като печалба за американския военно-промишлен комплекс, тъй като държавата дарител на Украйна се задължава да си купи американски оръжейни системи.

                Президентът Румен Радев коментира пред медиите тези т.нар. триъгълни сделки. По думите му, по закон няма как оръжия от запаса на българската армия да бъдат дарявани на Украйна, преди да са осигурени заместващи, а за тях трябва да се чака дълго и “ще трябва да си ги платим”.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                  Много радко се е случвало танкове да се бият срещу танкове. Малкото изключения са на Курската дъга и войната в Ирак 1991г.
                  Сигурен съм,че в Украйна на този етап изобщо няма битки между танкове, но вие си карате по опорни точки.
                  Честно казано,САМО си мисля че ми е попадало такова видео- двата се стреляха от разстояние 2-3 км, след 1-2 изстрела леопарда се скри. Но дори и само да си мисля е напълно достатъчно да погледнеш алигаторите какво правят и да се смееш с леопардите

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                    Не знам за тенекия, но руснаците се смеят с твоите леопарди- ставали за келнери/ нали си спомняш клипа който ни пусна тук, танк носи чаша бира без да я разлее/, но не и за война. Не можели да се опрат на т90, да не говорим за армата
                    Много радко се е случвало танкове да се бият срещу танкове. Малкото изключения са на Курската дъга и войната в Ирак 1991г.
                    Сигурен съм,че в Украйна на този етап изобщо няма битки между танкове, но вие си карате по опорни точки.

                    Коментар


                    • Заради зелената си политика Германия вече не може да произвежда достатъчно електроенергия и внася отвън

                      От 1 до 12 юни най-голямата икономика в ЕС е разчитала на електрозахранване от съседни страни, посочва изданието, като се позовава на отговора на кабинета на парламентарно запитване.

                      Първата горчива равносметка на федералното правителство след спирането на атомните електроцентрали: Германия вече не е в състояние да посрещне националните си нужди от електроенергия с произведена в страната електроенергия, пише Bild.

                      Според германската медия Германия вече не може да задоволява търсенето си с местно произведена енергия поради „бедствието“ на политиката за зелена енергия, при което ядрените централи бяха затворени в полза на възобновяемите енергийни източници. Сега Берлин разчита на вноса на електроенергия, произведена във френски атомни съоръжения и на доставки, генерирани от въглищни централи в Чехия.

                      Според публично достъпни данни Германия се е превърнала от износител на електроенергия във вносител. Това се дължи на отказа от използване на атомните електроцентрали

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Ако за новите руски модели Т означава Танк, то за старите Т означава Тенекия. Точно така - Т-55 е тенекия, която лесно се пробива от всяко едно съвременно оръжие с изключение на лъкове и стрели.
                        Не знам за тенекия, но руснаците се смеят с твоите леопарди- ставали за келнери/ нали си спомняш клипа който ни пусна тук, танк носи чаша бира без да я разлее/, но не и за война. Не можели да се опрат на т90, да не говорим за армата

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          "Нефтегазовые поступления рухнули вдвое — с 5,658 до 2,853 трлн рублей после того, как нефтяным компаниям пришлось ввести двузначные скидки для покупателей в Индии и Китае, а экспорт газа на ключевой, европейский рынок обвалился до уровней 1970-х годов. Расходы при этом подскочили на 26%, до 13,229 трлн рублей, из которых почти треть — 3,9 трлн рублей — пришлось на секретные статьи"

                          "Дефицит федеральной казны, таким образом по конце Мая достиг 134% от суммы, заложенной в закон о бюджете"
                          Ако на руснаците са рухнали, на другите качили ли са се, защото ако и на другите са рухнали- хмммм, май става кон за кокошка твоето писание

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            https://t.me/RVvoenkor/48739- 8 героя станали още по големи герои , барабар с бмп-то
                            Айде край! До тука бяха!
                            Ужасяваща експлозия!
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Top 1000 universities ranking:

                              1. Harvard
                              2. MIT
                              пита се къде са руските
                              Зависи кой прави класацията- например слагаш един въпрос- преподават ли се в университета на английски всички дисциплини- ако отговора е не , то и университета отпада. По същата логика може да попитаме - в кой университет се преподават всички дисциплини на български и воала например русенския университет става на първо място. И в моя пример ще се питаме къде са говедарските и френските

                              Коментар


                              • https://t.me/RVvoenkor/48739- 8 героя станали още по големи герои , барабар с бмп-то

                                Коментар

                                Working...
                                X