IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

    Войната започна заради едно малко бункерно старче с големи комплекси. Другото са малоумни опорки.

    п.п. Скоро ще има US бази във Финландия под носа на Петербург и Колския полуостров. Що не се пробвате и там, м
    Споко герчо, има време

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение


      Войната е дали да има бази на САЩ в Крим и/или Украйна и евентуално на по-късен етап руското правителство да съгласува важните решения с посолството.

      Другото са алабализми.
      Войната започна заради едно малко бункерно старче с големи комплекси. Другото са малоумни опорки.

      п.п. Скоро ще има US бази във Финландия под носа на Петербург и Колския полуостров. Що не се пробвате и там, м
      Властите във Финландия, която се присъедини към НАТО, и Съединените щати обсъждат двустранно споразумение за отбрана, което ще позволи на американските войски да използват финландски военни бази, п
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • GiRo, не може да им дадем оскъдното си оръжие, той би трябвало да е достатъчно интелигентен за да не го иска.. Тези установки до Украйна годни за употреба не могат да стигнат посмъртно. В България военната техника която е мобилна поначало стои на трупчета, машините са с гумите с които са произведени. Въобще не е предвидено да изминават големи растояния машините, такава е отбранителната стратегия на България. Няма смисъл да ги ремонтираш тези военни камиони ако не е предвидено че ще трябва да изминават хиляди километри, те ще изминат 50км ако се наложи да ги местят и препозиционират. Това е стратегия за отбрана на територия която е колкото една педя както се казва. Разбираш ли колко е неуместно да ни ги искат тези неща, тук те са поддържани само за отбрана и никога не е предвиждано че ще ходят в други държави. После Раден правилно му е казал - тази война военно решение няма. За това че са във война причината е че не преговярят - на другата страна са и наложени толкова тежки санкции, че тя всичко би направила да се махнат и шанса да им върне областите по мирен начин е много по голям, отколкото да си ги върнат с оръжие. Русия е пребита буквално със санкции и дай още ще ги бием и това ще помогне. Зеленки казва - те искат да ни избият всички украинци, в Русия е пълно с украинци - 12 милиона неубити украинци, въобще не ги закачат руснаците, няма нищо не може да се намери за убити или нападнати украинци в Русия, дори за сбивания няма информация.
        D.Y.F-091066

        Коментар



        • Euro / Japanese Yen (EURJPY)
          Euro / Russian Ruble (EURRUB)
          Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          За йената може, за рублата не може- забранено е
          Моля някой да му обясни на тоя какво вижда на графиката

          Коментар


          • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
            "Сегашният руски режим е последният поробител в Европа"

            Володимир Зеленски

            Войната е дали да има бази на САЩ в Крим и/или Украйна и евентуално на по-късен етап руското правителство да съгласува важните решения с посолството.

            Другото са алабализми.

            Коментар


            • Украинският президент Володимир Зеленски смачка българския си колега Румен Радев в ожесточен разговор, предаван пряко по телевизията, срещу опозицията на Радев да въоръжава Украйна, пише "Политико".

              Смутеният български президент, видимо изненадан от възмущението на Зеленски, помоли телевизионните камери да напуснат стаята в президентския дворец, където се снима срещата.

              Срещата с Радев, бивш началник на военновъздушните сили, който е по-благосклонен към Русия и двусмислен към НАТО, премина дори по-зле от очакваното.

              Събрани от двете страни на дълга дървена маса, украинската делегация седеше с каменни лица, от време на време правейки гримаси и водейки си бележки, срещу екипа на Радев, докато българският президент обясняваше, че "няма военно решение" и че "все повече и повече оръжия няма да го решават."

              Зеленски даде отговора си с премерено презрение. "Не дай Боже да те сполети някаква трагедия и ти да си на мое място", каза той. "И ако хората със споделени ценности не помогнат, какво ще направите? Ще кажете: Путин, моля те, заграби българска територия?

              "Не, вие като истински президент съм сигурен, че не бихте допуснали компромис с вашата независимост. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна. Но много ми се иска да ме разберете правилно", отбеляза той с ирония, докато уплашеният Радев на пресекулки се криеше в бележника пред него.
              Румен Радев е двусмислен към НАТО и враждебен към предоставянето на оръжие на Киев
              Не е препоръка за каквото и да било.

              Коментар


              • "Сегашният руски режим е последният поробител в Европа"

                Володимир Зеленски
                Не е препоръка за каквото и да било.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

                  За себе си биха имали прилично, там са добивали по класическия начин и до там, а в земята има прилично. Но тях просто ги мързи да си направят добив и дори гледах един казва - какво ще се мъчим, Русия има много..
                  Абе братле, какво "прилично"? 30 тона дневно, това са 30*365=1095 тона. Сравни ги с едни 10-15 МИЛИОНА тона (реални потребности) и ще ти стане ясно, колко "прилично" е. Но, когато няма риба, и ракът е риба.

                  Коментар


                  • v_tin, има фирми които не могат да напуснат защото ще си спрат работата и в собствените си държави. Японски автомобилни компании си произвеждат части за двигатели там, не могат да си спрат производството на двигатели защото ще трябва да спре и производството на автомобили, как ще ги правят...То да махнеш няколко части и не може нито да продадеш колата без тях...не става.Те ползвали руски сплави и направили частите изчислени според качествата на тези сплави и това е заложено в конструкцията, значи трябва да променят двигателя, да го изпрабват с части от други сплави и тя става невъзможна работа за години напред.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      ДВЕ грешки:
                      1.Неправилно адресираш коментара си.
                      2. Това, че някъде дори извират чо 30 тона, НЕ значи, че в страната, има достатъчно за нея. Ама все е нещо, пусто.
                      За себе си биха имали прилично, там са добивали по класическия начин и до там, а в земята има прилично. Но тях просто ги мързи да си направят добив и дори гледах един казва - какво ще се мъчим, Русия има много..
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Яка тъпота, яка
                        Чуждестранният бизнес не напусна Русия заради Украйна

                        06.07.2023, 16:57 Евгений Поздняков 4351 [IMG]https://forum.investor.bg/core/image/svg xml;charset=utf-8,

                        [/IMG] коментараРусия
                        /Поглед.инфо/ Чуждестранните компании, останали в Русия през 2022 г., са спечелили повече от сумата, която западните страни са изпратили на Украйна като част от помощта. Въпреки усилията на Вашингтон, около 80% от фирмите, включително американските, продължават да работят на руския пазар. Каква е причината за подобна политика на чуждите компании?

                        Около 80% от западните компании продължават да работят в Русия. Това се посочва в доклада на Киевската школа по икономика. Отбелязва се, че преди началото на CBO в Руската федерация са работили 1387 фирми, а след това са останали 1146. Сред представителите на бизнеса, които не са напуснали Русия, са “Филип Морис”, “Джапан Табако”, “Пепси”, “Данон”, “Метро”, “Марс” и “Проктър и Гембъл”.

                        Проучването сочи, че процентът на напускащите компании се засилва до средата на април 2022 г. Но през последните 10 месеца съотношението на фирмите, които са напуснали и останали на пазара, практически не се е променило. В същото време около 36% от представителите на западния бизнес вече са заявили готовност да напуснат Русия, 41% все още остават в страната, а само 8% са напълно напуснали пазара.

                        Отделно в доклада се казва, че останалите компании са имали приходи от 215 милиарда долара. Тези данни изглеждат доста интересни на фона на изследване на Килския институт за световна икономика, публикувано в официалния “Телеграм” канал на Министерството на реинтеграцията на Украйна, според което общият западен капитал, насочен към подкрепа на страната, възлиза на 170 млрд. Евро.

                        Общата сума включва показатели за военна, финансова и хуманитарна помощ. Освен това показателят включва средства, изпратени в Украйна от икономически организации, които възлизат на около 13 милиарда евро. Основните донори, наред с 40 западни държави, бяха МВФ и Световната банка.


                        После руснаците нямали пари
                        Last edited by v_tin; 06.07.2023, 18:12.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          За йената може, за рублата не може- забранено е
                          Ами да. А Япония, като "по-мощна" икономика, би трябвало, да издържи подобни санкции, нали?
                          - Именно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            Хихи, чешат репите, що рушлата не е като йената
                            при това много е вероятно да карат тойота

                            е яка тъпота браточки.
                            Знаем ти критериите. Тотал щета.

                            Коментар


                            • Хихи, чешат репите, що рушлата не е като йената
                              при това много е вероятно да карат тойота

                              е яка тъпота браточки.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                                Е, и?!

                                Трябва да се впечатлим от някакъв си курс ли?

                                1 Евро равно на 156,51 Японска йена

                                За йената може, за рублата не може- забранено е

                                Коментар

                                Working...
                                X